Nieuwsbericht

donderdag, 6 maart 2003, 15.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontrole
Hensbroek, woensdag 5 maart 2003.
Woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Dorpsstraat. De controle vond plaats mede naar aanleiding van een aantal klachten van dorpsbewoners over de hoge snelheid waarmee volgens hen gereden wordt. Tijdens deze controle werden 15 bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. Hoe hoog de snelste heeft gereden is niet bekend. Daarnaast werden nog drie bestuurders bekeurd in verband met technische gebreken aan hun auto.

Hennepplantage in aanbouw ontmanteld.
Heerhugowaard, woensdag 5 maart 2003.
Woensdagmiddag troffen politiemensen een in aanbouw zijnde hennepplantage aan in een bedrijfspand aan de Costerstraat. In één van de ruimtes in het gebouw was men gestart met het isoleren terwijl elders in het pand apparatuur en grondstoffen werden aangetroffen waaruit bleek dat men doende was een plantage op te bouwen. Deze goederen zoals onder anderen assimilatielampen, koolstoffilters, waterpompen, trafo's etc. zijn in beslag genomen. De eigenaar/gebruiker van het pand moet nog door de politie worden gehoord.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, donderdag 6 maart 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 44-jarige man uit Amsterdam aangehouden op de Westerweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 370 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane waarde van 220 ug/l.

Woning uitgebrand
Alkmaar, donderdag 6 maart 2003.
Donderdagmorgen kort na 06.00 uur ontdekte de bewoonster van een woning aan de Van Ostadelaan dat er brand was uitgebroken in haar huis. Zij werd wakker van een aantal knallen en zag op dat moment vlammen in de woonkamer. Samen met haar partner wist zij de woning op tijd te verlaten. De oorzaak van de brand kon nog niet worden vastgesteld. De woning brandde geheel uit. Een naast en boven gelegen woning hadden veel rookschade.

Verkeerscontroles
Alkmaar, donderdag 6 maart 2003.
Donderdagmorgen tussen 07.00 en 09.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Saturnusstraat. Tijdens deze controle werden zes bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Dertien bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen.

Op de Hoornseweg werd op datzelfde moment een bromfietscontrole gehouden. Er werden een groot aantal bromfietsen gecontroleerd. In 16 gevallen bleek de constructiesnelheid te hoog te zijn. Drie bestuurder werden bekeurd omdat zij geen helm droegen. Tot slot werden aan twee bromfietsen technische gebreken geconstateerd waarvoor de bestuurders eveneens een bekeuring kregen.

NOORDKOP

Uitslag bloedtest dodelijke aanrijding
Waarland, donderdag 6 maart 2003.
In de nacht van zondag op maandag heeft er een dodelijke eenzijdige aanrijding plaatsgevonden op de Hogebrugweg in Waarland. Hierbij kwam een 16-jarig meisje uit Heerhugowaard om het leven. De 18-jarige bestuurder van de auto, woonachtig in Waarland, is met een gebroken oogkas in het ziekenhuis opgenomen. Om te controleren of er alcohol in het spel was, is er bij hem een bloedtest afgenomen waarvan nu het resultaat bekend is. De man had 900 ug/l in zijn bloed, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is, ruim vier keer de toegestane hoeveelheid dus.

Verkeerscontrole
Sint Maarten, woensdag 5 maart 2003.
Woensdagmiddag is van 16.00 uur tot 16.45 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Rijperweg in Sint Maarten. In die periode zijn vijf bekeuringen uitgeschreven wegens te hard rijden en één wegens het rijden zonder gordel. De hoogst gemeten snelheid was 77 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.

Woninginbraak
Den Helder, woensdag 5 maart 2003.
Terwijl de eigenaar tussen 19.00 uur en 19.30 uur zijn hond aan het uitlaten was, is er ingebroken in zijn woning aan de Prins Willem-Alexandersingel in Den Helder. Toen de man thuiskwam waren zijn laptop en digitale camera uit de woning weggenomen. Het is onbekend hoe de inbrekers binnen zijn gekomen.

