Nieuwsbericht

zondag, 16 februari 2003, 14.35 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Landelijke alcoholcontrole
Castricum/Akersloot, vrijdag 14 februari 2003.
Op de Soomerwegh en Beverwijksestraat in Castricum en de Geesterweg in Akersloot is tussen 21.00 en 03.00 uur gecontroleerd op alcoholgebruik onder verkeersdeelnemers. In totaal zijn 460 blaastesten afgenomen, zijn er 9 aanhoudingen verricht, 8 processen-verbaal uitgeschreven en is de hoogst gemeten uitslag 721 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan). Eén bestuurder weigerde zijn medewerking te verlenen aan verder onderzoek op het ademanalyseapparaat en kon daarom zijn rijbewijs inleveren.

Verkeerscontrole
Castricum, vrijdag 14 februari 2003.
Op de Provincialeweg is het verkeer gecontroleerd tussen 21.00 en 00.30 uur. Daarbij zijn zeven bekeuringen uitgedeeld. Tweemaal in verband met een inhaalverbod en vijfmaal voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 132 km/u.

Parkeerovertredingen
Heerhugowaard, vrijdag 14 februari 2003.
Op de Middenwaard is vanaf 20.30 uur een half uur lang gecontroleerd op parkeerovertredingen. Daarbij zijn 60 bekeuringen uitgedeeld.

Controle op (brom)fietsverlichting
Alkmaar, vrijdag 14 februari 2003.
Op de Europaweg is rond het winkelcentrum 'de Mare' tussen 21.00 en 23.00 uur repressief opgetreden tegen fietsers en bromfietsers die geen of onjuiste (brom-)fietsverlichting voerden. Er zijn 30 bekeuringen uitgedeeld. Tevens is er op het Waagplein gecontroleerd op fietsverlichting tussen 23.30 en 02.30 uur. Twaalf fietsers werden op de bon geslingerd.

Dronken billenknijper buiten gezet
Alkmaar, zaterdag 15 februari 2003.
Een 38-jarige bewoner uit Alkmaar is, na zich onheus te hebben gedragen, hij was dronken, viel dames lastig en kneep een meisje in de billen, verdere toegang tot een horecagelegenheid aan het Waagplein ontzegd. De man bleef desondanks pogingen doen het café weer te betreden. Hij bleef opstandig en agressief en luisterde niet naar de waarschuwingen van de politie. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau wegens openbare dronkenschap.

Auto's gestolen
Bergen, zaterdag 15 februari 2003.
Een blauwe bestelauto van het merk Suzuki Baleno is vroeg op de zaterdagochtend tussen 01.00 en 02.30 uur gestolen. De auto voert het kenteken VT-LX-94 en stond op de Binnenhof. De auto is voorzien van rondom geblindeerde zilverkleurige ramen. In de auto lag onder meer steigerbouw gereedschap.
Broek op Langedijk, zaterdag 15 februari 2003.
Een witte Opel Kadett met het kenteken YN-07-VY is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen. De auto stond geparkeerd aan de Dorpsstraat.
Heerhugowaard, zaterdag 15 februari 2003.
Een grijze Mercedes, type E420 sedan, is tussen 20.00 en 23.45 uur gestolen. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats van Middenwaard en voert het kenteken RP-PB-63.

Aanrijding
Alkmaar, zaterdag 15 februari 2003.
Op de Helderse weg is omstreeks 20.30 uur een aanrijding ontstaan tussen twee personenauto's. Een 23-jarige autobestuurder uit Griekenland, komende uit de richting van Alkmaar en rijdend in de richting van Den Helder, raakte met twee rechterwielen de berm aan de rechterkant van de weg. Om uit de berm te komen stuurde de man naar links waardoor de auto naar links doorschoot en op de andere weghelft terecht kwam waar een 21-jarige automobiliste uit Den Helder in tegenovergestelde richting reed. Hierdoor ontstond een lichte aanrijding tussen beide auto's. De auto van de Griekse bestuurder schoot door naar de andere berm en kwam tegen twee bomen tot stilstand. Zowel de bestuurder als twee inzittenden raakten daarbij gewond, maar hoefden niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. De bestuurster uit Den Helder kwam met de schrik vrij, haar auto liep aan de rechterzijde schade op.

