Nieuwsbericht

donderdag 13 juni 2002, 15.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Woninginbraak
St. Pancras, woensdag 11 juni 2002. Op woensdag werd tussen 12.00 en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Elzenlaan te St. Pancras. Onbekend is hoe de dader het pand is binnengekomen. Uit de woning werden een videorecorder en een bestekkoffer ontvreemd.

Kaas en wijn
Alkmaar, donderdag 13 juni 2002. In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 18.30 en 07.30 uur werd er ingebroken in een kaaswinkel aan de Piersonstraat te Alkmaar. De dader kwam binnen door een deur te forceren. De hele winkel werd doorzocht, maar de dief ging er vandoor met een kaas en zes flessen wijn.

Diefstal auto
Alkmaar, donderdag 13 juni 2002. Tussen woensdag 07.00 uur en donderdag 07.45 uur werd een bedrijfsauto ontvreemd vanaf een bedrijfsterrein aan de Berenkoog te Alkmaar. Om bij de auto te kunnen komen werd een toegangshek geforceerd. Van achter het hek werd een zilvergrijze Hyundai H100 2,5TD met kenteken 56-VG-BL weggenomen.

NOORDKOP

Alcoholcontrole
Schagen, woensdag 12 juni 2002. Op woensdag omstreeks 16.15 uur werd een 53-jarige inwoner van Barsingerhorn op de Langestraat te Schagen betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De man verplaatste zich op een landbouwtractor. De ademanalyse wees uit had hij 645 ugl alcohol in zijn adem had. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl. Het is niet de eerste keer dat de verdachte was gepakt met alcohol. Vanaf maart j.l. is dit de vierde maal. Afgelopen weekend werd dezelfde man overigens ook al bekeurd toen hij met teveel alcohol achter het stuur van zijn tractor zat. De man kreeg een proces-verbaal. Zijn tractor werd in beslag genomen. Zijn rijbewijs was al ingevorderd.

Aanrijding met letsel
Wieringerwerf, woensdag 12 juni 2002. Op woensdagmiddag omstreeks 16.55 uur raakte een 39-jarige man uit Wieringerwerf gewond bij een eenzijdig ongeval op de Oom Keesweg in zijn woonplaats. De man reed op een motorfiets de oprit op van het viaduct over de A7 toen hij, vermoedelijk door te hoge snelheid, de macht over het stuur verloor. Hij reed tegen de vangrail en kwam ten val. Hierbij brak hij zijn rechter enkel. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Autodief aangehouden
Den Helder, woensdag 12 juni 2002. Op woensdagavond omstreeks 19.35 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een auto tegen een paal was gereden op de kruising Drs. Bijlweg - Pastoor Koopmanweg te Den Helder. Ter plaatse werd een auto aangetroffen waarvan een raam was ingeslagen en de bedrading was doorverbonden. In de directe omgeving liep een man die voldeed aan het signalement dat door een getuige was opgegeven. De verdachte, een 43-jarige man uit Den Helder, kon ter plaatse worden aangehouden. Hij bleek tevens alcohol te hebben gebruikt. Aangezien een ademanalyse niet lukte, is een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster zal bij het Forensisch Instituut te Rijswijk op de aanwezigheid van alcohol worden onderzocht. De auto bleek eerder die dag vanaf de Marsdiepstraat te zijn ontvreemd.

Man valt van dak
Warmenhuizen, donderdag 13 juni 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 08.40 uur viel een 27-jarige man uit Enkhuizen van een dak in een in aanbouw zijnde woning te Warmenhuizen aan de Regelhaalder. De man maakte een val van ongeveer 3 meter. Een traumaheli kwam ter plaatse maar hoefde niet te worden ingezet. Uiteindelijk werd het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het AMC te Amsterdam. De man was werkzaam als dakdekker in een nieuwbouwwoning. Tijdens zijn werkzaamheden maakte hij een misstap en viel door een gat in het dak. Door de Arbeidsinspectie zal een onderzoek worden ingesteld.

WESTFRIESLAND

Winkeldievegge aangehouden
Hoorn, woensdag 12 juni 2002. Op woensdagmiddag omstreeks 16.05 uur kwam vanaf een juwelierszaak aan de Grote Noord te Hoorn een overvalmelding. Ter plaatse bleek dat drie mannen en een vrouw sieraden vanuit de winkel hadden gestolen. Terwijl drie van hen het personeel bezighielden nam de vierde sieraden weg. De diefstal werd echter ontdekt, waarna de verdachten er vandoor gingen. De vrouwelijke verdachte, een 21-jarige Amsterdamse, kon in een andere winkel op de Grote Noord worden achterhaald door een beveiligingsbeambte. De andere drie wisten te ontkomen. De vrouw is aangehouden en overgedragen aan de politie. Een onderzoek wordt ingesteld naar de identiteit van de overige drie verdachte. De gestolen goederen werden teruggevonden.

Gestrand met alcohol
Zuidermeer, woensdag 12 juni 2002. Op woensdagavond omstreeks 18.15 uur reed een 43-jarige man uit Zuidermeer in zijn personenauto achteruit de oprit van zijn woning aan de Baarsdorpermeer af. Aan de overkant van de rijbaan kwam hij in de berm vast te zitten. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 1055 ugl. Dat is bijna vijf maal het wettelijk maximum van 220 ugl. De verdachte kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 13-06-2002 '
Lees ook