Nieuwsbericht

zondag 14 juli 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Diefstal auto's
Alkmaar, vrijdag 12 juli 2002.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een personenauto gestolen vanaf de Graalstraat. De eigenaar ontdekte de diefstal vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur. Omstreeks 19.30 uur, diezelfde dag, troffen surveillerende agenten de gestolen auto aan op de Zandersbuurt. De auto stond half op de rijbaan en de draden bleken te zijn doorverbonden. De eigenaar is van het aantreffen van zijn auto in kennis gesteld.

Akersloot, zaterdag 13 juli 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een personenauto gestolen vanaf de Speenkruidlaan. De auto is gestolen tussen vrijdag 23.45 uur en zaterdag 14.45 uur. Het betreft een auto van het merk BMW, type 316 i. De auto is groen van kleur en voert het kenteken FX-LG-04.

Alkmaar, zondag 14 juli 2002
In de nacht van zaterdag op zondag werd een auto ontvreemd vanaf de Stapaertstraat. Het betreft een auto van het merk Opel, type Kadett. De auto is zwart van kleur en voert het kenteken YZ-51-ZF.

Egmond aan Zee, zondag 14 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een personenauto gestolen vanaf het Westeinde. Het betreft een auto van het merk Porsche, type 911. De auto is paars van kleur en voert het Duitse kenteken ST-AA 309.

Vier jongens aangehouden na het plegen van openlijke geweldpleging Egmond aan Zee, vrijdag 12 juli 2002.
Vrijdagavond werden vier jongen in de leeftijd van 17 tot 20 jaar en afkomstig uit de gemeente Langedijk aangehouden in het zwembad aan de Watertorenweg. Het viertal maakte deel uit van een groep van zeven jongeren die zich vervelend gedroegen ten opzicht van andere bezoekers. Nadat personeel van het zwembad de groep meerdere keren had gewaarschuwd te stoppen met hun gedrag en zij daaraan geen gevolg gaven moesten zij het zwembad verlaten. Hierop uitte de groep een aantal bedreigingen in de richting van een medewerker van het zwembad. Even later werd dezelfde medewerker door de groep ingesloten en mishandeld. Hierop werd de politie gewaarschuwd die vier van de zeven jongens aan kon houden. Alle vier zijn overgebracht naar het politie in Alkmaar en daar in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed van alcohol.
Heerhugowaard, vrijdag 12 juli 2002.
Vrijdagavond werd een 46-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Middenweg. Surveillerende agenten zagen de man daar rijden in zijn auto. De agent hadden hem kort daarvoor in een café zien zitten en hadden het vermoeden dat hij alcohol had gebruikt. Bij controle blies hij 985 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane waarde van 220 ug/l. In verband met het hoge alcohol gebruik is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Dronken fietser veroorzaakt aanrijding
Bergen, zaterdag 13 juli 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een aanrijding plaats op de Bergerweg tussen twee fietsers. Een 17-jarige jongen uit Bergen reed over de Bergerweg en maakte daarbij gebruik van de, gezien zijn rijrichting linker fietsstrook. Hierbij botste hij frontaal op een tegenligger die over dezelfde fietsstrook reed. Beide fietser raakten hierbij gewond en werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Het bleek dat de fietser uit Bergen alcohol had gedronken. Hij blies 400 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane waarde van 220 ug/l.

Diefstal computers
Heerhugowaard, zaterdag 13 juli 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Galileistraat. Men kwam in het bedrijf door het vernielen van een raam. Vanmorgen bleek dat er zes computers en zes flatscreen schermen waren verdwenen. De totale waarde van de weggenomen goederen bedraagt ruim 8000 euro.

Mannen mishandeld door groep jongens
Alkmaar, zaterdag 13 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werden twee mannen mishandeld door een groep van vier jongeren en een taxichauffeur. Een van de mishandelde mannen had tegen de taxichauffeur gezegd dat zijn vriendin was lastig gevallen door een Turkse jongen. Dit gebeurde op de Molenbuurt. De taxichauffeur, een Turkse man, vond dit kennelijk een discriminerende opmerking en trommelde een aantal vrienden op. Op de Spoorstraat raakten beide groepen slaag met elkaar waarbij een van de aangevers een gebroken kaak op liep. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de taxichauffeur en de andere leden van de groep.