Voetbalwedstrijd verloopt redelijk rustig
Alkmaar zaterdag 15 februari 2003.
Tijdens de wedstrijd AZ-Feijenoord zaten groepjes Feijenoordfans in diverse AZ-vakken, wat enige spanning opleverde. Door tijdig ingrijpen van politie en stadionstewards kon een confrontatie worden voorkomen. Voor en tijdens de wedstrijd zijn vier supporters (twee uit Rotterdam en twee uit de omgeving van Alkmaar) aangehouden wegens belediging, bedreiging, vernieling en poging tot mishandeling.

Inbraak verijdeld
Alkmaar, zondag 16 februari 2003.
Omstreeks 02.00 werd een inwoner van een woonhuis aan de Westdijk opgeschrikt door gestommel bij de voordeur. Hij was in de veronderstelling zijn zoon aan te treffen, opende de deur en zag een drietal gemaskerde jongens staan die tegen de deur aan duwden. Een ruit van de deur sneuvelde bij heen en weer getrek. Uiteindelijk renden de jongens weg naar een kleine zwarte gereedstaande auto, die wegreed in de richting van de Omval. De politie heeft nog uitgekeken naar de auto, maar niets gevonden.

Vandaal aangehouden
Alkmaar, zondag 16 februari 2003.
Tijdens hun ronde zagen agenten omstreeks 03.30 uur bij het Waagplein een jongen een fiets te water gooien. De 18-jarige knaap uit Heiloo is daarop aangehouden. De fiets is door de agenten weer uit het water gevist en terug gezet. De jongeman krijgt een bon. Eventuele schade van de fiets zal op hem kunnen worden verhaald.

Drankrijdster belandt met auto op de kop
Castricum, zondag 16 februari 2003.
Omstreeks 03.40 uur raakte een 47-jarige vrouw uit IJmuiden met haar auto op de kop op de Beverwijkerstraatweg. Dit gebeurde nadat zij ter hoogte van een snelheidsbeperking met haar rechtervoorwiel tegen een rechts in de berm gelegen betonblok aanreed. Ze raakte de macht over het stuur kwijt en kwam met haar auto ondersteboven te liggen. Bij nader onderzoek bleek de vrouw teveel te hebben gedronken, zij blies 580 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan) en kan daardoor haar rijbewijs inleveren en een dagvaarding tegemoet zien. De vrouw is niet gewond geraakt, de auto is total loss.

Drankrijder levert rijbewijs in
Alkmaar, zondag 16 februari 2003.
Tijdens een routinecontrole is een 23-jarige autobestuurder uit Opmeer aangehouden op de Noorderstraat omstreeks 05.00 uur. Hij blies 700 ug/l en kan daarom zijn rijbewijs inleveren en een dagvaarding tegemoet zien.

NOORDKOP

Bromfietser gewond na aanrijding
Middenmeer, vrijdag 14 februari 2003.
Rond 16.15 uur is op de Medemblikkersluisweg een 32-jarige bromfietser uit Middenmeer gewond geraakt. Hij reed tegen een stilstaande vrachtwagen aan die op dat moment werd geladen en gelost. Vermoedelijk heeft hij de vrachtwagen niet opgemerkt door de laaghangende zon. De man is met inwendig letsel opgenomen in het Sint Jan Ziekenhuis.

Grote verkeerscontrole
Den Helder, vrijdag 14 februari 2003.
In de ochtend is het verkeer op de Nieuweweg gecontroleerd. Zo'n 90 auto's en 35 bromfietsers zijn aan een inspectie onderworpen. Daarbij zijn 26 bekeuringen uitgedeeld wegens het niet dragen van een autogordel en is tienmaal een bon uitgeschreven voor het opvoeren van het vermogen van de bromfiets. 's Middags werd op de Texelstroomlaan gecontroleerd. Hier hadden 11 bestuurder geen autogordel om, waren vijf brommers opgevoerd en hadden twee bromfietsers geen certificaat. Daarvoor werden 50 auto's en 10 bromfietsen bekeken.

