Nieuwsbericht

maandag 3 juni 2002, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Bejaarde vrouw ernstig gewond
Egmond aan Zee, zondag 2 juni 2002.
Omstreeks 15.00 uur, vond er op de Wiardi Beckmanlaan een aanrijding plaats tussen een 76-jarige voetgangster uit Egmond aan Zee en een 16-jarige jongen uit Middenbeemster op een bromfiets. De jongen reed achter een auto over de Beckmanlaan. De auto wilde rechtsaf slaan, de Watertorenweg in. De jongen haalde de auto links in en zag te laat dat de bejaarde vrouw een voetgangersoversteekplaats voor hem overstak. Ze werd met zeer ernstig hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in.

Engelsman is de weg kwijt
Alkmaar, maandag, 3 juni 2002.
Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie de melding dat er een man fietste over de autosnelweg A9, vanuit de richting Alkmaar en in de richting Akersloot. Ter hoogte van de afslag Akersloot werd de man staande gehouden. Het bleek te gaan om een Engelsman die op weg was naar Amsterdam. Hij volgde gewoon de borden en vond het maar vreemd dat, wanneer hij maar rechts bleef rijden, hij niet op de snelweg mocht komen. De politie heeft hem begeleid naar de afslag en de weg naar Amsterdam voor fietsers uitgelegd.

Gevaarlijk weggedrag loopt slecht af
Noordeinde, maandag 3 juni 2002.
Omstreeks 03.00 uur reed een 19-jarige automobilist uit De Rijp met zijn voertuig de voorgevel van een woning aan het Noordeinde binnen. Hij verklaarde dat hij tijdens 'bruggetje springen' de macht over het stuur van zijn voertuig kwijtraakte. Bij dat springen komt door de hoge snelheid na het oversteken van een brug, het voertuig met vier wielen los van het wegdek. Door deze manoeuvre belandde het voertuig van de jongeman met een wiel in de berm. Hij kon zijn auto niet meer op de weg houden, raakte een boom en kwam tot stilstand tegen de pui van het huis. Door de klap liep hij een gebroken kaak op. Tevens bleek dat hij alcohol gedronken had. Hij blies aan het bureau 630 ug/l (22 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Gewapende overval, politie zoekt getuigen
Heerhugowaard, 30 mei 2002.
Vorige week dondermiddag om 14.15 heeft een man twee medewerksters van het cultureel centrum 'De Schakel' onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen het aanwezige geld te geven. De beide vrouwen, 27 en 57 jaar, werken respectievelijk aan de balie en het administratiekantoor. De overvaller eiste eerst geld uit de kassa en daarna de inhoud van de kluis, die in het administratiekantoor stond. De man bedreigde de vrouwen niet alleen met een vuurwapen, hij uitte voortdurend zeer dreigende en grove taal. Omdat er geen tas was om de buit in te vervoeren, heeft hij de driekwart leren jas van een van de slachtoffers gebruikt als tas. Voordat de overvaller met het geld uit de kassa en de kluis vertrok zei hij: 'Als je de politie belt kom ik terug.' Door dit laatste durfden de vrouwen niet onmiddellijk te bellen. Na ongeveer een kwartier hebben zij wel de politie gebeld. De politie heeft de omgeving afgezocht maar de dader niet gevonden. Het rechercheteam van de Heerhugowaardse politie onderzoekt het misdrijf en vraagt getuigen zich te melden.
Het signalement van de verdachte luidt: een blanke man van ongeveer 25 jaar met blond haar. Hij droeg op het moment van de overval een wit T-shirt en een zwarte broek. Hij is na de overval via de achterzijde van de Deka-markt het winkelcentrum Middenwaard ingelopen. Wellicht heeft iemand de man op donderdagmiddag rond 14.30 uur daar gezien. Ook is de politie op zoek naar de zwarte leren ¾ damesjas. Kunt u de politie aanwijzingen geven, bel dan 0900-8844.

