Nieuwsbericht d.d. zondag 12 mei 2002

NOORD-KENNEMERLAND

Onder invloed op de bromfiets
Heiloo, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur is een bromfietser aan de Ypesteinerlaan in Heiloo gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De 36-jarige inwoner van Heiloo was met zijn brommer onderuit gegaan in een bocht van de Ypersteinerlaan en had enkele schaafwonden en een snee in zijn vinger. De man blies 560 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Het rijbewijs van de man is ingenomen en hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Stille tocht Pim Fortuyn rustig verlopen
Alkmaar, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagavond is om 20.00 uur in Alkmaar een stille tocht voor de overleden politicus Pim Fortuyn gehouden. De tocht startte op het Canadaplein en voerde langs het Heul, de Laat, de Huijgbrouwerstraat, de Mient, de Voordam, de Kaarsemakersgracht, de Kanaalkade, de Paternosterstraat, de Paardenmarkt en eindigde wederom op het Canadaplein. Hier was een condoleanceregister. Naar schatting liepen 1500 tot 2000 personen mee met de tocht. Tijdens de stille tocht heeft de politie twee deelnemers aangehouden wegens openbare dronkenschap en het roepen van leuzen.

Drankrijder veroorzaakt botsing
Alkmaar, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagavond omstreeks 23.45 uur is een 44-jarige inwoner van Dirkshorn met drank op achter het stuur met zijn auto achterop een andere auto gereden. Hierin zat een man met zijn zwangere vrouw. De man reed over de Schagerweg (N245) vanuit de richting Nollenweg en had te laat in de gaten dat de auto voor hem stil stond voor het stoplicht. Hierdoor reed hij op de auto voor hem. De zwangere vrouw, een 28-jarige inwoonster van Alkmaar, heeft last van haar nek door de botsing. De drankrijder blies 285 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Hij heeft een rijverbod en een proces-verbaal gekregen.

Onder invloed in de auto
Heiloo, zaterdag 11 mei 2002. Op zaterdagochtend om ongeveer 1.35 uur is een 27-jarige inwoner van Limmen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controle vond plaats op de Sandecamplaan in Heiloo. De man blies 560 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen. Alkmaar, zondag 12 mei 2002. Op zondagochtend rond 2.30 uur is een 21-jarige inwoner van Alkmaar gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controle vond plaats aan de Noorderstraat in Alkmaar. De man blies 305 ug/l en heeft een proces-verbaal gekregen.

Woninginbraken
Akersloot, zaterdag 11 mei 2002. In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een woning aan het Kerkemeer in Akersloot. De inbrekers hebben de sleutel van de deur aan de achterzijde van de woning, die aan de binnenkant in het slot zat, met een stokje naar binnen geduwd en vervolgens de sleutel via het kattenluikje van de grond geraapt en de deur geopend. De onbekenden hebben enkele kledingstukken, schoenen, een mobiele telefoon en geld meegenomen. Tevens hadden zij een koffertje en een tas doorzocht. Alkmaar, zaterdag 11 mei 2002. In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een woning aan de Oudegracht in Alkmaar. De daders zijn middels hengelen binnengekomen terwijl de bewoners lagen te slapen. Er worden een DVD-speler, diverse DVD's, een jas en een portemonnee vermist.

Patatkar kantelt op snelweg A9
Akersloot, zaterdag 11 mei 2002. Op zaterdagavond even na 19.30 uur is een patatkar gekanteld op de A9 ter hoogte van Akersloot. De bestuurder van de auto waarachter de patatkar hing, een 22-jarige inwoner van Alkmaar, wilde zijn voertuig parkeren op de vluchtstrook. Al rijdende op de vluchtstrook in de richting van Alkmaar kwam een wiel van de aanhanger in de berm waardoor de patatkar kantelde. Uit de aanhanger lekte frituurvet en mayonaise waardoor de snelweg glad werd. Het verkeer heeft hier korte tijd last van gehad. De brandweer heeft de gladheid opgelost door grind te strooien.

NOORDKOP

Snelheidscontroles
Tuitjenhorn/Warmenhuizen/Schagen, vrijdag 10 mei 2002. De politie heeft vrijdagmiddag en -avond op een aantal plaatsen op snelheid gecontroleerd. Van 16.20 uur tot 16.40 uur is er gecontroleerd aan de Koorndijk in Tuitjenhorn. In die periode werden 93 automobilisten gecontroleerd waarvan er twee te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 60 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is. Tevens werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor het niet-dragen van de autogordel.
Tussen 16.55 uur en 17.20 uur is er gecontroleerd aan de Veilingweg in Warmenhuizen. In die periode passeerden 59 voertuigen waarvan er geen enkele te hard reed.
Van 19.15 uur tot 20.10 uur is er gecontroleerd langs de Zijperweg in Schagen. In deze periode passeerden 174 voertuigen waarvan er 21 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 119 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is.
Tussen 20.20 uur en 20.55 uur is er gecontroleerd aan de Zuiderweg in Schagen. In deze periode passeerden 241 voertuigen waarvan er 33 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 91 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is.

Onder invloed op de bromfiets
Den Burg, zaterdag 11 mei 2002. Op zaterdagochtend omstreeks 3.20 uur is een 20-jarige inwoonster van De Cocksdorp gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Zij reed op een brommer en werd gecontroleerd aan de Keesomlaan in Den Burg. De vrouw blies 350 ug/l waar 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De vrouw heeft een bekeuring gekregen.

