Nieuwsbericht

vrijdag 12 juli 2002, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Man aangehouden na het plegen van mishandeling
Alkmaar, donderdag 11 juli 2002.
Donderdagmiddag werd een 39-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Koorstraat. De man had kort daarvoor twee mannen mishandeld. Dit gebeurde in het gebouw van het MCA. De twee slachtoffers, bevonden zich bij de receptie van het ziekenhuis toen zij, zonder dat daar enige aanleiding toe was, geslagen door de verdachte. De laatste verliet daarop het ziekenhuis maar kon kort daarop in de stad worden aangehouden. Beide slachtoffers werden op de afdeling EHBO in het ziekenhuis geholpen aan hun verwondingen in het gezicht.

Brand in bedrijf
Alkmaar, donderdag 11 juli 2002.
Donderdagmiddag ontdekte een medewerker van een bedrijf aan de Hertog Aalbrechtweg dat er brand was uitgebroken in de garage. Hij zag dat een grasmaaimachine mogelijk door kortsluiting in brand was gevlogen. Door de brand raakte ook een auto die in de directe omgeving geparkeerd stond beschadigd. De brandweer was ter plaatse om het vuur te blussen.

Snelle motorrijder raakt rijbewijs kwijt.
Egmond aan de Hoef, donderdag 11 juli 2002.
Donderdagavond werd de bestuurder van een motor, een 44-jarige inwoner van Alkmaar, aangehouden op de Hoeverweg. Surveillerende agenten klokten een gemiddelde snelheid van 136 km/u op een weggedeelte van een snelheid is toegestaan van 80 km/u. In verband met een overschrijding van meer dan 50 km/u werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Inbraak bedrijf
Broek op Langedijk, vrijdag 12 juli 2002.
Vannacht werd ingebroken in een b4edrijf aan de Broeker Werf. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. Er bleek een computer te zijn verdwenen. Een onderzoek naar eventuele daders had geen resultaat.

Inbraak bedrijf
Castricum, vrijdag 12 juli 2002.
Een zelfde soort inbraak vond vannacht plaats in een bedrijf aan de Van Oldebarneveldweg. Ook hier kwam men in het bedrijf door het vernielen van een raam. Op het eerste gezicht bleken er een aantal computer flatscreen beeldschermen te zijn verdwenen.

Auto totaal vernield na eenzijdig ongeval
Alkmaar, vrijdag 12 juli 2002.
Vannacht vond een eenzijdig ongeval plaats op de Kanaaldijk tussen de Laan van Brussel en de Zonneweid. De bestuurder van en personenauto, een 32-jarige man uit Alkmaar reed over genoemde weg en moest naar eigen zeggen in een bocht uitwijken voor eend. Hierna verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom. De auto sloeg over de kop en kwam de auto op zijn dak tot stilstand. De bestuurder wist zelf de auto te verlaten en bleef ongedeerd. Zijn auto werd volledig vernield.

Opels gestolen
Alkmaar, 11 juli 2002.
Tussen 22.00 en 23.30 uur is een witte Opel Kadet gestolen. De auto stond geparkeerd op de Voormeer en draagt de kentekenplaat YJ-13-RF. Tevens is op de Sint Katherijnenstraat een blauwe Opel Record gestolen, kenteken PJ-86-YV. Dit moet gebeurd zijn tussen 01.30 en 13.00 uur.

Bekeuring voor mobiel bellen
Zuid-Scharwoude, 12 juli 2002.
Tussen 11.00 en 12.00 uur werd een rijdende verkeerscontrole gehouden op de Schagerweg. Daarbij zijn 3 bekeuringen uitgedeeld voor de volgende overtredingen:
mobiel bellen in de auto, verkeerde kentekenplaat op de aanhangwagen die niet conform het trekkende voertuig was, en voor het niet dragen van een helm door de passagier op een scooter.

