Nieuwsbericht

zondag 23 juni 2002, 16.45 uur

REGIONAAL

Regionale alcoholcontrole
Regio, zaterdag 22 juni 2002. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd binnen het werkgebied van de regiopolitie Noord-Holland Noord een alcoholcontrole gehouden. Op tien verschillende locaties moesten in totaal 1088 bestuurders blazen. De politie zette 51 medewerkers in bij deze controle. Vierendertig bestuurders werden aangehouden en moesten mee naar het bureau voor een ademanalyse. Eenentwintig van hen bleken teveel te hebben gedronken. Zij kregen een proces verbaal. Hoogst gemeten alcoholpercentage bedroeg 555 ugl. Dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Resultaten per district:
Noord-Kennemerland: 336 blaastesten, 6 aanhouding, 3 processen-verbaal en 1 weigering, hoogst gemeten percentage 555 ugl, Westfriesland: 764 blaastesten, 28 aanhouding, 18 processen-verbaal, hoogst gemeten percentage 535 ugl,
Noordkop: 88 blaastesten, geen resultaten.

NOORD-KENNEMERLAND

Dode door misdrijf
Heerhugowaard, zondag 23 juni 2002. Op zondagmorgen omstreeks 02.15 uur reed een politiepatrouille over de Huygendijk te Heerhugowaard. Hier werd in de berm een blauwe Honda Civic personenauto aangetroffen waarin het lichaam lag van een 20-jarige inwoner van Alkmaar. De man was door geweld om het leven gekomen.
In verband met dit geweldsincident is de politie een Recherchebijstandsteam gestart. Het team bestaat voorlopig uit ongeveer vijftien leden.
De politie zoekt getuigen die genoemde auto tussen 00.00 en 02.15 uur op de Huygendijk hebben zien staan op het weggedeelte tussen de N242 en de rotonde of anderszins informatie hebben. Het Recherchebijstandsteam is werkzaam vanuit het politiebureau te Alkmaar en is bereikbaar onder nr. 0900-8844.

Man met blaaspijp
Alkmaar, vrijdag 21 juni 2002. Op vrijdagmiddag omstreeks 15.05 uur werd een 34-jarige Amsterdammer aangehouden op het Doelenveld te Alkmaar. De man lag op de grond bier te drinken. Naast hem lag een PVC-blaaspijp, waaruit een pijltje stak dat voorzien was van een injectienaald. Volgens het onderzoek dat door de Technische Recherche werd ingesteld, valt deze blaaspijp onder de werkingssfeer van de Wet Wapens en Munitie. De man kreeg een proces-verbaal. De blaaspijp werd in beslag genomen.

Dodelijke aanrijding (aanvullend bericht)
Stompetoren, vrijdag 21 juni 2002. Op vrijdagavond omstreeks 23.40 uur vond er op de Noordervaart te Stompetoren een aanrijding plaats waarbij inmiddels twee dodelijke slachtoffers zijn te betreuren. Een 34-jarige vrouw uit Schermerhorn reed in een personenauto in de richting van Alkmaar. Naast haar zat haar eveneens uit Schermerhorn afkomstige 37-jarige vriend. Achterin zat een passagier, een 34-jarige Amsterdammer. De auto werd van achteren genaderd door een andere personenauto, die eveneens in de richting Alkmaar reed. Deze auto werd bestuurd door een 18-jarige man uit Hoorn. Tevens zaten en twee inzittenden in dit voertuig, (een eveneens 18-jarige man uit Hoorn en een 21-jarige man uit Oosthuizen). De bestuurder van deze auto had vermoedelijk te laat in de gaten dat er een auto voor hem reed. Er ontstond een kop-staart botsing. Hierdoor raakte de voorste auto aan de rechterzijde naast de weg en botste tegen een boom. De achterste auto raakte aan de linkerzijde van de weg en belandde in een sloot. De 37-jarige man uit de voorste auto overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De passagier die achterin zat raakte ernstig gewond. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Hij overleed in de loop van zaterdagavond aan zijn verwondingen. De bestuurster werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zij bleek geen ernstige verwondingen te hebben opgelopen. In de achterste auto raakten allen gewond. De bestuurder en de 18-jarige passagier werden in het ziekenhuis behandeld. De 21-jarige passagier moet ter observatie worden opgenomen. De bestuurder werd na zijn behandeling aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Hoorn. Hier werd hij in verzekering gesteld. Na te zijn verhoord werd hij weer heengezonden. Beide bestuurders werden gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hiervan bleek geen sprake te zijn. Door de aanrijding is de Noordervaart enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer. Dit werd omgeleid via de andere zijde van de vaart.

