Nieuwsbericht

zondag 9 juni 2002, 14.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontroles
Alkmaar, vrijdag 7 juni 2002. In verband met klachten van omwonenden over te snel rijdende automobilisten heeft de politie enkele korte snelheidscontroles uitgevoerd. Van 14.00 tot 15.00 uur werd gecontroleerd op de Helderseweg. Hier werden 7 bekeuringen uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid 77 km per uur. Van 16.15 tot 17.00 uur werd gecontroleerd op de Nieuwpoortslaan in verband met gebruik van deze weg door sluipverkeer. De gemiddelde snelheid bleek op dat moment echter te liggen op slechts 23 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 32 km per uur. Op de Heilooërdijk werd gecontroleerd tussen 17.05 en 17.40 uur. Hier bleek de gemiddelde snelheid ook ruim beneden de 50 km per uur te liggen, namelijk op 42,5 km per uur. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij 73 km per uur reed. Op alle plaatsen is 50 km per uur toegestaan.

Auto-inbreker gepakt
Alkmaar, vrijdag 7 juni 2002. Op vrijdagmiddag omstreeks 17.10 uur zagen politiemensen dat twee mannen bezig waren in te breken in een personenauto, dan wel bezig waren deze auto te ontvreemden op de Koningsweg te Alkmaar. Een van de mannen wist te ontkomen. De andere, een 46-jarige Alkmaarder, kon worden aangehouden. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Een onderzoek wordt ingesteld naar de identiteit van de tweede inbreker. Alkmaar, zaterdag 8 juni 2002. Op zaterdagmorgen omstreeks 06.15 uur meldde een getuige dat hij had gezien dat een man probeerde in te breken in personenauto's langs de Stationsweg te Alkmaar. Op basis van het opgegeven signalement kon op het perron van het NS-station een 25-jarige Alkmaarder worden aangehouden. In een rugzak die hij bij zich droeg bleek een ontvreemde autoradio te zitten. Tevens bleek de man een voorraad van ongeveer 80 vermoedelijk XTC-pillen bij zich te hebben. De man is aangehouden.

Diefstal auto
Alkmaar, zaterdag 8 juni 2002. In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 19.00 en 01.00 uur, werd een personenauto ontvreemd vanaf de Graalstraat te Alkmaar. Het ging om een grijze Suzuki Alto met kenteken YF-44-BP.
Alkmaar, zaterdag 8 juni 2002. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd tussen 20.30 en 09.30 uur een bedrijfsauto ontvreemd vanaf de Honthorstlaan te Alkmaar. Het ging om een witte Hyundai H100 met kenteken VB-BH-71. In de auto lagen twee surfplanken, een wetsuit en twee vliegers.

Softdrugs
Bergen, zaterdag 8 juni 2002. Op zaterdagmorgen omstreeks 03.20 uur zag de politie dat een jongen een kapot bierglas zodanig op de rijbaan van de Karel de Grotelaan te Bergen neerzette dat dit gevaar op kon leveren voor passerende fietsers of bromfietsers. Toen de jongen naar zijn persoonsgegevens werd gevraagd weigerde hij deze volledig op te geven. De jongen werd hierop aangehouden. Voordat hij werd overgebracht naar het politiebureau werd de jongen gefouilleerd. Hierbij werden 17 zakjes met wiet aangetroffen. De verdachte, naar later bleek een 18-jarige jongen uit Alkmaar, werd ingesloten.

Eenzijdig ongeval met alcohol
Heerhugowaard, zaterdag 8 juni 2002. Op zaterdagmorgen omstreeks 03.40 uur reed een 18-jarige Alkmaarder in een personenauto over de Westerweg te Heerhugowaard, Hier verloor hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur en belandde via de berm in de sloot. De jongeman bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 520 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Bromfiets gestolen
Alkmaar, zaterdag 8 juni 2002. Op zaterdag is er tussen 11.45 uur en 17.00 uur een bromfiets gestolen vanaf de Wytemalaan in Alkmaar. De bromfiets was met een kabelslot vastgezet. Het betreft een zwarte Citta Gilera met brandplekken op de benzinedop. Ook heeft de Citta een zwarte linkerrem en een zilverkleurige rechterrem.