NOORDKOP

Verdachte aangehouden na diefstal computer
Den Helder, donderdag 11 juli 2002.
Donderdagmiddag werden twee mannen betrapt op de diefstal van een computer (laptop) vanuit een winkel aan de Keizerstraat. Medewerkers van het bedrijf zagen dat de mannen zich verdacht ophielden en dat een van hen iets onder zijn kleding verborg. Toen een medewerker vroeg wat zij daar deden wist een van de verdachte te ontsnappen. De andere kon worden aangehouden. Het betreft een 38-jarige man uit Marrum. Deze werd door de politie aangehouden. Hij was niet in het bezit van de weggenomen computer. Deze is vermoedelijk in het bezit van de verdwenen verdachte. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraak in woningen
Den Helder, donderdag 11 juli 2002.
Donderdag tussen 14.30 en 18.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Javastraat. Men kwam in het hu9is door het vernielen van een sleutel in de voordeur. Vanuit de woning werd een onbekende hoeveelheid geld en een kristal glasservies weggenomen. Vermoedelijk in dezelfde periode werd enkele huizen verderop in dezelfde straat ingebroken. De bewoner kon nog niet aangeven of, en zo ja wat er is weggenomen.
Het is niet bekend of de beide inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Bestuurder onder invloed van alcohol veroorzaakt aanrijding Sint Maartensbrug, donderdag 11 juli 2002.
Donderdagavond omstreeks 22.30 uur vond een aanrijding plaats op de Sint Maartensweg tussen een personenauto en een touringcar. De bestuurder van de personenauto botste door onbekende oorzaak tegen de bus. Er was uitsluitende sprake van materiele schade. Politieambtenaren roken dat de bestuurder van de personenauto, een 43-jarige man uit Sint Maartensvlotbrug, alcohol had gebruikt. Hij wenste geen medewerking te verlenen ter vaststelling van de hoeveelheid alcohol dat hij had genuttigd. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Geen voorrang verlenen op N99 veroorzaakt ongeval Hippolytushoef, 12 juli 2002.
Twee auto's zijn rond 12.30 uur in botsing gekomen op het kruispunt Rijksstraatweg N99 en Koningsweg. Dit gebeurde omdat een 24-jarige inwoner uit Hippoltyshoef met zijn bedrijfsauto, komende uit de richting van Westerland op de Koningsweg, geen voorrang verleende aan de voor hem van rechts op de Rijksstraatweg rijdende 61-jarige autobestuurder uit Leek. Een inzittende van de bedrijfsauto liep daarbij nekletsel op en is voor behandeling overgebracht naar het Gemini-ziekenhuis in Den Helder. De aangereden auto is vermoedelijk totaal vernield, de bedrijfsauto liep schade op aan de rechterzijde.

WESTFRIESLAND

Controle op verkeersdeelnemers
Medemblik, donderdag 11 juli 2002.
Donderdagmiddag werden tijdens een parkeercontrole in de binnenstad acht bestuurders bekeurd. Twee van hen hadden de parkeertijd op de parkeermeter overschreden. De andere zes bestuurders beschikten niet over een geldige parkeerschijf.

Tussen 16.00 en 17.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Randweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 4
Hoogst gemeten snelheid: 71 km/u.

Medemblik/Wervershoof, 12 juli 2002.
Tussen 11.00 en 12.00 uur werd op de Markerwaardweg en de Droge Wijmersweg op snelheid gecontroleerd. Daarbij is het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid: 80 km/u
Aantal gecontroleerde voertuigen: 102
Aantal overtredingen: 8
Hoogst gemeten snelheid: 105 km/u
Tevens zijn er bekeuringen uitgedeeld wegens het ontbreken van een kentekenplaat op een aanhangwagen en omdat een kentekenplaat niet conform het trekkende motorvoertuig was.

Geld uit woning gestolen.
Berkhout, vrijdag 12 juli 2002.
Vandaag heef de bewoonster van een woning aan de Berkenlaan aangifte gedaan van diefstal van geld uit haar woning aan de Berkenlaan. Deze diefstal vond plaats op maandag 8 juli tussen 10.50 en 11.00 uur. Vermoedelijk is men in het huis gekomen via een op een kier taande achterdeur. Vanuit het huis werden een bedrag van ruim 600 euro weggenomen.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 12-07-2002 '
Lees ook