Nieuwsbericht

zondag 16 juni 2002, 15.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Onder invloed
Alkmaar, vrijdag 14 juni 2002.
Een 43-jarige bromfietser werd om 16.00 uur op de Laan van Troyes betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse bijna 4 keer te veel alcohol te hebben gebuikt. Er volgde proces-verbaal tegen hem.

Diefstal auto
Heerhugowaard, vrijdag 14 juni 2002.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een rode Renault Nevada gestolen. De auto is voorzien van het kenteken DV-DL-13.

Uitgebreide bromfietscontrole
Alkmaar, vrijdag 14 juni 2002.
Gisteren werd tussen 14.00 en 20.00 uur een groot aantal bromfietsers gecontroleerd. De controle werd uitgevoerd ter hoogte van winkelcentrum de Mare aan het Europaplein. Er werden 70 bekeuringen uitgeschreven aan bromfietsers die zich niet aan de regels hielden. Dit betroffen overtredingen zoals het niet dragen van de helm, rijden zonder verzekering en opgevoerde motoren. Daarnaast werden 6 bromfietsen aan het bureau geplaatst i.v.m. onderzoek in het kader van de verzekering. Aan drie bromfietsen wordt een onderzoek naar diefstal ingesteld.
Heerhugowaard, vrijdag 14 juni 2002.
Bij winkelcentrum Middenwaard werden vanavond een tiental bromfietsers bekeurd. Hier werd in verband met overlast door bromfietsers toezicht gehouden door een motorrijder van de politie. Vijf bromfietsers droegen gen helm, er werd door rood gereden en een opgevoerde bromfiets belandde achter het bureau.

Verkeersongeval met letsel
Alkmaar, vrijdag 14 juni 2002.
Omstreeks 21.45 uur gebeurde op de Kanaalkade een verkeersongeval waarbij letsel ontstond. Bij het ongeval waren twee auto's betrokken die frontaal botsten. Door onbekende oorzaak kwam een van de bestuurders op het weggedeelte tussen de Geestersingel en de Stationsweg op de verkeerde weghelft. Een van de passagiers kwam bekneld te zitten en werd door de brandweer bevrijd. Deze volwassene werd, evenals een baby van een jaar overgebracht naar het MCA te Alkmaar.

Verkeersongeval onder invloed
Stompetoren, vrijdag 14 juni 2002.
Een 34-jarige man uit Heerhugowaard reed over de Zuidervaart en stak met hoge snelheid de kruising met de Noordervaart over. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 22-jarige man uit Hoorn die op de kruisende weg reed. De voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De 34-jarige bleek onder invloed. Een ademanalyse wees uit dat hij ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto's werden zwaar beschadigd afgevoerd.

Auto gestolen
Alkmaar, zaterdag 15 juni 2002.
Vanaf de Stetwaard werd een witte Opel Kadett gestolen. De auto is voorzien van het kenteken XJ-63-ZS en heeft vier deuren.

Verkeersongeval met letsel
Alkmaar, zaterdag 15 juni 2002.
Omstreeks 03.00 uur botste een 18 jarige bromfietser op het Verdronkenoord tegen een taxi, die bestuurd werd door een 19-jarige jongen uit jongen uit Alkmaar. De bromfietser kwam vanuit de Annastraat. Hij liep diverse breuken en kwetsuren op en werd overgebracht naar het MCA. Taxi en bromfiets werden zwaar beschadigd.

Toezicht binnenstad
Alkmaar, zaterdag 15 juni 2002.
Afgelopen nacht hield de politie, zoals gebruikelijk toezicht, op het uitgaansgebeuren in de binnenstad. Geconstateerd werd dat een 20-tal automobilisten zich niet aan parkeerverboden hielden. Zij werden bekeurd. Wat betreft het overige was het een rustige uitgaansavond.

Vechtersbaas aangehouden
Alkmaar, zaterdag 15 juni 2002.
Afgelopen nacht ontstond omstreeks 04.00 uur voor een discotheek aan de Molenbuurt een vechtpartij. Toen de politie ingreep keerde een van de vechtenden zich tegen hen waarna de man werd aangehouden. Hij werd ingesloten en er volgde proces-verbaal tegen hem. De man is later in vrijheid gesteld en kreeg een bekeuring opgelegd ten bedrage van 190,- Euro.

