Nieuwsbericht

vrijdag, 14 maart 2003, 15.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Bromfietser gewond na aanrijding
Bergen, donderdag 13 maart 2003.
Donderdagmiddag raakte een 52-jargie vrouw uit Koedijk gewond bij een aanrijding op de kruising van de Kogendijk met de Willem Rijersweg. De vrouw reed daar op haar bromfiets en kreeg op genoemde kruising geen voorrang van de bestuurster van een personenauto, een 51-jarige vrouw uit Bergen. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de bromfietster gewond. Zij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen.

Jongen steelt geld uit woning.
Castricum, donderdag 13 maart 2003.
Donderdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur heeft een tot nu toe onbekende jongen geld gestolen uit een woning aan de Sans Souci. De jongen vroeg aan de bewoonster of zij nog oude kranten had. In de tijd dat de vrouw op zoek was naar de kranten en een zak om ze daar in te doen heeft de jongen vermoedelijk het geld uit de portemonnee van de vrouw gehaald. Het juiste bedrag is niet bekend. De dader is een jongen van ongeveer 1.90 m lang. Hij droeg een veelkleurige trui en broek. Mogelijk gaat het om een trainingspak.

Man aangehouden na poging inbraak.
Heiloo, donderdag 13 maart 2003.
Donderdagavond probeerden twee mannen in te breken in een woning aan de Kennemerstraatweg. Toen de bewoner thuis kwam zag hij twee onbekenden mannen achter zijn woning staan. Tevens zag hij dat een raampje was vernield. Toen de twee mannen zich ontdekt voelden renden zij weg en stapten in een auto die geparkeerd stond langs de Kennemerstraatweg en reden weg. In deze auto zat nog een derde man. Aan de hand van het kenteken kon korte tijd later de eigenaar van de auto, een 21-jarige man, worden aangehouden in zijn woning in Alkmaar. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De identiteit van de twee andere mannen zijn tot op dit moment niet bekend.

Verkeerscontrole
Bergen, donderdag 13 maart 2003.
Donderdagmiddag en -avond werden op verschillende plaatsen in Bergen en Schoorl verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden ruim zestig bekeuringen uitgeschreven. Het hoogst scoorde het aantal bestuurders die geen gordel droegen. Dat waren er 36. Elf bestuurders bleken de verlichting van hun voertuig niet in orde te hebben en vier bestuurders reden te snel. Eén bestuurder bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Hij blies 230 ug/l. Dat is meer dan de toegestane marge van 220 ug/l. De overige bekeuringen hadden vooral betrekking op technische gebreken van de voertuigen. Er werden zes bromfietsen uit het verkeer genomen voor een technisch onderzoek. Aan de controles werd door 12 politiemensen deelgenomen.

NOORDKOP

Rijden onder invloed van alcohol
Den Burg, vrijdag 14 maart 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 49-jarige inwoner van Oudeschild aangehouden op het Schilderend. De man reed daar met zijn auto terwijl bij een controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 375 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.

Eenzelfde soort misdrijf werd ontdekt in Den Helder. Daar zagen surveillerende agenten een 27-jarige bestuurder van een personenauto rijden over de Rijnstraat. Bij controle bleek dat ook hij teveel alcohol had gebruikt. De man blies 490 ug/l. Ruim het dubbele van de toegestane hoeveelheid.

Bermbranden
Den Helder / Wieringermeer, donderdag 13 maart 2003. Donderdagmiddag werden in een tijdsbestek van een uur, vier bermbranden gemeld. Twee daarvan in Den Helder aan de Nieuweweg en de Seringenlaan. De andere twee branden werden gemeld aan de Zuiderkoogweg in Hippolytushoef en de Derk Stevensweg in Wieringerwerf. Deze laatste brand werd geblust met een brandblusser uit een politieauto. Bij de andere branden werd dat gedaan door de brandweer. Het is niet bekend of de branden in enige relatie tot elkaar staan of dat zij zijn aangestoken door dezelfde dader(s).

Snelheidscontrole
Den Burg, donderdag 13 maart 2003.
Donderdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Pontweg en wel op een deel waar een maximumsnelheid geldt van 60 km/u. Het is niet bekend hoeveel auto's het meetpunt passeerden. Wel kon worden vastgesteld dat er maar één bestuurder was die te snel reed. Hij reed met een snelheid van 80 km/u.