Inbraak woningen
Alkmaar, zaterdag 13 juli 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Boterbloemstraat. Vermoedelijk is men in het huis gekomen via de voordeur ( zogenaamde hengelmethode). Vanuit de woning werden onder anderen een laptop computer en geld weggenomen. Ook bleken een rijbewijs en een GSM-telefoon te zijn verdwenen. Enkele straten verderop werd eveneens ingebroken in een woning aan de Akeleistraat. Men kwam hier op dezelfde wijze binnen. Vanuit dit huis werden onder anderen een rijbewijs en twee mobiele telefoontoestellen weggenomen. Het is niet bekend of de inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Vissen gestolen uit vijver
Heiloo, zaterdag 13 juli 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden een aantal vissen gestolen vanuit een vijver in de tuin van een woning aan de Kennemerstraatweg. Volgens de eigenaar zijn er tussen de 60 en 70 vissen verdwenen. Het betreft een 10-tal koikarpers en tientallen goudvissen. Wat de waarde is van de weggenomen vissen is niet bekend.

Auto over de kop
Ursem, zaterdag 13 juli 2002.
Zaterdagavond verloor de bestuurder van een personenauto, een 47-jarige Alkmaarder, de macht over het stuur van zijn auto. Dit gebeurde op de Schermerdijk tussen de Rustenburgerweg en de Molendijk. De bestuurder verklaarde dat hij uit moest wijken voor een bromfiets waardoor hij in de rechterberm terecht kwam. Vervolgens sloeg de auto over de kop en kwam tegen het talud tot stilstand. De bestuurder kon op eigen gelegenheid de auto verlaten en raakte niet gewond. De auto raakte rondom beschadigd.

Jongen met mes gestoken
Castricum, zondag 14 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag vond een vechtpartij plaats op de Dorpsstraat. Een 20-jarige jongen uit Amsterdam werd plotseling aangevallen door een onbekende jongen. Tijdens de worsteling werd een halsketting van de onbekende jongen vernield. Deze pakte vervolgens een mes en stak daarmee het slachtoffer. Deze raakte licht gewond en werd ter plaatse geholpen door de bemanning van een gealarmeerde ambulance. De dader wist in de drukte te ontkomen.

Twee mannen aangehouden na vechtpartij
Heerhugowaard, zondag 14 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werden twee mannen, van 20 en 23 jaar en beiden afkomstig uit Heerhugowaard, aangehouden op de Middenweg. Het bleek om twee broers te gaan die midden op de weg een familieruzie aan het uitvechten waren. Zij verkeerden beiden onder invloed van alcohol. Toen de politie de twee uit elkaar haalden en hen sommeerde zich te verwijderen wilden zij hier niet aan voldoen. Een van hen gaf een agent een harde slag tegen het lichaam waarna een handgemeen ontstond. Ook de andere verdachte begon zich er mee te bemoeien waardoor een flinke vechtpartij dreigde. Vervolgens zijn de beide mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beiden zijn voor nadere onderzoek ingesloten

NOORDKOP

Fietser gewond na aanrijding met bus
Den Helder, vrijdag 12 juli 2002.
Vrijdagmiddag reed een 52-jarige man uit Den Helder met zijn fiets over Het Nieuwe Diep. Bij het oversteken van de rijbaan botste hij tegen een stilstaande bus. Hierbij raakte hij dusdanig gewond aan zijn hoofd dat hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en daar ter observatie werd opgenomen.

Veel schade bij aanrijding
Den Burg, vrijdag 12 juli 2002.
Vrijdagavond omstreeks 18.30 uur vond een aanrijding plaats op de Keesomlaan ter hoogte van de kruising met de Pontweg. De bestuurder van een personenauto, een 60-jarige man uit Duitsland reed over de Keesomlaan en wilde de kruising oversteken. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto, een 67-jarige inwoner van Oudeschild, die over de Pontweg reed. Een aanrijding was het gevolg. De auto van de man uit Oudeschild botste vervolgens tegen een derde, stilstaande auto. De bestuurder uit Oudeschild raakte hierbij gewond maar kon na behandeling weer naar huis. Twee van de drie auto raakten door de aanrijding volledig vernield.

