Nieuwsbericht

vrijdag, 21 januari 2003, 16.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, donderdag 20 februari 2003.
Donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Industriestraat. Tijdens deze controle werden 14 bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Acht bestuurders bleken te snel te rijden (hoogst gemeten snelheid was 83 km/u waar 50 km/u is toegestaan) en twee keer werd een bekeuring uitgeschreven in verband met technische gebreken.

Jongens overvallen eigenaar bromfietszaak
Heerhugowaard, donderdag 20 februari 2003.
Donderdagavondkort na 18.00 uur hebben drie tot nu toe onbekende jongens geprobeerd de eigenaar van een bromfietszaak aan het Raadhuisplein te overvallen. Op het moment dat het slachtoffer bezig was met het naar binnen brengen van een aantal bromfietsen kwamen de drie jongens de winkel binnen. Zij eisten geld en de eigenaar en hij moest een aantal bromfietsen los maken. Hierbij dreigde een van de daders het slachtoffer te slaan met een stok. De eigenaar wist te ontkomen. Kort hierop verlieten de drie daders het winkelpand en verdwenen in de richting van de Basiusstraat. Voorzover kan worden nagegaan wordt er niets vermist. De drie daders zijn tussen de 16 en 18 jaar oud. Ze waren alle drie donker gekleed. Twee van hen hadden een getinte huid de derde had een blanke huidskleur. Deze laatste had blond haar. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon 0900-8844.

Branden
Alkmaar / Heiloo, vrijdag 21 februari 2003.
In de nacht donderdag op vrijdag werd door een buurtbewoner brand ontdekt in een geparkeerde auto aan de Kempenstraat. Hij hoorde de claxon van de auto gaan en toen hij keek bleek de auto in de brand te staan. Deze werd volledig vernield. Twee auto's die vlak naast het brandende voertuig stonden geparkeerd hadden brandschade. Het vermoeden bestaat dat de brand is ontstaan door kortsluiting.

Een uur bleek dat vier vuilcontainers in brand stonden op de Slotenmakerstraat. Een onwonende was reeds begonnen met blussen. De containers stond naast een schutting die eveneens in brand vloog. Bij het ontstaan van deze brand wordt gedacht aan brandstichting.

Tot slot werd brand ontdekt in een geparkeerde auto aan de Pastoor van Muijenlaan in Heiloo. Buurtbewoners waren waker geworden van een harde knal en zagen vervolgens dat de auto in brand stond. Door de brand werden twee ramen vernield van een nabij gelegen woning. De auto brandde volledig uit. Ook bij het ontstaan van deze brand wordt gedacht kortsluiting in de bedrading van de auto.

Veroorzaker ongeval verdwijnt na aanrijding
Heerhugowaard, donderdag 20 februari 2003.
Donderdagavond omstreeks 19.30 uur, vond een aanrijding plaats op de Middenweg ter hoogte van perceel 53. De bestuurder van een bromfiets, een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard, reed over de Middenweg. Ter hoogte van genoemd perceel zag hij een bromfietser stil staan. Toen hij deze bromfiets tot op enkele meters was genaderd stuurde die bestuurder zijn bromfiets de rijbaan op waardoor een aanrijding tussen beide voertuigen ontstond. Beide bestuurders kwamen te val waarbij de 16-jarige gewond raakte aan zijn been. Terwijl men wachtte op de vader van het slachtoffer ging de andere partij er plotseling van door zonder dat hij zijn identiteit bekend had gemaakt. Het betreft een ongeveer 17-jarige jongen met een stevig postuur. Hij was gekleed in een zwarte leren jas en droeg een spijkerbroek (kleur niet bekend). De jongen reed op een rode bromfiets van het merk Aprillia Rally. Hij reed weg in de richting van het Rosa Spierplantsoen. Eventuele getuigen van dit ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon 0900-8844.

