Nieuwsbericht

dinsdag, 4 maart 2003, 15.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Hectometerpalen gestolen
Stompetoren, maandag 3 maart 2003.
Maandag deed een medewerkers van Provinciale Waterstaat aangifte van diefstal van een 10-tal hectometerpalen. De palen stonden langs de rijbaan van de Noordervaart. Naast de diefstal van de hectometerpalen bleken ook een 6-tal zogenaamde harpoenpalen te zijn vernield. De totale schade van het weggenomen goed en de vernielde palen bedraagt ruim 5000 euro.

Vrouw van tas beroofd.
Alkmaar, maandag 3 maart 2003.
Maandagavond kort na 20.00 uur werd een 70-jarige vrouw uit Alkmaar van haar tas beroofd. Dit gebeurde op de Breedstraat. Het slachtoffer liep daar toen zij werd benaderd door een jongen met een donkere huidskleur. Bij het passeren rukte de jongen de portemonnee van het slachtoffer uit haar handen en rende daarna weg. Een getuige die op het roepen van de vrouw ter plaatse kwam heeft de dader nog even achtervolgd maar in een steegje tussen de Laat en de Oudegracht raakte hij de dader kwijt. De dader is tussen de 1.70 en 1.75 m. lang en had een ringbaardje. Hij droeg een donkerkleurig pilotenjack met lichte kraag, een spijkerbroek en witte sportschoenen. Op zijn hoofd had hij een blauwe muts (zeemansmodel). Eventuele getuigen van deze roof worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Rijden onder invloed van alcohol.
Alkmaar, maandag 3 maart 2003.
Maandagavond werd een 49-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Wilhelminalaan. Hij reed daar als bestuurder van een auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 575 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane waarde van 220 ug/l. In verband met het vele alcoholgebruik werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Woninginbraak
Alkmaar, dinsdag 4 maart 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een woning aan de Anthonie van Dycklaan in Alkmaar. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam van de woning met een steen in te slaan. Het is nog niet bekend wat er vermist wordt.
Alkmaar, dinsdag 4 maart 2003.
Dinsdagochtend is er tussen 3.30 uur en 8.30 uur ingebroken in een woning aan de Pelmolen in Alkmaar. De inbrekers zijn binnengekomen door een deur die niet op slot was gedaan door de bewoners. Het hele huis is overhoop gehaald. Er wordt nog geïnventariseerd wat er vermist wordt.

Snelheidscontrole
Alkmaar, dinsdag 4 maart 2003.
Dinsdagochtend is er van 11.00 uur tot 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar. In die periode zijn er 35 voertuigen gecontroleerd waarvan er zes te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 83 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is. Tevens zijn er drie bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die zonder autogordel reden.

NOORDKOP

Verkeerscontrole
Wieringerwerf/Den Helder, maandag 3 maart 2003. Maandagmiddag is er van 13.00 tot 16.00 een verkeerscontrole gehouden langs de Verbindingsweg in Wieringerwerf en langs de Ravelijnweg in Den Helder. In die periode zijn twee bekeuringen uitgeschreven: één wegens het rijden op een motor zonder helm en één wegens het rijden zonder autogordel.

Vrachtwagen en kraan gestolen
Middenmeer, maandag 3 maart 2003.
Tussen vrijdag 28 februari en maandag 3 maart zijn er een vrachtwagen met aanhangwagen en een rupskraan gestolen vanaf de Alkmaarseweg N242 in Middenmeer. De rupskraan stond op de aanhangwagen. Deze voertuigen waren daar aanwezig omdat ze nodig waren voor de plaatsing van windmolens langs de N242. De kraan was van het merk Hitachi, blauw en woog 4500 kilo. Op de kraan stond het nummer ME 20 gespoten. De vrachtwagen was een witte DAF van het type AE65NC met het kenteken BB-LB-41

Auto-inbraken
Den Helder, dinsdag 4 maart 2003.
In de afgelopen nacht zijn er twaalf auto-inbraken geweest in Den Helder. De inbraken vonden in tien verschillende straten plaats. Er werden voornamelijk autoradio's gestolen en dashboardkastjes leeggehaald. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de auto-inbraken.

WESTFRIESLAND

Actieperiode mest/compost afgesloten
Westfriesland, dinsdag 4 maart 2003.
In de maand februari 2003 is door de politie van Westfriesland gedurende vier weken projectmatig aandacht besteed aan het uitrijden en opslaan van dierlijke meststoffen (BGM) en de opslag van compost door agrariërs. Het doel was het terugdringen en bestrijden van bodemverontreinigingen en het terugdringen van ammoniakemissie door gericht toezicht op naleving van de mest- en compostvoorschriften. In totaal zijn er vijftig controles gehouden in bijna alle gemeenten van Westfriesland. Er werd 32 maal een controle op mestbepalingen uitgevoerd en 18 maal op compost. In totaal is er 15 maal een proces-verbaal opgemaakt. Dit was 10 keer voor mest en 5 keer voor compostovertredingen. De boetes waren allemaal rond de 650 euro.

Verkeerscontroles
Venhuizen/Enkhuizen/Bovenkarspel, maandag 3 maart 2003. Maandagmiddag is er op diverse locaties langs de Provincialeweg N506 in Venhuizen, Enkhuizen en Bovenkarspel een snelheidscontrole gehouden. Er zijn drie snelheidsovertredingen gemaakt. De hoogst gemeten snelheid was 154 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is. Deze persoon kon zijn rijbewijs inleveren. Hoorn, maandag 3 maart 2003.
Maandagmiddag is er van 14.30 uur tot 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden langs het Keern in Hoorn. In die periode zijn 200 voertuigen gecontroleerd waarvan er zeven te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 83 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is. Hoorn, dinsdag 4 maart 2003.
Dinsdagochtend is er van 7.45 uur tot 9.45 uur een technische verkeerscontrole gehouden langs de Kernweg en Protonweg in Hoorn. In die periode zijn onder andere negen bromfietsen bekeurd die opgevoerd waren, twaalf automobilisten wegens het rijden zonder autogordel en diverse bekeuringen voor rijden op bromfietsen zonder certificaat, helm en ondeugdelijke kentekenplaat.
Hoorn, dinsdag 4 maart 2003.
Dinsdagochtend is er van 10.30 uur tot 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Zwaagmergouw en Oostergouw in Hoorn. In die periode zijn zeventig voertuigen gecontroleerd waarbij vijf bekeuringen werden uitgedeeld wegens het rijden zonder autogordel. De Goorn, dinsdag 4 maart 2003.
Dinsdagochtend is er een verkeerscontrole gehouden langs De Goorn in De Goorn. Er zijn 25 automobilisten gecontroleerd waarvan er vier een boete kregen wegens rijden zonder autogordel.

Onder invloed in de auto
Hoorn, maandag 3 maart 2003.
Maandagmiddag omstreeks 16.30 uur is een 58-jarige inwoner van Wester-Koggenland gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs het Keern in Hoorn. De man blies 265 ug/l terwijl 220 ug/l het maximum is. De man kreeg een boete van 190 euro. Venhuizen, maandag 3 maart 2003.
Maandagavond even voor 23.00 uur is een 32-jarige vrouw uit Blokker gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Provincialeweg in Venhuizen. De vrouw blies 280 ug/l en heeft een proces-verbaal gekregen.
Hoorn, dinsdag 4 maart 2003.
Dinsdagochtend rond 2.00 uur is een 21-jarige automobilist uit Hoorn op alcohol gecontroleerd op de Stationsweg in Hoorn. De man blies 490 ug/l en heeft een proces-verbaal gekregen.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 04-03-2003 '
Lees ook