Nieuwsbericht

woensdag 19 februari 2003, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Rood licht controle
Castricum, dinsdag 18 februari 2003.
Tussen 09.30 en 10.30 uur is er een rood licht controle gehouden op de kruising Rijksweg-Kerkweg. Hierbij werden zes fietsers en één automobilist bekeurd.

Snelheidscontrole naar aanleiding van klachten
Castricum, dinsdag 18 februari 2003.
In de ochtenduren hebben zes agenten van het wijkteam in Castricum een snelheidscontrole gehouden. Ze hielden de controle op de Heerweg, mede naar aanleiding van klachten uit de buurt. 13 bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u. Er werd gecontroleerd met behulp van een Laserpatrol en de overtreders werden staande gehouden. Er vielen tevens 7 bekeuringen wegens het niet dragen van een autogordel.

Mestovertreding
Schoorl, dinsdag 18 februari 2003.
Surveillerende agenten ontdekten omstreeks 17.30 uur dat er op een weiland tussen de Hogenweg, de Hemmerweg en de N9 mest was uitgereden terwijl dit niet onmiddellijk in de grond was gebracht. Dit is verplicht om vervuilende uitstoot (emissie) te voorkomen. De politie stelt een onderzoek in naar de veroorzaker.

Brand in woning
Zuid-Scharwoude, dinsdag 18 februari 2003.
Omstreeks 21.35 uur ontstond er brand in een woning aan de Korteweide. De heer des huizes was in de garage bezig met zijn motorfiets, bij een petroleumkachel. Toen hij de motor startte ontstond er een steekvlam waardoor de brand begon. De man kon de brand zelf niet blussen. Hij haalde met zijn vrouw hun kinderen van 4 en 1 jaar oud uit de woning alsmede een ratje. De brandweer heeft het pand geblust. Er is geen sprake van een misdrijf.

Drankrijder
Castricum, woensdag 19 februari 2003.
Omstreeks 00.30 uur controleerde de politie op de Beverwijkerstraatweg een 43-jarige automobilist uit Beverwijk op drankgebruik. Hij blies aan het bureau 395 ug/l en kan een bekeuring tegemoet zien.

NOORDKOP

Vernieler aangehouden
Den Helder, woensdag 19 februari 2003.
De politie is erin geslaagd om de man die ervan wordt verdacht de ruiten van drie telefooncellen bij het NS-station aan de Middenweg te hebben vernield, aan te houden. Het gaat hierbij om een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze man, een zwerver, werd in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 februari 2003, omstreeks 02.30 uur door agenten uit een leeg treinstel gezet. Hij had toen onder meer een kettingslot bij zich. Enige tijd later meldde een getuige dat de ruiten van de telefooncellen aan de kant van de Parallelweg werden vernield door een man die aan het signalement van de uitgezette zwerver voldeed. Hij deed dit met behulp van een kettingslot. Toen de politie arriveerde was de verdachte verdwenen maar vanmorgen werd hij opnieuw gesignaleerd en kon hij worden aangehouden. Onderzocht wordt of hij meerdere vernielingen heeft gepleegd. Hij is in verzekering gesteld en zal in contact worden gebracht met de reclassering.

Wietplantage opgerold
Van Ewijcksluis, dinsdag 18 februari 2003.
In de ochtenduren heeft de politie een inval gedaan in een woning aan de Zwinweg. In de woning, die niet meer als zodanig kon worden gebruikt, werd een hennepplantage aangetroffen. De eigenaar, en dus tevens verdachte, is een 35-jarige man uit Van Ewijcksluis die elders in het dorp werd aangehouden. Hij werd na verhoor in de loop van de middag weer heengezonden. In de woning werden in totaal 4 kleine kwekerijtjes aangetroffen in de woon- en slaapkamer, in een garage en op zolder. In totaal werden er door de politie 1100 hennepplanten en apparatuur in beslag genomen. Deze planten zijn inmiddels vernietigd. Tevens werd de elektriciteit van de woning door de leverancier afgesloten omdat deze buiten de meter om werd afgenomen. Het onderzoek wordt voortgezet en tegen de aangehouden verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Auto uitgebrand
Den Helder, dinsdag 18 februari 2003.
In de Asterstraat brandde omstreeks 14.15 uur een geparkeerde auto geheel uit. Onbekend is hoe de brand is ontstaan. Het betrof een Ford Sierra.

Inbraak woning
Den Helder, dinsdag 18 februari 2003.
Bewoners van een pand aan de Jan Bijlstraat ontdekten in de middaguren dat er was ingebroken in hun huis. Het slot van de voordeur was geforceerd. Uit de woning zijn onder meer enkele telefoons, sieraden en spaargeld weggenomen.

Poging tot beroving
Den Helder, woensdag 19 februari 2003.
Omstreeks 01.00 uur werd een 30-jarige vrouw uit Den Helder bijna beroofd van haar tas in de Spoorstraat. Tussen de Prinsenstraat en de Koningstraat werd zij van achter benaderd door een manspersoon op een fiets. Deze trok aan haar schoudertas. De vrouw liet de tas niet los en kwam ten val. Hierbij liep ze lichte schaafwonden op. Haar belager ging er fietsend vandoor. Het was een negroïde man met donkere kleding aan. Hij droeg tevens een donkere muts met daarover een donker baseballpetje.

WESTFRIESLAND

Aanrijding met letsel
Grootebroek, woensdag 19 februari 2003.
Omstreeks 12.30 uur vond er een aanrijding met letsel plaats op de kruising Elzenlaan-Berkenlaan. Een 21-jarige automobilist uit Bovenkarspel verleende op die kruising geen voorrang aan een voor hem van rechts komend 10-jarige meisje uit Grootebroek op een fiets. De man reed over de Elzenlaan en kwam uit de richting van de Meidoorlaan. Het meisje werd met been en hoofdverwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

Kinderen zonder autogordel
Medemblik, dinsdag 18 februari 2003.
In de ochtenduren hield de politie op de Bagijnhof en op het Wijmerplantsoen in Medemblik een controle op het dragen van autogordels. Deze controle vond plaats tussen 08.10 en 08.30 uur en was speciaal gericht op het vervoer van kinderen die naar school werden gebracht. 13 personen kregen een bekeuring omdat zij, of hun kinderen, niet de verplichte gordel droegen.
Hoorn, dinsdag 18 februari 2003.
Op de Poortwachter en de Sluiswachter controleerde de politie tussen 10.15 en 11.30 uur automobilisten op het dragen van de verplichte gordel. Acht bestuurders liepen tegen de lamp omdat ze de gordel niet droegen.

Handgemeen om honden
Hoorn, dinsdag 18 februari 2003.
Omstreeks 14.30 uur kregen twee hondenbezitters ruzie met elkaar op een plantsoen aan de Stoelenmatter. Het ging hierbij om een 38-jarige vrouw en een 46-jarige man, beiden uit Hoorn. De honden waren elkaar aangevlogen en de hondenbezitters gaven elkaar daarvan de schuld. Hierna ontstond een handgemeen waarbij over en weer werd geduwd en bedreigingen werden geuit. De vrouw liep enkele kneuzingen op de man werd in zijn gezicht gespuwd. Ze deden beiden aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontrole
Hoorn, woensdag 19 februari 2003.
Tussen 09.30 en 10.30 uur werden op het Keern zes automobilisten door de politie aan de kant gezet omdat ze sneller reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogste gemeten snelheid, met behulp van de Laserpatrol, was 72 km/u.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 19-02-2003 '
Lees ook