Nieuwsbericht

maandag 8 juli 2002, 17.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Dronken bromfietser gewond
Ursem, 7 juli 2002.
Met een flinke slok op kon een 18-jarige inwoner uit Ursem zijn bromfietser niet voortdurend onder controle houden. Rond 20.00 uur is hij op de Mijzerdijk ten val gekomen, waarbij hij gewond raakte aan hoofd, armen en knieën. Toen de politie ter plaatse kwam werd de man op grond van de dranklucht die hij verspreidde gecontroleerd op alcohol, waarbij bleek dat hij 690 ug/l blies in plaats van het wettelijk toegestane maximum van 220 u/gl. Hiervoor krijgt de man een proces verbaal. Hij is overgebracht naar het MCA.

Verboden wapenbezit
Groet, 8 juli 2002.
Bij een drugscontrole rond 02.00 uur werd tijdens het evenement Hargen aan Sail proces verbaal opgemaakt tegen een 23- jarige man uit Petten. Hij bleek in het bezit te zijn van een busje CS-gas, beter bekend als traangas, hetgeen onder de wapenwetgeving valt.

Auto gestolen
Alkmaar, maandag 8 juli 2002.
Vanmorgen omstreeks 07.30 uur ontdekte een bewoonster aan de N.G. Piersonstraat dat in de afgelopen nacht haar personenauto voor de deur was weggenomen. Het gaat om een Toyota, type Starlet, kleur beige en voorzien van het kenteken PN-44-DS.

NOORDKOP

Inbreker op heterdaad aangehouden
Den Helder, maandag 8 juli 2002.
Vannacht omstreeks 02.00 uur ontdekte een bewoner aan de Gorterstraat dat er was ingebroken in zijn schuur en die van zijn buurvrouw. De dader was binnengekomen met behulp van een valse sleutel. Uit de schuurtjes was wat gereedschap en een fiets gestolen. Terwijl agenten de aangifte ter plaatse opnamen keek een derde agent rond in de omgeving. Daarbij trof hij een damesfiets aan. Deze was uit één van de schuurtjes weggenomen. De agent hield van een afstandje de fiets in de gaten. Kort hierna werd de fiets opgehaald door een 29-jarige man uit Den Helder. Na een korte achtervolging kon hij met veel verzet worden aangehouden. De man had goederen bij zich afkomstig uit de schuurtjes. Hij is in verband met het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Doorrijding na aanrijding
Schagerbrug, 7 juli 2002.
Op de Stolperweg is rond 22.50 uur een fietser aangereden door een 32-jarige man uit Callantsoog. Na even gekeken te hebben hoe het met het gewonde slachtoffer ging is de automobilist weer in zijn auto gestapt om zijn weg te vervolgen. Getuigen hebben nog een poging gedaan om de man te achtervolgen maar dat mislukte. De man heeft zich echter ruim een uur later zelf bij de politie gemeld. Aldaar bleek bij een alcoholtest dat hij 905 ug/l blies, in plaats van de maximaal toegestane 220 u/gl. Hij is aangehouden en heeft de nacht op het politiebureau in Den Helder doorgebracht. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt een proces verbaal opgemaakt wegens het rijden met drank op en het verlaten van de plaats van aanrijding. De uit de Oekraïne afkomstige 28-jarige fietser zonder vaste woon- en verblijfplaats, is naar het Gemini Ziekenhuis gebracht met schaafwonden en een hoofdwond die gehecht moest worden. Vanmorgen heeft het slachtoffer zelf het ziekenhuis verlaten zonder achterlating van gegevens. Vermoedelijk omdat de man illegaal in het land verblijft.

Vandaal betrapt
De Koog, 8 juli 2002.
Terwijl een 17-jarige inwoner uit Kerkwerve zijn baldadige energie richtte op het omtrekken van vuilcontainers, boomhekken, lantaarnpalen en fietsen bleef de actie niet onopgemerkt. Een voorbijkomende agent greep de jongeman in de kraag na een korte sprint en slingerde hem op de bon. Dit gebeurde in de Dorpsstraat rond 2.00 uur vannacht.

Drankrijder valt in slaap
Schagen, 8 juli 2002.
Door opvallend weggedrag, slingerend en bijna van de weg afrakend, viel de 27-jarige autobestuurder uit Schagen op bij zijn medeweggebruikers op de Zuiderweg, rond 2.40 uur vannacht. Zij deden hiervan melding bij de politie. De bestuurder had inmiddels zijn auto geparkeerd en was in slaap gevallen. Omdat de man geheel laveloos leek en nauwelijks reageerde werd hij meegenomen naar het politiebureau in Den Helder. Bij de alcoholtest blies de man 525 ug/l, ruim twee keer meer dan de toegestane hoeveelheid. Tegen hem wordt een proces verbaal opgemaakt.

