Nieuwsbericht

vrijdag 7 juni 2002, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Oproep tot getuigen
Alkmaar, vrijdag 31 mei 2002. Op vrijdag 31 mei is een 48-jarige man uit Broek op Langedijk door een vrouw mishandeld op de randweg in Alkmaar. Dit was omstreeks 18.30 uur. De man reed in zijn auto over de Diamantweg in de richting van de N242. Ter hoogte van de Robijnweg kwam er een auto van links met een vrouw achter het stuur die geen voorrang had. De vrouw, rijdend in een donkerkleurige Mazda 323, kwam voor de man te rijden en sneed hem bijna af waardoor de man vol in de remmen moest om een aanrijding te voorkomen. Uit reactie hierop drukte de man op zijn claxon. De vrouw reageerde hier boos op. Op de randweg rond Alkmaar (N242) ging de vrouw slingerend voor de man rijden. Bij de stoplichten ter hoogte van de Huygendijk stond de man met zijn auto voor de vrouw. De vrouw was uitgestapt en ging naast de auto van de man staan. De man deed zijn raampje open waarna de vrouw al gillend de man begon te slaan. Ook pakte ze zijn bril af en trapte deze kapot. Verder brak zij een ruitenwisser van de auto af en trapte een deuk in een autodeur. Toen het stoplicht op groen ging is de man met zijn auto gevlucht. De vrouw was begin dertig, ongeveer 1.75 meter lang en had blond haar tot op haar schouders. Getuigen kunnen zich wenden tot de politie in Alkmaar, telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole
Bergen, donderdag 6 juni 2002. Op donderdagmiddag is er van 14.30 uur tot 16.10 uur een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Van Blaaderenweg in Bergen. Hierbij zijn twaalf bekeuringen uitgeschreven: elf wegens het niet-dragen van de autogordel en éénmaal wegens het rijden zonder rijbewijs.

Brand in garage
Alkmaar, vrijdag 7 juni 2002. Op vrijdagochtend omstreeks 0.50 uur is een garage aan de Klipperstraat in Alkmaar uitgebrand. De bewoner van het huis dat naast de garage staat hoorde een knal in zijn achtertuin en zag vervolgens dat zijn garage vol met rook stond. Vervolgens vatte de gehele garage vlam. De brandweer heeft de garage geblust. In de garage stonden twee motorfietsen. Het is onbekend hoe de garage in brand heeft kunnen raken.

Auto gestolen
Noord-Scharwoude, vrijdag 7 juni 2002. In de nacht van donderdag op vrijdag is er een auto gestolen vanaf de Veertweg in Noord-Scharwoude. In dezelfde nacht, rond 1.30 uur, werd ontdekt dat de auto langs dezelfde weg in de sloot lag. Het is niet bekend hoe de auto in de sloot terecht is gekomen.

Bromscooters gestolen
Alkmaar, vrijdag 7 juni 2002. Op vrijdagochtend zijn er twee bromscooters en twee helmen gestolen uit een schuurtje aan de Baansingel in Alkmaar. Het schuurtje waar de scooters in stonden was goed afgesloten met een slot en was op grove wijze opengebroken. Het betreft een gele scooter van het merk Gilera, type DNA en een rode Peugeot, type Fox.

NOORDKOP

Roeiboot gestolen
Oudesluis, donderdag 6 juni 2002. In de nacht van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni is er een roeiboot gestolen vanaf een erf aan de Sportlaan in Oudesluis. Het betreft een rode boot van het merk Lidostar met een houten bodem en een kunststoffen zijkant.

Snelheidscontrole
Petten, donderdag 6 juni 2002. Op donderdagmiddag is er van 16.00 uur tot 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Spreeuwendijk in Petten. In die periode zijn 180 voertuigen gecontroleerd waarvan er 30 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 75 kilometer per uur terwijl 50 kilometer per uur de maximumsnelheid is.

Bromfietser gewond
De Koog, donderdag 6 juni 2002. Op donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur is een 27-jarige bromfietser uit Egmond aan den Hoef gewond geraakt na een botsing met een 79-jarige automobilist uit Drachten. De botsing vond plaats op de kruising Pontweg/Rozendijk in De Koog. De automobilist reed over de Rozendijk vanuit de richting Den Burg en verleende op het kruispunt met de Pontweg geen voorrang aan de bromfietser die over een fietspad reed. De bromfietser kon de auto niet meer ontwijken en reed er tegen aan. De bromfietser is met onbekend letsel naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder vervoerd.