Dronken autobestuurder ramt politieauto
Den Helder, zaterdag 13 juli 2002.
Zaterdagmorgen omstreeks 03.00 uur werd een 38-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Marsdiepstraat. Surveillerende agenten zagen de man met zijn auto rijden over de Texelstroomlaan. Zij zagen dat de man slingerend reed en wilde hem staande houden. De bestuurder negeerde het stopteken en reed weg. Na een korte achtervolging stopte de bestuurder op de Marsdiepstraat omdat de doorgang werd belemmerd door een andere politieauto. Na even te zijn gestopt reed de bestuurder moedwillig in op de politieauto en botste hier tegen aan. Hierop kon de bestuurder worden aangehouden. Het bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 810 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Rijden onder invloed van alcohol
De Koog, zondag 14 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag zagen medewerkers van een bewakingsdienst van een camping aan de Badweg, dat de bestuurder van een personenauto, een 19-jarige inwoner van Wormerveer, met zijn auto over een campingterrein reed. Toen zij de bestuurder aanspraken over zijn rijgedrag roken zij dat hij alcohol had gedronken. De bestuurder reed verder en kon op de Badweg door de politie worden aangehouden. Bij controle blies de verdachte 695 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane waarde van 22 ug/l. Het rijbewijs van deze jonge autobestuurder werd ingevorderd.
Een uur later werd door dezelfde medewerkers op de Badweg wederom eenzelfde feit ontdekt. Het betrof nu een 19-jarige bestuurder van een auto uit Zaanstad. Hij blies bij de controle 705 ug/l. In verband met de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd ook zijn rijbewijs ingevorderd.

Dronken fietser aangehouden
Den Helder, zondag 14 juli 2002.
Zondagmorgen omstreeks 03.10 uur werd een 31-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Middenweg. De man reed daar met zijn fiets midden op de rijbaan. Bij controle bleek hij de nodige alcoholica tot zich te had genomen. Hij uitte een aantal seksistische en andere beledigende opmerking in de richting van de agenten waarop de man werd aangehouden. In het politiebureau werd een ademtest afgenomen waarbij de man 810 ug/l blies. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane waarde van 220ug/l.

Bestuurder ramt twee auto's en rijdt na de aanrijding door Den Helder, zondag 14 juli 2002.
Zondagmorgen omstreeks 04.25 uur werden een aantal bewoners van woningen aan de Jan in 't Veltstraat wakker van een harde klap. Het bleek dat de bestuurder van een personenauto tegen twee geparkeerde auto was gebotst. Na de aanrijding reed de veroorzaker weg. Beide aangereden auto's bekwamen flinke schade. Door een van de getuigen kon het kenteken van de wegrijdende auto worden genoteerd. De eigenaar/bestuurder van de auto kon nog niet door de politie worden achterhaald.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontrole
Hauwert, vrijdag 12 juli 2002.
Vrijdag werd een snelheidscontrole gehouden op de Hauwert waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 30
Aantal overtredingen: 4
Hoogst gemeten snelheid: 75 km/u.

Bromfietser gewond
Hoorn, vrijdag 12 juli 2002.
Vrijdagavond vond een ongeval plaats op de Weel. Een buurtbewoner hoorde omstreeks 19.00 uur een klap en keek naar buiten. Zij zag toen een bromfietser op de rijbaan liggen terwijl een auto met hoge snelheid wegreed. De getuige kon niet vertellen wat er precies was gebeurt. De bromfietser, een 21-jarige man uit Hoorn, was buiten kennis en is overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen. De politie tast in het duister over de toedracht van het ongeval. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844.