Verkeersongeval met letsel
Alkmaar, zaterdag 15 juni 2002.
Omstreeks 08.30 uur gebeurde op de Laan van Parijs, kruising Siermarkenweg, een ongeluk waarbij een fietser en een bedrijfsauto betrokken waren. De fietser een 79-jarige Alkmaarder verleende geen voorrang aan een 19-jarige chauffeur van een bedrijfsauto uit Alkmaar. De fietser raakte gewond en werd overgebracht naar het MCA.

Inbraak
Alkmaar, zaterdag 15 juni 2002.
In de afgelopen nacht werd ingebroken in een huis aan de Wageweg. Het is niet bekend hoe men binnenkwam. Wel werd het huis doorzocht, er verdwenen twee computers en geld. De politie stelt een onderzoek in.

Mishandeling
Bergen, zaterdag 15 juni 2002.
Omstreeks 02.00 uur gebeurde op de Kleine Dorpsstraat een incident waarbij een man een gebroken kaak opliep. Hij reed in gezelschap van twee vrouwen op de fiets over de Kleine Dorpsstraat toen zij werden aangevallen door een groep van negen jongelui, waaronder drie meisjes. Een van de jongeren trok de man van zijn fiets waarna een handgemeen ontstond en de fietser een kaakslag kreeg waardoor hij een gebroken kaak op liep. Het slachtoffer werd opgenomen in het MCA. Een van de vrouwen kreeg ook klappen en liep hierbij een pijnlijk gelaat op. De politie stelt een onderzoek in de naar de groep jongeren en verzoekt getuigen die mogelijk meer over hen kan vertellen contact op te nemen met de politie. (0900) 8844.

Verkeersongeval met letsel
Alkmaar, zaterdag 15 juni 2002.
Omstreeks 19.30 uur gebeurde een ongeluk op de Elgerweg. Een kind van 4 jaar werd door een personenauto geschept. Het kind speelde langs de kant van de weg en stak plotseling over toen de auto, bestuurd door een 21 jarige man uit Alkmaar, naderde. Het slachtoffertje liep een gebroken sleutelbeen op en werd overgebracht naar het MCA.

Invordering rijbewijs na snelheidsovertreding
Heerhugowaard, zaterdag 15 juni 2002.
Op de Amstel werd van een 22 jarige bestuurder het rijbewijs ingenomen toen hij met een snelheid van 109 km/h uur over de weg raasde. Ter plekke is 50 km/h toegestaan. Er volgt proces-verbaal tegen de man.

Onder invloed
Heerhugowaard, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 02.30 uur werd een 20-jarige man uit Alkmaar betrapt op het rijden onder invloed. Hij bleek na een ademanalyse meer dan het dubbele van de toegestane hoeveelheid te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.
De man werd gecontroleerd in het kader van een alcoholcontrole waarbij in totaal 225 automobilisten in Heerhugowaard en omgeving een blaastest ondergingen. Voor het overige werden geen overtredingen geconstateerd.

Zonder rijbewijs onder invloed
Castricum, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 03.00 uur werd een 16 jarige jongen achter het stuur van een auto betrapt op de parkeerplaats aan het strandplateau. De jongen bleek onder invloed. Een ademanalyse wees uit dat hij 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De auto bleek bovendien niet verzekerd.

Op heterdaad
Alkmaar, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 03.00 uur ontdekte de medewerker van een beveiligingsbedrijf dat er kennelijk werd ingebroken in auto's bij een bedrijf aan de Besteveerstraat. Bij onderzoek door de politie
ter plekke werd een verdachte aangetroffen in een van de geparkeerde auto's. Het blijkt te gaan om een 35-jarige man uit Alkmaar. Hij werd ingesloten en er volgt een onderzoek tegen hem.

Geweld
Alkmaar, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 03.30 uur werd een 26-jarige man uit Heerhugowaard, kennelijk zonder aanleiding, bewusteloos geschopt door een onbekend gebleven man. Het slachtoffer stond op een taxi te wachten toen hij door een onbekende werd aangesproken, waarna deze hem even later twee trappen tegen het hoofd gaf, waardoor het slachtoffer bewusteloos raakte. Hij werd overgebracht naar het MCA.

Drie aanhoudingen na verzet
Heerhugowaard, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 01.00 uur ontstond in een café aan de Middenweg een vechtpartij toen een 36-jarige man zich niet wilde verwijderen. De man veroorzaakte kennelijk overlast maar wilde niet vertrekken. Toen de politie ter plekke de man sommeerde het café te verlaten weigerde hij wederom en trachtten enkele cafégasten de aanhouding te beletten. Met behulp van assisterende eenheden, waaronder een diensthond, werd de man alsnog aangehouden en ingesloten. Twee anderen, een 26-jarige en een 33-jarige man uit Heerhugowaard, werden later in de nacht aangehouden en ingesloten. Er volgt proces-verbaal tegen de mannen.

