Nieuwsbericht

Maandag 17 juni 2002, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Aanhouding i.v.m. gebruik lasershields
Alkmaar, 17 juni 2002.
Tijdens een snelheidscontrole met een lasergun op de Frieseweg is een 29-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat hij zijn auto had voorzien van lasershields. Een dergelijk apparaat stoort de lasergun, zodat er geen meting gedaan kan worden. De bestuurder moest zijn auto achterlaten om de verboden apparatuur door de politie te laten verwijderen. Bij de demontage bleek dat er zowel aan de voor- als aan de achterzijde een lasershield was ingebouwd. In tegenstelling tot radarapparatuur, dat een bestuurder waarschuwt voor een controle, is het voeren van een lasershield een misdrijf. Dit omdat het een ambtenaar belemmert in het uitoefenen van zijn functie. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Beroofd
Castricum, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 02.30 uur werd een 18-jarige jongen, inwoner van Uitgeest, door een drietal onbekenden beroofd toen hij op zijn fiets over de C.F. Smeetslaan reed. De jongen werd ter hoogte van de Paulingstraat van zijn fiets getrokken of geslagen en tegen de grond gewerkt. Vervolgens werd hij door drie jongens aangevallen, die daarbij zijn portemonnee eisten. Hij werd geschopt en geslagen en bedreigd met een mes. Zijn belagers ontfutselden hem een mobiele telefoon, sleutels, een horloge en een ring. Zijn portemonnee vond hij later in de buurt terug. Het slachtoffer liep enkele builen en schrammen op. Van de belagers is weinig anders bekend geworden dan dat een van hen een blanke jongen was die kort stekelig haar had en ongeveer 16 tot 17 jaar oud was. Hij droeg een wit T-shirt. Indien er getuigen zijn worden zij verzocht te bellen met de politie (0900) 8844.

Diefstal auto bij woning inbraak
Alkmaar, zondag 16 juni 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd bij een inbraak in een huis aan de Van der Woudestraat een rode Ford Mondeo gestolen. De auto is voorzien van het kenteken 66-FT-GN. Men kwam binnen door het forceren van een bovenlicht waarna men in het huis de sleutels wegnam en er vervolgens met de auto vandoor ging.

Aanhouding na mishandeling
Alkmaar, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 22.00 uur werden op de Hekelstraat twee mannen mishandeld. De slachtoffers, 29 en 27-jaar oud en afkomstig uit Schagen, werden in een cafetaria door een groep mannen lastig gevallen waarna buiten een handgemeen ontstond. Daarbij werden de slachtoffers geslagen en één van hen, terwijl hij op de grond lag, geschopt. De politie werd gewaarschuwd waarna korte tijd later op het Waagplein een 24-jarige man uit werd aangehouden. Hij werd ingesloten en zal maandag in de loop van de dag worden verhoord. De slachtoffers liepen schrammen en builen op en dienden zich onder doktersbehandeling te stellen.

Onder invloed
Alkmaar, maandag 17 juni 2002.
Op de Geest werd omstreeks 03.00 uur een 20-jarige automobilist uit Heiloo betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse meer dan het dubbele van de toegestane hoeveelheid te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Snelheidscontrole Berenkoog
Alkmaar, maandag 17 juni 2002.
Tussen 11.00 en 12.30 uur werd op snelheid gecontroleerd op de Berenkoog. Er passeerden een kleine 600 auto's de radar. Daarvan reden er 100 te snel. Hoogste genoteerde snelheid ter plekke 104 km/h, i.p.v. het maximum van 50 km/h. Overtreders zijn gefotografeerd en kunnen binnenkort een acceptgirokaart in de bus verwachten.

Insluiping
Alkmaar, maandag 17 juni 2002.
Afgelopen nacht sloegen dieven toe in een woning aan de Saturnusstraat door via een niet afgesloten schuifpui een woning binnen te sluipen. De schuifpui stond op een kier vanwege de warmte. Uit de woning werden een creditcard en bankpas en gestolen.

NOORDKOP

Autobrand
Den Helder, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 06.00 uur ontstond brand in een auto die geparkeerd stond op de Jan Bijlstraat. De auto brandde geheel uit. Een tweede auto liep schade op door de hitte. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. De brandende auto stond op circa 2,5 meter afstand van een woning.

Beroving
Den Helder, 16 juni 2002.
Omstreeks 15.30 uur werd op het fietspad langs de Jan Verfailleweg ter hoogte van camping de Donkere Duinen een 60-jarige mevrouw slachtoffer van een poging tot beroving. De vrouw reed daar toen een onbekende haar ook op een fiets achterop reed en probeerde de tas van het slachtoffer te stelen. Het slachtoffer kwam ten val en liep letsel op waaraan zij in het Gemini moest worden behandeld. De berover verdween zonder buit. De politie stelt een onderzoek in met een team van vijf rechercheurs. Ook eerdere berovingen van oudere mensen, zoals vorige week op de begraafplaats aan de Jan Verfailleweg, worden in dit onderzoek betrokken.

