Nieuwsbericht

woensdag 17 juli 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Diefstal auto
Alkmaar, dinsdag 16 juli 2002. Op dinsdagmiddag omstreeks 12.30 uur kwam bij een garagebedrijf aan de Koraalstraat te Alkmaar een persoon die graag een proefrit wilde maken in een personenauto. De man kon zich legitimeren. De klant vertrok in een zwarte Alfa Romeo 156 1,8TS met kenteken XR-FN-96. Hij kwam echter niet meer terug. Bij controle bleek de opgegeven identiteit vals te zijn.

Aanrijding met letsel
Heiloo, dinsdag 16 juli 2002. Op dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur raakte een 43-jarige man uit Heerhugowaard gewond bij een eenzijdig ongeval op de Vennewatersweg te Heiloo. De man reed daar in een personenauto en raakte door onbekende oorzaak tegen een zuil op de middengeleider. Vervolgens raakte hij ook nog een lantarenpaal en een andere zuil. De man moest voor onderzoek worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Hij verklaarde vermoedelijk een black-out te hebben gehad door vermoeidheid.

Mishandeling
Alkmaar, dinsdag 16 juni 2002. Op dinsdagavond omstreeks 19.10 uur werd een 34-jarige Alkmaarder mishandeld op de Kanaaldijk te Alkmaar. Het slachtoffer reed over de ring in de richting Schagen. Voor hem stond een zwarte Mercedes te wachten voor het rode licht. Bij groen bleef de bestuurder staan, om op het laatste moment (voor het op rood sprong) plotseling weg te rijden. Dit herhaalde zich bij het volgende stoplicht. Het slachtoffer probeerde vervolgens in te halen, maar dit werd hem door de bestuurder van de Mercedes, die snel gas gaf, belet. Op de Kanaaldijk kwam het tot een treffen waarbij het slachtoffer door drie inzittenden van de Mercedes werd mishandeld. Hierbij is hij onder meer in het gezicht geschopt. Het slachtoffer moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachten.

Bromfietser met drank
Alkmaar, woensdag 17 juli 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 03.50 uur werd op de Kennemerstraatweg te Alkmaar een 31-jarige vrouw uit Alkmaar gecontroleerd. De bromfietster bleek vijfeneenhalf maal het wettelijk toegestane maximum aan alcohol te hebben gebruikt. Zij blies maar liefst 1210 ugl. Terwijl het maximum op 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht) is gesteld. De vrouw was opgevallen omdat zij geen verlichting op haar brommer voerde.

Alcoholcontrole
Heerhugowaard, woensdag 17 juli 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 08.10 uur werd een 47-jarige man uit Sehestedt (Duitsland) gecontroleerd op de Middenweg te Heerhugowaard. De automobilist bleek 440 ugl alcohol in zijn adem te hebben. Dat is twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl. Dit leverde de man een boete op van vijfhonderd euro.

Diefstal bootje
Alkmaar, dinsdag 16 juli 2002. Tussen maandag 18.00 uur en dinsdag 18.00 uur werd een bootje ontvreemd vanuit het water aan de Oudegracht te Alkmaar. Het bootje had vastgelegen met drie staalkabels. Het gaat om een beige Pioner met een lengte van ongeveer 3,50 meter. Achter de boot zat een blauwe Yamaha buitenboordmotor, type Torque.

NOORDKOP

Diefstal boot
Schagen, dinsdag 16 juli 2002. Tussen maandag 17.00 uur en dinsdag 10.00 uur is vanaf een bedrijfsterrein aan de Witte Paal te Schagen een trailer met boot ontvreemd. De daders kwamen op het terrein door een hek te forceren. Het betrof een Perga kanteltrailer met daarop een rode Duroboat. De boot was voorzien van een zwarte Suzuki buitenboordmotor, type DF9.9S. Het geheel had een waarde van ongeveer zevenduizend euro.

Milieuovertreding
Callantsoog, dinsdag 16 juli 2002. Op dinsdagmiddag is er proces-verbaal opgemaakt tegen een Caravan Club uit Ede en een loonbedrijf uit Oudesluis wegens een milieuovertreding. De Caravanclub, verblijvende aan de Zuidschinkeldijk te Callantsoog had het loonbedrijf gevraagd een tank met fecaelien leeg te zuigen en te verwerken. Het loonbedrijf stortte dit afval echter in een vuilwaterrioolput op het industrieterrein in Callantsoog. Door een iets te hoge druk ging een deel van de inhoud van de tank over straat. De Caravan Club had dit afval niet mogen aanbieden aan het loonbedrijf, die zich op zijn beurt niet op deze wijze van het afval had mogen ontdoen.