Onder invloed in de auto
Wieringerwerf, woensdag 5 maart 2003.
Woensdagavond omstreeks 21.30 uur is een 51-jarige inwoner van Enkhuizen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Noorderdijkweg in Wieringerwerf. De man blies 475 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

WESTFRIESLAND

Getuigen gezocht na doorrijden na botsing
Hoorn, dinsdag 4 maart 2003.
Dinsdagavond is een 23-jarige inwoonster van Hoorn gewond geraakt nadat zij met haar fiets tegen een stilstaande auto was gereden. De vrouw fietste tussen 19.00 uur en 19.30 uur over de Veemarkt vanuit de richting van het station in de richting van de Gedempte Turfmarkt. Aan de rechterzijde van de Veemarkt stond een donkerkleurige (waarschijnlijk blauwe) auto ter hoogte van de Rabobank geparkeerd. Op het moment dat de fietster langsreed deed de eigenaar van de auto waarschijnlijk zonder te kijken zijn portier open, waardoor de vrouw hier tegenaan fietste. De bestuurder stapte uit en zei tegen de vrouw dat zij haar licht niet aan had. Vervolgens ging hij pinnen, stapte weer in zijn auto en reed weg. Ondertussen lag de vrouw nog op de grond. Zij is door twee vrouwen van ongeveer dezelfde leeftijd van de weg afgehaald. Vervolgens heeft de vrouw haar ouders gebeld en is naar het Sint-Jan ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat zij een verbrijzelde knie en een gekneusd borstbeen had. Het is onbekend wie de vrouwen waren die het slachtoffer geholpen hebben. De politie van Hoorn wil graag in contact komen met deze vrouwen en eventuele andere getuigen die de man hebben gezien die wegreed na de onfortuinlijke botsing. Dit kan middels het telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietser gewond na botsing
Oostwoud, woensdag 5 maart 2003.
Woensdagavond even na 19.00 uur is een 16-jarige bromfietser uit Midwoud gewond geraakt na een botsing met een 19-jarige automobiliste uit Opperdoes langs de Oostwouder Dorpsstraat in Oostwoud. De automobiliste reed over de Vereweg en sloeg rechtsaf de Dorpsstraat op waar de bromfietser haar tegemoet kwam. Hij reed op de verkeerde weghelft en reed zodoende tegen de auto aan. De automobiliste had haar auto al stilgezet omdat ze de jongen op haar af zag komen. De jongen sloeg over de motorkap en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Hij is met schouderletsel naar het Sint-Jan ziekenhuis overgebracht.

Auto gestolen
Hoorn, woensdag 5 maart 2003.
Tussen maandag en woensdag is er een auto gestolen vanaf een bedrijfsterrein aan de Protonweg in Hoorn. Het betreft een zwarte Ford Escort met het kenteken HZ-FZ-04.

Woninginbraak
Zwaag, donderdag 6 maart 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een woning aan de Weegbree in Zwaag. Het is onbekend hoe de inbrekers zijn binnengekomen. Het gehele huis is doorzocht en er worden onder andere een DVD-speler, videorecorder en sieraden vermist.

Verkeerscontroles
Venhuizen, donderdag 6 maart 2003.
Donderdagochtend is er van 7.40 uur tot 8.00 uur een snelheidscontrole gehouden langs het Westeinde in Venhuizen. In die periode zijn twaalf auto's gecontroleerd waarvan er één te snel reed: 61 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is. Tevens werd een automobilist bekeurd wegens het rijden zonder autogordel.
Bovenkarspel, donderdag 6 maart 2003.
Donderdagochtend is er van 8.00 uur tot 8.45 uur een autogordelcontrole gehouden langs de Provincialeweg en van 10.00 uur tot 11.00 uur langs de Veilingweg, beide in Bovenkarspel. In die perioden zijn er veertig voertuigen gecontroleerd waarvan er één bekeurd werd wegens rijden zonder gordel.
Bovenkarspel, donderdag 6 maart 2003.
Donderdagmiddag is er van 13.30 uur tot 14.15 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Florasingel in Bovenkarspel. In die periode zijn er 55 voertuigen gecontroleerd waarvan er zeven te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 75 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 06-03-2003 '
Lees ook