Nieuwsbericht

Donderdag 23 mei 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeersongeval onder invloed
Alkmaar, donderdag 23 mei 2002.
Omstreeks 00.00 uur gebeurde op de Ommering een verkeersongeval op de kruising met de Bestevaerstraat. Een 32-jarige Alkmaarder verleende geen voorrang toen hij vanaf de Bestevaerstraat de Ommering opreed. Hij botste hierbij op de auto van een 43-jarige Alkmaarder. De 32-jarige bleek onder invloed. Een ademanalyse wees uit dat hij meer dan 3 maal teveel alcohol gebruikt had. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Drugsdealer aangehouden
Alkmaar, donderdag 23 mei 2002.
Omstreeks 00.45 uur constateerden politiemensen op de Stationsweg dat er kennelijk in verdovende middelen werd gedeald. Bij een nader onderzoek troffen zij 13 wikkels met een onbekend verdovend middel aan. De wikkels, kennelijk bedoeld voor de handel werden in beslaggenomen. Ter plekke werd een 27-jarige man aangehouden. Hij werd ingesloten en wordt verhoord. De in beslag genomen stof zal worden onderzocht.

Proces-verbaal na weigering ademanalyse
Alkmaar, donderdag 23 mei 2002.
Omstreeks 03.00 uur werd een 31-jarige man uit Amsterdam op de Westerweg betrapt op het rijden onder invloed in een personenauto. Hij werd overgebracht naar het bureau teneinde een ademanalyse te ondergaan. Hij weigerde echter zijn medewerking te verlenen. Dit pleitte hem niet vrij, er werd proces-verbaal wegens deze weigering opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak, auto gestolen
Alkmaar, donderdag 23 mei 2002.
Afgelopen nacht werd ingebroken in een huis aan de Vlaanderenstraat. Men verschafte zich toegang door via een bovenlicht een raam daaronder te openen. Gestolen werden o.a. videoapparatuur en persoonlijke bescheiden zoals rijbewijs, bankpassen en kentekenbewijs. Ook werden de autosleutels gestolen waarmee vervolgens ook de auto die bij de woning stond werd meegenomen. Het gaat om een zwarte Mercedes, ML320, voorzien van het kenteken 31-FV-VK.

Diefstal auto
Bergen, donderdag 23 mei 2002.
Vanmorgen ontdekte de eigenaar van een witte Volvo 240 dat deze was gestolen. De auto is voorzien van het kenteken SJ-77-TL. De eigenaar had abusievelijk de sleutels in het contact achtergelaten, kennelijk heeft een dief direct zijn kans schoon gezien.

Beroving
Alkmaar, woensdag 22 mei 2002.
Omstreeks 15.30 uur werd een 31-jarige man uit Alkmaar door een onbekende van geld beroofd. Het slachtoffer had net geld opgenomen bij de ABN-AMRO-bank'op de Bagijnenstraat. Op de Scheteldsdoekhaven werd hij met een mes bedreigd. Het slachtoffer kon hierdoor niet anders dan zijn geld, een bedrag van 50 euro, afgeven. De volgende signalementen zijn bekend geworden:

1. Een man, leeftijd ca. 20 jaar, lengte ca. 1.65, Arabisch getint, mager postuur, donkere haren. De man droeg een zwarte ¾ lange regenjas zonde rits, een vale, dan wel vuile spijkerbroek en witte hoge gympen.
2. Dit betrof een man op een zwarte scooter merk Ciao. Hij zou ongeveer 25 jaar oud zijn, lengte ca. 1.76, ook een Arabisch getint uiterlijk. Hij droeg een groen jack, een donkere broek. Getuigen die mogelijk meer over dit tweetal of de beroving kunnen vertellen worden verzocht te bellen met de politie 0900-8844.

NOORDKOP

Benzinedieven in gestolen auto aangehouden
Den Helder, donderdag 23 mei 2002.
Afgelopen dinsdag, 21 mei 2002, omstreeks 11.00 uur werd er door twee mannen getankt bij een benzinestation aan de Rijksweg N9, ter hoogte van de Kooibrug. Hierna stapten zij in en reden weg zonder te betalen. De pomphouder belde onmiddellijk de politie. Via de meldkamer werd regionaal het kenteken en de kleur van de auto verspreid. Op de randweg bij Alkmaar konden de daders worden aangehouden. Het ging hier om twee Rotterdammers van 20 en 21 jaar oud. Ze zijn in het bureau van Den Helder ingesloten. Na onderzoek bleek dat ze in een te Rotterdam gestolen auto reden. Deze was voorzien van valse kentekenplaten. De mannen zijn vandaag na afloop van hun verhoren heengezonden in het bezit van een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen.

Verkeersongeval met letsel
Middenmeer, woensdag 23 mei 2002.
Omstreeks 17.30 uur gebeurde tijdens een hevige regenbui op de oostelijke rijbaan van de A7 in de Wieringermeer een verkeersongeval waarbij 1 auto betrokken was en de bestuurster daarvan letsel opliep. De vrouw reed in noordelijke richting en raakte kennelijk door aquaplaning in de slip met haar auto. Zij kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw, 33 jaar en afkomstig uit Kleine Sluis werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis. De brandweer assisteerde om het slachtoffer uit haar auto te bevrijden. De auto raakte total loss.

Rijden onder invloed
Winkel, donderdag 23 mei 2002.
Omstreeks 01.30 uur werd een 31-jarige man uit Winkel in zijn auto betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse meer dan het dubbele van de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

WESTFRIESLAND

Verkeersongeval met letsel
Avenhorn, woensdag 22 mei 2002.
Omstreeks 16.15 uur gebeurde op de Provincialeweg, op het weggedeelte tussen de Kathoek en de Mijzerweg, een verkeersongeval waarbij letsel ontstond. Een 40-jarige vrouw had te laat in de gaten dat voor haar auto's stopten voor het rode verkeerslicht. Zij botste op de auto van een 20-jarige man, die vervolgens doorschoot tegen de daar voor stilstaande auto. Een kind dat in de auto van de vrouw zat liep een hoofdwond op. De auto's raakten flink beschadigd.

Brand
Hoorn, woensdag 22 mei 2002.
Omstreeks 22.30 uur ontstond brand in de keuken van een huis aan de Kaarder. De bewoner had een frituurpan aangezet en was vervolgens in slaap gevallen. De vlam sloeg in de pan, waarna ook de keuken vlam vatte. De bewoner werd ter plekke door de ambulancedienst behandeld wegens ingeademde rook. De keuken liep brandschade op. De woning werd door rook aangetast.

Auto in brand gestoken
Hoorn, woensdag 22 mei 2002.
Onbekenden gooiden omstreeks 23.30 uur een brandende krant achterin de kofferruimte van een personenauto. De auto stond geparkeerd op de Marskramer. Het vuur kon door een getuige met enkele emmers water gedoofd worden. De kofferbak van de auto werd zwaar beschadigd.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 23-05-2002 '
Lees ook