Nieuwsbericht

maandag, 10 maart 2003, 15.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Woninginbraak
Castricum, zondag 9 maart 2003.
Tussen zaterdag 17.30 uur en zondag 15.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Boccherinistraat in Castricum. De inbrekers zijn binnengekomen door een ruit aan de achterzijde van de woning te forceren. Het hele huis werd overhoop gehaald. Er worden onder andere sieraden vermist.

Verkeerscontroles

- Alkmaar, zondag 9 maart 2003.
Zondag is er van 14.30 uur tot 18.00 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Laan van Straatsburg in Alkmaar. In die periode werden 67 blaastesten afgenomen, waarbij niemand te veel had gedronken. Verder zijn er dertien bekeuringen uitgeschreven wegens het rijden zonder autogordel. Ook zijn er bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht, het rijden zonder rijbewijs en voor een bromfiets zonder verzekeringsplaatje.

- Alkmaar, zondag 9 maart 2003.
Zondagavond is er van 20.00 uur tot 21.00 uur een alcoholcontrole gehouden langs de Vondelstraat en Kennemerstraatweg in Alkmaar. In die periode werden 68 bestuurders gecontroleerd, waarvan niemand teveel had gedronken.

- Alkmaar, zondag 9 maart 2003.
Zondagavond is er van 21.30 uur tot 23.30 uur een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Schagerweg, Huiswaarderweg en Bergerweg in Alkmaar. In die periode zijn vijf snelheidsovertreders beboet. Tevens zijn er twee bekeuringen geschreven voor het rijden zonder autogordel en één wegens het niet hand-free bellen in de auto.

Onder invloed in de auto
Alkmaar, zondag 9 maart 2003.
Zondagavond omstreeks 20.50 uur is een 26-jarige man uit Noorder-Koggenland gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Ommering in Alkmaar. De man blies 600 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Inbraak in bedrijf

- Alkmaar, maandag 10 maart 2003.
Vanmorgen omstreeks 08.00 uur werd een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Kennemerstraatweg te Alkmaar. De daders waren het kantoorpand binnengekomen door een ruit uit de toegangsdeur te halen. Uit het pand werd computerapparatuur en een digitale camera ontvreemd. Het gehele kantoor werd doorzocht.

- Akersloot, maandag 10 maart 2003.
In de nacht van zondag op maandag, tussen 17.00 en 08.30 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Boekel te Akersloot. Uit het pand werden 48 autovelgen gestolen. De velgen (17 inch, 16 spaaks) zaten verpakt in witte dozen met opschrift "Ozracing.com". Gezien de hoeveelheid moeten de velgen met een kleine vrachtauto of bestelauto vervoerd zijn. De daders kwamen het pand binnen door vermoedelijk met de trekhaak van een auto een toegangsdeur open te drukken.

Inbrekers overlopen
Alkmaar, maandag 10 maart 2003.
Op maandagmorgen omstreeks 10.00 uur hoorde de 19-jarige bewoner van een woning aan de Turfstekerstraat in Alkmaar glasgerinkel op de benedenverdieping. De jongen liep vanaf de zolderverdieping naar beneden en zag nog net een inbreker wegvluchten. Hij zette aanvankelijk de achtervolging in, maar raakte de dief kwijt. De inbreker was de woning binnengekomen door een keukenraam te vernielen. Uit de woning wordt vooralsnog niets vermist.

NOORDKOP

Inbraak garagebedrijf
Den Helder, maandag 10 maart 2003.
Ion de nacht van zondag op maandag, tussen 22.00 en 06.50 uur werd er ingebroken in een garagebedrijf aan de Baljuwstraat te Den Helder. De daders kwamen binnen door een schuifdeur kapot te trappen. Uit het bedrijf werden geld en ruim 70 telefoonkaarten (opwaardeerkaarten) ontvreemd.

Motor rijdt hard
Schagerbrug, zondag 9 maart 2003.
Zondagmiddag omstreeks 16.10 uur is een 42-jarige motorrijder bekeurd wegens te hard rijden. De man reed over de Rijksweg in Schagerbrug toen hij gesignaleerd werd. Ter hoogte van de Stolpen, waar 80 kilometer per uur gereden mag worden, werd de man geklokt op 159 kilometer per uur. Hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Verkeerscontroles

- Den Burg, zondag 9 maart 2003.
Zondagmiddag is er van 15.30 uur tot 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Schilderweg in Den Burg. In die periode zijn 50 voertuigen gecontroleerd waarvan er vijf te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 90 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is.

