Nieuwsbericht

vrijdag 19 juli 2002, 15.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Geld gestolen uit woning
Alkmaar, donderdag 18 juli 2002.
Tussen dinsdag 16 juli 23.30 uur en woensdag 17 juli te 20.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Jonkstraat. Het is niet bekend hoe men in de woning is gekomen. Er werden geen sporen van braak aangetroffen. De bewoners missen enkele honderden euro's welke uit portemonnees en kleding werd weggenomen.

Brandstichting na inbraak in auto
Alkmaar, donderdag 18 juli 2002.
Donderdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur werd ingebroken in een auto welke geparkeerd stond op het parkeerterrein aan de Van Houtenkade. Men had de auto geopend door het vernielen van een portierslot. Vanuit de auto werd een carkit voor een mobiele telefoon gestolen. Kennelijk om de sporen van de inbraak te vernietigen werd vervolgens brand gesticht in de auto. Een gedeelte van het interieur werd hierdoor vernield. Het vuur is uit zichzelf gedoofd.

Alcoholcontrole
Alkmaar, vrijdag 19 juli 2002. Op vrijdagmorgen omstreeks 00.00 uur werd een 20-jarige man uit Alkmaar in een personenauto gecontroleerd op de Noorderkade in zijn woonplaats. Hij bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. De man blies 555 ugl. Dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal. De bestuurder was opgevallen omdat hij met piepende banden en met hoge snelheid reed. Omstreeks 04.40 uur werd eveneens op de Noorderkade een 20-jarige Alkmaarder in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek 365 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is ruim anderhalf keer de toegestane maximum hoeveelheid. Ook hij kreeg een proces-verbaal.

Snelkraak
Castricum, vrijdag 19 juli 2002. Op vrijdagmorgen omstreeks 01.00 uur bleek de toegangsdeur van winkelcentrum Geesterduin aan de Geesterduin te Castricum met een personenauto te zijn ingereden. De daders zijn met de auto door het winkelcentrum gereden en hebben het rolluik van een in het winkelcentrum gevestigde juwelierszaak ingereden. Uit de juwelierszaak zijn vermoedelijk een groot aantal (gouden) sieraden ontvreemd. De aangerichte schade aan de winkel en het winkelcentrum is aanzienlijk. Na de snelkraak bleef de auto met draaiende motor achter. De auto bleek op 16 juli j.l. te zijn ontvreemd in de politieregio Zaanstreek-Waterland. Op dit moment kan nog niet worden aangegeven wat er precies is weggenomen en hoe groot de schade is.

NOORDKOP

Vissen met levend aas bekeurd
Middenmeer, donderdag 18 juli 2002.
Donderdagavond werden een aantal vissers gecontroleerd op verschillende plaatsen langs het kanaal Alkmaar-Kolhorn. Tijdens deze controle zagen agenten dat een 35-jarige man uit Halteren aan het vissen was met levend aas. Na overleg met justitie kreeg hij een boete opgelegd van 52 euro die hij direct betaalde.

Glas op de rijbaan
Middenmeer, donderdag 19 juli 2002.
Vanmorgen ontdekten voorbijgangers een grote hoeveelheid glas op de Medemblikkersluisweg. Er bleek een raamkozijn op de rijbaan te liggen met in de directe omgeving veel glas. Ruim 100 meter verderop werd een zelfde situatie aangetroffen. Een omwonende verklaarde dat hij omstreeks 03.00 uur deze nacht en harde klap had gehoord maar dat hij daar verdere geen aandacht aan had geschonken. Het is niet bekend waar de kozijnen vandaan komen en hoe zij op de rijbaan terecht zijn gekomen.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontrole
Hoorn, donderdag 18 juli 2002.
Donderdagmiddag tussen 15.30 en 17.15 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Keern. Tijdens deze controle werden zeven bestuurders van auto's bekeurd voor een te hoge snelheid. De hoogste snelheid bedroeg 85 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Twee auto bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Tot slot werden twee bestuurders van bromfietsen bekeurd omdat de één geen helm droeg en de ander niet in het bezit was van een bromfiets certificaat.

Vallend raam zorgt voor verkeersstagnatie.
Grootebroek, donderdag 18 juli 2002.
Dondermiddag werd gedurende een half uur de rijbaan van de Drechterlandseweg voor alle verkeer gesloten. Dit gebeurde nadat een thermopaneruit van een aanhanger op de weg was gevallen. Door de grote hoeveelheid glassplinters was het niet verantwoord het verkeer door te laten rijden. Rijkswaterstaat heeft de rijbaan schoongeveegd waarna het verkeer de weg weer in haar bezit kon nemen. Hoe het raam van de aanhanger kon vallen is niet bekend.

Rijbewijs ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag.
Hoorn, donderdag 18 juli 2002.
Donderdagavond werd een 18-jarige bestuurder van een personenauto uit De Goorn aangehouden op de Liornestraat. Surveillerende agenten zagen de jongen met zeer hoge snelheid (ongeveer 90 km/u waar 50 km/u is toegestaan) rijden. In een bocht verloor hij de macht over het stuur en belandde in de beboste middenberm. Na wat corrigerend sturen wist hij zijn auto weer op de rijbaan te krijgen waarna de rit werd vervolgd over de J.D. Pollstraat. Hierbij werden snelheden gemeten van minimaal 80 km/u. Tevens bereed de bestuurder in de bochten regelmatig het linker weggedeelte (afsnijden van bochten). Na een stopteken bracht de bestuurder zijn auto tot stilstand. In verband met het gevaarlijke rijgedrag werd het rijbewijs van de jongen ingevorderd.

Diefstal jetski
Medemblik, donderdag 18 juli 2002. Op donderdagavond omstreeks 23.00 uur werd de diefstal ontdekt van een trailer met jetski, die geparkeerd hadden gestaan op een parkeerterrein voor een vakantiewoning aan de Zuiderzeestraat te Medemblik. Het betreft een jetski van het merk Yamaha, type GP1200. De jetski is voornamelijk wit met blauwe vlakken. Het apparaat stond op een bijpassende Yamaha trailer

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 19-07-2002 '
Lees ook