Nieuwsbericht

maandag 22 juli 2002, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Alcoholcontrole
Egmond aan de Hoef, 21 juli 2002.
De politie heeft zondagavond tussen 21.30 en 13.30 uur gecontroleerd op de Egmonderstraatweg. Twee bestuurders kregen proces-verbaal en een rijverbod, omdat zij teveel gedronken hadden.

Ingebroken in kas
Castricum, 22 juli 2002.
Tijdens het weekend is een kas aan de Zanderijweg in Bakkum vernield. Men heeft het glas kapotgeslagen en diverse gereedschappen meegenomen, zoals een schuurmachine, cirkelzaag, dakbrander, nietapparaat, decoupeerzaag e.d.

Voormalige bakkerij afgebrand
Bergen, 22 juli 2002.
Omstreeks 11.00 uur is brand uitgebroken in een voormalige bakkerij aan de Leo Gestelweg. Een omwonende rook brandlucht en zag rook uit het pand komen. Hij waarschuwde de brandweer. Al snel ontwikkelde zich een uitslaande brand, die de brandweer als middelbrand kwalificeerde. Drie brandweerauto's waren ter plaatse. Rond 12.00 uur was de brand onder controle. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en er was geen risico voor omwonenden. Er werd een minimale hoeveelheid asbest aangetroffen, dat door de brandweer is afgevoerd. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.

Hennepplantage opgerold
Alkmaar, 22 juli 2002.
De politie heeft vanmorgen na klachten van stankoverlast door omwonenden, een inval gedaan in een pand aan de Koelmalaan. In de kelder van het pand bleek een hennepplantage te zijn gevestigd. De ongeveer 450 planten die oogstrijp waren zijn op last van de Officier van Justitie vernietigd. De apparatuur is inbeslagggenomen. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de plantage.

Recherche-onderzoek oorzaak brand in flatgebouw Alkmaar, 22 juli 2002.
De oorzaak van de brand zaterdagochtend op een etage van een flatgebouw aan de Geulstraat, is nog niet vastgesteld. Technisch onderzoek heeft geen uitsluitsel gegeven over de oorzaak. De Alkmaarse recherche zet het onderzoek voort.

'Collecteur' aangehouden
Alkmaar, 22 juli 2002.
De politie heeft op de Muiderwaard een 26-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden, die gewapend met blocknote en pen bij mensen aanbelde en een eenmalige bijdrage van 5,-- vroeg voor de gehandicapte medemens. De man kon zich niet als zodanig legitimeren. Hij is aangehouden voor oplichting.

NOORDKOP

Met teveel alcohol achter het stuur
Texel, 22 juli 2002.
Een 22-jarige bestuurder uit Utrecht is om 03.00 uur in De Koog, op de Brink aangehouden. Hij had blies 425 ug/l, dat is 2 keer teveel. De man kreeg een boete en een rijverbod van 4 uur.

Toezicht op openbare orde
Texel, 22 juli 2002.
De politie heeft ook zondagavond tot in de vroege uurtjes toezicht gehouden in De Koog. Diverse bekeuringen werden gegeven voor wildplassen en andere baldadigheden. Ondanks het vele uitgaanspubliek dat op straat was, bleef daardoor alles onder controle.

Diefstal uit woning

- Schagen, 21 juli 2002.
Uit een woning aan de Regentenstraat zijn tussen 14.15 en 23.15 uur diverse levensmiddelen uit de koelkast en een Siemens digitale telefoon gestolen. De dader is binnengekomen, omdat de achterdeur niet afgesloten was. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
- Texel, 21 juli 2202.
Uit een vakantiewoning aan de Californiëweg in De Koog zijn tussen 18.00 en 21.00 uur twee fotocamera's (een Fuji en een Praktica) gestolen. De dader is waarschijnlijk binnengekomen door een niet afgesloten raam.

Aanhoudingen na mishandeling
Callantsoog, 22 juli 2002.
Twee 18-jarige Duitse vrouwen hebben zich bij de politie gemeld, omdat zij omstreeks 00.30 uur op de Patrijzenweg zouden zijn geslagen en bespuugd door jongens en meisjes op scooters. De groep zou 'verhaal' zijn komen halen nadat de Duitse meisjes in een discotheek eerder op de avond een meningsverschil hadden gehad met enkelen uit de groep. Aan de hand van getuigenverklaringen heeft de politie een 16-jarig meisje uit Oudesluis en een eveneens 16-jarige jongen uit Den Helder aangehouden. Beiden zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau in Den Helder.

