Nieuwsbericht d.d. dinsdag 21 mei 2002

NOORD-KENNEMERLAND

Inbraak in woonhuis
Alkmaar, maandag 20 mei 2002.
Afgelopen weekend werd ingebroken in een woning aan de Vestastraat. Men kwam binnen door het forceren van de voordeur. Het huis werd doorzocht en er werden sieraden weggenomen.

Verkeersongeval met letsel
Bergen, maandag 20 mei 2002.
Omstreeks 19.30 uur kwam een 20 jarige en uit Alkmaar afkomstige bromfietser die zijn rijwiel niet onder controle had ten val op het fietspad van de Kanaaldijk. Hij kwam lelijk
op het wegdek terecht en liep daarbij verwondingen op aan zijn gelaat. Hij werd per ambulance overgebracht naar het MCA.

Aanhouding na mishandeling en bedreiging
Heerhugowaard, maandag 20 mei 2002.
Omstreeks 21.00 uur werd een 26-jarige man uit IJmuiden aangehouden op verdenking van mishandeling. In een huis aan de Gouwe ging hij door het lint, mishandelde de bewoonster met wie hij eerder een relatie had en bedreigde een andere in de woning aanwezige man met de dood De geweldpleger werd ingesloten en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De vrouw liep letsel op aan haar hoofd.

Stunten leidt tot ongeval
Alkmaar, maandag 20 mei 2002.
Een 20-jarige motorrijder en zijn 21 jarige passagier, beiden afkomstig uit Alkmaar zullen niet snel vergeten dat de bestuurder even met zijn motorfiets wilde stuntten. Omstreeks 21.00 uur maakte de 20-jarige op de Huiswaarderweg een 'wheelie' -met het voorwiel los van het wegdek-. Hij had zijn motor daarbij niet onder controle en kwam ten val. Beiden liepen de nodige schaafwonden op en de bestuurder bovendien een beenbreuk. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de bestuurder volgt proces-verbaal.

Gestolen auto's uitgebrand
Alkmaar, dinsdag 21 mei 2002.
Vanmorgen omstreeks 06.00 uur trof de politie op een parkeerplaats t.h.v. station Alkmaar Noord twee auto's aan die kennelijk gestolen waren. De auto's een Honda Civic en een Fiat Panda waren kennelijk met opzet tegen elkaar gebotst en in brand gestoken. Het vuur was vanzelf weer gedoofd. De politie stelt een onderzoek in. De auto's waren onherstelbaar beschadigd.

Inbraak
Alkmaar, dinsdag 21 mei 2002.
Vanmorgen werd omstreeks 06.15 uur een keukenraam ingegooid van een huis aan de Justus van Effenstraat. Uit de keuken werd een handtas weggegrist waarna de inbreker zich uit de voeten maakte. De handtas bevatte een portemonnee, rijbewijs en paspoort. De bewoners zagen een ongeveer 16-jarige jongen wegrennen. Het volgende signalement werd bekend: Blanke jongen, lengte circa 1,65, lichtblond haar. Hij droeg een lichtgekleurde broek en een felgeel T-shirt.

Alcoholcontrole
Schoorl, maandag 20 mei 2002.
Maandagavond werd een alcoholcontrole gehouden in Schoorl. Op de Herenweg en de Damweg werden daarbij in totaal een kleine vijfhonderd bestuurders gecontroleerd op drankgebruik. Op de Damweg werden acht bestuurders van bromfietsers en auto's betrapt op het rijden onder invloed. Een 23-jarige man uit Schagen spande de kroon. Hij scoorde maar liefst 3,5 keer teveel bij de ademanalyse. Hij reed op een bromfiets. Tegen allen is proces-verbaal opgemaakt. Een 32-jarige man die zich aan de controle onttrok werd vanmorgen alsnog achterhaald. Nadat hem een stopteken was gegeven maakte hij zich uit de voeten. Zijn auto werd gisterenavond nog in Schoorl teruggevonden en in beslaggenomen. De man werd vanmorgen opgespoord en proces-verbaal aangezegd. Weliswaar niet voor het rijden onder invloed maar wel omdat hij zich uit de voeten had gemaakt. Heiloo. Op de Nieuwlandersingel werd een 32-jarige vrouw uit Heiloo in haar auto betrtapt op het rijden onder invloed. Zij bleek na een ademanalyse circa 2,5 keer teveel alcohol te hebben gebruikt. Ook tegen haar volgde proces-verbaal.

Getuigen van aanrijding gezocht
Limmen, maandag 20 mei 2002.
Omstreeks 21.30 uur gebeurde op de kruising Zeeweg / Provincialeweg een verkeersongeval waarbij een 15-jarige en uit Castricum afkomstige fietser werd aangereden en de automobilist doorreed. De fietser reed over het fietspad van de Provincialeweg en had bij het oversteken van de Zeeweg groen licht. Toen zij overstak werd zij aangereden door de bestuurder van een rode mercedes. De fietsster kwam ten val en liep enkele builen en schrammen op. De identiteit van de automobilist is niet bekend geworden. De politie hoopt op getuigen die meer kunnen vertellen over deze automobilist. Zij worden verzocht te bellen met het nummer 0900-8844.

