Nieuwsbericht

Vrijdag 21 juni 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Beroving
Alkmaar, woensdag 19 juni 2002. Op woensdagmiddag omstreeks 15.45 uur werd een 13-jarige Alkmaarse jongen overvallen in het fietstunneltje tussen de Grevelingen en de Vennewaard in Alkmaar. De jongen reed op de fiets en werd tot stoppen gedwongen door drie jongens. Twee van de jongens hadden een mes waarmee het slachtoffer werd bedreigd. Hij moest meelopen naar het voetbalveldje aan de Vennewaard. Hier moest hij zijn geld afgeven. Toen hij 7 euro had gegeven mocht hij weer weg. De daders waren jongens van ongeveer 15 jaar oud.

Harddrugs en bromfietsen
Alkmaar, donderdag 20 juni 2002. Op donderdagavond omstreeks 19.50 uur werd op het Canadaplein in Alkmaar een controle gehouden op drugsoverlast en bromfietsgebruik. In totaal werden vijftien bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een valhelm of een opgevoerde bromfiets. Een 27-jarige Alkmaarder werd aangehouden. De man bleek drugs bij zich te hebben. De man viel op omdat hij bij een groepje drugsgebruikers vermoedelijk stond te handelen. De man probeerde aanvankelijk weg te vluchten. Er waren echter diverse politiepatrouilles in de directe omgeving, zodat de man snel gepakt kon worden. Hij bleek diverse zakjes met drugs bij zich te hebben. De man is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Een 27-jarige Alkmaarder werd ook aangehouden. Hij werd gecontroleerd als bestuurder van een personenauto. Toen bleek dat tegen de man nog enkele vonnissen open stonden werd hij aangehouden. In de auto van de verdachte werd vervolgens een verboden werpmes aangetroffen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met drank

- Alkmaar, donderdag 20 juni 2002. Op donderdagavond omstreeks 21.00 uur reed een 30-jarige Alkmaarder op een bromfiets over de Wognumsebuurt in zijn woonplaats. Bij het voorbijrijden raakte hij de spiegel van een personenauto. Toen de politie ter plaatse kwam bemerkten zij dat de man alcohol had gebruikt. Ademanalyse wees uit dat hij 770 ugl alcohol in zijn adem had. Dat is drieëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl. De man kreeg een proces-verbaal.

- Alkmaar, vrijdag 21 juni 2002. Op vrijdagmorgen omstreeks 01.10 uur zag een politiepatrouille een personenauto rijden op de A9 onder Akersloot. De bestuurder reed in de richting Alkmaar. Hij had daarbij beide rijstroken en de vluchtstrook nodig. Op het verkeersplein Kooimeer reed hij drie keer de rotonde rond, waarbij hij het rode verkeerslicht regelmatig negeerde. Uiteindelijk kwam hij tot stilstand toen hij tegen een auto aanreed die wel voor het rode licht stopte. De bestuurder, een 38-jarige Alkmaarder bleek 1030 ugl alcohol in zijn adem te hebben. Dat is bijna vijf maal het wettelijk maximum. De man kreeg proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanrijding met letsel
Heerhugowaard, donderdag 20 juni 2002. Op donderdagavond omstreeks 21.20 uur vond er op de kruising Westtangent - Stationsweg te Heerhugowaard een aanrijding plaats. Een 25-jarige automobilist uit Leeuwarden reed over het Westtangent. Op genoemde kruising had hij groen licht en reed door. Een 15-jarig meisje uit Hoorn reed op een bromfiets over de Stationsweg. Hij negeerde op genoemde kruising het rode verkeerslicht. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietster diverse kneuzingen opliep. Een eveneens 15-jarig meisje uit Hoorn, dat achterop de bromfiets meereed, liep letsel aan haar schouders op. Beide meisjes werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Alcoholcontrole
Alkmaar, vrijdag 21 juni 2002. Op vrijdagmorgen omstreeks 00.30 uur werd een 36-jarige Alkmaarder in zijn woonplaats op de Koedijkerstraat gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 260 ugl. Dat is juist een slok meer dan de toegestane 220 ugl. De man kreeg een proces-verbaal.

