Nieuwsbericht d.d. dinsdag 14 mei 2002

NOORD-KENNEMERLAND

Veroorzaker ongeval rijdt door
Alkmaar, maandag 13 mei 2002. Maandagmiddag omstreeks 15.00 uur vond een aanrijding plaats op de kruisingen Oudegracht met de Westerkolkstraat. De bestuurder van een personenauto verleende geen voorrang aan een 15-jarige jongen uit Alkmaar die met zijn fiets vanaf de Westerkolkstraat de kruising op reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser gewond raakte aan zijn voet. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder van deze auto. De verwondingen van de fietser bleken achteraf mee te vallen.

Diefstal buitenboordmotor
Akersloot, maandag 13 mei 2002. Maandagmiddag werd een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Geesterweg. Men kwam in het pand door het vernielen van een toegangsdeur. Van een boot die in het gebouw lag opgeslagen, werd een buitenboordmotor weggenomen. Of er nog meer goederen zijn weggenomen kon op dit moment nog niet worden vastgesteld.

Motorrijder gewond
Alkmaar, maandag 13 mei 202. Maandagmiddag omstreeks 17.00 uur raakte een 33-jarige motorrijder uit Alkmaar gewond bij een ongeval. Dit ongeval vond plaats op de Huiswaarderweg ter hoogte van de kruising met de Neswaard. Tijdens een inhaalmanoeuvre verloor de motorrijder de macht over het stuur en kwam ten val. Hij bekwam een hersenschudding en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Man bekent drie overvallen
Alkmaar, dinsdag 14 mei 2002. Gisteren heeft de politie een onderzoek afgerond naar een drietal overvallen in Alkmaar. Op 9 mei van dit jaar werd een man overvallen op het moment dat hij geld pinde bij een bankgebouw aan de Langestraat in Alkmaar. Het slachtoffer werd hierbij bedreigd met een vuurwapen. Aan de hand van een goed signalement kon kort daarop de dader worden aangehouden. Het betrof een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij zijn aanhouden werd in zijn kleding een vuurwapen aangetroffen.
Enkele dagen daarvoor, namelijk op 4 en 5 mei, vonden soortgelijke overvallen plaats op de Frederik Hendriklaan in Alkmaar. De slachtoffers worden hierbij bedreigd met een mes. Het signalement van de dader kwam overeen met de aangehouden man. Tijdens de verhoren bekende de verdachte alle drie de overvallen te hebben gepleegd. Hij is inmiddels in bewaring gesteld.

Boot met trailer gestolen
Alkmaar, dinsdag 14 mei 2002. Vannacht werd vanuit een tuin achter een woning aan de Paltrokmolen een motorboot met trailer ontvreemd. De ketting waarmee de trailer aan een muur was vastgemaakt, werd vernield. De gestolen trailer is een zogenaamde kanteltrailer van het merk Sterk, kleur zilver. De boot is blauw van kleur en van het merk Cresent.

Motorkleding verdwenen na inbraak
Alkmaar, dinsdag 14 mei 2002. Vandaag heeft de eigenaar van een bedrijf aan de Koedijkerstraat aangifte gedaan van diefstal. Deze diefstal vond plaats in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 mei van dit jaar. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. Vanuit het pand werden verschillende helmen en motorpakken weggenomen. De totale schade van de weggenomen goederen bedraagt enkele tienduizenden euro's.

Verkeerscontrole
Castricum / Heiloo, dinsdag 14 mei 2002. Vanmorgen en vanmiddag werden op de Kennemerstraatweg in Heiloo en de Soomerwegh in Castricum verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 18 taxi's gecontroleerd. Er werden met betrekking tot deze voertuigen negen bekeuring uitgeschreven voor4 verschillende overtredingen. Daarnaast werden elf bekeuringen uitgeschreven voor andere weggebruikers voor diverse overtredingen. Koploper hierbij was het niet dragen van de autogordel (7 maal).

Vrouw gewond na aanrijding
Alkmaar, dinsdag 14 mei 2002. Vanmiddag omstreeks 14.00 uur raakte een vrouw uit Alkmaar (haar leeftijd is op dit moment niet bekend) ernstig gewond bij een aanrijding. Deze vond plaats op de kruising van de Helderseweg met de Stationsweg. De bestuurder van een motor, een 25-jarige inwoner van Roermond reed over de Helderseweg. Hij kreeg op dat moment rij-instructie en de opdracht van zijn instructeur om linksaf de Stationsweg op te rijden. Volgens zijn verklaring schrok hij ergens van en reed, in plaats van linksaf, rechtdoor. Hierbij kwam hij in aanrijding met de vrouw die op dat moment, als bestuurster van een snorfiets, de Helderweg over stak. De vrouw kwam ten val en brak op twee plaatsen haar been. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis en daar opnemen.