Mishandeling
Burgervlotbrug, 22 juli 2002.
Een 18-jarige jongen uit Schagen heeft aangifte van mishandeling die afgelopen vrijdag omstreeks 12.30 uur op de Belkmerweg plaatsvond. Het slachtoffer werkt met als bollepeller met een aantal leeftijdgenoten. Deze collega's wilde zijn brommer lenen, maar daar stemde de jongen niet mee in. Dat leverde hem in eerste instantie de titel 'sukkel' op. Enkele dagen later schopte en sloeg een van hen hem in het gezicht. Hij liep hierbij een gekneusde oogkas en een gescheurde spier op. De politie onderzoekt de zaak.

WESTFRIESLAND

Auto tegen gevel
Hoorn, zondag 21 juli 2002. Op zondagavond omstreeks 20.00 uur reed een 26-jarige man uit Medemblik in een personenauto over de J.D. Pollstraat in Hoorn. Hij kwam uit de richting Drieboomlaan en ging in de richting Bontekoestraat. In een bocht wilde betrokkene linksaf slaan. De bestuurder reed hiervoor over de middenberm en wilde het verlaagde trottoir richting Binnenstad oprijden. Hier schrok hij van een tegenligger en raakte de macht over het stuur kwijt. Hierdoor belandde hij met zijn auto in de tuin van een woning en kwam tegen de voorgevel tot stilstand. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 475 ugl. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal.

Inbraak woning

- Opmeer, zondag 21 juli 2002. Tussen vrijdag 20.00 uur en zondag 21.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Breestraat te Opmeer. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. Uit de woning werden een TV/videocombinatie en een magnetron ontvreemd.
- Hoorn, maandag 22 juli 2002. Op maandagmorgen omstreeks 01.25 uur werd een bewoner van de Lijster in Hoorn wakker van een harde klap. Toen hij ging kijken zag hij twee personen hard weglopen vanaf een andere woning aan de Lijster. Hier bleek te zijn ingebroken. Het gehele huis bleek te zijn doorzocht. In ieder geval werden een computer, een videorecorder en een TV ontvreemd. De afwasmachine stond al klaar om weggehaald te worden. De bewoners van het pand waren op vakantie.

- Grootebroek, maandag 22 juli 2002. Op maandagmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Nuwendoorn te Grootebroek. De daders waren binnengekomen met de "gaatjesboor-methode". Uit de woning werden vermoedelijk de contactsleutel ontvreemd van een personenauto. De Mercedes met kenteken 04-JP-ZG bleek te zijn ontvreemd.

Brand

- Hoorn, zondag 21 juli 2002. Op zondagavond, omstreeks 22.30 uur werd brand ontdekt in een woning aan de Rijnweg te Hoorn. De gewaarschuwde brandweer kon de brand in de flat op de tweede etage blussen. In de woning werden restanten van een hennepplantage aangetroffen. In verband met de brand werd de 32-jarige bewoner aangehouden. Onderzocht wordt of er sprake is van brandstichting.

- Ursem, maandag 22 juli 2002. Op maandagmorgen werd een brand ontdekt in het clubgebouw van de muziekvereniging aan de Noorderdijkweg te Ursem. Aangezien het terrein waarop het pand staat grenst aan dat van de brandweer, kon snel met bluswerkzaamheden begonnen worden. Toch ontstond er aanzienlijke schade aan h et pand en aan de instrumenten die daar liggen opgeslagen. Een technisch onderzoek naar de brandoorzaak wordt ingesteld.

Inbraak in winkel
Hoorn, maandag 22 juli 2002. Op maandagmorgen omstreeks 03.00 uur werd een inbraak ontdekt in een winkelpand aan de Liornestraat te Hoorn. De daders waren de drogisterij binnengekomen door een roldeur aan de achterzijde van het pand te forceren. Uit de winkel werden parfums ontvreemd. Ook ontstond er schade aan het winkelinterieur.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 22-07-2002 '
Lees ook