Geld en drank gestolen uit horecabedrijf
Den Helder, donderdag 13 maart 2003.
Donderdagmiddag ontdekte een horecaondernemer dat er was ingebroken in zijn bedrijf aan de Prins Hendriklaan. Men was in het pand gekomen door het vernielen van een deur. In het bedrijf werden twee gokkasten opengebroken waarna geld werd weggenomen. Ook bleken een aantal flessen drank te zijn verdwenen. De totale schade is niet bekend.

Project inleveren bestrijdingsmiddelen succesvol verlopen Den Helder/Texel, vrijdag 14 mart 2003.
De milieupolitie heeft, in samenwerking met de gemeenten, eind februari en begin maart, bedrijven in de gelegenheid gesteld om bestrijdingsmiddelen in te leveren (zie hiervoor de politiepersberichten van 10 en 12 februari).
Van de 300 aangeschreven boeren en tuinders op Texel leverden 34 bedrijven samen 904 kilo aan middelen in. Eén van hen leverde 94 kilo aan.
Van de 100 aangeschreven boeren en tuinders in Den Helder leverden 12 bedrijven samen 564 kilo aan middelen in.
Veel van de bedrijven die oude of niet toegelaten middelen hebben ingeleverd beschikken niet meer over een licentie. Zij hebben dus van de actie gebruik gemaakt om op een nette manier van de milieubelastende bestrijdingsmiddelen af te komen. Dat was mede een doelstelling van het project.
In de komende tijd zal de milieupolitie, samen met controleurs van de Algemene Inspectiedienst (AID) controles bij bedrijven zelf gaan uitvoeren. Bij overtredingen zal dan onmiddellijk strafrechtelijk en/of bestuursrechtelijk worden opgetreden. De controles zijn op dit moment even uitgesteld vanwege de problematiek rond de vogelpest. Zodra de situatie het toelaat stelt de AID weer capaciteit beschikbaar

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles
Andijk, donderdag 13 maart 2003.
Donderdagmiddag is er van 16.10 uur tot 16.35 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Dijkgraaf Grootweg en de Gedeputeerde Laanweg in Andijk. In die periode zijn twintig auto's gecontroleerd waarvan er drie te snel reden.
Medemblik, donderdag 13 maart 2003.
Donderdagavond is er van 18.30 uur tot 19.00 uur een autogordelcontrole gehouden langs de Almereweg in Medemblik. In die periode zijn veertien automobilisten bekeurd wegens rijden zonder autogordel.
Hoorn, donderdag 13 maart 2003.
Donderdagavond is er een verkeerscontrole gehouden langs de Willemsweg in Hoorn. Er zijn 71 voertuigen bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 78 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is. Ook zijn negen automobilisten bekeurd wegens het rijden zonder autogordel.
Medemblik, donderdag 13 maart 2003.
Donderdagavond is er van 19.45 uur tot 20.30 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Markerwaardweg in Medemblik. In die periode zijn 65 voertuigen gecontroleerd waarvan er zeven te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 130 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is.
Grootebroek, vrijdag 14 maart 2003.
Vrijdagochtend is er van 8.00 uur tot 9.00 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Stede Broecweg in Grootebroek. In die periode zijn 289 voertuigen gecontroleerd waarvan er zeven te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 77 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.

Onder invloed in de auto
Hoorn, vrijdag 14 maart 2003.
Vrijdagochtend omstreeks 0.15 uur is een 25-jarige automobilist uit Oosthuizen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Westerdijk in Hoorn. De man blies 385 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Auto's gestolen
Hoorn, vrijdag 14 maart 2003.
Vrijdagochtend vroeg is er een auto gestolen vanaf de Kasteellaan in Hoorn. Het betreft een grijze Opel Kadett met het kenteken RK-64-PZ.

Enkhuizen, vrijdag 14 maart 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een auto gestolen vanaf de Talingshof. Het betreft een auto van het merk Volkswagen, type Golf. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken PT-51-PP.

Hoorn, vrijdag 14 maart 2003.
Donderdagavond tussen 20.00 en 20.45 uur werd een auto gestolen vanaf de Westerdijk. Het betreft een auto van het merk Mercedes, type 450 SLC. De auto is groen van kleur en voorzien van het kenteken DM-73-06.

Bestuurder van auto na onwelwording overleden
Wervershoof, vrijdag 14 maart 2003.
Vrijdagmorgen omstreeks10.30 uur zag een fietser dat de bestuurder van een personenauto met daarachter een aanhangwagen in de sloot naast de rijbaan van de Parallelweg. De bestuurder, een 75-jarige inwoner van Zwaagdijk, was onwel geworden. Ondanks het feit dat omstanders, politie en ambulancepersoneel direct begonnen met reanimeren, overleed de bestuurder.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 14-03-2003 '
Lees ook