Onder invloed in de auto
Den Helder, zaterdag 11 mei 2002. Op zaterdagochtend rond 3.45 uur is een 27-jarige inwoner van Den Helder gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controle was op de Marsdiepstraat in Den Helder. De man blies 320 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen. Schagen, zondag 12 mei 2002. Op zondagochtend rond 2.10 uur is een 46-jarige inwoner van Schoorl gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controle vond op de Julianalaan in Schagen plaats. De man blies 520 ug/l en heeft een proces-verbaal gekregen.

Woninginbraak
Den Helder, zaterdag 11 mei 2002. Op zaterdagochtend is er tussen 7.00 uur en 7.10 uur ingebroken in een woning aan de Koningstraat in Den Helder. De bewoner van het pand bevond zich rond genoemd tijdstip in zijn slaapkamer en hoorde gerommel in het huis. Toen hij ging kijken zag hij twee mannen in de keuken die daar bezig waren. De man dacht dat een aantal vrienden van hem een grap uithaalden en ging terug naar boven om zijn vrouw te halen. Toen zij beneden kwamen waren de mannen weg, maar kwamen even later weer terug. Toen de mannen de eigenaar van het huis zagen liepen ze door de voordeur weg. Terwijl de vrouw de politie belde is de man achter de twee onbekenden aangelopen. Toen de politie ter plaatse kwam hadden de mannen geen spullen meer bij zich. De mannen zijn door de politie aangehouden en de zaak wordt onderzocht. De gestolen spullen betreffen diverse eetwaren, een aantal flessen fris en een krat bier.

Bromfietser gewond na val
Hippolytushoef, zondag 12 mei 2002. op zondagochtend omstreeks 1.50 uur is een 23-jarige inwoner van Hippolytushoef aan zijn hoofd gewond geraakt na een valpartij. De man was na een avondje stappen zonder helm op de brommer van een vriend gestapt en reed over de Zandburen in de richting van zijn huis. Hij kwam uit de richting van de Nieuwstraat/Heldersestraat. De eigenaar van de brommer en een vriend van hem hoorden enkele momenten later dat de man met de brommer viel. De man is met een hoofdwond naar het Gemini-ziekenhuis in Den Helder overgebracht.

WESTFRIESLAND

Woninginbraak
Hoorn, vrijdag 10 mei 2002. Tussen donderdag 23.00 uur en vrijdag 16.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Weidemolen in Hoorn. De inbrekers zijn binnengekomen door het raam in de achterdeur in te slaan. Er worden een cassettedeck, een CD-speler, een versterker, een luidspreker, een minidiskspeler en een videorecorder uit het huis vermist.

Alcoholcontrole (1)
Hoogkarspel, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagavond is er tussen 19.45 uur en 20.45 uur een alcoholcontrole gehouden aan de Westerwijzend in Hoogkarspel. In die periode zijn er 65 bestuurders gecontroleerd, waarvan er één te veel had gedronken. Een 43-jarige inwoner van Grootebroek blies 375 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Alcoholcontrole (2)
Hoogkarspel, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagavond is er tussen 20.50 uur en 21.45 uur een alcoholcontrole gehouden aan de Streekweg in Hoogkarspel. In die periode zijn 46 bestuurders gecontroleerd, waarvan er geen enkele te veel had gedronken.

Alcoholcontrole (3)
Hoogkarspel, vrijdag 10 mei 2002. Op vrijdagavond is er tussen 22.50 uur en 24.00 uur een alcoholcontrole gehouden aan de Streekweg in Hoogkarspel. In die periode zijn 53 bestuurders gecontroleerd, waarvan er twee te veel hadden gedronken. Eén 39-jarige automobilist uit Heerlen blies 380 ug/l en kreeg een proces-verbaal. Verder is een 20-jarige bromfietser uit Grootebroek gecontroleerd. Hij blies 350 ug/l en heeft een proces-verbaal gekregen.

Auto gestolen
Zwaag, zaterdag 11 mei 2002. Op zaterdag is een auto gestolen vanaf het terrein van een bedrijf aan de Factorij in Zwaag. Het gaat om een witte Fiat Panda met het kenteken SV-34-NT.

Onder invloed in de auto
Benningbroek, zondag 12 mei 2002. Op zondagochtend even voor 2.00 uur is een 56-jarige inwoner van Amsterdam gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controle vond plaats op de Nieuweweg in Benningbroek. De man blies 230 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De bestuurder heeft een tijdelijk rijverbod gekregen.
Hoogkarspel, zondag 12 mei 2002. Op zondagochtend omstreek 3.40 uur is een 31-jarige inwoner van Amsterdam gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controle vond plaats langs de Sluisweg in Hoogkarspel. De man blies 610 ug/l en moest zijn rijbewijs inleveren. Hoorn, zondag 12 mei 2002. Op zondagochtend omstreeks 4.40 uur is een 36-jarige inwoner van Hoorn gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controle vond plaats aan het Keern in Hoorn. De man blies 545 ug/l en heeft een proces-verbaal gekregen.

Man verliest macht over het stuur
Berkhout, zondag 12 mei 2002. Op zondagochtend rond 4.00 uur is een 27-jarige inwoner van Sassenheim met zijn auto uit de bocht gevlogen op de oprit van de A7. De man reed over de oprit vanuit de richting Hoorn en ging in de richting van Amsterdam. Om onbekende redenen is de man in de bocht van de oprit uit de bocht gevlogen en belandde tegen een boom. De man is door de brandweer uit de auto geknipt en met rugletsel naar het Westfries Gasthuis in Hoorn afgevoerd.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 12-05-2002 '
Lees ook