Repressief optreden tegen bromfietsers in voetgangerszone Den Burg, vrijdag 14 februari 2003.
Tijdens een voetsurveillance werden rond 20.40 uur twee bromfietsers bekeurd op de Groeneplaats. Zij reden op de bromfiets in een voetgangerszone.

Dronken spookrijder aangehouden
Den Helder, vrijdag 14 februari 2003.
Tijdens haar ronde zag een politieagente omstreeks 22.50 uur een auto op de verkeerde weghelft van de Rijksweg rijden, richting Den Helder. De auto kon op de Guldemondweg aan de kant worden gezet. Al gauw bleek dat de autobestuurder te diep in het glaasje had gekeken. De 33-jarige man uit Hippolytushoef blies later op het bureau 670 ug/l, ruim driemaal meer dan is toegestaan (tot 220 ug/l is toegestaan). Zijn rijbewijs was al eerder ingevorderd. Hij krijgt een proces-verbaal en zal worden gedagvaard.

Alcoholcontrole
Schagen/Anna Paulowna/Kolhorn/Nieuwe Niedorp, vrijdag 14 februari 2003.
In Schagen, Anna Paulowna, Kolhorn en Nieuwe Niedorp heeft tussen 20.00 en 03.00 uur een alcoholcontrole plaats gevonden. Dit leverde twee aanhoudingen op van automobilisten die met een slok op achter het stuur waren gekropen. De hoogst gemeten uitslag bedraagt 350 ug/l. Beide overtreders kregen een bekeuring van 190 euro. In totaal zijn 165 bestuurders gecontroleerd.

Dronken bestuurders aangehouden
Den Helder, zaterdag 15 februari 2003.
Omstreeks 03.15 uur trof de politie een midden op de Doggersvaart stilstaande auto aan voor de spoorwegovergang. In de auto was een zeer dronken bestuurder aanwezig, hij wist niet waar hij was en wat er was gebeurd. De man, een 27-jarige Amsterdammer, bleek bij nader onderzoek 795 ug/l te blazen, ruim drieëneenhalfmaal meer dan is toegestaan. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en een dagvaarding kan hij tegemoet zien.
Wieringerwerf, zaterdag 15 februari 2003.
Op de Sternstraat werd omstreeks 03.40 uur een 27-jarige autobestuurder uit Wieringerwerf aangehouden. Hij was door getuigen gezien in een geparkeerd staande auto met draaiende motor en dimlichten. De man leek te slapen, nadat zij hem wekten zagen ze hem wegrijden en hebben de politie gealarmeerd. Na wat gereden te hebben parkeerde hij opnieuw in de Sternstraat waar agenten hem even later aantroffen. Bij nader onderzoek bleek de man 775 ug/l te blazen (tot 220 ug/l is toegestaan). De man moet zijn rijbewijs inleveren en krijgt een dagvaarding.

Woning inbraak en auto gestolen
Den Helder, zaterdag 15 februari 2003.
Op nog onbekende wijze is in een woning aan de Molengracht ingebroken in de nacht van vrijdag op zaterdag. Daarbij zijn twee telefoons gestolen alsmede de autosleutels van de bewoner. De dader heeft de bijbehorende bordeauxrode Fiat Punto, met het kenteken LD-RP-80, meegenomen.

Gedeelte trein uitgebrand
Den Helder, zaterdag 15 februari 2003.
Omstreeks 23.40 uur werd op het hoofdstation door een machinist brand ontdekt op de bovenverdieping van een dubbeldekker trein. De brandweer heeft het vuur geblust, maar kon niet achterhalen wat de oorzaak is geweest van de brand. De brand veroorzaakte stank door een behoorlijke rookontwikkeling. De rook dreef door de Oostenwind richting Geleerdenbuurt. Het treinverkeer tussen het hoofdstation en station Zuid is hierdoor enige tijd ontregeld geweest.