Inbraak in vakantiewoning
Den Helder, zondag 16 juni 2002.
Tussen 16.00 en 17.30 uur werd ingebroken in een vakantiewoning aan de Parnassia. E.e.a. gebeurde tijdens een korte wandeling van de bewoners. Men verschafte zich toegang door het forceren van een raam. Uit het huis werden een laptop, twee GSM telefoons en bescheiden gestolen.

Brandstichting in school
Den Helder, maandag 17 juni 2002.
Omstreeks 03.00 uur werd brand ontdekt in een schoolgebouw aan de Scheldestraat in Den Helder. Vermoedelijk is hier sprake van brandstichting, de politie stelt een onderzoek in. Het gebouw werd zwaar beschadigd door het vuur.

Inbraak in woning
Den Helder, maandag 17 juni 2002.
Afgelopen weekend werd ingebroken in een huis aan de Geleenstraat. De inbrekers kwamen binnen door het forceren van een bovenlichtje. Uit het huis werd een geldbedrag ontvreemd.

WESTFRIESLAND

Openlijke geweldpleging
Hoorn, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 12.00 uur ontstond op de Verfmolen een vechtpartij waarbij met knuppels geslagen werd. Een 22-jarige inwoner van die straat kreeg klappen die kennelijk voor zijn broer bedoeld waren. Uit het onderzoek bleek dat een groep van ca. 6 personen op zoek was naar een man met wie zij eerder in het weekend kennelijk onenigheid had. Hierbij vervoegden zij zich bij de woning aan de Verfmolen waarna er rake klappen werden uitgedeeld. De politie hield één jongen, een 18-jarige inwoner van Hoorn man aan. Naar de overige verdachten wordt een onderzoek ingesteld.

Olieverontreiniging in haven
Enkhuizen, zondag 16 juni 2002.
Omstreeks 15.00 uur werd de politie gewaarschuwd in verband met een verontreiniging in de Oosterhaven. Door de brandweer werd ter plaatse voorkomen dat de vervuiling zich verder uit kon breiden. Uit onderzoek bleek dat de eigenaar van een boot, een 69-jarige inwoner van Enkhuizen nalatig was geweest en niet had voorkomen dat een lekkage aan boord deze vormen aan nam. De haven werd over een oppervlakte van ca. 300 meter bij 50 meter vervuild. Tegen de eigenaar van de boot werd proces-verbaal opgemaakt en hij werd verplicht maatregelen te nemen om de lekkage te stoppen. In de loop van maandag pompt een gespecialiseerd bedrijf de resterende dieselolie van boord.

Snelheidscontrole
Medemblik, zondag 16 juni 2002.
In de middaguren werd op de Markerwaardweg op snelheid gecontroleerd. Van de 135 passerende auto's reden er 27 te snel. De hoogste gemeten snelheid was 129 km/h per uur, terwijl 80 km/h als maximum geldt ter plekke. Deze bestuurder kan, ondanks een stevige bekeuring, van geluk spreken. Bij 50 kilometer te snel wordt het rijbewijs ingevorderd.

Onder invloed
Hoorn, zondag 16 juni 2002.
Een 48-jarige inwoner van Hoorn reed met zijn auto op de J.D. Pollstraat tegen een taxi en vervolgde zijn weg. Hij werd hierbij gevolgd door de taxichauffeur die de politie waarschuwde. Deze kon de man in zijn woning aan houden. Bij een ademanalyse bleek de man meer dan 4 maal het toegestane maximum te overschrijden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Zwaagdijk, maandag 17 juni 2002.
Oop de Zwaagdijk-West werd een 20-jarige automobilist uit Oosterblokker op dit feit betrapt. Hij bleek na een ademanalyse meer dan 1,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Ook tegen hem volgde proces-verbaal.

Diefstal auto
Twisk, maandag 17 juni 2002.
Vanmorgen vroeg deed een 25-jarige man uit Twisk aangifte van diefstal van zijn auto. Het betreft een paarse Opel Calibra, voorzien van het kenteken ZH-VB-33.

Snelheidscontrole
Noorderkoggenland, maandag 17 juni 2002.
Vanmorgen werd tussen 07.30 en 08.30 uur gecontroleerd op snelheid op de Oosterstraat in Benningbroek. Er passeerden zo'n 80 auto's het controlepunt. In één geval werd een overtreding geconstateerd. Deze automobilist reed 64 i.p.v. 50 km/h.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 17-06-2002 '
Lees ook