Nieuwsbericht

vrijdag 2 augustus 2002, 15.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Kleine kettingbotsing
Alkmaar, 1 augustus 2002.
Op de Huiswaarderweg ontstond rond 16.30 uur een botsing waarbij drie auto's betrokken raakten. Een 30-jarige vrouw uit Heerhugowaard kon niet tijdig remmen waardoor zij tegen de auto aanreed van een 30-jarige inwoner uit Alkmaar. De laatste auto botste daarop tegen zijn voorganger, een 63-jarige bewoner eveneens afkomstig uit Alkmaar. Voor zover bekend werden hierbij geen ernstige verwondingen opgelopen.

Twee keer pech
Heiloo, donderdag 1 augustus 2002,
Bij het maken van een proefritje en rijdend over de A9, raakte een 39-jarige inwoner uit Alkmaar de macht over het stuur kwijt. Dit gebeurde rond 19.30 uur. Hij slipte met de auto en kwam via de middenvangrail op de rechter vluchtstrook tot stilstand. Omdat de man naar alcohol rook heeft hij een alcoholtest ondergaan, waarbij bleek dat hij ruim 2 ½ maal de toegestane hoeveelheid alcohol heeft gebruikt. De man, overigens niet gewond, krijgt een proces-verbaal en zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Drankrijder
Alkmaar, vrijdag 2 augustus 2002.
Omdat hij opviel door met hoge snelheid en beslagen ruiten weg te rijden werd aan de Koningstraat rond 02.15 uur een 31-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Bij het blazen bleek hij ruim de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Hij krijgt een proces-verbaal.

Een verijdelde en geslaagde inbraak
Heiloo, vrijdag 2 augustus 2002.
Omdat een bewoonster van een woonhuis aan de Bosrank rond 05.00 uur wakker werd van het geluid van een elektrische schroevendraaier, heeft zij drie daders kunnen betrappen op een poging tot inbraak in de woning. Bij het slaken van een gil schrokken de drie daders op en maakte zich vervolgens uit de voeten. Bij nader inspectie bleek dat bij het keukenraam reeds twee gaatjes waren geboord en raamboogjes waren verbogen. Het raam stond al open. Door er op tijd bij te zijn hebben de inbrekers geen kans gehad de woning binnen te komen. Het betreft drie stevige, blanke mannen tussen 20 en 30 jaar. In een ander woonhuis aan de Schuine Hondsbosschelaan is het wel gelukt om in te breken. Door middel van gaatjes boren in een raam aan de achterkant van het huis heeft de inbreker zich toegang tot de woning verschaft. Daarbij is wat geld weggenomen. Dit moet gebeurd zijn tussen 00.30 en 06.45 uur.

Tweemaal blauwe Opel Kadett gestolen
Alkmaar, vrijdag 2 augustus 2002.
Een blauwe Opel Kadett met kentekenplaat YS-03-VY is in de nacht van donderdag op vrijdag 2 augustus tussen 16.45 en 06.35 uur, gestolen. De auto stond geparkeerd op een parkeerterrein op de hoek van de Laan van Brussel en Graveurstraat.
Ook is in de zelfde nacht een aan de Hovenierstraat geparkeerde Opel Kadett gestolen. Het gaat om een blauwe auto met kentekenplaat RH-96-GJ.

NOORDKOP

Met auto over de kop
Barsingerhorn, donderdag 1 augustus 2002.
Een 76-jarige inwoner uit Tuitjenhorn raakte rond 16.00 uur op de Wadweg in moeilijkheden. Kennelijk als gevolg van hevige regenval raakte zijn auto in een slip, waardoor hij van de weg af raakte en over de kop in een sloot belandde. De autobestuurder is door een omstander uit de auto bevrijd. Hij liep alleen een sneetje in de vinger op. De auto is rondom beschadigd.

WESTFRIESLAND

Kettingbotsing
Hoorn, donderdag 1 augustus 2002.
Op de Provincialeweg ontstond rond 16.00 uur een kleine kettingbotsing waarbij 4 auto's betrokken zijn. Het betreft een kop-staartbotsing en werd veroorzaakt doordat een inwoonster uit Hoorn, niet tijdig in staat was haar auto tot stilstand te brengen en zodoende tegen haar voorganger opbotste die wel tijdig kon remmen voor het verkeer wat voor hem stil stond. Twee achterop rijdende auto's botsten vervolgens weer tegen de auto van de vrouw. Zij is als enige overgebracht naar het St. Jan Ziekenhuis vanwege een ontwrichte pols, pijn in de borst, het hoofd en de benen.

Drankrijders
Medemblik, vrijdag 2 augustus 2002.
Bij een routine controle op de Overtoom is rond 00.45 uur een 38-jarige autobestuurder zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Hij bleek bij de alcoholtest iets minder dan tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. De man krijgt daarvoor een proces-verbaal.
Opmeer, vrijdag 2 augustus 2002.
Omstreeks 00.50 uur verleende een 30-jarige inwoner uit Spanbroek met zijn auto pas op het laatste moment voorrang op de kruising Breestraat/Lindengracht aan een passerende politiewagen die recht op voorrang had. Voor de agenten was dat reden tot staande houden van de man. Omdat de man rook naar alcohol kon hij ter plekke blazen. Hij bleek de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol ruim te hebben overschreden. Daarvoor krijgt hij een proces-verbaal.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 02-08-2002 '
Lees ook