Nieuwsbericht

vrijdag 5 juli 2002, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Daginbraak
Alkmaar, donderdag 4 juli 2002.
Tussen 11.30 en 15.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Wildemanstraat. De voordeur was opengebroken en het hele huis werd doorzocht. Er zijn onder andere drie fototoestellen, twee fietsen, sieraden en enkele sloffen sigaretten gestolen.

Snelheidscontrole
Heerhugowaard, donderdag 4 juli 2002.
Tussen 14.00 en 16.00 uur werd op de Glijnisweg en de Beukenlaan met de Laserpatrol een snelheidscontrole gehouden waarbij de overtreders werden staande gehouden. Er werden in totaal 15 bonnen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u waar 50 is toegestaan.

Auto te water, bestuurster gered
Grootschermer, donderdag 4 juli 2002.
Omstreeks 16.30 uur, raakte er een auto te water aan de Oostdijk. Toen de politie ter plaatse kwam was de bestuurster van de auto al gered door omstanders en werd zij vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar waar ze voor de nacht ter observatie werd opgenomen. Het gaat om een vrouw uit Grootschermer van wie de leeftijd nog niet bekend is. De vrouw raakte vermoedelijk van de weg omdat zij in een bocht naar links de macht over het stuur verloor. Dit kwam omdat het pas geasfalteerde wegdek lag bezaaid met grind. Dit was overigens goed door borden aangegeven. Bij het corrigeren naar rechts reed de vrouw de sloot in rechts van de weg. Haar auto kwam op de kop in het water terecht en er stak nog maar 1 wiel boven water. Drie getuigen zijn te water gesprongen en zijn er met behulp van een kraan in geslaagd om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Ze maakt het naar omstandigheden goed.

Motorfietser aangereden
Alkmaar, donderdag 4 juli 2002.
Omstreeks 16.45 uur werd een 49-jarige motorfietser uit Amsterdam, op het verkeersplein Kooimeer, aangereden door een 35-jarige automobilist uit Amersfoort die van rijstrook wisselde. De man uit Amersfoort had de motorfietser te laat opgemerkt. De motorfietser kwam ten val op het wegdek en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij bleek pezen aan zijn schouder gescheurd te hebben maar mocht na behandeling naar huis.

80-jarige rijdt tegen boom
Schermer, donderdag 4 juli 2002.
Omstreeks 18.00 uur, kwam een 80-jarige automobiliste uit Wormer, met haar auto tot stilstand tegen een boom om de Zuidervaart, gelegen tussen de Noordervaart en de Laanweg. Het voertuig van de onfortuinlijke vrouw werd vermoedelijk gevangen door een windvlaag. Toen zijn tegengesteld corrigeerde en naar rechts stuurde botste zij tegen een boom rechts van de weg. Ze werd met pijn in haar borst opgenomen in het ziekenhuis.

Brand in kantoor huismeester
Alkmaar, donderdag 4 juli 2002.
Omstreeks 21.00 uur was er door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in het kantoor van de huismeester van de flat aan de Geulstraat. De brand werd geblust door het korps Oudorp. Er is veel rook- en brandschade ontstaan aan het kantoor. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.

Valse naam en cocaïne
Alkmaar, donderdag 4 juli 2002.
Omstreeks 23.00 uur, hield de politie drie mannen aan op de Heilooer Tolweg. Uit de auto was een pakje met drie kleine pakketjes cocaïne gegooid. De bestuurder van de auto gaf aanvankelijk een valse naam op. Hij heeft geen rijbewijs en krijgt daarvoor een proces-verbaal. Tegen de eigenaar van de harddrugs wordt eveneens proces-verbaal opgemaakt. Het gaat hier om een 21-jarige man en een 30-jarige man, beiden uit Den Haag. De derde inzittende, een 25-jarige man uit Alkmaar, had een bankpasje bij zich dat mogelijk van diefstal afkomstig is. Daar wordt nader onderzoek naar verricht. De drie mannen zijn heengezonden.

Bewoner betrapt inbreker
Bergen, vrijdag 5 juli 2002.
Omstreeks 01.30 uur betrapte een bewoner van een huis aan de Komlaan op heterdaad een inbreker in zijn woonkamer. Toen de heer des huizes de inbreker betrapte ging hij terug naar zijn slaapkamer op de 1e verdieping om de politie te bellen. De inbreker sloeg beneden een ruit in en vluchtte naar buiten zonder iets mee te nemen.

