Nieuwsbericht d.d. woensdag 22 mei 2001

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeersongeval met letsel
Heerhugowaard, dinsdag 21 mei 2002.
Doordat de bestuurder van een vrachtauto geen voorrang verleende aan een fietsster kwam deze laatste ten val en liep daarbij letsel op aan haar schouder. De chauffeur, een 33-jarige man uit Schagerbrug reed, omstreeks 16.15 uur, met zijn auto over de Jupiterlaan in de richting van de Saturnuslaan Op het Westtangent verleende hij geen voorrang aan de 17-jarige en uit Broek op Langedijk afkomstige fietsster.

Verkeersongeval met letsel
Heerhugowaard, dinsdag 21 mei 2002.
Op de van Vosbergenlaan gebeurde omstreeks 16.30 uur een verkeersongeval met letsel waarbij een voetganger ernstig letsel opliep. De voetganger, een 11 jarige jongen uit Heerhugowaard stak de rijbaan over toen daar net een vrachtwagen met aanhanger reed. De jongen kwam met de aanhanger in aanraking en liep daarbij verschillende verwondingen op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het MCA te Alkmaar.

Snelheidscontroles
Alkmaar/Heerhugowaard, dinsdag 21 mei 2002.
Op de Boekelerdijk werd aan het eind van de middag een snelheidscontrole gehouden. Ruim 1300 auto's passeerden de radar. Er bleken er 23 in overtreding. De snelste reed 115 in plaats van de toegestane 80 km/h.
Heiloo. Op de Kanaalweg werd tussen 20.00 en 21.00 op snelheid gecontroleerd. Er passeerden 210 auto's de radar. 66 bestuurders bleken te snel te rijden. Hoogst genoteerde snelheid 83 i.p.v. het maximum van 50 km/h.
Heerhugowaard. Op de Middenweg werden tussen 21.00 uur en 22.00 uur nog eens 168 auto's gecontroleerd. Daarvan bleken er 16 in overtreding. Hier werden enkele forse overtredingen geconstateerd. Een motorrijder passeerde met maar liefst 149 km/h de radar. Ter plekke geldt 50 als maximum.

Dubbele pech
Een 16-jarige fietsster uit Castricum had gisteren dubbele pech. Op de kruising van de Cieweg - Rensdorpstraat kwam zij in aanraking met een auto die haar geen voorrang verleende. De automobilist is nog wel even gestopt maar vervolgens doorgereden. Zonder zijn identiteit achter te laten. Omdat de fietsster niet op eigen kracht verder kon bracht een andere automobilist haar naar school.
Haar fiets had zij op slot tegen de bosjes gezet. Toen ze 's avonds terugkwam om deze te halen bleek deze gestolen.

Inbraak in woonhuis
Alkmaar,, dinsdag 21 mei 2002.
Omstreeks 18.00 uur bemerkten bewoners van de Hofdijkstraat dat er werd ingebroken in een huis in hun straat. Zij beletten daarbij de inbreker er op een kinderfietsje vandoor te gaan. De man vervolgde zijn weg toen te voet. De gewaarschuwde politie kon de man echter niet meer achterhalen. Bij de betreffende woning bleek een achterraam ingeslagen te zijn. Het huis was doorzocht. De inbreker nam een leeg geldkistje mee, enkele bierflesjes en een fles champagne. Hert gaat om een blanke man, leeftijd ca. 30 tot 40 jaar, lengte ca. 1.70 tot 1.75 meter, rood blond kort haar. Hij had enkele tatoeages.

Belediging
Alkmaar, dinsdag 21 mei 2002.
Omstreeks 20.00 uur werd een 18-jairge jongen aangehouden nadat hij agenten had beledigd. De agenten controleerden de bromfiets van de verdachte waarna hij in woede uitbarstte en zich verbaal op de politiemensen uitleefde. Toen hij vervolgens werd aangehouden verzette hij zich. Hij werd overgebracht naar het bureau. Daar werd proces-verbaal opgemaakt, waarna hij werd heengezonden.