Dubbele aanrijding
Sint Maartensvlotbrug, dinsdag 16 juli 2002. Op dinsdagavond omstreeks 19.25 uur reed een groepje van vier motorrijders over de parallelweg te St Maartensvlotbrug. Een van de motorrijders, een 26-jarige man uit Broek op Langedijk, raakte in een bocht in de weg met zijn voorwiel tegen een toeprandje en belandde vervolgens in een sloot. De bestuurder liep beenletsel op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Gemini-ziekenhuis te Den Helder. Een van de andere motorrijders, een 28-jarige man uit Broek op Langedijk, was iets vooruit gereden. Toen hij het ongeval bemerkte keerde hij en reed hij terug. Hierbij raakte ook hij met zijn voorwiel tegen een stoeprand en kwam ook ten val. Dit slachtoffer werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Diefstal in vakantiewoning
Den Helder, dinsdag 16 juli 2002. Op dinsdag werd melding gemaakt van een inbraak in een vakantiewoning aan de Ereprijs te Den Helder. De dader was binnengekomen door het raam van de achterdeur in te slaan. De gehele woning werd doorzocht. Onduidelijk is nog wat werd weggenomen.

Gewonde bij gasexplosie in caravan
Breezand, dinsdag 16 juni 2002. Op dinsdagavond omstreeks 22.10 uur vond er een explosie plaats in een caravan die was geplaatst bij een pand aan de Schorweg te Breezand. Door de explosie raakte een Duitse vrouw (gegevens onbekend) die zich op dat moment in de caravan bevond, gewond. Zij werd met brandwonden aan haar gezicht overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De oorzaak van de explosie ligt mogelijk in een gasophoping in een keukenkastje onder een gasstel.

Man gevallen
Oudeschild, dinsdag 16 juni 2002. Op dinsdagavond omstreeks 23.15 uur viel een 38-jarige man uit Purmerend uit het wand van de Duyfken in de Haven van Oudeschild. De man maakte deel uit van een theatergezelschap dat aan boord voorstellingen geeft. Tijdens de voorstelling viel de man door nog onbekende oorzaak naar beneden vanaf een hoogte van ongeveer 5 meter. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het Gemini-ziekenhuis te Den Helder.

Aanrijding met drank
Middenmeer, woensdag 17 juli 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 09.15 uur werd een 61-jarige man uit Middenmeer aangereden op de Zuiderzeeweg in zijn woonplaats. De man reed op de fiets en wilde de weg oversteken. Hier kwam juist een 71-jarige man uit Hoorn aangereden in een personenauto. Na de aanrijding reed de fietser weer verder. Omdat alcoholgebruik werd vermoed werd de man van huis opgehaald. De ademanalyse wees uit dat hij 550 ugl alcohol in zijn adem had. Dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

WESTFRIESLAND

Schippers bekeurd
Westfriesland, dinsdag 16 juli 2002. Op dinsdagmiddag en -avond werden er in de polderwateren in Westfriesland (omgeving Medemblik, Wervershoof, Bovenkarspel, Lutjebroek en Enkhuizen) controles uitgevoerd op de recreatievaart. Hierbij werd voornamelijk gelet op de snelheid, de leeftijd van de schippers en de eisen aan snelle motorboten. In totaal werden er vijf processen-verbaal uitgeschreven.

Messen
Hoorn, dinsdag 16 juni 2002. Op dinsdagavond omstreeks 21.30 uur kreeg de politie melding dat een persoon rondliep bij het Betje Wolffplein te Hoorn. Deze persoon zou een groot mes bij zich hebben. Toen de politie ter plaatse kwam kon zij daar een 22-jarige man uit Den Haag aanhouden. De man bleek drie messen en een schroevendraaier bij zich te hebben. Het grootste mes had een lengte van 33 cm. De man werd aangehouden. Zijn "wapenuitrusting" werd in beslag genomen. Hij verklaarde zelf niet te weten dat je deze messen niet zo bij je mocht hebben.

Diefstal fiets
De Goorn, woensdag 17 juli 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 00.20 uur werd de bewoonster van een woning aan de Overdorpstraat in de Goorn wakker van geluiden op het oprijpad. Toen zij ging kijken zag zij dat de drie fietsen, die in verband met de naderende vakantie op het dak van de auto waren gemonteerd, waren verdwenen. De vrouw ging buiten kijken en trof haar fietsen weer aan tegen een schutting. Vermoedelijk zijn de dieven in hun werkzaamheden gestoord.

Diefstal auto
Medemblik, woensdag 17 juli 2002. Tussen maandag 22.00 uur en woensdag 13.00 uur werd vanaf de Oude Haven in Medemblik een bedrijfsauto ontvreemd. Het betrof een donkergrijze Nissan Patrol met kenteken BP-11-LB.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 17-07-2002 '
Lees ook