NOORDKOP

Onder invloed
Den Helder, zaterdag 15 juni 2002.
Afgelopen nacht werd omstreeks 04.30 uur een 29 jarige man uit Den Helder betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse bijna 3 keer te veel te hebben gebruikt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Auto gestolen
Den Helder, zaterdag 15 juni 2002.
Vanaf de Borneolaan werd afgelopen nacht een rode Opel Kadett gestolen. De auto is voorzien van het kentekenYZ-89-YR.

Kind onder auto
Den Helder, zaterdag 15 juni 2002.
Omstreeks 12.00 uur gebeurde op de Keizersgracht een verkeersongeval waarbij een 3-jarig kind onder ene auto terecht kwam. Het jochie stak plots vanachter een container de weg over en werd daarbij aangereden door de 34-jarige bestuurder van een personenauto. Het kind brak hierbij een been en werd overgebracht naar het Gemini-ziekenhuis.

Weggebruikers vatten dronken bromfietser in de kraag Texel, zaterdag 15 juni 2002.
Omstreeks 20.00 uur werd een 27-jarige man uit Den Helder door andere weggebruikers tot stilstand gedwongen toen hij overlast met zijn bromfiets veroorzaakte. De man gedroeg zich gevaarlijk op de Kogerweg waarna men tot actie overging en de politie waarschuwde. Onderzoek wees uit dat de bestuurder onder invloed verkeerde. Hij bleek ruim 1,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Bovendien bleek hij onverzekerd te rijden. Zijn bromfiets werd in beslag genomen en er volgt proces-verbaal tegen de wegpiraat.

Onder invloed
Den Helder, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 03.00 uur werd op de Hoogstraat een man aangehouden die onder invloed zijn auto bestuurde. Bij een ademanalyse bleek hij meer dan drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. De man werd ingesloten omdat hij zijn naam weigerde te geven. Er volgt proces-verbaal tegen hem en bovendien wordt zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanhoudingen na openlijke geweldpleging
Schagen, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 04.15 uur werden twee mannen van 19- en 21 jaar uit Amsterdam en Rotterdam aangehouden nadat zij kort te voren op de Nieuwstraat een 20- en een 23-jarige man uit Schagen hadden mishandeld. Het tweetal is ingesloten en zal na verhoor met een proces-verbaal worden heengezonden. De slachtoffers liepen diverse kwetsuren op.

WESTFRIESLAND

Verkeersongeval met letsel
Hoorn, op de Berkhouterweg gebeurde omstreeks 17.00 uur een verkeersongeval waarbij letsel ontstond. Op het Weggedeelte tussen het Dampten en de Vennenweg botsten een 16-jarige bromfietser uit Middenbeemster en een 20-jarige automobilist uit Hoorn. De automobilist gaf de bromfietser geen vrije doorgang waardoor het ongeval ontstond. De bromfietser werd met een gebroken bovenbeen overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Verkeerscontrole
Enkhuizen, vrijdag 14 juni 2002.
Tussen 16.00 en 18.00 uur werd op de Provincialeweg een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden 5 bestuurders bekeurd die hun gordel niet gebruikten. Ook bleek een auto niet gekeurd en bleek een uitlaat defect.
In het centrum van Enkhuizen werden op de Doelenstraat, de Westerstraat en de Raamstraat bekeurd wegens het rijden in een geslotenverklaring en bromfietsers die hun helm niet droegen.

Onder invloed
Hoorn, zaterdag 15 juni 2002.
Omstreeks 02.00 uur werd op de Zwaagmergouw een 18-jarige bromfietser betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse ca. 1,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Venhuizen, zaterdag 15 juni 2002.
Op de Koggeweg werd een 23-jarige automobilist op dit feit betrapt. De man bleek na een ademanalyse meer dan 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Van hem werd het rijbewijs ingevorderd. Medemblik, zaterdag 15 juni 2002.
Omstreeks 01.30 uur werd op de Pekelharinghaven een 25-jarige man uit Southampton (GB) betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse het dubbele van de maximum hoeveelheid te hebben gebruikt.
Tegen alledrie de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal bedrijfsauto
Hoorn, zaterdag 15 juni 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een witte Mercedes bestelbus, type 310-D ontvreemd van een parkeerplaats aan de Achterstraat. De auto is voorzien van het kenteken VT-94-KG.

