Nieuwsbericht

dinsdag 11 juni 2002, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Auto gedumpt
Heerhugowaard, maandag 10 juni 2002. Op maandagavond omstreeks 20.55 uur bleek er een personenauto in de sloot te liggen langs de Overtoom te Heerhugowaard. De auto stond tevens in brand. Volgens de melding hadden personen met de auto rondgescheurd en waren zij daarbij in de sloot beland. Hier was de auto in brand gevlogen of in brand gestoken. De mannen waren er vervolgens lopend door de weilanden vandoor gegaan. Met behulp van een diensthond konden de vijf personen echter worden achterhaald. Het ging om mannen in de leeftijd van 17 tot 29 jaar, afkomstig uit Heerhugowaard en Alkmaar.
Een van de 17-jarigen verklaarde in de auto (die al rijp voor de sloop was) te hebben gereden. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het dumpen van afval.

Inbraak in bedrijf
Alkmaar, dinsdag 11 juni 2002. Op dinsdagmorgen omstreeks 04.00 uur werd er ingebroken in een kapperszaak aan de Vondelstraat te Alkmaar. De daders kwamen binnen door het raam van de toegangsdeur in te gooien met een steen. Uit de winkel werd geld ontvreemd. Ook werd er ingebroken in een supermarkt aan de Cornelis Evertsenstraat. Hier kwam men binnen door een houten aanbouw te forceren. Uit de winkel werden sigaretten en kleingeld gestolen. Toen de politie aan kwam rijden vluchtten juist twee mannen weg. De mannen konden niet worden achterhaald. Een deel van de buit werd door de inbrekers buiten de winkel achtergelaten.
In de nacht van maandag op dinsdag werd ook ingebroken in galerie Marianne Fakkers aan Luttik Oudorp. Nadat de deur was ingegooid werden zes glasobjecten ontvreemd. De objecten waren van de hand van kunstenaar Johan Nemtoi. Het ging om vier kandelaars en twee vazen. Pogingen om in te breken werden ondernomen bij horecabedrijven aan de Kennemerstraatweg en het Ritsevoort en bij een groentezaak aan de Catsstraat

Bus aangereden
Heerhugowaard, maandag 10 juni 2002. Op maandagavond omstreeks 19.30 uur reed een 24-jarige Heerhugowaarder in een bedrijfsauto over de Middenweg. Bij hem in de auto zaten twee mannen. Allen waren werknemers van een aan de Middenweg gevestigde winkel. Toen zij de auto bij het bedrijf wilden parkeren kwamen er over de breedte van de rijbaan twee landbouwtractoren aangereden. Om niet door de tracktoren aangereden te worden reed de bestuurder van de bedrijfswagen het voertuig het fietspad op. Een van de tracktoren reed achter de bus aan en ramde deze meerdere malen hard. De drie inzittenden vluchtten uit de bus en renden de bibliotheek binnen, gevolgd door de vader van de tractorchauffeur. In de bibliotheek ontstond een kleine schermutseling.
De politie heeft de tractorchauffeur, een 30-jarige man en zijn 58-jarige vader aangehouden. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. Oorzaak van het incident ligt vermoedelijk in een langlopende ruzie tussen het bedrijf en de beide verdachten, die naast het bedrijf wonen.

NOORDKOP

Overval
Schagen, maandag 10 juni 2002. Op maandagmiddag omstreeks 17.50 uur, kwamen twee personen een winkel aan de Molenstraat te Schagen binnen. Een persoon bleef in de deuropening staan terwijl de andere naar een 17-jarige verkoopster liep. Hij pakte haar bij de arm en duwde haar een klein wapen tegen de rug. Het meisje moest het geld uit de kassa afgeven. Hiermee vertrokken beide mannen.
De man met het (vuur)wapen was gekleed in een blauwe spijkerbroek en spijkerjas. Hij droeg een bivakmuts. De man was naar schatting begin twintig en had een getinte huidskleur. Van de andere man is bekend dat hij een rood/wit petje droeg. Hij had een donkerdere huidskleur.

