Nieuwsbericht d.d. woensdag 8 mei 2002

NOORD-KENNEMERLAND

Kleding en waardepapieren gestolen uit woning
Alkmaar, dinsdag 7 mei 2002. In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Oudegracht. Vermoedelijk kwam men binnen door middel van de zogenaamde "flipper' methode. Er werden namelijk geen braaksporen aangetroffen. Vanuit de woning werden een leren jas een aantal waardepapieren en een motorkoffer weggenomen.

Jongens aangehouden na het plegen van baldadigheid Heiloo, woensdag 8 mei 2002. In het begin van de nacht werden drie jongen van 16 en 17 jaar, aangehouden op het Slimpad. De jongens hadden kort daarvoor een beeld in een tuin van een woning aldaar, omver gegooid. Hierdoor waren een aantal planten vernield. Een buurtbewoner wist een van de knapen aan te houden, waarna de andere twee zich vrijwillig meldden. Eén van hen verklaarde het beeld uit balorigheid omgegooid te hebben. Hij kreeg een bekeuring.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, woensdag 8 mei 2002. Vannacht werd een 32-jarige bestuurder van een personenauto uit Radebeul (D) aangehouden op de Martin Luther Kingweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 365 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Diefstal auto's
Alkmaar / Heerhugowaard, woensdag 8 mei 2002. In de afgelopen dagen werden verschillende auto's gestolen in Alkmaar en Heerhugowaard. In de nacht van maandag op dinsdag werd vanaf de Schaapskuilmeer in Heerhugowaard een auto gestolen van het merk Volkswagen, type Passat. De auto is grijs van kleur en voorzien van het kenteken ZB-28-ZB Tussen zondagmiddag 5 mei 2002 en dinsdagmorgen 7 mei 2002 werd een auto gestolen vanaf de Westerweg. Het betreft een auto van het merk Nissan, type Sunny. De auto is grijs van kleur en voorzien van het kenteken DN-HP-29.
In de afgelopen nacht werd een auto gestolen vanaf de Ropjeskuil. Het betreft een auto van het merk Opel, type Kadett hatchback. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken TK-51-FX. Tenslotte ontdekte de eigenaar van een rode Volkswagen Golf vanmorgen dat zijn auto was verdwenen. Hij had zijn auto gisteravond op de Matsyslaan geparkeerd. De auto is voorzien van het kenteken FX-BF-74.

Snelheidscontrole
Alkmaar, woensdag 8 mei 2002. Vanmorgen tussen 10.30 en 12.00 uur werden op een aantal plaatsen in Alkmaar, in de wijk Overdie, snelheidscontroles gehouden. Hierbij werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 83
Aantal bekeuringen: 10
Hoogst gemeten snelheid: 72 km/u.

NOORDKOP

Inbraak woning
Den Helder, woensdag 8 mei 2002. In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 21.00 en 00.40 uur werd er ingebroken in een woning aan de Gouwestraat te Den Helder. De daders kwamen binnen door een ruitje in de voordeur in te slaan. Uit de woning zijn in ieder geval een breedbeeld televisie, een stereoinstallatie en ongeveer 250 CD's weggenomen.

Diefstal oprijbeunen
Schagen, dinsdag 7 mei 2002. Op dinsdagavond omstreeks 22.00 uur hebben de inzittenden van een driedeurs personenauto twee oprijbeunen ontvreemd vanaf een bedrijfsterrein aan de Witte Paal te Schagen. De oprijbeunen behoren bij een vrachtwagen en zijn ongeveer 2,5 meter lang. Nadat zij in de personenauto waren ingeladen staken ze ook een eind achter de achterklep uit. De eigenaar heeft nog in de buurt gezocht, maar heeft de dieven niet meer weten te achterhalen. De beunen hebben een totale waarde van duizend euro.

Harddrugs
Den Helder, woensdag 8 mei 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 11.30 uur zag de politie een 28-jarige man uit Den Helder fietsen over de Eendrachtstraat te Den Helder. De persoon werd verdacht van handel in drugs. De man bleek in zijn broekzak veertien bolletjes met vermoedelijk harddrugs te hebben. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

WESTFRIESLAND

Slachtoffer schietpartij overleden
Alkmaar - Hoorn, woensdag 8 mei 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 06.45 uur is het 36-jarige slachtoffer van een schietincident in café de Volendammer in het Medisch Centrum Alkmaar overleden. Het incident vond plaats op dinsdag 30 mei 2002 omstreeks 22.45 uur in genoemd café aan het Hoofd te Hoorn. Op het stoffelijk overschot zal in de loop van woensdag sectie worden verricht. De familie van het slachtoffer is van het overlijden in kennis gesteld.
Een team van 15 rechercheurs heeft het incident in onderzoek. Hun werkzaamheden hebben er tot op dit moment hoofdzakelijk uit bestaan de meer dan honderd getuigen te horen die op het moment van het schietincident in café de Volendammer waren. Ook onderzoekt de recherche een incident dat eerder op die avond plaats vond in café het Sneeker Veerhuis aan de Korenmarkt. Mogelijk heeft het slachtoffer hier onenigheid gehad met andere aanwezigen.