NOORDKOP

Inbraak in woonhuizen
Schagen, maandag 20 mei 2002.
Afgelopen weekend werd ingebroken in een huis aan de Patrijzenhof. Men kwam binnen door het openbreken van een bovenlicht. Uit het huis werden sieraden weggenomen, maar ook werden een computer en een printer gestolen.
Wieringerwerf, maandag 20 mei 2002.
Ook tijdens het Pinksterweekend werd ingebroken in een huis aan de Hoeker. Ook hier kwam men binnen door het verbreken van een bovenlicht. Hier werd ook een computer gestolen. Den Helder, dinsdag 21 mei 2002.
Vanmorgen omstreeks 06.00 uur bemerkte een bewoner van een huis aan de Vijzelstraat dat werd ingebroken. Toen de man op onderzoek uitging trof hij de inbreker aan. De dader had een computer klaargezet om mee te nemen en was op een fiets. Er ontstond een worsteling waarbij de inbreker met een schroevendraaier een stekende beweging naar de bewoner maakte. De inbreker ging er vandoor zonder spullen. Hij reed op een fiets. Het betrof een man van ca. 45 tot 48 jaar oud, lengte ca. 1.75 meter, hij had stekelig haar.

Verkeersongeval onder invloed
Den Helder, dinsdag 21 mei 2002.
Een 28 jarige man uit Den Helder botste vannacht met zijn snorfiets tegen een muurtje op de Middenweg. Hij liep daarbij een beenwond op. De man verkeerde onder invloed. Een ademanalyse wees uit dat hij meer dan 1 maal teveel had gedronken. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rijden onder invloed
Tuitjenhorn, dinsdag 21 mei 2002.
Een 22-jarige vrouw uit Lutjewinkel werd op de Ambachtsdijk betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw reed daar omstreeks 02.45 uur in haar auto toen zij werd gecontroleerd. Een ademanalyse wees uit dat zij meer dan het dubbele van de toegestane hoeveelheid alcohol had gebruikt. Er volgde proces-verbaal tegen haar.

Inbraak in negen winkels
Niedorp, dinsdag 21 mei 2002.
Vandaag deden negen ondernemers uit Niedorp aangifte van inbraak in hun zaak. De panden bevinden zich aan de Trambaan en werden afgelopen nacht door inbrekers bezocht. De winkels staan enigszins afgezonderd in een winkelcentrum bijeen. In de meeste gevallen werd op grove wijze ingebroken en geld ontvreemd. Bij een schoenenwinkel werden enkele tientallen paren schoenen ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.
De politie gaat er van uit dat de inbrekers met een auto ter plaatse zijn geweest en doet hierbij een oproep aan eventuele getuigen zich te melden op telefoon 0900-8844.

Verkeerscontrole
Schagen, dinsdag 21 mei 2002
Op de Zijperweg werd vanmorgen een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder gebruik te maken van de vereiste autogordel. Bovendien werd bekeurd voor het feit dat een kentekenplaat niet leesbaar was en voor het feit dat een hulpkoppeling niet juist bevestigd was.

WESTFRIESLAND

Verkeersongeval met letsel
Hoorn, maandag 20 mei 2002.
Een 46-jarige motorrijder uit Zaandam kwam omstreeks 17.00 uur op de A7 t.h.v. de aansluiting met de Provincialeweg naar Avenhorn een klapband. Hierdoor had hij zijn motor niet meer onder controle en kwam ten val. De man liep hierbij vermoedelijk gekneusde ribben op en werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Nog een motorrijder ten val
Abbekerk, maandag 20 mei 2002.
Omstreeks 19.00 uur gebeurde op de A7 t.h.v. de afslag Medemblik ook een eenzijdig ongeval waarbnij een motorrijder betrokken was. De man raakte op tot nu toe onverklaarbare wijze in de slip en kwam ten val. Hij liep hoofdletsel op en werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis, alwaar hij werd opgenomen.

Surveillance te water
Bovenkarspel, maandag 20 mei 2002.
Vanwege de grote drukte op de binnenwateren heeft de politie gisteren een surveillance uitgevoerd op de wateren in Westfriesland, omgeving Enkhuizen en Grootebroek. Er werd gecontroleerd op binnenvisserij, het gedrag van speedboten en het vervoer van passagier over het water. In alle gevallen kon worden volstaan met waarschuwingen.

Diefstal auto
Oosthuizen, maandag 20 mei 202.
Afgelopen weekend werd vanaf een parkeerplaats aan de Wijzend een zwarte BMW325 ix gestolen. De auto is voorzien van het kenteken RF-54-DG.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 21-05-2002 '
Lees ook