Jongen krijgt klappen op kermis
Den Helder, maandag 8 juli 2002.
Gisteravond omstreeks 21.30 uur heeft er op het kermisterrein aan de Prins Hendriklaan een schermutseling plaatsgevonden. Een 16-jarige jongen uit Den Helder kreeg daarbij tot twee keer toe klappen van een jongen die deel uitmaakte van een groepje. Het slachtoffer raakte kort buiten bewustzijn en werd ter observatie voor één nacht opgenomen in het Geminiziekenhuis. Hij liep een lichte hersenschudding op. Hij deed vandaag aangifte en de politie stelt een nader onderzoek in naar de daders.

Drankrijder
De Koog, maandag 8 juli 2002.
Omstreeks 03.00 uur, werd op de Brink door surveillerende agenten, bij wijze van routinecontrole, een 38-jarige automobilist uit Utrecht gecontroleerd op het rijden met drank op. Hij blies aan het bureau 560 ug/l (maximaal 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Jongen gewond na opstootje tijdens voetbalwedstrijd Maandag 8 juli 2002.
Gistermiddag is tijdens een voetbaltoernooi in Breezand een 16-jarige jongen van RKC uit Waalwijk zodanig op zijn linkeroog geslagen dat hij een scheurtje in zijn oogkas, oogholte en tussenschot van de neus overhield. Tijdens een wedstrijd ontstond er omstreeks 16.00 uur tussen de spelers van RKC en de tegenstanders een handgemeen. Hieraan deden alle spelers mee en er ontstond een kluwen van vechtende spelers. Deze kluwen werd door volwassenen uit elkaar gehaald. Het slachtoffer was gewond aan zijn linkeroog. Na een uur ging hij voor controle naar een plaatselijke huisarts. In het ziekenhuis bleek uit foto's het letsel. Hij moest ter observatie voor één nacht worden opgenomen. Hij zal zich in zijn woonplaats onder verdere doktersbehandeling moeten stellen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snelheidsduivel belandt in cel
Anna Paulowna, maandag 8 juli 2002.
Vanmorgen, omstreeks 08.45 uur werd een 30-jarige automobilist uit Polen achtervolgd door een politiemotorrijder op de Van Ewijcksvaart. De automobilist reed 152 echte kilometers per uur waar 80 was toegestaan. Na staande houding bleek zijn paspoort vervalst te zijn. Tevens bleek dat de man nog enkele maanden vervangende hechtenis moet uitzitten. Hij werd aangehouden en ingesloten. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

WESTFRIESLAND

Diefstal auto
Opmeer, 7 juli 2002.
Aan de Saturnusstraat is rond 20.00 uur een zilvergrijze Mercedes Benz C250 turbodiesel station gestolen. De auto met kenteken 14-GD-RG was juist voor de woning van de bestuurder geparkeerd die even een sigaretje in de tuin ging roken en daarbij zijn sleutels in de woonkamer had gelegd. De dief moet in een onbewaakt ogenblik het huis zijn binnengeslopen en heeft daarbij alleen de autosleutels weggenomen om er vervolgens de auto mee te starten om ermee vandoor te gaan. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Diefstal uit woningen
Westfriesland, maandag 8 juli 2002. De afgelopen week zijn er bij de politie een zevental aangiften binnengekomen die mogelijk te maken hebben met dezelfde dader. In deze gevallen betrof het een man die in woningen, bejaarden- en verzorgingshuizen op verschillende plaatsen in Westfriesland binnenkwam en zich voordeed als verwarmingsmonteur. Ongevraagd ging hij de woning verder binnen om de verwarming te controleren. Na zijn vertrek bleken de slachtoffers geld of sieraden kwijt te zijn.
De politie adviseert geen monteurs binnen te laten. Onderhoudsbedrijven geven zelf aan in alle gevallen een afspraak te maken voor controle of reparatie. Eventuele slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan worden verzocht alsnog contact op te nemen met de politie te Hoorn, tel.nr. 0900-8844.

Inbraak woning
Medemblik, maandag 8 juli 2002.
In de afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Heemraadstraat. De daders hebben zich de toegang tot de woning verschaft met behulp van een valse sleutel. Uit de woning werd een fotocamera en een handtas weggenomen.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 08-07-2002 '
Lees ook