Nieuwsbericht

dinsdag 18 februari 2003, 12.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Gele vrachtauto overvallers Brinks aangetroffen Alkmaar, 19 februari 2002.
In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie Amsterdam/Amstelland, de vluchtauto aangetroffen van de verdachten van de overval op Brinks. De auto, een kleine vrachtauto met een opbouw boven de cabine, is opvallend geel van kleur. Aan beide zijden van de auto en boven de cabine staat de rode tekst: OUKE BAAS. Dergelijke vrachtwagentjes worden vaak gebruikt bij verhuizingen. In deze vrachtauto zijn de daders van de overval op het Brinks gelddistributiekantoor in Alkmaar, gisteren maandag 17 februari 2003, overgestapt nadat ze hun eerste vluchtauto in Sint Pancras op een parkeerterrein hadden achtergelaten.
De vrachtauto werd gevonden in Amsterdam Zuidoost en was uitgebrand. Eerder dit weekend is het voertuig gestolen in Duivendrecht. Er is nog geen spoor van de daders. Het onderzoek is in volle gang. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben, dat met de overval, die route van de shovel of de vluchtroute te maken kan hebben, contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Auto te water na aanrijding
Noord-Scharwoude, dinsdag 18 februari 2003.
Omstreeks 08.15 uur vond er op de kruising
Molenkade-Veertweg/Westelijke Randweg een aanrijding met letsel plaats. Een 22-jarige vrouw uit Zuid-Scharwoude reed over de Molenkade en wilde de kruising rechtdoorgaand oversteken in de richting van de Veertweg. Zij verleende geen voorrang aan een 29-jarige automobiliste uit Opmeer, die voor haar van rechts kwam en reed over de Westelijke Randweg uit de richting van Oudkarspel. Ze reed deze auto aan in de flank waardoor de Opmeerse met haar voertuig in de rechts naast de weg gelegen sloot terecht kwam. Ze bleef met haar hoofd boven water en kon door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Een traumaheli kon worden afgezegd. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek mocht zij naar huis. De vrouw uit Zuid-Scharwoude kwam met de schrik vrij.

NOORDKOP

Snelheidscontrole
Den Burg, Texel, maandag 17 februari 2003.
Tussen 16.30 en 17.00 uur hield de politie met behulp van de Laserpatrol een korte snelheidscontrole op de Pontweg. Twee automobilisten reden sneller dan de toegestane 60 km/u en werden staande gehouden. Ze kregen een bekeuring. Ze reden respectievelijk 80 en 93 km/u.

Bekeuring wegens het niet onderwerken van mest
Sint Maarten, maandag 17 februari 2003.
Een boer aan de Valkkogerdijk kreeg in de middaguren een bekeuring omdat hij met een giertank mest uitreed op een weiland zonder de mest onmiddellijk onder te werken. Dit was niet mogelijk omdat de bodem bevroren was.

Auto's opengebroken
Middenmeer, maandag 17 februari 2003.
In de nacht van zondag op maandag zijn er aan het Schoolpad, het Schorrekruid, de Kamille, de dokter Hoogkamerlaan, de Beukenlaan en de Hazelaarlaan in totaal negen auto's opengebroken. Er werden enkele autoradio's en ski-artikelen weggenomen. In de meeste gevallen werd het portier geforceerd.
Warmenhuizen, maandag 17 februari 2003.
In de nacht van zondag op maandag werd ook ingebroken in een achttal auto's in Warmenhuizen. Dit vond plaats aan de Beuninge, de Fabrieksstraat, de Dorpsstraat, de Wanmolen, de Oudewal, de Schelphoek Noord en 't Eiland. Ook hier ging het voornamelijk om autoradio's. In de meeste gevallen werd ook hier het portier geforceerd.

WESTFRIESLAND

Auto te water
Obdam, maandag 17 februari 2003.
Omstreeks 21.30 uur belandde een 21-jarige automobilist uit Volendam met zijn voertuig in de sloot naast de Braken. Hij reed aanvankelijk over de Braken uit de richting van Obdam. Hij haalde twee voor hem rijdende auto's in. Plotseling leek een andere auto vanuit een uitrit, de Braken op te willen rijden. De Volendammer schrok daarvan en remde voluit. Hij raakte in een slip. Zijn voertuig raakte in de berm, draaide enkele malen rond en verdween in de sloot. Een tegemoetkomende auto werd geraakt door brokken ijs uit de sloot en raakte beschadigd. De 21-jarige Volendammer zag kans om uit zijn voertuig te komen. Hij kwam met de schrik vrij.

Drankrijder
Zwaag, dinsdag 18 februari 2003.
Omstreeks 01.00 uur controleerde de politie een 36-jarige automobilist uit Zwaag op de Dorpsstraat op alcoholgebruik. Hij blies aan het bureau 330 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een geldboete van EUR 190,-.

Serie auto's opengebroken
Hoorn, dinsdag 18 februari 2003.
Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding van een bewoner aan het Cole Porterhof dat hij wakker was geworden van het geluid van brekend glas. Na onderzoek bleek dat er vijf auto's in de straat waren opengebroken door een ruit in te slaan. Uit de meeste auto's was een autoradio gestolen. De dader moet zich aan het glas hebben gesneden want er werd bloed in de auto's aangetroffen.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 18-02-2003 '




Lees ook