Aanhoudingen na verwonden slachtoffer
Schagen, zondag 16 februari 2003.
Omstreeks 01.00 uur heeft de politie een groep van zeven skinheads en gabbers aangehouden wegens openlijke geweldpleging, nadat zij op het station zonder aanleiding op een drietal Marrokaanse jongens hadden ingeslagen. Daarbij raakte een 19-jarige jongeman uit Amsterdam gewond aan het hoofd en liep daarbij een hersenschudding op. Hij is door ambulancepersoneel ter plekke verzorgd en hoefde niet mee te gaan naar het ziekenhuis. De aangehouden personen variëren in de leeftijd van 15 tot 22 jaar en komen uit Heerhugowaard, Alkmaar, Waarland en Schagen. Zij zijn naar verschillende politiebureaus gebracht voor nader onderzoek.

WESTFRIESLAND

Vrouw beroofd onder bedreiging met vuurwapen
Hoorn, vrijdag 14 februari 2003.
Een 31-jarige vrouw uit Hoorn, is vlakbij haar woning beroofd van haar schoudertas. Dit gebeurde op de Patio tussen 21.00 en 22.00 uur op de vrijdagavond. Toen zij onder een doorgang liep op weg naar de parkeerplaats naderde een haar onbekende man. Hij pakte haar hardhandig bij haar bovenarm waardoor de vrouw viel. Daarna trok de man een vuurwapen en richtte deze op de vrouw. Zonder een woord te spreken greep de dader de tas van het slachtoffer en rende ermee vandoor richting Aagje Dekenplein. De man was in de voorgaande week al een aantal malen gezien door de vrouw, maar zij besteedde er toen geen aandacht aan. De gestolen tas is van zwart kunstleer en bevat onder andere een paspoort, portemonnee en gouden oorbellen. De politie zoekt naar getuigen die de man eerder hebben gezien in de omgeving van de Patio en/of getuige zijn geweest van deze overval. Het signalement van de man: ongeveer 1.70 meter lang, heeft een normaal postuur, zwart golvend haar en een getinte huid. Op de avond van de overval droeg de dader een donkergekleurde dikke jas en had op zijn hoofd een donkere muts. Getuigen worden verzocht via 0900-8844 contact met de politie op te nemen (bellen tegen lokaal tarief).

Verkeerscontrole
Hensbroek, vrijdag 14 februari 2003.
Op de Dorpsweg is tussen 13.30 en 14.30 het verkeer gecontroleerd met behulp van radarapparatuur. In totaal zijn 54 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 46 voor het overschrijden van de maximum snelheid, en drie voor het niet dragen van een autogordel.

Alcoholcontroles
Hoorn/Wognum, vrijdag 14 februari 2003.
Op de Keern in Hoorn en de Westfrisiaweg in Wognum hebben alcoholcontroles plaats gevonden tussen 21.00 en 03.00 uur. Daarbij zijn 843 blaastesten afgenomen, elf aanhoudingen verricht en negen processen-verbaal uitgedeeld. De hoogst gemeten uitslag bedroeg 530 ug/l (tot 220 is toegestaan).
Medemblik, vrijdag 14 februari 2003.
Op de Westerzeedijk is tussen 21.45 en 01.00 uur gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. In totaal zijn 336 blaastesten afgenomen en hebben drie bestuurders een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed. De hoogst gemeten uitslag was 380 ug/l.

Hardrijder aangehouden
Wognum, zaterdag 15 februari 2003.
Een 28-jarige autobestuurder uit Wervershoof is op de Westeinder aangehouden omstreeks 05.15 uur. Hij reed ruim 70 km/u waar een maximum snelheid geldt van 50km/u. Hij kreeg een proces-verbaal.

Drankrijder
Abbekerk, zaterdag 15 februari 2003.
Een 47-jarige autobestuurder uit Assendelft is omstreeks 05.20 aangehouden op de Rijksweg A7. Hij bleek teveel alcohol genuttigd te hebben en blies 520 ug/l. De man krijgt een proces-verbaal.

