Nieuwsbericht

maandag, 17 februari 2003, 16.50 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Gewapende overval op Brinks' gelddistributie
Alkmaar, 17 februari 2002.
Hedenmorgen hebben overvallers het pand van Brinks, een bedrijf in gelddistributie en -transporten, met een shovel geramd en een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De 20 aanwezige personeelsleden waren op het moment van de overval (09.00 uur) in overleg bijeen in de kantine op de eerste verdieping. Zij hoorden lawaai en enkelen van hen zagen vanaf boven, de shovel naar binnen gaan, gevolgd door twee mannen met bivakmutsen en automatische wapens. De shovel ging in brand, maar het vuur was snel weer gedoofd. Intussen waren de overvallers met een witte bestelbus gevlucht.
Even later werd de bus, ca. 3 kilometer verder, in Sint Pancras op een parkeerterrein teruggevonden. Van de daders was geen spoor. De personeelsleden zijn niet in contact geweest met de overvallers. Er is niemand gewond geraakt.
De recherche heeft vanmorgen contact opgenomen met het landelijk coördinatieteam, dat de Brinks overvallen coördineert en onderzoekt. De politie Noord-Holland Noord doet met een team van acht rechercheurs onderzoek naar de toedracht en de daders van de overval. Ook is op grote schaal naar de voortvluchtige daders gezocht. Een helikopter, honden en surveillance-eenheden werden ingezet, maar de daders zijn niet getraceerd.

Aanrijding
Castricum, zondag 16 februari 2003
Omstreeks 15.10 uur heeft een aanrijding op de Oldenbarneveldweg plaats gevonden. Een 23-jarige automobiliste uit Castricum reed over de Mijlenweg en sloeg linksaf de Oldenbarneveldweg op. Zij nam daarbij de binnenbocht en raakte daardoor de linkervoorzijde van de tegemoet komende auto van een 68-jarige autobestuurder uit Beverwijk. De vrouw is met een hoofdwond en rugklachten naar het MCA vervoerd voor nader onderzoek. Beide auto's zijn aan de voorzijde beschadigd.

Dubbel pech
Akersloot, zaterdag 15 februari 2003.
In de nacht van zaterdag 00.30 en 10.15 uur is een groene Golf GL gestolen. De eigenaar had vroeg in de ochtend pech met zijn auto gekregen en liet de auto achter op een vluchtstrook op de A9, nabij Akersloot. Toen de man later op de ochtend zijn auto weer aan de praat probeerde te krijgen met een reserve accu, bleek de auto verdwenen. De auto voert het kenteken GZ-ZS-38.

Aanrijding met gewonde
Heiloo, zondag 16 februari 2003.
Rond 22.30 uur heeft een aanrijding tussen een auto en een bestelauto plaats gevonden op de t-kruising Kanaalweg/Rosendaal. Een 22-jarige bestuurder uit Heiloo reed met zijn auto te hard over de Kanaalweg en raakte in een slip bij het nemen van de bocht naar rechts, richting Rosendaal. Hij botste tegen de vluchtheuvel waardoor een paal met dwangpijl werd weggeslagen. De auto schoot door en kwam op de weghelft voor het tegemoet komend verkeer. Daar reed hij tegen de bestelauto aan van een 21-jarige man uit Heiloo. De losgeschoten paal raakte eveneens de auto van de 21-jarige en verbrijzelde de voorruit. De man kreeg daardoor glas in het oog. Hij is voor onderzoek naar het MCA vervoerd. Beide auto's raakten beschadigd.

Dronken vrouw rijdt fietser aan
Schoorl, zondag 16 februari 2003.
Op de Heerenweg heeft rond 22.20 uur een aanrijding plaats gevonden tussen een auto en een fietser. Een 37-jarige automobiliste uit Bergen aan Zee reed in beschonken toestand met te harde snelheid een 37-jarige vrouw uit Bergen aan Zee aan die op de fiets reed. Het slachtoffer is met een gebroken pols naar het MCA vervoerd. De dronken vrouw bleek 810 ug/l te blazen (tot 220 ug/l is toegestaan). Zij was verward en na een onderzoek in het ziekenhuis is zij overgedragen aan de hulpverlening.

Drankrijder aangehouden
Alkmaar, zondag 16 februari 2003.
Rond 23.40 uur is een 25-jarige automobilist aangehouden op de Bergerweg. Dit gebeurde na de melding van een agent buiten diensttijd die achter de man aanreed. Zijn rijgedrag was zodanig dat hij een gevaar op de weg was, hij slingerde van links naar rechts en kwam een aantal malen met zijn wielen in de rechterzijde van de berm terecht. De man bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben, hij blies 860 ug/l, een kleine viermaal meer dan is toegestaan (220 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding kan hij tegemoet zien.

NOORDKOP

Auto gestolen
Schagen, zaterdag 15 februari 2003.
Een zwarte Renault 19 16V is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen. De wagen stond geparkeerd bij een bedrijf aan de Fok, waar deze gerepareerd zou gaan worden. De auto voert het kenteken 91-GX-FR.

WESTFRIESLAND

Beroving
Hoorn, zondag 16 februari 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 01.30 uur, is er een 23-jarige man overvallen op het Achterom. De man liep samen met een vriend over straat. Een groep van ongeveer 10 mannen kwam hen tegemoet. Dit waren donkere, negroïde mannen. Bij het passeren werd de man bij zijn jas gegrepen door iemand uit de groep. Ze kwamen om hem heen staan en eisten zijn portemonnee. Toen hij zei: 'Laat me met rust' kreeg hij een klap in zijn gezicht. Hij viel op de grond en werd geschopt. Om erger te voorkomen gaf hij zijn portemonnee af met daarin een pinpas, een rijbewijs, een id-kaart en EUR10,-. De vriend van de man werd door leden van de groep aan zijn kleding onderzocht. Hij had verder niets bij zich. Hierna verdween de groep. De portemonnee van de man is later teruggevonden. Alleen de pinpas en het geld was verdwenen.

Diefstal auto
Hoorn, zondag 16 februari 2003.
Vanaf de Astronoutenweg is tussen zaterdagmiddag en zondagochtend een personenauto gestolen. Het gaat om een Opel, type Kadett, kleur rood en voorzien van het kenteken YP-28-PP. In de auto lagen diverse waardevolle spullen zoals een nieuwe jas, een broek, schoenen en 18 CD's.

Inbraak woning
Hoorn, zondag 16 februari 2003.
In de ochtend ontdekten bewoners van een woning aan het Gildeplein, bij thuiskomst, dat er in de voorgaande nacht was ingebroken. De dader is vermoedelijk binnen gekomen via een niet goed afgesloten slaapkamerraam. Uit de woning werden enkele sieraden en een cassetterecorder weggenomen.

Drankrijder
Hoorn, maandag 17 februari 2003.
Omstreeks 00.50 uur controleerde de politie op de Stationsweg een 39-jarige automobiliste uit Hoorn op drankgebruik. Zij blies aan het bureau 355 ug/l (max. 220 toegestaan). Zij kreeg een proces-verbaal.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 17-02-2003 '
Lees ook