Nieuwsbericht d.d. woensdag 15 mei 2002

NOORD-KENNEMERLAND

Man aangehouden na diefstal geld
Alkmaar, dinsdag 14 mei 2002. Dinsdagmiddag werd een 39-jarige man uit Alkmaar aangehouden in een winkel op de Paardenmarkt. De man had geld weggenomen uit een kassa van het winkelbedrijf. Volgens de verdachte zou een klant, toen hij bij de kassa stond om af te rekenen, een 20 euro biljet die hij bij zijn boodschappen had gelegd, hebben weggenomen. De man eiste nu van de bedrijfsleiding dat die het weggenomen geld zou vergoeden. Toen daar niet op werd ingegaan ontstond een handgemeen waarbij de verdachte kans zag om geld uit de kassa weg te nemen. De verdachte werd aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau.

Man aangehouden na eenzijdig ongeval
Heerhugowaard, woensdag 15 mei 2002. Vannacht werd een 31-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Diamant. De man had daar als bestuurder van een auto gereden en was zonder aanwijsbare oorzaak tegen een lichtmast gebotst. De bestuurder verklaarde dat hij in slaap was gevallen. De man werd aangehouden omdat het vermoeden bestond dat hij mogelijk stoffen had gebruikt die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Een onderzoek moet uitwijzen of daar inderdaad sprake van is. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Man overleden na val van balkon
Castricum, woensdag 15 mei 2002. Vanmorgen omstreeks 09.20 uur een 44-jarige man uit Castricum door een val vanaf een balkon om het leven gekomen. Door de wind was de deur van de woning van het slachtoffer (3e etage) in het slot gevallen terwijl hij geen sleutels bij zich had. Om toch in zijn huis te komen besloot hij om via een balustrade en het balkon van zijn buren naar zijn eigen balkon te klimmen. Ter hoogte van het balkon van de buren verloor hij zijn evenwicht en viel naar beneden. Hierdoor raakte de man zo ernstig gewond dat hij ter plaatse overleed.

Snelheidscontrole
Alkmaar, woensdag 15 mei 2002. Vanmorgen tussen 08.30 en 09.45 werd een snelheidscontrole gehouden op de Saturnusstraat waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 150
Aantal overtredingen: 21
Hoogst gemeten snelheid: 72 km/u

NOORDKOP

Vrouw breekt arm na val
Den Helder, dinsdag 14 mei 2002. Dinsdagmiddag raakte een 67-jarige vrouw uit Den Helder gewond nadat zij was gevallen. De vrouw liep op de trap van de bibliotheek aan het Bernhardplein toen zijn door onbekende oorzaak viel. Hierbij brak de vrouw een arm. Zij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Ramen van scholen vernield
Schagen, dinsdag 14 mei 2002. Vandaag werd aangifte gedaan van vernieling van een aantal ramen van schoolgebouwen aan de Jozef Israelsstraat en de Binnenhof. Deze vernielingen moeten hebben plaatsgevonden in het afgelopen weekend. Van de school aan de Binnenhof werd een raam vernield van een toegangsdeur. Ook de ramen van de toegangsdeur van de school aan de Jozef Israelsstraat moesten het ontgelden. In deze deur werden twee ramen vernield. Het is niet bekend of de vernielingen zijn gepleegd door dezelfde dader(s). Kreileroord, dinsdag 14 mei 2002. Ook aan een school in Kreileroord aan de Bollenstraat werden vernielingen gepleegd. Deze vonden plaats tussen dinsdagmiddag 17.00 en dinsdagavond 20.00 uur. Er werden in totaal vier ramen vernield.

Snelheidscontrole
Den Helder, dinsdag 14 mei 2002. Dinsdag tussen 09.30 en 11.00 uur en van 11.15 tot 15.00 uur werden snelheidscontrole gehouden op respectievelijk de Kievitstraat en de Ravelijnweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 18
Hoogst gemeten snelheid: 99 km/u
De controle werd uitgevoerd door een groep politiemensen in opleiding onder leiding van een aantal mentoren. De metingen werden verricht met een zogenaamde "Laserpatrol".

Tassendieven slaan toe in winkelstraat
Den Helder, dinsdag 14 mei 2002.
In de Spoorstraat, ter hoogte van de ingang van de Kroonpassage, is omstreeks 14.30 uur een 40-jarige inwoonster van Den Helder beroofd van haar zwarte schoudertas. De daders gristen haar tas van de schouders en renden ermee weg richting kruising Spuistraat/Wezenstraat. In de tas zaten onder anderen een portemonnee en een mobiele telefoon. Het laatste wat het perplex staande slachtoffer zag was dat beide mannen de Wezenstraat insloegen. Het gaat hier om 2 jongens, vermoedelijk rond de 16 jaar oud, van negroïde afkomst, met wijde broeken aan, waarbij het kruis op de knieën hangt. Opvallend kenmerk is dat beiden een nylonkous als muts droegen, waarbij de één witgekleurd is en de ander donkergekleurd. De politie vraagt getuigen van de beroving zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontrole
Grootebroek, dinsdag 14 mei 2002. Dinsdagmiddag tussen 15.40 en 17.40 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Stede Broecweg. De controle was vooral gericht op het dragen van de autogordel en de snelheid waarmee werd gereden. Er werden 28 bestuurder bekeurd omdat zich de autogordel niet droegen. Tijdens de snelheidscontrole werden de volgende resultaten gemeten.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 25
Hoogst gemeten snelheid: 80 km/u

Jongen van geld beroofd
Medemblik, dinsdag 14 mei 2002. Dinsdagmiddag tussen 16.00 en 16.15 uur hebben drie jongens een 14-jarige jongen uit Luetz (D) mishandeld en van zijn geld beroofd. Het slachtoffer liep met een aantal vrienden door het centrum van Medemblik toen zij door de drie daders werden gevolgd. Op de Westerhaven sloeg een van hen de pet van het hoofd van het slachtoffer en schopte hem tegen zijn benen. Het slachtoffer kwam hierdoor ten val. Vervolgens werd hij, liggend op de grond, verschillende keren geschopt. Een van de andere belagers pakte vervolgens de portemonnee uit de kleding van het slachtoffer en haalde het geld er uit. Hierna verdwenen de drie. De daders zijn jongens van 16 á 17 jaar en tussen de 1.70 en 1.80 m. lang. Zij droegen alle drie grote jeansbroeken (skatemodel). Eén van hen droeg een beige baseballpet en een zwarte sweater. Een andere verdachte droeg een rood-wit jack. Eventuele getuigen van deze mishandeling/beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie in Medemblik, telefoon 0900-8844.

Inbraak woning
Hoorn, woensdag 15 mei 2002. Vannacht werd ingebroken in een woning aan de Tjalk. Men kwam binnen door het vernielen van een slot in de deur. Vanuit de woning werden een hoeveelheid kleingeld (juiste bedrag is niet bekend) en een aantal bankpapieren weggenomen. In de woning naast deze woning werd eveneens ingebroken. Ook hier kwam men in de woning door het vernielen van een slot in de deur. Vanuit het huis werden een aantal bankpassen weggenomen. Gezien het tijdstip van beide inbraken en de wijze waarop men binnen kwam is het zeer waarschijnlijk dat deze inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 15-05-2002 '
Lees ook