Verkeersovertreders aangehouden
Hoorn, zaterdag 15 februari 2003.
Tijdens een verkeerscontrole op het dragen van autogordels heeft een bestuurder van een auto geen gehoor gegeven aan een stopverbod. De auto reed met hoge snelheid weg. Daarop heeft de politie een achtervolging ingezet en kon de auto alsnog tot stoppen dwingen op de Beyerenstraat omstreeks 15.30 uur. In de auto werden vier messen en een schroevendraaier aangetroffen. De bestuurder, een 23-jarige inwoner uit Zwaag en een 29-jarige passagier uit Almere Buiten zijn aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Aanrijding met gewonden
Wervershoof, zaterdag 15 februari 2003.
Op de kruising Europasingel/Kaagweg/Glooiing is omstreeks 20.30 uur een aanrijding geweest waarbij vier mensen gewond zijn geraakt. Een 18-jarige autobestuurder uit Oostwoud kwam uit de richting van de Simon Koopmanstraat, reed op de Europasingel en sloeg linksaf de Glooiing op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 18-jarige automobiliste uit Wervershoof die met haar auto rechtdoor reed op de Glooiing. Door de klap die volgde raakten drie inzittenden uit de auto van de Oostwouder gewond en de aangereden automobiliste. De inzittenden betreffen een 15-jarige meisje uit Oostwoud, zij is met onbekend letsel naar het Sint Jan Ziekenhuis vervoerd, een 16-jarige jongen uit Oostwoud met hoofdletsel en een 16-jarige jongen uit Benningbroek met onbekend letsel. De automobiliste is opgenomen in het Sint Jan Ziekenhuis met hoofdletsel. Beide auto's zijn total loss.

Inbraak woning
Hoorn, zaterdag 15 februari 2003.
In plaats van een gepland avondje stappen in Hoorn heeft een Amsterdams vriendengroepje van vier jongens een inbraak gepleegd in een woning aan de Willemsweg. Twee jongens zijn via de achterzijde van de woning binnen gedrongen, de andere twee stonden buiten te wachten. Een oplettende getuige signaleerde verdachte omstandigheden rondom het huis en heeft daarop de politie gebeld. Omstreeks 20.26 uur werden de jongens aangehouden en meegenomen naar het bureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. Met een politiehond is de omgeving afgespeurd en zijn twee schroevendraaiers en een gestolen munt gevonden. De munt maakte deel uit van de gestolen buit. De jongens zijn afkomstig uit Amsterdam en hebben de leeftijd van 16, 17, 19 en 29 jaar.

Auto gestolen
Hoorn, zaterdag 15 februari 2003.
Een groene Audi 80 met het Belgische kenteken PDU-969 is gestolen tussen 16.15 en 23.30 uur. De auto stond geparkeerd op het Doelenplein. Vermoedelijk had de eigenaar de autosleutels in het portier laten zitten.

Geluidshinder
Hoorn, zondag 16 februari 2003.
Tijdens een geluidsmeting zijn drie horecagelegenheden betrapt op het overschrijden van het maximaal toegestane geluid. Het betreft horecagelegenheden aan de Roode Steen, de Breed en de Gedempte Turfhaven. Zij overschreden respectievelijk met waarden van 24,1, 16,4 en 24,4 de norm van 45 decibel.

Aanrijding met drank in het spel
Wervershoof, zondag 16 februari 2003.
Door nog onbekende oorzaak is een 26-jarige autobestuurder uit Hoogkarspel van de Markerwaardweg afgeraakt en tegen enkele bomen in de berm tot stilstand gekomen. Hij liep daarbij een hersenschudding op en is vervoerd naar het ziekenhuis. De auto is total loss. Bij de man werd een dranklucht waargenomen en is hem een bloedtest afgenomen om zijn alcoholgebruik te onderzoeken.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 16-02-2003 '
Lees ook