Nieuwsbericht

zondag 7 juli 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Motorrijder moet rijbewijs inleveren
Heerhugowaard, vrijdag 5 juli 2002.
Vrijdagmiddag werd een 31-jarige bestuurder van een motor uit Zandvoort staande gehouden op de Westtangent. Surveillerende agenten hadden geconstateerd dat hij daar reed met een snelheid van 101 km/u terwijl ter plaatse een maximumsnelheid geld van 50 km/u. Naast een fikse bekeuring werd ook het rijbewijs van de man ingevorderd.

Alcohol en verkeer
Alkmaar, vrijdag 5 juli 2002.
Vrijdagavond werd een 35-jarige Alkmaarder aangehouden op de Bierkade. Kort daarvoor hadden getuigen gezien dat de man met zijn auto tegen een verkeersbord en een fietsenstalling was aangereden op de Helderseweg. De man was na deze aanrijdingen doorgereden. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 870 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Bergen, zaterdag 6 juli 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Breelaan de bestuurder van een personenauto uit Hoogwoud aangehouden. Het bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 505 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Alkmaar, zaterdag 6 juli 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit Heiloo aangehouden op de Westerweg. Het rijgedrag van de bestuurder, slingerend en met hoge snelheid rijden, viel surveillerende agenten op. Toen zij de man staande hielden roken zij dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 700 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Alkmaar, zondag 7 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 21-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden op de Rekerdijk. De vrouw reed daar op haar snorfiets. Bij controle bleek dat zij alcohol had gedronken en blies 515 ug/l. Dar is ruim tweemaal de toegestane waarde van 220 ug/l.

Alkmaar, zondag 7 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 25-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden op de Van Ostadelaan. Het slingerende rijden van de man trok de aandacht van surveillerende agenten. Bij controle bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 290 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane waarde van 220 ug/l.

Eenzijdig ongeval met gestolen auto
Alkmaar, zaterdag 6 juli 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een eenzijdig ongeval plaats op de Penningweg met een gestolen auto. Vermoedelijk door een te hoge snelheid was de auto van de weg geraakt en tot stilstand gekomen tegen een afrastering. Getuigen zagen dat de twee inzittende weg renden in de richting van de Laan van Keulen. Uit onderzoek bleek dat de auto in dezelfde nacht was ontvreemd vanaf de Molenbuurt.

Man van geld en goederen beroofd.
Alkmaar, vrijdag 5 juli 2002.
Vrijdagavond tussen 21.40 en 21.45 uur werd een 59-jarige inwoner van Egmond aan Zee beroofd van zijn geld en goederen. De man liep over de Stationsweg en werd ter hoogte van het busstation aangesproken door een man die vroeg of hij geld had. Toen het slachtoffer niet reageerde op die vraag werd hij vastgepakt en naar de grond gewerkt. Twee mannen, waaronder de man die hem had aangesproken, maakten zijn rugtas open en haalde daar verschillende goederen uit. Ook werd de portemonnee van het slachtoffer weggenomen. Vervolgens verdwenen de daders. De man die het slachtoffer aansprak is tussen de 30 en 35 jaar oud. Het was een blanke man met lichtblond haar. Hij zag er onverzorgd uit (junktype).

Belediging agenten
Oudkarspel, zaterdag 6 juli 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 34-jarige man uit Noord-Scharwoude aangehouden op de Dorpsstraat. Kort daarvoor had hij twee surveillerende agenten verschillende beledigingen naar het hoofd geslingerd. Vervolgens ging hij op de rijbaan staan wildplassen. Toen de agenten hem hiervoor bekeurden gaf hij, naar later bleek, een valse naam op en beledigde de agenten opnieuw. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Auto te water
Heerhugowaard, zaterdag 6 juli 2002.
Zaterdagavond omstreeks 21.15 uur vond een eenzijdig ongeval plaats waarbij een auto te water raakte. Dit gebeurde op de Westerweg ter hoogte van een benzinestation. De bestuurder van een personenauto, een 24-jarige inwoner van Heerhugowaard, reed over genoemde weg, komende uit de richting van de Nollenweg. Volgens een aantal getuigen reed de man met zeer hoge snelheid. Vermoedelijk doordat hij schrok van een andere personenauto die vanaf het benzinestation de weg op wilde rijden, raakte hij de macht over het stuur kwijt, begon te slingeren en raakte in een slip. De auto sloeg over de kop en kwam via een verkeersbord in een naast de weg gelegen sloot tot stilstand. Zowel de bestuurder van de auto als een bij hem in de auto zittende 24-jarige Alkmaarder zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De Alkmaarder mocht na behandeling weer naar huis. De bestuurder werd met letsel aan zijn ribben en longen, opgenomen. De auto werd volledig vernield.

