Nieuwsbericht

maandag 10 juni 2002, 15.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Belediging
Alkmaar, zondag 9 juni 2002. Op zondagavond omstreeks 20.00 uur was de politie op de Mient in Alkmaar doende met het opnemen van een aangifte. Terwijl zij met een aangeefster in gesprek waren mengde zich een 22-jarige Alkmaarder in het gesprek, die racistische leuzen naar de politiemensen riep. De man werd hierop aangehouden. Na verhoord te zijn op het politiebureau is de man weer heengezonden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel
Heerhugowaard, zondag 9 juni 2002. Op zondagavond omstreeks 22.40 uur raakte een 19-jarige vrouw uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding. De vrouw reed op een bromfiets op het terrein bij de garageboxen achter de woningen aan het Rubensplein te Heerhugowaard. Plotseling sprong haar broer achterop de bromfiets, waardoor zij de macht over het stuur verloor. Het slachtoffer viel met de bromfiets tegen een garage aan en bleef met haar been achter een deurklink hangen. Hierdoor liep zij een flinke vleeswond in de liesstreek op. Het slachtoffer moest per ambulance worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Auto te water
Heerhugowaard, zondag 9 juni 2002. Op zondagavond omstreeks 22.45 uur reed een 25-jarige man uit Wieringerwerf in een personenauto over de Oostdijk te Heerhugowaard. Hier raakte hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De man raakte in de berm en belandde vervolgens in de naast de weg gelegen sloot. De bestuurder kon op eigen kracht en zonder letsel de auto verlaten.

Auto uitgebrand
Heerhugowaard, maandag 10 juni 2002. Op maandagmorgen omstreeks 02.00 uur bleek een personenauto in brand te staan op het parkeerterrein aan de Middenwaard te Heerhugowaard. De uitgerukte brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Aangezien de auto al vanaf 18.30 uur daar geparkeerd had gestaan wordt brandstichting niet uitgesloten.

Inbreker overlopen
Alkmaar, maandag 10 juni 2002. Op maandagmorgen omstreeks 06.00 uur werd de bewoonster van een pand aan de Clarissenbuurt in Alkmaar wakker van een luide knal. Toen zij ging kijken zag zij bij haar voordeur een man staan. Het raam in de voordeur bleek te zijn ingegooid met een baksteen. De man bood aanvankelijk aan de schade te betalen, maar liep vervolgens snel weg.

Diefstal auto
Heerhugowaard, maandag 10 juni 2002. Op maandagmorgen, tussen 06.15 en 08.15 uur werd vanaf de Pieter de Hooghstraat te Heerhugowaard een bestelbus ontvreemd. Het ging om een donkerblauwe Hyundai H100 DC de luxe met kenteken 48-VL-VV.
In de nacht van zondag op maandag, tussen 22.00 en 10.15 uur werd gepoogd vanaf de Mondriaanlaan te Heerhugowaard eveneens een Hyundai bestelbus te ontvreemden. Het ging hier om een paarse H100. Het bleef echter bij een poging.

NOORDKOP

Getuigen beroving gezocht
Den Helder, zondag 9 juni 2002. Zondagmiddag is een 71-jarige vrouw uit Broek in Waterland beroofd op de Algemene Begraafplaats aan de Jan Verfailleweg in Den Helder. Na een bezoek aan het graf van haar man werd de vrouw van haar handtas beroofd waarbij zij op de grond viel. Hierbij brak zij haar heup. De dader is een man met een getinte huidskleur, ongeveer 1.60 meter lang, hij droeg een wit overhemd en een donkergrijze broek. Getuigen van deze beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoonnummer 0900-8844.

Auto aangetroffen
Kleine Sluis, zondag 9 juni 2002. Op zondagmiddag is omstreeks 16.50 uur een auto aangetroffen aan de Anna Paulownaweg in Kleine Sluis. De auto stond ter hoogte van het spoorwegviaduct. Het betreft een grijze Volvo met het kenteken TV-55-XK.

Bromfietser zonder helm
Den Helder, zondag 9 juni 2002. Op zondagavond even na 20.00 uur heeft de politie een 29-jarige inwoner van Den Helder staande gehouden die zonder helm op zijn brommer reed. De man werd op de Hulkstraat in Den Helder staande gehouden. Na controle bleek hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat en een geldige verzekering. De man heeft een bekeuring gekregen.