Motorjacht gestolen
Heerhugowaard, maandag 3 juni 2002.
Vandaag werd door een inwoner uit Heerhugowaard aangifte gedaan van diefstal van zijn motorjacht. Het vaartuig lag in het kanaal richting Kolhorn en met touwen vast aan de kade van de Westerweg. Het vaartuig is vermoedelijk tussen zondag 26 mei en donderdag 30 mei weggenomen. Het gaat hier om een boot van het merk Roskam met een lengte van 12,0 meter en een breedte van 3,85 meter. Het heeft een gebroken witte bovenbouw en een donkerblauwe onderkant. Het schip, bouwjaar 1996, is voorzien van een 65 pk dieselmotor en de dagwaarde is 70.000,-

NOORDKOP

Politie houdt geweldplegers aan
Wieringerwerf, maandag 3 juni 2002.
De politie heeft in de afgelopen week 6 verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden. Eén van hen wordt vandaag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar. Het onderzoek is nog in volle gang en er worden meer aanhoudingen verwacht.
Aanleiding voor de aanhoudingen was de onrust die een groep van een kleine 20 man veroorzaakte op zondag 26 mei 2002, omstreeks 02.30 uur. Een groot deel van die groep kwam toen vanaf een verjaardagsfeest bij iemand uit het dorp. Ze hadden daar gesproken over supportersgeweld. Ze gingen opgefokt en onder invloed van drank, naar een café aan de Brinkweg om daar bewust rotzooi te trappen en te vechten. Onderweg scandeerden ze dat ze 'Amsterdam Hooligans' waren. Vlak voordat ze bij het café aankwamen kregen 3 argeloze voorbijgangers al klappen. Er werd met stenen gegooid. Bij het horecapand begonnen ze te vechten met portiers. Eén portier kreeg klappen tegen zijn hoofd, een ander persoon kreeg een flesje tegen zijn hoofd aan. Anderen bemoeiden zich ermee. De politie was inmiddels gealarmeerd. Vier agenten probeerden vechtenden uit elkaar te halen en de rust terug te brengen. Ze kwamen niet aan het doen van aanhoudingen toe. In de chaos werden er wel namen genoteerd en er werd een rubberen knuppel in beslag genomen. Op maandag 27 mei begon de politie met een nader onderzoek. Er werden getuigen gehoord en vijf aangiftes opgenomen. Woensdag 29 mei werd in Amsterdam een 19-jarige man uit die woonplaats aangehouden. Hij wordt vandaag geleid voor justitie.
Vrijdag 31 mei werden er twee mannen van 20 en 17 jaar uit Wieringerwerf en een man van 25 jaar uit Slootdorp aangehouden. Deze laatste had bij de vechtpartij de wapenstok bij zich. Bij zijn aanhouding droeg hij een stroomstootwapen bij zich dat in beslag werd genomen.
De 20- en de 25-jarige man konden vrijdag na het afleggen van een verklaring naar huis, de 17-jarige moest blijven tot zaterdag. Op zondag 2 juni zijn een 19- en een 20-jarige man uit Wieringerwerf aangehouden voor hun aandeel in de verstoring van de openbare orde. Zij werden na verhoor zondag heengezonden. Er worden nog enkele aanhoudingen verwacht.

Sturen in elkaar
Kleine Sluis, zondag 2 juni 2002.
Omstreeks 15.40 uur kwam een 41-jarige fietser uit Kleine Sluis ongelukkig ten val op de Lagedijk nadat zijn fietsstuur in aanraking kwam met dat van zijn 10-jarige dochtertje. Hij liep een flink bloedende hoofdwond op en raakte even zijn bewustzijn kwijt. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en mocht na behandeling weer naar huis. Het dochtertje kwam met de schrik vrij.

WESTFRIESLAND

Auto in brand
Abbekerk, zondag 2 juni 2002.
Omstreeks 15.10 uur ontstond er op de snelweg A7, ter hoogte van Abbekerk, brand in een personenauto van een 23-jarige bestuurder uit Hoorn. De brandweer heeft het voertuig geblust maar het voertuig raakte onbruikbaar.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 03-06-2002 '
Lees ook