Jongen aangehouden na belediging van politieagent Alkmaar, zondag 7 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 20-jarige jongen uit Den Haag aangehouden op de Molenbuurt. Surveillerende agenten bevonden zich op de Molenbuurt op het moment dat de verdachte een horecabedrijf verliet. Toen hij de agenten zag begon hij op hen te schelden en uitte een aantal beledigingen in de richting van de agenten. De jongen is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de loop van de zondag werd hij, na zijn verhoor, weer in vrijheid gesteld.

Jongen aangehouden na het plegen van vernielingen Heiloo, zondag 7 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 17-jarige jongen uit Heiloo aangehouden op de Breedelaan. Kort daarvoor hadden getuigen gezien dat hij, samen met nog een andere jongen een aantal vernielingen hadden gepleegd bij de spoorwegovergang ter hoogte van het station. Toen de politie ter plaatse kwam kozen de jongens het hazenpad. Korte tijd later werden de twee gesignaleerd op de Breedelaan waarna een van hen kon worden aangehouden. De andere wist te ontkomen. In de omgeving van het station bleken vijf overwegbomen te zijn afgebroken. Onderzoek moet uitwijzen wat de rol van de aangehouden jongen is geweest bij deze vernielingen.

Drie auto's door brand beschadigd
Egmond aan Zee, zondag 7 juli 2002
Zondagmorgen omstreeks 05.00 uur werd brand ontdekt in een auto die geparkeerd stond op parkeerplaats aan de Kennedyboulevard. De brand was ontstaan in één van de auto's. Door de harde wind vatte twee daarnaast geparkeerde auto's eveneens vlam. Twee auto's werden volledig door de brand verwoest. De derde auto raakte zwaar beschadigd. De brandweer heeft het vuur geblust. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Brand in gestolen auto
Alkmaar, zondag 7 juli 2002.
Zondagmorgen omstreeks 06.00 uur zag een voorbijganger dat er brand was uitgebroken in een personenauto die geparkeerd stond op de Stalpaertstraat. Kort daarvoor had dezelfde getuige nog een jongen in de auto zien zitten. De brand bleef beperkt tot het interieur van de auto. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de auto in de nacht van zaterdag op zondag was gestolen vanaf het Zeglis in Alkmaar. Mogelijk heeft de dief zijn sporen uit willen wissen door de auto in brand te steken.

Auto gestolen na inbraak woning.
Alkmaar zondag 7 juli 2002
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Lekerwaard. Vanmorgen ontdekte de bewoner dat de fiets van zijn vrouw uit de garage was gestolen. Toen hij buiten ging kijken bleek ook dat zijn auto was verdwenen. Het is niet bekend hoe de dader in de woning is gekomen. De gestolen auto is van het merk Volvo, type V40. De auto is groen van kleur en voert het kenteken ZN-BP-22.

NOORDKOP

Geld en waardepapieren uit woning gestolen
Den Helder, vrijdag 5 juli 2002.
Vrijdagmiddag tussen 14.15 en 16.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Ogentroost. Men kwam in het huis door het vernielen van een tuindeur. Vanuit de woning werden verschillende waardepapieren zoals rij- en kentekenbewijs en paspoorten weggenomen. Ook bleek een hoeveelheid geld te zijn verdwenen (Het juiste bedrag is niet bekend).

Man aangehouden in verband met wapenbezit en het plegen van vernielingen
Den Helder, vrijdag 5 juli 2002.
Vrijdagmiddag werd een 25-jarige inwoner van Den Helder aangehouden in een horecabedrijf aan de Breewaterstraat. De man had kort daarvoor een groot aantal vernielingen gepleegd in het bedrijf door met glazen en barkrukken te gooien. Tevens had de man aan verschillende andere bezoekers en bedienend personeel een vuurwapen laten zien dat hij bij zich droeg. Na het tonen van het vuurwapen verliet de man het horecabedrijf om na een tijdje weer terug te komen. Toen hij vervolgens weer een aantal vernielingen pleegde waarschuwde men de politie, die de verdachte aanhield. In een woning in Den Helder waar de verdachte regelmatig verblijft, werd het wapen aangetroffen. Dit werd in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraak woning
Den Helder, zaterdag 6 juli 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Soembastraat. Men is vermoedelijk via de voordeur in de woning gekomen (zogenaamde "flipper methode"). Vanuit het huis werd een portemonnee met geld en een mobiele telefoon weggenomen. De bewoner ontdekte de inbraak doordat een buurtbewoner hem via de telefoon vertelde dat hij zijn portemonnee had gevonden op straat. Toen de bewoner op onderzoek uit ging ontdekte hij de inbraak.