Wandelaarster aangereden
De Koog, donderdag 6 juni 2002. Op donderdagmiddag rond 17.20 uur is een 69-jarige wandelaarster uit Sellingen aangereden op de Dorpsstraat in De Koog. De vrouw stak met haar man de Dorpsstraat over op een voetgangersoversteekplaats toen er plotseling een auto aan kwam rijden. De automobilist, een 19-jarige inwoner van Texel, lette niet goed op en reed de vrouw aan. De auto had op dat moment weinig snelheid doordat de man hard remde. De vrouw heeft last van haar rechterbovenbeen aan het ongeval overgehouden.

Auto tegen boom
Waarland, donderdag 6 juni 2002. Op donderdagavond omstreeks 20.30 uur is een 48-jarige automobiliste uit Harenkarspel tegen een boom in Waarland gereden. De vrouw reed over de Veluweweg vanuit de richting Kerkstraat en in de richting Beemsterboerweg. Zij raakte de macht over het stuur kwijt nadat zij enkele fietsers inhaalde. Vervolgens reed zij tegen een lantaarnpaal die afbrak en vervolgens kwam zij tot stilstand tegen een boom. De vrouw is met een vermoedelijke hersenschudding naar het MCA in Alkmaar vervoerd.

WESTFRIESLAND

Aanhoudingen na mishandeling
Blokker, vrijdag 7 juni 2002. Naar aanleiding van een mishandeling van een echtpaar nabij de Koewijzend in Blokker van 30 april zijn door de politie van Westfriesland zeven jongens aangehouden. Zij zijn allen in de leeftijd van vijftien en zestien jaar oud. De aanhouding kon plaatsvinden dankzij oplettende omstanders. Tijdens het verhoor bekenden zes van hen een aandeel in de mishandeling (openlijke geweldpleging). Uit het verdere onderzoek bleek dat een aantal van de groep ook verantwoordelijk was voor de vernieling op Koninginnedag van een speelobject bij een school aan de Gravenstraat in Hoorn. Eén van hen was de zevende persoon die niet bij de mishandeling betrokken was. Van de gearresteerde jongens zijn er drie voorgeleid bij de rechter-commissaris in Alkmaar en in bewaring gesteld. De overigen moeten binnenkort verantwoording afleggen bij de officier van justitie in Alkmaar.

Verkeerscontrole
Hoorn, donderdag 6 juni 2002. Op donderdagmiddag is er van 14.00 uur tot 16.15 uur een verkeerscontrole gehouden aan het Keern in Hoorn. Hierbij zijn de volgende bekeuringen uitgedeeld: veertien fietsers die door rood reden, één bromfietser die zonder helm reed, één bromfietser die zonder verzekeringsplaat reed, twee bromfietsers die geen verzekeringsbewijs bij zich hadden, één bromfietser die geen bromfietscertificaat kon tonen en er zijn drie bromfietsen uit het verkeer genomen wegens ondeugdelijkheid.

Snelheidscontrole (1)
Medemblik, donderdag 6 juni 2002. Op donderdagavond is er van 20.30 uur tot 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Markerwaardweg in Medemblik. In die periode zijn 66 voertuigen gecontroleerd, waarvan er zes te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 113 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur het maximum is. Tevens werd er een bromfietser bekeurd die zonder helm reed.

Snelheidscontrole (2)
Opmeer, donderdag 6 juni 2002. Op donderdagavond is er tussen 20.15 uur en 21.15 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Pade in Opmeer. In die periode zijn er zestien bekeuringen uitgeschreven wegens te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 83 kilometer per uur.

Inbraak in apotheek
Hoorn, vrijdag 7 juni 2002. Op vrijdagochtend omstreeks 3.40 uur is er ingebroken in een apotheek aan de Huesmolen in Hoorn. De inbrekers hebben een ruit geforceerd door er een putdeksel doorheen te gooien. De onbekenden hebben een flatscreen en een kassalade met daar in ongeveer 200 euro meegenomen.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 07-06-2002 '
Lees ook