Poging tot inbraak.Bergen, dinsdag 21 mei 2002. Tussen maandag 10.30 en dinsdag 19.30 uur werd geprobeerd in te breken in een woning aan de Wilgenlaan. De woning werd voor de tweede keer in een maand tijd door inbrekers bezocht. Er ontstond schade aan de kozijnen maar nu kon men echter niet binnenkomen, mede dankzij preventieve maatregelen die de bewoners hadden getroffen.

Berover aangehouden
Alkmaar, dinsdag 21 mei 2002.
Omstreeks 21.00 uur werd een 27 jarige man uit Alkmaar aangehouden die kort tevoren had geprobeerd een bromfiets van een plaatsgenoot te stelen. E.e.a. ging met geweld gepaard. De 21-jarige vond zich met de bromfiets in de Diggelaarsteeg toen hij door de berover werd aangevallen. De berover trok een zwarte muts over zijn hoofd en sloeg met een tafelpoot het vizier van de helm van het slachtoffer in. De gewaarschuwde politie kon de verdachte op de Laat aanhouden. Hij werd ingesloten en wordt verhoord. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn hoofd.

Caravan uitgebrand.
Heerhugowaard, woensdag 22 mei 2002.
Afgelopen nacht werden politie en brandweer gewaarschuwd in verband met een caravanbrand aan het Westtangent. Toen zij ter plaatse kwamen bleek het vehikel reeds nagenoeg door het vuur verwoest. DE politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak en de eigenaar van de caravan.

Onder invloed tegen geparkeerd
Alkmaar, woensdag 22 mei 2002.
Een politiepatrouille hield vannacht omstreeks 02.00 uur op het Arkplein een auto aan waarvan de achterbumper los hing. Onderzoek wees uit dat de bestuurder onder invloed verkeerde. Een ademanalyse gaf aan dat hij 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gebruikt. De oorzaak van de loshangende bumper werd hiermee ook verklaard. De bestuurder bleek namelijk op de Wielingenweg twee geparkeerde auto's te hebben aangereden. De verdachte, een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd ingesloten. Nader onderzoek wees uit dat hij nog in het krijt stond bij justitie wegens eerdere veroordelingen terzake alcoholmisbruik. Hij zal voorlopig nog wel even vast zitten. Er volgt proces-verbaal tegen hem.
Inbraak
Akersloot, woensdag 22 mei 2002
Afgelopen nacht werd ingebroken in een huis aan de Kerkemeer. Bewoners werden omstreeks 03.00 uur wakker van geluid maar realiseerden zich niet dat er op dat moment werd ingebroken, dit ontdekten zij vanmorgen. Men kwam binnen door het forceren van een achterdeur. Uit het huis werden twee portemonnees met geld weggenomen. Zuid-scharwoude. Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Winterkoning. Het is niet bekend hoe de inbrekers zich hier toegang verschaften. Er werden portemonnees een draagbare telefoon en een laptop computer ontvreemd.
Heiloo. Hier werd ingebroken in een huis aan de Spillaan. Men kwam binnen door het forceren van het slot van een schuurdeur, waarna men zich vervolgens toegang verschafte tot de woning. Daar werden o.a. de sleutels van een zwarte Opel Astra gestolen waarna men er met de auto vandoor ging. De auto is voorzien van het kenteken ZL-HH-20.

Verkeersongeval met letsel
Castricum, woensdag 22 mei 2002-05-22 Vanmorgen gebeurde omstreeks 09.30 uur een ongeluk waarbij een fietsster en een automobilist betrokken waren. De fietsster, een 13-jarig meisje uit Castricum stak de rijbaan van de Oranjelaan over zonder voorrang te verlenen aan de 62-jarige automobilist. Het meisje liep letsel op aan haar arm en werd overgebracht naar het MCA te Alkmaar.

Snelheidscontrole
Egmond aan den Hoef, woensdag 22 mei 2002
Vanmorgen werd op de Hoeverweg op snelheid gecontroleerd. Daarbij passeerden een kleine 300 automobilisten de radar. Er werden 19 overtredingen geconstateerd, de snelste reed 113 i.p.v. het maximum van 80 km/h.