Rijbewijs snorfietser ingevorderd
Heiloo, vrijdag 5 juli 2002.
Dronken rijden op je snorfiets en dan je autorijbewijs kwijtraken. Dat overkwam een 36-jarige man uit Alkmaar vannacht omstreeks 02.00 uur op de Zeeweg. Bij een routinecontrole werd de snorfietser door de politie aangehouden. Aan het bureau blies hij maar liefst 695 ug/l (tot 220 toegestaan). Bij een dergelijke hoge uitslag is de politie verplicht om het rijbewijs in te vorderen. Dat werd dus ook bij de man op de snorfiets gedaan. De man is in het verleden overigens al meerdere malen aangehouden wegens het rijden met drank op.

Boete wegens rijden met drank op
Heillo, vrijdag 5 juli 2002.
Omstreeks 04.00 uur, controleerde de politie op de Kennemerstraatweg een 21-jarige automobilist uit Heemskerk. De man blies 290 ug/l. Hij kreeg een boete van 190,-.

Auto gestolen
Heerhugowaard, vrijdag 5 juli 2002.
In de afgelopen nacht is er vanaf de Clara Wichmanntuin een personenauto weggenomen. Het gaat om een Hyundai, type Lantra, kleur rood, bouwjaar 1992 en een dagwaarde van ongeveer 2200,-. Het kenteken van de auto is FF-NR-78.

NOORDKOP

Overvaller aangehouden
Den Helder, vrijdag 5 juli 2002.
Gistermiddag, omstreeks 16.10 uur, werd een medewerkster van een winkel aan de Weststraat overvallen. Ze werd door een man gedwongen het geld uit de kassa te halen en aan hem af te geven. Hierna ging de man er op een fiets vandoor. Kort hierna werd omstreeks 16.40 uur door de politie op de Keizersgracht een man aangehouden die leek te voldoen aan het opgegeven signalement. Na een spiegelconfrontatie aan het bureau bleek de aangehouden man niet de dader te zijn van de overval. De man werd hierna meteen vrijgelaten.
Later op de avond, omstreeks 20.00 uur, vond er een overval plaats op een winkel in de Koningstraat. Daarbij deed de dader een greep in de kassa. Hierna fietste hij weg. Het ging om een man met een opvallend signalement. Hij reed namelijk op een rode fiets en zijn onderbeen zat zichtbaar in het gips. Dit signalement werd door getuigen goed doorgegeven aan de politie.
In het centrum surveilleerden acht agenten in opleiding. Zij hebben de verdachte kort na deze overval kunnen lokaliseren op de Zuidstraat. Daar werd de man aangehouden. Het gaat om een 30-jarige inwoner van Den Helder. De verdachte heeft inmiddels ook de overval aan de Weststraat bekend. Hij wordt vandaag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

Huiselijk geweld
Den Helder, vrijdag 5 juli 2002.
Een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is gistermiddag omstreeks 15.45 uur op heterdaad aangehouden nadat hij in de Goudenregenstraat zijn ex-vrouw voor de zoveelste maal had lastig gevallen. De man eiste dat hij de woning zou worden binnengelaten en sloeg op de ramen. Toen hij zijn zin niet kreeg sloeg hij twee ruiten van de voordeur in. Hierbij uitte hij dreigementen. De man heeft zich in het verleden al diverse keren misdragen ten opzichte van zijn ex-vrouw. Om deze reden is hij vandaag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

Drankrijder
Slootdorp, vrijdag 5 juli 2002.
Omstreeks 00.45 uur, betrapten surveillerende agenten een drankrijder op de Westerterpweg. Het ging hierbij om een 36-jarige automobilist uit Middenmeer. Aan het bureau blies hij 560 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij krijgt een proces-verbaal.

Politie gaat verrassingsacties houden in het centrum Den Helder, vrijdag 5 juli 2002.
Het rijden in het voetgangersgebied in het centrum van de stad behoort tot één van de ergernissen van publiek en winkeliers. Het toezicht op (brom)fietsers die zich niet aan de verkeersborden en paaltjes storen wordt in de regel uitgeoefend door stadswachten die waarschuwend optreden. Incidenteel wordt verbaliserend opgetreden door te voet surveillerende agenten.
De komende maanden gaat de politie in Den Helder verrassingsacties houden. Er zullen dan agenten in opleiding worden ingezet. De stagiairs zullen, in groepsverband, zonder pardon optreden. Het reguliere toezicht door stadswachten blijft van kracht.

