Nieuwsbericht

donderdag 6 juni 2002, 11.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Inbraak woning
Alkmaar, dinsdag 4 juni 2002. Tussen zaterdag 1 juni en dinsdag 4 juni werd ingebroken in een woning aan de Terborchlaan. Het is niet bekend hoe men in de woning is gekomen. Vanuit het huis werd een tas met onder anderen een bankpas weggenomen. Dinsdagmorgen ontdekte een medewerker van de reinigingsdienst van de gemeente Alkmaar de gestolen tas bij het huisvuil. De bankpas was verdwenen. Bij controle bleek dat men verschillende keren gebruik had gemaakt van de pas waardoor inmiddels een flink bedrag van de rekening van de benadeelde was verdwenen (grootte van het bedrag is niet bekend).

Snelheids- verkeerscontrole
Schoorl, dinsdag 4 juni 2002.
Tussen 10.40 en 12.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 7
Hoogst gemeten snelheid: 74 km/u
Alkmaar, dinsdag 4 juni 2002. Tussen 13.00 en 14.30 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Aert de Gelderlaan. Tijdens deze controle werden 15 bestuurder van auto's bekeurd omdat zij de veiligheidsgordel niet gebruikten. Acht bestuurders werd bekeurd omdat zij te snel reden.

Brand in slooppand
Alkmaar, dinsdag 4 juni 2002.
Dinsdagavond kort na 20.00 uur, werd brand ontdekt in een leegstaand (sloop) pand aan de Kooimeerlaan. In het pand was door de jeugd een bankstel in brand gestoken, wat zorgde voor veel rookoverlast. De brandweer heeft het vuur geblust. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Bromfietser onder invloed van alcohol
Heerhugowaard, dinsdag 4 juni 2002.
Dinsdagavond werd een 17-jarige bestuurder van een bromfiets uit Heerhugowaard aangehouden op de Beukenlaan. Bij controle bleek dat de jongen alcohol had gebruikt. Hij blies 360 ug/l. Dat is ruim boven het maximum van 220 ug/l.

Computers en geld gestolen
Castricum, woensdag 5 juni 2002.
Vannacht werd een inbraak ontdekt in een kantoor van een camping aan de Beverwijkerstraatweg. Men kwam in het kantoor door het vernielen van een toegangsdeur. Vanuit het kantoor werden twee computers en een geldlade met een onbekende hoeveelheid geld weggenomen.

Bedrijfsinbraken
Heerhugowaard, woensdag 5 juni 2002.
Vannacht werden op verschillende plaatsen in Heerhugowaard inbraken gepleegd in bedrijven. Omstreeks 01.00 uur werd de eerste inbraak ontdekt bij een bedrijf aan de W.M. Dudokweg, een halfuur later kwam een melding van een inbraak in het gemeentehuis aan de Parelhof. Omstreeks 04.00 uur kwam een derde melding van een bedrijfsinbraak aan de Middenwaard en de laatste inbraak werd omstreeks 04.30 gemeld in een winkelbedrijf aan het Raadhuisplein. Woensdagmorgen bleek dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Marsmanstraat. In alle gevallen werden ramen vernield om in de bedrijven te komen. In sommige bedrijven werden vernielingen aangericht. Het is op dit moment niet duidelijk of, en zo ja wat voor goederen er zijn weggenomen. Gezien de tijdstippen van de inbraken / vernielingen en de wijze van werken, is het niet ondenkbeeldig dat er sprake is van een en dezelfde dader(s)

NOORDKOP

Snelheidscontrole
Warmenhuizen, dinsdag 4 juni 2002.
Dinsdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Oudevaart waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 4
Hoogst gemeten snelheid: 74 km/u

Diefstal auto
Den Helder, dinsdag 4 juni 2002.
Dinsdagmiddag werd een personenauto gestolen vanaf de Javastraat. De eigenaar parkeerde haar auto daar omstreeks 14.30 uur. Toen zij omstreeks 17.15 uur terug kwam bleek de auto te zijn verdwenen. Het betreft een auto van het merk Nissan, type Primera. De auto is blauw van kleur en voert het kenteken 03-DN-GL.

Bromfietser gewond na ongeval
Den Helder, dinsdag 4 juni 2002.
De bestuurder van een bromfiets uit Den Helder (juiste leeftijd is niet bekend) is dinsdagavond gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De man reed over de Nieuweweg tussen de Doggersvaart en de Middenvliet. Door onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en kwam ten val. De bestuurder raakte enige tijd buiten bewustzijn. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en daar ter observatie opgenomen.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontrole
Medemblik/Zwaagdijk, dinsdag 4 juni 2002.
Op dinsdagmiddag is van 15.30 uur tot 16.00 uur op snelheid gecontroleerd langs de Markerwaardweg in Medemblik en de Zwaagdijk in Zwaagdijk. In deze periode werden in Medemblik 60 voertuigen gecontroleerd, waarvan er drie te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 101 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur het maximum is. In Zwaagdijk werden 35 voertuigen gecontroleerd waarvan er zes te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 76 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is

Woninginbraak
Hoorn, dinsdag 4 juni 2002.
Woensdag is er tussen 9.45 uur en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Tinnegieter in Hoorn. De inbrekers zijn binnengekomen door de voordeur via de brievenbus te openen. De onbekenden hebben onder andere een computer, een fotocamera en een videocamera meegenomen.

Computers weggenomen
Hoorn, dinsdag 4 juni 2002.
Op dinsdagavond is er ingebroken in een bedrijf aan de Maelsonstraat in Hoorn. De inbrekers hebben een deur en een raam geforceerd om hun slag te kunnen slaan. Er zijn diverse computers weggenomen.

Alcoholcontrole
Benningbroek, woensdag 5 juni 2002.
Tussen dinsdagavond 23.00 uur en woensdagochtend 7.00 uur is er een alcoholcontrole geweest aan de Nieuweweg in Benningbroek. In deze periode zijn twintig automobilisten gecontroleerd. Niemand van de bestuurders had alcohol gebruikt.

Auto gestolen
Wervershoof, woensdag 5 juni 2002. Tussen dinsdagavond 22.00 uur en woensdagochtend 7.45 is een auto gestolen aan de Pastoor van Santestraat in Wervershoof. Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken FH-JN-49. In de auto lagen onder andere veertig CD's, een carkit en een CD-speler.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 06-06-2002 '
Lees ook