Inbraak woning
Broek op Langedijk, vrijdag 21 juni 2002. In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg Broek op Langedijk bezoek van het dievengilde. In een woning aan de Schoener werd ingebroken. De daders kwamen binnen door een de voordeur te forceren. In de woonkamer werden kasten doorzocht. Er werd echter niets weggenomen. In een woning aan de Tjalk werd een raam geforceerd. Uit een jas werd een portefeuille weggenomen. Bij een woning aan de Schoener kwam men binnen door de achterdeur open te breken. Hier vermist men twee kinderportemonneetjes.

Gewapende overval
Heerhugowaard, vrijdag 21 juni 2002. Op vrijdagmorgen omstreeks 07.25 uur werd een benzinestation aan de Rustenburgerweg te Heerhugowaard overvallen. De overvaller kwam het winkelgedeelte van het station binnen en bedreigde de caissière met een mes. Ook probeerde hij geld uit de kassa weg te nemen. Omdat de eigenaar van het station aan kwam lopen maakte de man zich uit de voeten. Hierbij ontstond er een worsteling tussen de eigenaar en de verdachte. De eigenaar van het station raakte hierbij gewond toen hij met het mes in de hals werd geraakt. De overvaller vluchtte vervolgens weg in een auto. Op basis van het kenteken kon de man, een 31-jarige Heerhugowaarder, aan het eind van de morgen worden aangehouden. De man is ingesloten.

NOORDKOP

Tasjesrover aangehouden
Den Helder, vrijdag 21 juni 2002.
Woensdag is in Zaandam een 32-jarige man uit Den Helder aangehouden die in zijn woonplaats de afgelopen week vier ouderen van hun tas heeft beroofd. De politie van Den Helder maakte een aantal rechercheurs vrij voor deze zaken en was de man al op het spoor. Woensdagmiddag werd een groot deel van de wijk Nieuw Den Helder afgeblokt door agenten en rechercheurs om de man op heterdaad te kunnen betrappen. Die middag dook hij echter op in Zaandam waar hij poogde van een fietsster een tas te stelen. Omdat zij de hengsels van de tas om haar stuur had gebonden mislukte dit. De vrouw kwam ten val. Surveillerende agenten waren in de buurt en zagen kans de verdachte aan te houden. Hij is die middag voor nader onderzoek naar Den Helder overgebracht. De man heeft bij de recherche de vier zaken bekend. Het begon met de beroving van een oma met haar kleinkind afgelopen zondag 16 juni bij de Donkere Duinen. De 60-jarige vrouw kwam met haar
1-jarige kleinkind op de fiets ten val en moest ter observatie voor een nacht in het ziekenhuis worden opgenomen. Daarna sloeg de man toe op maandag 17 juni aan de Marsdiepstraat. Daar werd van een 90-jarige vrouw een tas uit haar rollator gestolen. Op dinsdag 18 juni werd van een 76-jarige vrouw die liep op de Zoomstraat, een tas uit haar hand gerukt. Later die dag werd een 75-jarige vrouw slachtoffer van de berover. Haar tas werd bij Vrede en Vrijheid door de verdachte afhandig gemaakt. De tassen van deze twee laatste berovingen werden op aanwijzing van de verdachte teruggevonden. Het geld was er echter uit. De verdachte is vandaag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar en zal in bewaring worden gesteld.

Gestolen auto duikt op in Amsterdam
Den Helder, vrijdag 21 juni 2002.
De BMW 325 I die op woensdag 19 juni 2002 gestolen werd vanaf de Willem Barentszstraat is terecht. Laat in die middag werd de auto gesignaleerd in Amsterdam. De politie trok het kenteken na en ontdekte dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De inzittenden uit Den Helder, een 32-jarige man en een 22-jarige vrouw, werden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het bureau in Den Helder waar de recherche een nader onderzoek instelde. De man wordt tevens verdacht van een woninginbraak eind april in de Flevostraat. Bij die inbraak werd een geldbedrag, sieraden en een TV weggenomen. De vrouw is donderdagmiddag heengezonden. De man is vandaag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar. Hij wordt in bewaring gesteld.