Openlijke geweldpleging
Opperdoes, zaterdag 15 juni 2002.
Omstreeks 02.30 uur ontstond in het Dorpshuis aan de Torenstraat een vechtpartij omdat enkele jongens de bar niet wilden verlaten bij sluitingstijd. Er ontstond een handgemeen met de beheerder en personeel van het Dorpshuis waarbij rake klappen door de dronken jongens werden uitgedeeld. Toen het drietal buiten was gezet sloegen zij een ruit in en gingen weer naar binnen om kennelijk nogmaals een van de personeelsleden te lijf te gaan.
Door de politie werden twee jongens van 20- en 23-jaar aangehouden. Zij verzetten zich ook tegen hun aanhouding maar werden toch ingesloten in het bureau in Hoorn. Zij werden vanmorgen gehoord en in de loop van de dag heengezonden. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Het onderzoek zal worden voortgezet.

Verkeerscontrole
Medemblik/Wervershoof, zaterdag 15 juni 2002.
Op de Markerwaardweg vond vanmorgen een verkeerscontrole plaats. Hierbij werd o.a. de snelheid gecontroleerd. Van de 123 passerende auto's tijdens de controle reden er 12 te snel. Eén bestuurder maakte het erg bont. Hij reed maar liefst 176 km/h in plaats van het maximum van 80 km/h. . Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook werd er bekeurd omdat de bevestiging van aanhangwagens technisch niet in orde waren. Hier werd 6 maal voor bekeurd. Op de Overtoom in Medemblik werd tussen 16.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden drie bestuurders bekeurd. De snelste reed 73 km/h i.p.v. de toegestane 50 km/h.

Parkeerovertredingen
Medemblik, 15 juni 2002.
Om de parkeerdruk in de Nieuwstraat te beperken is er een blauwe zone ingesteld, waarbij gebruik dient te worden gemaakt van de parkeerschijf. Om het effect van de blauwe zone te realiseren wordt ook regelmatig, en ook op drukke dagen, gecontroleerd op het gebruik van de blauwe schijf. In de loop van zaterdag werden een 12 tal automobilisten wegens parkeerovertredingen bekeurd. In de meeste gevallen werd de schijf niet gebruikt.

Door rood
Hoorn, zaterdag, 15 juni 2002.
Regelmatige controles door de politie schrikt mensen kennelijk niet af door rood te rijden. Zaterdag werd andermaal een controle gehouden bij de verkeerslichten op de kruising Keer/Provinciale weg. Ditmaal gingen in amper een half uur tijd 6 overtreders op de bon. Een bekeuring voor het rijden door rood kost 86 Euro. Ook bleken bestuurders zich niet te houden aan de verplichte rijrichting in voorsorteervakken.

Ongeval met letsel
Hoorn, zaterdag 15 juni 2002.
Omstreeks 18.00 uur gebeurde op het Stationsplein een aanrijding waarbij een 59-jarige fietser letsel opliep. De man werd aangereden door een 37-jarige automobilist die voor het station langs linksaf de Veemarkt op draaide, terwijl de fietser uit tegenovergestelde richting kwam. De fietser werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Aanhouding na vechtpartij
Grootebroek, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 03.30 uur ontstond op de Middend een schermutseling waarbij een 19-jarige jongen uit Grootebroek bewusteloos werd geslagen. De jongen liep een hoofdwond op en werd per ambulance afgevoerd naar het Westfries Gasthuis.
De verdachte werd door de politie ter plekke in de kladden gegrepen. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Grootebroek. Hij werd ingesloten en na verhoor heengezonden.

Aanhouding na belediging
Enkhuizen, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 04.15 uur werd een 21-jarige man uit Enkhuizen aangehouden nadat hij enkele agenten beledigde. Een en ander deed zich voor op de Stationsweg. De man werd na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Aanhoudingen na vandalisme
Enkhuizen, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 05.00 uur werden drie jongens van 18- en 19 jaar uit Enkhuizen en Bovenkarspel aangehouden op verdenking van vernieling en vandalisme. Op en nabij de haven werden ruiten vernield van telefooncellen en autobussen. Onderzocht wordt of de jongens stenen van het spoorwegviaduct hebben gegooid naar het verkeer over de onderliggende Provincialeweg. Hierbij raakte 1 auto beschadigd. Het drietal werd ingesloten.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 16-06-2002 '
Lees ook