Rijden onder invloed van alcohol
Hoorn, vrijdag 12 juli 2002.
Vrijdagavond werd een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Spanbroek aangehouden op het ABC. De man was met zijn auto tegen een paal gereden. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruik. Hij blies 805 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveel gebruikte alcohol werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Man aangehouden
Enkhuizen, zaterdag 13 juli 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 44-jarige man uit Enkhuizen aangehouden op de Dijk. De man gedroeg zich al geruime tijd vervelend tegenover een aantal medewerkers van een horecabedrijf. De politie sommeerde de verdachte zich te verwijderen. Later in de nacht troffen agenten de man weer aan bij hetzelfde horecabedrijf. Wederom gedroeg hij zich recalcitrant ten opzichte van horecapersoneel en de politie. Een grote groep jongeren begon zich ermee te bemoeien. Om de rust te laten weer keren werd de verdachte gesommeerd zich te verwijderen. De man gaf hieraan geen gevolg waarna hij werd aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in de loop van de vroege zaterdagmorgen, na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Gevaarlijk medicijnen verloren
Hoorn, zaterdag 13 juli 2002.
Zaterdagmorgen deed een inwoner van Wormer aangifte van het verlies van een aantal medicijnen. Vermoedelijk zijn de medicijnen verloren op vrijdag 12 juli omstreeks 16.00 uur, tijdens het uitstappen uit de auto op de Dubloen. De medicijnen, morfine, nabumeton, diazepan, inhibin en paracetamol, zaten in een metalen pillendoosje, in een zwarte schoudertas. Het innemen van deze medicijnen kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Bij het aantreffen van de medicijnen wordt de vinder verzocht deze in te leveren op het politiebureau of bij een apotheek of arts.

Bromfietscontrole
Wervershoof, zaterdag 13 juli 2002.
Zaterdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur werd een rijdende bromfietscontrole gehouden op wegen in Wervershoof, Midwoud en Zwaagdijk. Tijdens deze controle werden een groot aantal bromfietsen gecontroleerd. In acht gevallen bleek de constructiesnelheid te hoog te zijn. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij zonder helm reed.

Parkeertoezicht
Medemblik, zaterdag 13 juli 2002.
Zaterdagmiddag werd op verschillende plaatsen in de stad toezicht gehouden op het fout parkeren van auto's. In totaal werden 38 bestuurder bekeurd. Het merendeel (22) kregen een bekeuring omdat zij geen gebruik maakten van een geldige parkeerschijf. Negen bestuurders werden bekeurd omdat zij niet in het bezit waren van een vergunning. Eén van hen bleek een vergunning te hebben vervalst. De andere parkeerovertredingen hadden betrekking op het overschrijden van de parkeertijd.

Snelheidscontrole
Oosthuizen / Beets, zaterdag 13 juli 2002.
In samenwerking met de politieregio Zaanstreek-Waterland werden snelheidscontroles gehouden op de Provincialeweg N247. Eén controle vond plaats ter hoogte van Beets en de andere ter hoogte van Oosthuizen. Tijdens deze controles werden de volgende resultaten gemeten.
Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u
Aantal passanten: 690
Aantal overtredingen: 64
Hoogst gemeten snelheid: 137 km/u

Geld en sieraden uit woning gestolen.
Zwaagdijk, zaterdag 13 juli 2002.
Vandaag deed de bewoonster van een woning in Zwaagdijk aangifte van diefstal van geld en sieraden uit haar woning. Dit gebeurde op vrijdagmorgen 12 juli 2002 tussen 09.40 en 09.50 uur. De bewoonster hoorde gestommel in de gang van haar woning. Toen zij ging kijken zag zij daar twee onbekende vrouwen staan. Eén hen vertelde een onsamenhangend verhaal. Na wat heen en weer geloop verdwenen de twee vrouwen weer. Korte tijd later ontdekte de aangeefster dat er geld en sieraden uit haar woning waren verdwenen. Eén van de twee vrouwen was ongeveer 50 jaar oud en had een verzorgd Zuid-Europees uiterlijk. Zij droeg donker kleding en een hoofddoek. De andere vrouw was ongeveer 19 jaar. Ook zij had een verzorgd Zuid-Europees uiterlijk en droeg een lange rok of jurk. De twee liepen weg in de richting van de kerk.

Fietser gewond na val
Avenhorn, zondag 14 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 16-jarige jongen uit De Goorn gewond nadat hij ten val was gekomen met zijn fiets. Dit gebeurde op de West. Door de val raakte de jongen gewond aan zijn hoofd. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De oorzaak van de valpartij is tot op dit moment nog niet duidelijk.

Putdeksels verdwenen
Aandijk, zondag 14 juli 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag ontdekten surveillerende agenten dat een groot aantal putdeksel van rioolputjes in de trottoirs van de Kleingouw, de Murillolaan en de Flamingolaan waren verdwenen. Eén en ander leverde een gevaarlijke situatie op. In de loop van zondag is de gemeente in kennis gesteld.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 14-07-2002 '
Lees ook