NOORDKOP

Verkeerscontrole
Kleine Sluis, maandag 13 mei 2002. Maandag tussen 08.20 en 11.30 uur en van 14.30 tot 15.15 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Kerkweg. Tijdens deze controle werd tevens de snelheid gemeten van een groot aantal voertuigen. De resultaten waren de volgende. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 41
Hoogst gemeten snelheid: 94 km/u.
Voorts werden drie bestuurders bekeurd voor het niet gebruiken van de autogordel en één bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij op een onjuiste wijze gebruik maakte van de claxon van zijn auto.

Brand in trein
Anna Paulowna, dinsdag 14 mei 2002. Maandagavond omstreeks 23.30 uur werd door een aantal passagiers een brand ontdekt in een compartiment van een rijdende trein tussen Schagen en Den Helder. Via de noodrem werd de trein tot stilstand gebracht en konden passagiers de trein verlaten. Dit gebeurde even buiten het station van Anna Paulowna. Een passagiers raakte bij het uitstappen gewond aan zijn enkel. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. Het betreffende treinstel brandde volledig uit. Op dit moment kan nog niet worden vastgesteld hoe de brand is ontstaan. De technische recherche stelt een onderzoek in. Het verdere onderzoek is in handen van de Spoorwegpolitie.

Inbraak school
Den Helder, dinsdag 14 mei 2002. Vannacht werd een inbraak ontdekt in een schoolgebouw aan de Drooghe Bol. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. Vanuit een van de lokalen werd een computer weggenomen. Er kon nog niet worden vastgesteld of er nog meer goederen zijn meegenomen.

Eenzijdig ongeval
De Koog, dinsdag 14 mei 2002. Vannacht vond een eenzijdig ongeval plaats op de Ruigendijk,. De bestuurder van een personenauto, een 40-jarige inwoner van De Cocksdorp reed met zijn auto over genoemde weg. Volgens zijn verklaring viel plotseling de verlichting van zijn auto uit waardoor hij geen goed zich meer had en van de weg raakte. Bij controle bleek dat de bestuurder alcohol had gebruikt. Hij blies 445 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Er raakte niemand gewond. De auto raakte rondom beschadigd.

Bedrijf overvallen door twee mannen
Den Helder, dinsdag 14 mei 2002. Vanmorgen omstreeks 09.05 uur werd een overval gepleegd op een verhuurbedrijf aan de Marsdiepstraat. Op dat moment waren de eigenaar en zijn vrouw in het pand aanwezig Twee, tot nu toe onbekende mannen kwamen het bedrijf binnen. Zij droegen beiden een bivakmuts waardoor hun gezichten slecht zitbaar waren. Beiden bedreigden de man en de vrouw met een vuurwapen. Zij wilden geld hebben. Er ontstond vervolgens een vechtpartij tussen de eigenaar en één van de verdachten. Hierbij werd de verdachten op de grond gegooid. Toen deze weer op zijn benen stond rende hij de winkel uit. Ook zijn handlanger verliet de winkel. Er werd niets ontvreemd. De daders zijn twee mannen met een donkere huidskleur. Zij zijn beiden tussen 20 en 30 jaar oud en ongeveer 1.80 m. lang. De ene verdachte droeg een blauwe broek. De andere man droeg grijze kleding mogelijk van het merk Adidas. Deze verdachte had een lichtere huidskleur dan de andere dader. Zij spraken Nederlands met een Antilliaans accent. Eventuele getuigen van deze overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900-8844

WESTFRIESLAND

Aanrijding met letsel
Wervershoof, dinsdag 14 mei 2002. Op dinsdagmorgen omstreeks 02.20 uur raakte een 34-jarige man uit Abbekerk gewond bij een aanrijding op de Markerwaardweg, tussen de Zwaagdijk en de Molenweg, te Wervershoof. De man reed in een personenauto in de richting Medemblik. Door onbekende oorzaak raakte hij van de weg en botste hij in de berm tegen een vijftal bomen. De man moest met een beenfractuur worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.Toen de auto uiteindelijk tot stilstand kwam stond deze nagenoeg rechtop tegen een boom.

Mishandeling
Venhuizen, zondag 12 mei 2002. Op dinsdag heeft een 19-jarige vrouw uit Enkhuizen aangifte gedaan van het feit dat zij op zondag 12 mei omstreeks 02.15 uur is mishandeld op de Zuiderdijk te Venhuizen. De vrouw fietste hier met haar vriend toen er plotseling een man vanuit een geparkeerd staande auto kwam. De man liep op de fietser af en schopte haar tegen haar hoofd. Hierdoor kwam de vrouw te vallen. De dader liep rende vervolgens terug naar de auto en stapte in. De auto reed vervolgens weg. De vrouw liep door de schop en de val lichte verwondingen op aan oor, slaap, handen en knieën. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de dader.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 14-05-2002 '
Lees ook