Aanrijding met letsel
Schagen, dinsdag 11 juni 2002. Op dinsdagmorgen omstreeks 07.10 uur raakte een 31-jarige vrouw uit Schagen gewond bij een aanrijding op de kruising Spreeuwenlaan - Gruttolaan in haar woonplaats. De vrouw reed op een fiets over de Gruttolaan en wilde op genoemde kruising linksaf slaan. Zij werd van achteren ingehaald door een 20-jarige man uit Schagen in een personenauto. De automobilist probeerde te remmen, maar de remmen blokkeerden. Hierdoor reed hij achterop de fietster, die daarbij ten val kwam. Het slachtoffer moest met een hoofdwond en diverse kneuzingen voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Rijbewijs kwijt
Schagerbrug - Callantsoog, maandag 10 juni 2002. Op maandagmorgen raakten twee motorrijders hun rijbewijs kwijt als gevolg van hun rijgedrag. Een 30-jarige man uit Oudkarspel reed bij de Stolpen door rood licht en reed met een (piek)snelheid van 140 km per uur in de richting Den Helder (maximum snelheid 80 km per uur). Daarbij haalde hij regelmatig voertuigen in, terwijl er ook auto's vanuit tegengestelde richting aan kwamen (tripleren).
Een 46-jarige Alkmaarder haalde meerdere malen in via een voorsorteervak en de doorgetrokken streep, waarbij hij ook tripleerde. Deze motorrijder haalde (piek)snelheden van 150 km per uur.

Diefstal auto
Den Helder, dinsdag 11 juni 2002. Op dinsdagmorgen werd tussen 07.45 en 09.30 uur een personenauto ontvreemd vanaf het Koggeschip in Den Helder. Het ging om een witte Opel Kadett met kenteken TP-75-NZ.

WESTFRIESLAND

Bedreiging
Zwaag, maandag 10 juni 2002. Op maandagmiddag omstreeks 15.20 uur vond er een bedreiging plaats in sporthal de Opgang aan de Akkerwinde te Zwaag. Op dat moment vond daar juist een inenting plaats. Een 51-jarige man uit Hoorn kwam in de sporthal zijn 34-jarige en eveneens uit Hoorn afkomstige zwager tegen. Beide mannen hebben al geruime tijd problemen met elkaar. Toen zij elkaar in de hal zagen, kwam de verdachte op zijn zwager aflopen met een bijl, waarbij hij aangaf de man te zullen vermoorden. Het slachtoffer kon echter op tijd wegkomen. De verdachte werd door een ter plaatse toezicht houdende politieman en omstanders aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. In de loop van de avond, nadat het onderzoek was afgerond, werd de verdachte naar huis gestuurd.

Diefstal boot
Zwaagdijk, maandag 10 juni 2002. Op maandag werd tussen 15.30 en 21.00 uur een boottrailer met boot ontvreemd vanaf een bedrijfsterrein aan de Appelmarkt te Zwaagdijk. Om bij de trailer te komen werd een hek geforceerd. Het ging om een zilverkleurige boottrailer, merk Atlanta, type A2R en een witte Topcraft boot, type 430 Future.

Alcoholcontrole
Grootebroek, dinsdag 11 juni 2002. Op dinsdagmorgen omstreeks 00.45 uur werd een 50-jarige man uit Grootebroek op de Bm. Stuifbergenlaan in zijn woonplaats gecontroleerd. De automobilist bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 385 ugl. Dat is bijna twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl. De man kreeg proces-verbaal.

Dief aangehouden
Hoorn, dinsdag 11 juni 2002. Op dinsdagmiddag omstreeks 13.15 uur werd een 36-jarige man uit Hoorn door een juwelier en omstanders aangehouden, nadat de man had gepoogd juwelen weg te nemen uit een etalage van een winkel aan de Grote Noord te Hoorn. De verdachte had met een hamer de etalageruit ingeslagen. Nog voor hij iets weg had kunnen nemen kwam de winkelier achter hem aan, daarbij geholpen door omstanders. Zij kregen de verdachte in de Duinsteeg te pakken. Hier werd hij aan de politie overgedragen. De man is ingesloten en wordt in verzekering gesteld. De hamer werd in beslag genomen.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 11-06-2002 '
Lees ook