- Hippolytushoef, zondag 9 maart 2003.
Zondagavond is er van 19.00 uur gecontroleerd op snelheid en alcohol langs de Rijksstraatweg in Hippolytushoef. In die periode zijn elf snelheidsovertreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 114 kilometer per uur. Tevens zijn er 26 blaastesten gedaan waarbij niemand te veel had gedronken.

Drankrijder over de kop
Schagerbrug, zondag 9 maart 2003.
Zondagmiddag even voor 18.00 uur is een 27-jarige inwoner van Den Helder met zijn auto over de kop gegaan op de N248 op de kruising met de Grote Sloot en de Korte Ruigweg. De man raakte om onbekende redenen de macht over het stuur kwijt, sloeg over de kop en kwam in een weiland naast de weg tot stilstand. De man moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden en werd naar het Geminiziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat de man nauwelijks letsel had. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken: 965 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen en kon zijn rijbewijs inleveren.

Met drank op achter het stuur
't Zand, maandag 10 maart 2003.
Maandagochtend even na 3.00 uur is een 46-jarige inwoner van Den Helder gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Rijksweg in 't Zand. De man blies 505 ug/l en kreeg een proces-verbaal. Hij had tevens geen rijbewijs bij zich.

Mobiele telefoon uit handen gegraaid
Den Helder, vrijdag 7 maart 2003.
Vrijdagochtend omstreeks 11.00 uur is een 20-jarige vrouw uit Den Helder beroofd van haar mobiele telefoon op het Centraal Station in Den Helder. De vrouw stond te sms-en toen er plotseling een man langsliep die de telefoon pakte en er vandoor ging.

WESTFRIESLAND

Auto-inbraken
Hoorn, zondag 9 maart 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag zijn er acht auto-inbraken geweest in Hoorn op verschillende locaties. Uit de auto's zijn voornamelijk autoradio's gehaald en de dashboardkastjes zijn opengebroken. De politie onderzoekt de inbraken.

Woninginbraak
Hem, zondag 9 maart 2003.
Zondagmiddag is er tussen 17.00 uur en 21.15 uur ingebroken in een woning aan De Hout in Hem. De inbrekers zijn binnengekomen door een ruit aan de voorzijde van de woning in te slaan. De onbekenden hebben onder andere een televisie, videorecorder, digitale videorecorder en een scanner meegenomen.

Doorrijden met drank op na botsing
Wognum, zondag 9 maart 2003.
Zondagavond even na 21.30 uur is heeft een 32-jarige inwoner van Bovenkarspel een ongeval veroorzaakt op de Westfrisiaweg in Wognum. De man kwam vanaf de A7 en reed met hoge snelheid door het rode licht waarbij hij in aanraking kwam met een andere automobilist. Vervolgens reed de man door. Met behulp van getuigen die het kenteken hadden onthouden, is de man vervolgens bij de Greenery in de gemeente Wervershoof aangehouden. De man gaf toe dat hij het ongeval had veroorzaakt en moest een blaastest doen. Hij blies 300 ug/l en kreeg een proces-verbaal. Ook kon de man zijn rijbewijs inleveren.

Alcoholcontrole
Hoorn, maandag 10 maart 2003.
In de nacht van zondag op maandag is er van 23.00 uur tot 7.00 uur een alcoholcontrole gehouden langs de Provincialeweg in Hoorn. In die periode zijn 24 automobilisten gecontroleerd waarvan niemand teveel had gedronken.

Diefstal buitenboordmotor
Wervershoof, zondag 9 maart 2003.
Tussen vrijdag 08.00 uur en zondag 10.00 uur werd een buitenboordmotor ontvreemd vanaf een boot. Deze boot stond op een trailer voor een woning aan de Droge Wijmersweg te Wervershoof. De motor zat met een dikke ketting en bevestigingsschroeven aan de boot vast. De dieven hebben ook de gashendel en de bekabeling uit de boot ontvreemd. Het gaat om een 50 pk Mercury motor, type 1-F50412-TD.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 10-03-2003 '
Lees ook