Dronken fietster veroorzaakt aanrijding.
Den Helder, zaterdag 6 juli 2002.
Zaterdagavond omstreeks 18.30 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Van Galenstraat en de Kerkgracht. De bestuurster van een fiets, een 44-jarige vrouw uit Den Helder, reed over de Kerkgracht en verleende op de eerder genoemde kruising geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto. Bij controle bleek dat de vrouw alcohol had gedronken. Zij blies 370 ug/l. Dat is ruimschoots boven de toegestane waarde van 220 ug/l. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Drie mannen aangehouden na poging inbraak
Den Helder, zaterdag 6 juli 2002.
Zaterdagavond werden drie mannen van 22, 28 en 41 jaar oud en afkomstig uit Den Helder aangehouden op de Gravenstraat. Kort daarvoor had een getuige gezien dat de mannen hadden geprobeerd een auto open te breken die geparkeerd stond op de Polderweg. De getuige stelde de politie van zijn bevindingen op de hoogte. De man zag de verdachten korte tijd later lopen op de Gravenstraat waarna zij konden worden aangehouden. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed van alcohol
Anna Paulowna, zondag 7 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 30-jarige bestuurder van een personenauto uit Anna Paulowna aangehouden op de Kerkweg. Het bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 645 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Man gewond na het vernielen van een raam
De Koog, zondag 7 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag raakten een 23-jarige inwoner van De Koog gewond toen hij een raam vernielde van een gebouw aan de Dorpsstraat. De man raakte hierbij gewond aan zijn arm en hand. In de EHBO-post moesten tientallen hechtingen worden aangebracht. Na behandeling is de man terzake vernieling aangehouden. Waarom hij het raam vernielde is niet bekend.

Snelheidscontrole
Middenmeer, zondag 7 juli 2002
Zondagmorgen tussen 09.15 en 11.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Alkmaarseweg waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 5
Hoogst gemeten snelheid: 130 km/u

WESTFRIESLAND

Ramen ven schoolgebouw vernield
Hoorn, vrijdag 5 juli 2002.
Vrijdagavond bleek dat er een aantal vernielingen waren gepleegd aan een schoolgebouw aan de Nachtegaal. Onbekenden hadden een tweetal grote thermopaneramen ( 1.50 x 1.50 m) vernield met een aantal stenen. Hoe groot de totale schade bedraagt is niet bekend.

Rijbewijs ingenomen na snelheidsovertreding
Abbekerk, vrijdag 5 juli 2002.
Vrijdagavond werd een 55-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden op de Rijksweg A7. De vrouw reed daar met haar auto terwijl surveillerende agenten haar snelheid klokten op 177 km/u. Ter plaatse geld een maximumsnelheid van 120 km/u. Omdat de snelheid met meer dat 50 km/u werd overschreden werd het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

Snelheidscontrole
Enkhuizen, vrijdag 5 juli 2002.
Tussen 19.45 en 21.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Gerard Brandtweg waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 308
Aantal overtredingen: 51
Hoogst gemeten snelheid: 74 km/u

Alcohol en verkeer
Enkhuizen, zaterdag 6 juli 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd 38-jarige inwoner van Enkhuizen aangehouden op de Venedie. De man reed daar met zijn personenauto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 560 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Andijk, zondag 7 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit St. Maarten aangehouden op de Kleingouw. Bij controle bleek dat de man alcohol had genuttigd. Hij blies 265 ug/l. Dat is ruimschoots boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Enkhuizen, zondag 7 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 34-jarige Pool als bestuurder van een personenauto aangehouden op de Zijlweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had genuttigd. Hij blies 395 ug/l. Dat is ruimschoots boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man kreeg een boete opgelegd van 325 euro welke hij direct betaalde.

Bewoner ontdekt inbraak in een woning na een maand Zwaag, zaterdag 6 juli 2002.
Zaterdagmorgen heeft de bewoner van een woning aan de Weegbree aangifte gedaan van inbraak in zijn woning. Deze inbraak vond plaats in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juni 2002 maar was nog niet eerder door de bewoner ontdekt. Zaterdag (6-7-2002) werd de man door de politie in kennis gesteld van het aantreffen van een aantal goederen uit de woning van de aangever. Deze goederen waren die morgen in de omgeving van de woning gevonden. Nadat de bewoner door de politie was gewaarschuwd herinnerde hij zich een aantal zaken die hem op 6 juni waren opgevallen maar waar hij verder geen aandacht aan had besteed. Uit de woning werden o.a. 25 cadeaubonnen en wat kleingeld weggenomen.

Inbraak in bedrijven
Hoorn, zaterdag 6 juli 2002.
Zaterdagavond werd een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Blauwe Berg. Men was in het pand gekomen door het vernielen van een raam. In het pand lagen verschillende beeldschermen op de grond. Het vermoeden bestaat dat er één of meerdere computers of onderdelen daarvan zijn weggenomen.
Korte tijd later werd eenzelfde soort inbraak gemeld in een bedrijfspand aan de Maelsonstraat. Ook hier vernielde men een raam om in het pand te komen. Waarschijnlijk is ook hier een computer ontvreemd. Het is niet bekend of de beide inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 07-07-2002 '
Lees ook