Milieucontrole
Regio, vrijdag 3 mei 2002. Op donderdag en vrijdag werden in het district Westfriesland een tiental agrarische bedrijven gecontroleerd door de politie en de Algemene Inspectiedienst. Opvallend daarbij was dat GEEN van de bedrijven hun zaken op orde hadden. Ieder bedrijf had verboden bestrijdingsmiddelen voorhanden. Enkele ondernemers kregen de mogelijkheid de niet toegestane middelen in te leveren om op deze wijze een bekeuring te voorkomen. Vijf bedrijven werden echter bekeurd. Het ging hier om situaties waar een regeling niet op zijn plaats was.
Een bedrijf in Lutjebroek, bleek over 12 niet meer toegelaten middelen te beschikken. Zij kregen een boete van 582. Een bedrijf in Zwaagdijk had zelfs 19 niet meer toegelaten middelen staan. Boete 1076. Twee bedrijven in Hoogkarspel en een bedrijf in Bovenkarspel bleken bij het spuiten van bestrijdingsmiddelen de slootkant te hebben meegenomen. Boete 220.

Overval
Hoorn, dinsdag 7 mei 2002. Op dinsdagavond omstreeks 18.30 uur werd een laatste klant geholpen in een kledingzaak aan de Nieuwsteeg te Hoorn. Toen zij uit de winkel gelaten zou worden, kwam er een man binnen. Deze ging tegen de 49-jarige eigenaar van de zaak aan staan en drukte iets tegen zijn zij. Het slachtoffer, of zijn 38-jarige echtgenote die ook aanwezig was, konden niet zien waarmee, omdat de man zijn hand in zijn jaszak had. De overvaller wilde geld hebben en duwde het slachtoffer in de richting van de kassa. De klant begon echter tegen de overvaller te praten, gaf hem 40 uit haar eigen portemonnee en duwde hem richting de deur. Pas nadat de eigenares hem ook nog 20 had gegeven verdween de man. De overvaller was een negroïde man in de leeftijd van 25 tot 30 jaar, lengte 1,80 meter. Hij had kort kroeshaar en een ongeschoren kin. Hij droeg een kort zwart jack en een blauwe spijkerbroek.

Aanrijding met alcohol
Hoorn, dinsdag 7 mei 2002. Op dinsdagavond omstreeks 21.15 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Liornestraat - Drieboomlaan te Hoorn. Een 65-jarige man uit Hoorn reed op een bromfiets over de Drieboomlaan en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een vrachtauto, bestuurd door een 26-jarige man uit Hoorn. De bromfietser bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 745 ugl. Dat is bijna drieëneenhalf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl. De man kreeg proces-verbaal. Tevens bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard. Hij was reeds drie maal eerder in aanraking geweest met de politie wegens rijden onder invloed.

Uitslaande brand
Spierdijk, woensdag 8 mei 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 03.40 uur bleek er brand te woeden in een loods aan de Wogmeer te Spierdijk. De brand werd ontdekt door de eigenaar die naast de loodsen woont. De brand sloeg al snel over naar nog vier loodsen, naast de al brandende loods. In de loodsen waren onder anderen caravans en antieke meubelen opgeslagen. De omgeving van de brand werd enige tijd afgezet omdat de dakplaten van de loodsen uit uitbest bestonden. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen die duiden op een misdrijf. Een mogelijke brandoorzaak zou kortsluiting kunnen zijn.

Woninginbraak
Enkhuizen, woensdag 8 mei 2002. Op woensdagmorgen, tussen 00.30 en 04.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Sebastiaan Centenweg te Enkhuizen. De daders ontvreemden een laptop-computer. Zij hadden het apparaat door een raam kunnen pakken. Het raam was door de daders met een steen ingegooid.

Diefstal auto
Hem, woensdag 8 mei 2002. In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 23.30 en 08.00 uur werd vanaf een oprit bij een woning aan de Hemmerbuurt in Hem een personenauto ontvreemd. Het betrof een rode Volvo 440 met kenteken HV-LN-69

Harddrugs
Hoorn, woensdag 8 mei 2002. Op woensdagmiddag werd een 18-jarige jongen uit Hensbroek ingesloten in het politiebureau te Hoorn omdat tegen hem nog een vonnis open stond van 49 dagen. Toen hij werd gefouilleerd bleek hij 30 wikkels en bolletjes met vermoedelijk harddrugs bij zich te hebben. De politie stelt een nader onderzoek in naar de drugs.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 08-05-2002 '
Lees ook