WESTFRIESLAND

Politie dringend op zoek naar getuigen ernstige aanrijding Vrijdag 5 juli 2002.
Gistermorgen omstreeks 11.00 uur, vond er op de kruising Provincialeweg/Van Aalstweg een flinke botsing plaats tussen twee auto's. Hier werd al eerder melding van gemaakt. De beide bestuurders van die auto's werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het ging hier om een 33-jarige man uit Hoorn en een 61-jarige man uit Bovenkarspel. Naar nu bekend is geworden raakte de 33-jarige man bij de aanrijding zeer ernstig gewond. Hij is gisteren vanuit het ziekenhuis in Hoorn overgebracht naar de intensive care van het AMC in Alkmaar. Hij heeft diverse botbreuken, een longperforatie en zijn mild is verwijderd. Hij verkeerd in zeer kritieke toestand. De 61-jarige bestuurder mocht na een nacht observatie naar huis.
Diverse weggebruikers moeten de aanrijding hebben zien gebeuren. Hun identiteit is echter bij de politie nog niet bekend. De politie komt graag in contact met getuigen van de aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met: 0900-8844.

Snelheidscontrole
Hoorn, donderdag 4 juli 2002.
Tussen 20.00 en 21.15 uur heeft de politie 15 automobilisten staande gehouden op de Ysselweg wegens overtreding van de maximumsnelheid. De snelste rijder reed 90 km/u waar 50 is toegestaan. De snelheid werd gemeten met een Laserpatrol.

Passagiere van fiets met hoofdwond naar ziekenhuis Andijk, donderdag 4 juli 2002.
Omstreeks 23.00 uur kwam er een 38-jarige vrouw uit Wervershoof ten val op het wegdek van de Dijkweg. Ze zat achterop bij een vriendin. Toen die sneller ging trappen kon de passagiere haar evenwicht niet bewaren en viel achterover. Ze was duizelig en had een hoofdwond. Ze werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Grote softdrugsvangst
Obdam, donderdag 4 juli 2002.
In de loop van de middag stuitte de politie in een loods in Obdam op een enorme hoeveelheid softdrugs. De loods was in gebruik als een soort overslagstation voor kant en klare hasj. Er werden in totaal zeven kuubskisten met Maroc en Libanese hasj aangetroffen, klaar voor de handel. De partij moet nog gewogen en nader onderzocht worden maar het gaat om enkele duizenden kilo's. De eigenaar van de loods was niet op de hoogte van de verboden waar in zijn schuur. De recherche stelt een onderzoek in naar de huurder van de loods. De partij hasj zal worden vernietigd.

Rijden onder invloed
Andijk, vrijdag 5 juli 2002.
Omstreeks 02.30 uur, betrapte de politie op de Meander, een 52-jarige automobilist uit Andijk wegens het rijden met drank op. De man blies aan het bureau 290 ug/l (220 toestestaan) en krijg teen geldboete van 190,-.

Dronken man maakt amok op straat
Venhuizen, 5 juli 2002.
Een 29-jarige man uit Venhuizen heeft vannacht flinke rommel gemaakt op straat. Hij was dronken en in de war. Hij gooide op de Zanglijster vuilnisbakken omver, sleepte een bankstel naar buiten en schopte tegen auto's. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten in het bureau. In de loop van de dag is hij heengezonden met een boete op zak.

Gestolen auto uitgebrand
Obdam, vrijdag 5 juli 2002.
Vannacht werd er een Opel Kadett GSI gestolen voor een woning aan de Merel. De auto werd omstreeks 04.00 uur brandend aangetroffen aan de Helena Merciertuin in Heerhugowaard. De bedrading van de auto bleek te zijn doorverbonden. De auto werd door de vlammen zwaar beschadigd.

Man breekt pols na trap jongen op scooter
Andijk, vrijdag 5 juli 2002.
Gisteravond, omstreeks 19.00 uur, werd een 50-jarige man die aan het skeeleren was op de Dijkweg, belaagd door een ongeveer 20 jarige man op een scooter. De man op skeelers reed vlakbij de Middenweg de dijk op via het pad waar geen brommers mogen komen. De scooter reed hem tegemoet met een meisje achterop. De scooterbestuurder reed met een flinke vaart en de man op skeelers stak als bewijs van afkeuring zijn middelvinger op. De bestuurder van de scooter keerde hierna en ging achter de man op skeelers aan. Hij werd ingehaald en kreeg van de scooterbestuurder een trap tegen zijn linkerdijbeen. De man op skeelers kwam ten val en brak, zo bleek later, zijn pols. De man op de bromfiets zei iets in de geest van: 'wat moet je nou, ben je soms van de politie, je moet je bek houden' en reed hierna weg. De man met skeelers deed vandaag aangifte van het agressieve verkeersgedrag. De man op de scooter voldoet aan het volgende signalement: blanke man, ongeveer 20 jaar, stevig postuur, blond kort stekelig haar, wat puistjes in het gezicht en gekleed in een kort donker jack en smerige sportschoenen. De scooter was donker van kleur. De jongen had een vrij klein meisje achterop met een Indonesisch uiterlijk. Zij had lang zwart haar en donkere kleding. Getuigen kunnen bellen met de politie: 0900-8844.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 05-07-2002 '
Lees ook