Fietser breekt been
Bergen, zaterdag 8 juni 2002. Zaterdagavond omstreeks 18.20 uur heeft een 14-jarige inwoner van Alkmaar zijn been gebroken na een botsing met een personenauto. De 14-jarige jongen reed op zijn fiets op het fietspad naast de Bergerweg vanuit de richting van Alkmaar. Ter hoogte van de Nesdijk/Groeneweg fietste de jongen zonder te kijken de Bergerweg op om over te steken. Hierdoor kon een 39-jarige automobilist uit Schoorl de jongen niet meer ontwijken en reed hem aan. De jongen heeft zijn rechterscheenbeen gebroken.

Fietsendieven aangehouden
Heerhugowaard, zondag 9 juni 2002. Op zondagochtend omstreeks 3.25 uur zijn twee jongens aangehouden die een fiets hadden gestolen. Het duo, afkomstig uit Heerhugowaard en zestien respectievelijk zeventien jaar oud, werd op heterdaad betrapt door de politie tijdens de diefstal. De jongens hebben bekend en hebben een proces-verbaal gekregen.

Alcoholcontrole (1)
St. Pancras, zaterdag 8 juni 2002. Op zaterdagochtend omstreeks 03.45 uur is op de Bovenweg te St. Pancras een 32-jarige man uit Zuid-Scharwoude gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Hij blies 495 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Alcoholcontrole (2)
Stompetoren, zondag 9 juni 2002. Tussen zaterdagavond 23.00 uur en zondagochtend 0.45 uur is er een alcoholcontrole gehouden langs de Noordervaart in Stompetoren. Tijdens deze periode zijn 139 bestuurders van voertuigen gecontroleerd. Hierbij had één bestuurder teveel gedronken en die kreeg een proces-verbaal.

Alcoholcontrole (3)
Heerhugowaard, zondag 9 juni 2002. Op zondagochtend omstreeks 2.20 uur is een 31-jarige inwoner van Alkmaar gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controle vond plaats langs de Oosttangent in Heerhugowaard. De man blies 250 ug/l, terwijl 220 ug/ het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen. Heerhugowaard, zondag 9 juni 2002. Op zondagochtend omstreeks 2.40 uur is een 28-jarige inwoner van Alkmaar gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Oosttangent in Heerhugowaard. De man blies 395 ug/l en kreeg een proces-verbaal.
Heerhugowaard, zondag 9 juni 2002. Op zondagochtend omstreeks 3.10 uur is een 28-jarige inwoner van Heerhugowaard gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De man blies 585 ug/l en kon zijn rijbewijs inleveren.
Oudkarspel, zondag 9 juni 2002. Op zondagochtend omstreeks 6.20 uur is een 30-jarige inwoner van Oudkarspel gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De man blies 610 ug/l en mocht zijn rijbewijs inleveren.

Woninginbraak
Castricum, zondag 9 juni 2002. In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een woning aan de Juliana van Stolbergstraat in Castricum. De inbrekers zijn binnengekomen door de achterdeur te forceren. De onbekenden hebben de gehele woonkamer doorzocht. Het is nog onbekend wat er vermist wordt.

NOORDKOP

Snelheidscontrole
Winkel, vrijdag 7 juni 2002. Op vrijdagmiddag werd tussen 13.30 en 15.00 uur een korte snelheidscontrole gehouden op de Oude Provincialeweg te Winkel. Drie bestuurders reden harder dan de toegestane 80 km per uur en kregen een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km per uur.