Diefstal auto
Schagen, donderdag 20 juni 2002. Op donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Witte Paal te Schagen. De eigenaar van een garagebedrijf had zijn zwarte BMW 323ci cabrio (kenteken 28-FP-SV) geparkeerd naast zijn bedrijf. In de showroom waren een man en een vrouw aan het kijken. Mogelijk hebben zij de contactsleutels van de auto bij de balie weg gehaald. Toen de eigenaar naar buiten keek zag hij de twee personen in zijn auto stappen en wegrijden. Door de eigenaar en een personeelslid van het bedrijf werd de achtervolging ingezet. De politie sloot zich hierbij aan. Een politiehelikopter werd ook ingeschakeld. De autodieven wisten echter te ontkomen.

Gokkast gekraakt
Den Helder, donderdag 20 juni 2002. Op donderdagavond omstreeks 23.00 uur ging het alarm af van een van de automaten in de speelhal aan de Spoorstraat te Den Helder. Even daarop vluchtten twee personen de zaak uit. Onderzoek wees uit dat zij de geldlade van een speelapparaat hadden geforceerd en de inhoud hadden weggenomen. Even later konden twee mannen worden aangehouden op het NS-station in Den Helder. Het ging om een 22 en een 35-jarige man uit Amsterdam. Beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld.

WESTFRIESLAND

Inbrekers aangehouden
Hoorn, vrijdag 21 juni 2002. Op vrijdagmorgen omstreeks 04.25 uur kreeg de politie melding dat er werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Lepelaar te Hoorn. Toen de politie ter plaatse kwam zag zij twee mannen wegrennen. Na enig zoekwerk werd een van de inbrekers teruggevonden. Hij lag in een tuin aan de Ekster bij te komen. Zijn gehijg had hem daarbij verraden. De andere inbreker werd in een steeg achter de Koolmees aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De gegevens van de andere verdachte zijn (nog) niet bekend. Het bedrijf op de Lepelaar heeft aangifte gedaan van de diefstal van drie computers. Deze werden vernield teruggevonden, nadat ze op de vlucht waren weggegooid.

Inbraak woning
Nibbixwoud, vrijdag 21 juni 2002. In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 23.00 en 08.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Oosterwijzend te Nibbixwoud. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. Uit de woning werden diverse gouden sieraden ontvreemd. Ook werden autosleutels weggenomen. Uit de auto werd een zonnebril ontvreemd. De auto zelf kon niet worden weggenomen omdat er op de oprit nog een auto voor stond.

Aanrijding met alcohol
Bovenkarspel, vrijdag 21 juni 2002. Op vrijdagmorgen omstreeks 111.45 uur kreeg een 51-jarige vrouw uit Enkhuizen in een personenauto een eenzijdig ongeval. De vrouw reed achteruit en kwam naast de weg in de greppel tot stilstand. Zij bleek alcohol te hebben gebruikt. De vrouw blies 985 ugl. Dat is bijna viereneenhalf keer het wettelijk maximum van 220 ugl. Zij kreeg een proces-verbaal. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Betrokkene van aanrijding gezocht
Enkhuizen, zaterdag 15 juni 2002. Op zaterdagmiddag omstreeks 12.00 uur werd op de Zuiderkerkstraat te Enkhuizen, ter hoogte van bakkerij Massenberg, een 8-jarig meisje aangereden door een vrouw op een fiets. Het meisje was daarbij gevallen en had een kuit- en een scheenbeen gebroken. De vrouw was aanvankelijk ter plaatse gebleven maar is vervolgens weggereden. Haar identiteit is niet bekend. De politie verzoekt de betrokken vrouw of eventuele getuigen van het ongeval zich te melden. De politie Stede Broec is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 21-06-2002 '
Lees ook