Diefstal auto
Emognd-Binnen, woensdag 22 mei 2002
Vanaf de Abdijlaan werd afgelopen nacht een zwarte MBW 525TD gestolen. De auto is voorzien van het kenteken DL-SN-88.

NOORDKOP

Inbraak
't Veld, dinsdag 21 mei 2002
Tussen 16.00 en 19.30 uur werd ingebroken in een huis aan de Oranjelaan. Vermoedelijk kwamen de inbrekers hier binnen door een slaapkamerraam. Uit het huis werd geld uit een portemonnee gehaald.

Auto brand uit
Wieringerwerf, dinsdag 21 mei 2002
Omstreeks 20.00 uur raakte een auto in brand op de A7. De auto reed op dat moment op de westelijke rijbaan richting Hoorn. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde. De inzittenden kwamen met de schrik vrij, het wrak werd weggetakeld.

Snelheidscontroles
Slootdorp/Middenmeer/Kleine Sluis, dinsdag 21 mei 2002 Op verschillende plaatsen in genoemde dorpen werden tussen 15.00 en 20.00 uur snelheidscontroles gehouden. Daarbij werden 9 bestuurders betrapt. De snelste reed 133 i.p.v. het maximum van 50 dat ter plekke was toegestaan.

WESTFRIESLAND

Verzoek om getuigen
Wervershoof, zondag 19 mei 2002. Op zondagavond omstreeks 19.30 uur is er een tractor gestolen vanaf de Dorpsstraat in Wervershoof. Het betreft een tractor van het merk Massey Ferguson uit 19790 met cabine. De tractor is rood met een grijs dak. Buurtbewoners hebben omstreeks genoemd tijdstip de tractor via de Kibbel weg zien rijden, maar dachten dat de eigenaar erin zat. Mensen die de verdwenen tractor hebben gezien in de omgeving van Wervershoof of weten waar deze staat kunnen contact opnemen met de politie van Stede Broec, telefoonnummer 0900-8844.

Verkeersongeval met letsel
Venhuizen, dinsdag 21 mei 2002.
Omstreeks 20.00 uur kwamen 2 fietsers uit Hem op de Kerkweg ten val toen zij met hun sturen in elkaar kwamen toen zij moesten uitwijken voor een tegemoetkomende automobilist. De man liep hierbij een lelijke hoofdwond op en werd per ambulance overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Inbraak in winkel
Enkhuizen, woensdag 22 mei 2002
Afgelopen nacht werd ingebroken in een winkel aan de Westerstraat. Op een grove wijze werd de achterdeur, grenzende aan de Torenstraat opengebroken waarna men uit de winkel computers, DVD's beeldschermen en telefoons wegnam. Behalve de schade door gestolen goederen werd er ook grote schade aangericht door grove vernielingen die bij de inbraak gepleegd werden.

Verkeersongeval met letsel
Hoorn, woensdag 22 mei 2002.
Omstreeks 09.00 uur gebeurde op de kruising
Middelweg/Molengang/Sterrenweg een ongeluk. Een 47-jarige automobiliste uit Hoorn kreeg van een 56-jarige plaatsgenoot op genoemde kruising geen voorrang waarna de auto's botsten. De 47-jarige liep letsel op en werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis. De auto's werden zwaar beschadigd afgevoerd.

Verkeerscontroles
Hoorn, woensdag 22 mei 2002
Vanmorgen werden op enkele plaatsen verkeerscontroles gehouden. Bij de kruising Provincialeweg/Keern werd vijf keer bekeurd voor het rijden door rood. Op het Ganker in Benningbroek werden bekeuringen uitgeschreven voor overschrijding van de maximum snelheid en het niet gebruiken van de autogordel.

Diefstal auto
Hoorn, woensdag 22 mei 2002
Vanaf een parkeerplaats aan de Westerdijk werd een blauwe MBW 316 gestolen. De auto is voorzien van het kenteken GJ-BV-33.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 22-05-2002 '
Lees ook