Meisje valt van balkon
Den Oever, vrijdag 7 juni 2002. Op vrijdagavond is omstreeks 19.40 uur een meisje van een balkon gevallen in het asielzoekerscentrum in Den Oever. Het 13-jarige meisje stond met een baby in haar armen op een drie meter hoog balkon met haar zusje te praten die een balkon boven haar stond. Naast haar stond een ander meisje. Omdat het slachtoffer omhoog keek zag ze niet dat ze in een gat stapte waar een ladder in staat. Op het moment dat zij viel, wist het andere meisje de baby vast te pakken, maar het slachtoffer kon ze niet meer helpen. Het meisje is naar beneden gevallen en met de ambulance naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder afgevoerd. Ze heeft letsel aan haar hoofd, polsen en andere gewrichten.

Gebroken neus
Schagen, zaterdag 8 juni 2002. Op zaterdagmorgen omstreeks 01.30 uur liep een 21-jarige man uit Den Helder een gebroken neus en een hersenschudding op bij een onenigheid in een café aan de Markt in Schagen. Het slachtoffer kwam in het café een bekende tegen aan wie hij enige tijd geleden een bromfiets had verkocht. Omdat de bromfiets volgens de koper defect zou zijn geweest was er onenigheid tussen beide partijen. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat het slachtoffer een kopstoot kreeg, met genoemde verwondingen als gevolg. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder.

Diefstal auto
Schagen, zaterdag 8 juni 2002. Tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 02.15 uur werd vanuit een bedrijfspand aan de Fok in Schagen een personenauto ontvreemd. Om in het bedrijf te komen werd een hek en een deur geforceerd. De ontvreemde auto is een blauwe Subaru Impreza 2.0. Het betrof een nieuwe auto waarvoor nog geen kenteken was afgegeven. Sint Maartensbrug, zondag 9 juni 2002. Tussen donderdag 23.55 uur en zondag 8.00 uur is er een auto gestolen vanaf de Grote Sloot in Sint Maartensbrug. Het betreft een witte Ford Escort met het kenteken NX-76-JZ. De auto is aangepast voor het vervoer van gehandicapte mensen.

Onder invloed op de tractor
Schagen, zaterdag 8 juni 2002. Op zaterdagmiddag is om 16.15 uur een 53-jarige inwoner van Barsingerhorn die op een tractor reed gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controle vond plaats op de Nieuwe Laagzijde in Schagen. De man blies 885 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Het rijbewijs van de man was al ingevorderd. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Bromfiets in de brand
Den Helder, zaterdag 8 juni 2002. Op zaterdagmiddag is tegen de klok 14.00 uur een bromfiets in de brand gevlogen in een schuur aan de Van der Duyn Van Maasdamstraat. De eigenaar was aan zijn brommer aan het sleutelen waarbij hij had gemorst met benzine. Tijdens een proefstart vloog zijn brommer in de brand. De man heeft geprobeerd de brommer met zand te blussen wat niet geheel lukte. De inmiddels gewaarschuwde brandweer wist erger te voorkomen. De schuur heeft rook- en waterschade opgelopen.

Bromfiets gestolen
Den Helder, zaterdag 8 juni 2002. Op zaterdagmiddag is er tussen 15.00 uur en 16.00 uur een bromfiets gestolen voor een flat aan de Slingerbeekstraat in Den Helder. De brommer stond vast met een beugelslot door het achterwiel. Het betreft een donkerblauwe Puch Maxi.

Alcoholcontrole
Schagen, zondag 9 juni 2002. Tussen zaterdagavond 22.00 uur en zondagochtend 5.00 uur is er een alcoholcontrole gehouden langs de Zuiderweg in Schagen. Tijdens die periode zijn zeventien bestuurders gecontroleerd. Geen enkele van hen had gedronken.