NOORDKOP

Inbraak woning
Den Helder, donderdag 20 februari 2003.
Donderdagmiddag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Zanddijk. Men was in het huis gekomen door het vernielen van een raam. Wat er precies is verdwenen kon de bewoner nog niet zeggen. Hij mist in ieder geval zijn televisietoestel.

Verkeerscontroles
Den Helder, donderdag 20 februari 2003.
Tussen 16.30 en 17.45 uur werden snelheidscontroles gehouden op de Jan Vervailleweg en de Torplaan waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 164
Aantal overtredingen: 26
Hoogst gemeten snelheid: 92 km/u
Op de Javastraat vond een controle plaats speciaal gericht op het dragen van de autogordel. Tijdens deze controle werden 23 bestuurders bekeurd omdat zij die gordel niet droegen.

Diefstal auto
Den Helder, donderdag 20 februari 2003.
Tussen donderdagavond 20.15 en 20.45 uur werd een personenauto gestolen vanaf de Van Galenstraat. Nadat de eigenaar zijn auto afgesloten had achter gelaten ontdekte hij een halfuur later dat het voertuig was verdwenen. Het betreft een auto van het merk Renault, type 19, 16V. De auto is zwart van kleur en voorzien van het kenteken 91-GX-FR. De eigenaar verklaarde dat het in korte tijd de tweede keer is dat deze auto wordt gestolen. De eerste keer was dat op 15 februari jl. Toen werd het voertuig terug gevonden in Burgerbrug.

Diefstal boottrailer
Dirkshorn, vrijdag 21 februari 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een boottrailer gestolen vanaf een parkeerterrein aan de Raadhuisstraat. Donderdagavond rond 21.00 uur had de eigenaar het voertuig nog staan. Toen hij vanmorgen omstreeks 08.00 uur langs liep bleek de trailer te zijn verdwenen. De trailer heeft een dubbele as en is door de eigenaar zelf gebouw. De kleur is zilvergrijs. Op de trailer was het Duitse kenteken ST-Y1395 gemonteerd.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontrole
Avenhorn, donderdag 20 februari 2003.
Donderdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de West. Tijdens deze controle werd 43 voertuigen en hun bestuurders gecontroleerd op snelheid en het dragen van de autogordel. Drie bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u. Twee bestuurder droegen geen autogordel en een passagier op een scooter kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

Jonge vrouw van tas beroofd
Zwaag, donderdag 20 februari 2003.
Donderdagavond kort na 21.00 uur werd een 19-jarige vrouw uit Hoorn van haar tas beroofd. Het slachtoffer reed op haar fiets in het tunneltje bij de Vredenhofstraat toen zij werd ingehaald door een bromfiets waarop twee personen zaten. Bij het passeren trok de duopassagier de tas van de schouder van het slachtoffer. Zij kwam hierdoor ten val. De bromfiets verdween in de richting van de Brik. Het slachtoffer kon alleen een summier signalement geven van de duopassagier van de bromfiets. Het betreft een Nederlandse jongen van tussen de 16 en 18 jaar met een smal postuur. Hij droeg een zwarte korte jas en een blauwe broek. Op zij hoofd had hij een zwarte muts. Eventuele getuigen van deze tasjesroof worden verzocht contract op te nemen met de politie in Hoorn telefoon 0900-8844.

Rijden onder invloed van alcohol
Hoorn, vrijdag 21 februari 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 32-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Provincialeweg. De man reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 350 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Auto gestolen uit garage
Schellinkhout, vrijdag 21 februari 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd in gebroken in een woning aan de Dorpsweg. Men kwam in de woning door het vernielen van een raam. Vanuit het huis werden de sleutels van de auto weggenomen waarna men de auto heeft weggenomen uit de garage. Het betreft een auto van het merk Peugeot, type 206. De auto is grijs van kleur en voorzien van het kenteken 47-LG-XF.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 21-02-2003 '
Lees ook