Inbraak in tuinhuisje
Den Helder, maandag 10 juni 2002. Op maandagochtend omstreeks 3.40 uur is er ingebroken in een tuinhuisje op het terrein van tuindervereniging Texelstroom aan de Texelstroomlaan in Den Helder. Het tuinhuisje is waarschijnlijk met een koevoet geforceerd. Uit het tuinhuisje zijn diverse gereedschappen weggenomen, onder andere een boormachine en een ringsleutelset ter waarde van 222 euro.

Auto in de brand
Wieringerwerf, maandag 10 juni 2002. Op maandagochtend is er een auto afgebrand op de vluchtstrook langs de Rijksteam A7 in Wieringerwerf ter hoogte van hectometerpaaltje 48.9. De brandweer heeft de brand geblust en de auto is weggesleept door een sleepbedrijf. De auto was het eigendom van een 26-jarige inwoner van Middenmeer. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

WESTFRIESLAND

Inbraak in fietsenwinkel
Hoorn, zondag 9 juni 2002. Tussen zaterdagavond 19.30 uur en zondagmiddag 13.45 uur is er ingebroken in een fietsenwinkel aan de Kleine Noord in Hoorn. De onbekenden zijn binnengekomen door via een dakraam naar binnen te gaan. Het dakraam was opengebroken. Het appartement boven de winkel is grotendeels doorzocht, waarbij onder andere honderd euro en een spijkerjas zijn gestolen. Vervolgens zijn de inbrekers de fietsenwinkel ingelopen. Uit de etalage is er een mountainbike gestolen, ook is de kassalade met daarin 28 euro leeggehaald. Verder waren er zeven zonnebrillen van een rek gestolen.

Bromfietser aangehouden
Enkhuizen, zondag 9 juni 2002. Op zondagavond is omstreeks 20.30 uur twee 18-jarige bromfietsers uit Hoorn aangehouden die met opgevoerde brommers over de Provincialeweg reden. De jongens reden ongeveer tachtig kilometer per uur en werden ter hoogte van de Hemweg in Venhuizen aangehouden. Eén van de bromfietsers reed tevens onverzekerd op zijn brommer. De brommers zijn aan een technisch onderzoek onderworpen en de jongens hebben een bekeuring gekregen.

Bootje omgeslagen
Medemblik, zondag 9 juni 2002. Op zondagavond even na 20.00 uur is een bootje met daarin vier personen omgekanteld aan de Overleek in Medemblik. De vier personen zaten met z'n vieren tegelijk aan één kant van de boot waardoor de boot omsloeg. Drie van de drenkelingen konden op eigen kracht op de kant komen, een vierde werd door een omstander uit het water gehaald. Deze vrouw is door ambulancepersoneel onderzocht en thuisgebracht. Zij was met de schrik vrijgekomen.

Streetrace verijdeld
Enkhuizen, zondag 9 juni 2002. Een paar minuten voor 21.00 uur bleek dat er circa vijftig auto's aan de Volmolen in Enkhuizen aanwezig waren om te gaan streetracen. Na tussenkomst van de politie zijn de racers vertrokken.
Hoorn, zondag 9 juni 2002. Om ongeveer 21.15 uur zijn dertig tot veertig auto's gesignaleerd op de Electronweg in Hoorn, op industrieterrein Hoorn 80. Ook deze auto's waren van plan om te gaan racen. Toen de politie ter plaatse kwam verdween het grootste deel van de automobilisten meteen.

Auto gestolen
Hoorn, zondag 9 juni 2002. Tussen vrijdagmiddag 16.30 uur en zondagavond 21.00 uur is er een auto gestolen vanaf de Oliemolen in Hoorn. Ondanks een alarmsysteem en een startblokkering is het de dieven gelukt de auto mee te nemen. Het betreft een blauwe BMW M3 Coupe 3.2 met het kenteken 38-GN-GK.

Inbraak in boekhandel
Hoorn, zondag 9 juni 2002. Op zondagavond is er ingebroken in een boekhandel aan de Kernweg in Hoorn. De inbrekers zijn binnengekomen door een ruit aan de voorzijde van het pand in te gooien met een houten pallet. Het is nog niet bekend wat er allemaal vermist wordt.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 10-06-2002 '
Lees ook