WESTFRIESLAND

Boot ontvreemd
Enkhuizen, donderdag 6 juni 2002. Op donderdagmiddag werd tussen 16.00 en 18.00 uur een boot ontvreemd vanaf het water langs de Jan Gooskaai te Enkhuizen. Het ging om een crèmekleurige boot met een lengte van 4,90 en een breedte van 1,90 meter. De boot, merk Carolina Skiff, type V1655 had het registratienummer YY0340. Achter de boot hing een zwarte Yamaha buitenboordmotor, type FT25BETL

Tas met foto's gevonden
Venhuizen vrijdag 7 juni 2002. Op vrijdagavond is er een tas met foto's en stripboeken gevonden aan de Meilaf in Venhuizen. De foto's betreffen vakantiefoto's uit verschillende delen van de wereld. Ook zat er een aantal stripboeken van Kuifje in. Mensen die denken te weten waar deze tas vandaan komt kunnen contact opnemen met de politie van Hoorn, telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole
Zwaagdijk, vrijdag 7 juni 2002. Op vrijdagmiddag werd tussen 16.30 en 17.15 uur op snelheid gecontroleerd op de Zwaagdijk. Van de 50 passerende voertuigen reden er zeven sneller dan de toegestane maximum snelheid van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km per uur. Tussen 16.15 en 17.30 uur werd ook gecontroleerd op de Markerwaardweg te Medemblik. Van de veertig gecontroleerde voertuigen reden er vijf sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hier reed de snelste 117 km per uur.

Alcoholcontrole
In Westfriesland is in de nacht van vrijdag op zaterdag een aantal alcoholcontroles gehouden op diverse locaties.
Enkhuizen, vrijdag 7 juni 2002. Omstreeks 22.05 uur op is op de Randweg te Enkhuizen een 54-jarige man uit Bovenkarspel in een personenauto op het gebruik van alcohol in het verkeer gecontroleerd. Hij blies 535 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.
Enkhuizen, vrijdag 7 juni 2002. Omstreeks 22.20 uur is op de Randweg te Enkhuizen een 53-jarige Medemblikker in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 430 ug/l, bijna twee keer het maximum. De man heeft een proces-verbaal gekregen.
Enkhuizen, vrijdag 7 juni 2002. Omstreeks 22.30 uur is op de Randweg te Enkhuizen een 38-jarige man uit Enkhuizen in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 630 ug/l en zijn rijbewijs is ingevorderd. Wervershoof, zaterdag 8 juni 2002. Omstreeks 00.55 uur is op de Parallelweg te Wervershoof. een 58-jarige Medemblikker in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 315 ug/l en kreeg een proces-verbaal.
Medemblik, zaterdag 8 juni 2002. Omstreeks 02.30 uur is op de Westerzeedijk te Medemblik. een 27-jarige man uit Heerhugowaard in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 470 ug/l en kreeg een proces-verbaal.
Hoorn, zaterdag 8 juni 2002. Omstreeks 05.20 uur is op het Keern in Hoorn een 25-jarige Amsterdammer in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 575 ug/l en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Buitenboordmotor ontvreemd
Lutjebroek, zaterdag 8 juni 2002. Tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 09.30 uur werd een buitenboordmotor ontvreemd die gekoppeld was achter een polyester toerboot. De boot lag afgemeerd langs de Zuiderwoid te Lutjebroek. Het ging hier om een zwarte Mercury, type 9.9. Ook werden een benzinetank en een jerrycan weggenomen. Vanuit hetzelfde water werd ook een zwarte 5pk Mercury buitenboordmotor ontvreemd. Deze motor was gemonteerd achter een stalen polderschuit. Deze motor werd afgelopen woensdag voor het laatst gezien.

Auto gestolen
Enkhuizen, zaterdag 8 juni 2002. Tussen vrijdag 17.30 uur en zaterdag 13.30 uur is er een auto gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Drecht in Enkhuizen. De auto is eigendom van een leasemaatschappij. Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 58-GP-ZP.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 09-06-2002 '
Lees ook