Woninginbraak

- Heiloo, zaterdag 22 juni 2002. Op zaterdag werd tussen 02.00 en 04.00 uur ingebroken in een woning aan de Cruijscamplaan te Heiloo. De daders kwamen vermoedelijk binnen via de tuindeuren. Een groot deel van de woning werd doorzocht. Voor zover bekend mist men alleen geld.
- Egmond aan den Hoef, zondag 23 juni 2002. In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 20.25 en 00.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Egmonderstraatweg te Egmond a/d Hoef. De daders kwamen binnen door het slot van een toegangsdeur te forceren. Uit de woning werden onder anderen een laptop, een videocamera en geld ontvreemd.

Aanrijding met letsel
Sint Pancras, zaterdag 22 juni 2002. Op zaterdagmiddag omstreeks 13.40 uur raakte een 2-jarig jongetje gewond bij een aanrijding op de Bovenweg te St. Pancras. Het jongetje stond met zijn vader te wachten om over te kunnen steken. Toen een 48-jarige vrouw uit St. Pancras met haar personenauto langs reed, stak het jongetje plots over. Hij werd door de auto aangereden en liep verwondingen aan zijn hoofd op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Aanrijding met drank
Schoorl, zondag 23 juni 2002. Op zondagmorgen omstreeks 02.25 uur reed een 18-jarige jongen uit Alkmaar op een bromfiets over de Duinweg te Schoorl. Hij wilde het fietspad de Postweg oprijden, maar nam de bocht verkeerd. Hierdoor kwam hij ten val. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Hier werd een hersenschudding en een gebroken hand geconstateerd. Van de jongen werd bloed afgenomen. Dit bloedmonster zal in het Forensisch Instituut op de aanwezigheid van alcohol worden gecontroleerd.

Aanrijding met letsel
Castricum, vrijdag 21 juni 2002. Op vrijdagmiddag omstreeks 15.55 uur raakte een 42-jarige vrouw uit Castricum gewond bij een aanrijding op de rotonde Soomerwegh - Oranjelaan in haar woonplaats. De vrouw reed op de fiets over het fietspad naast de rotonde. Een 30-jarige automobilist uit Zwaag reed op de rotonde en wilde deze verlaten. Hierbij kruiste hij het fietspad en kwam in botsing met de fietster. Het slachtoffer moest met een zware hersenschudding worden overgebracht naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk.

NOORDKOP

Vechtpartij
Schagen, vrijdag 21 juni 2002. Op vrijdagavond omstreeks 23.00 uur vond er op de Markt te Schagen een vechtpartij plaats waarbij zeven personen werden aangehouden. De problemen begonnen met een confrontatie op de Nieuwestraat tussen twee groepen jongeren. Hierbij was een groep 16- en 17-jarigen uit Den Helder betrokken. Na de eerste confrontatie ging deze groep terug naar hun voertuigen om knuppels, kettingen e.d. te pakken. Hiermee gewapend zochten zij de andere groep weer op. Een tweede treffen vond plaats op de Markt waar een vechtpartij ontstond op de kermis. Toen de politie ter plaatse kwam vluchtte de groep uit Den Helder weg. Zij konden echter op de Nieuwestraat worden aangehouden. Een 18-jarige jongen uit Alkmaar heeft aangifte gedaan van het feit dat hij is geslagen met een honkbalknuppel en een wielsleutel.

Mishandeling
Den Helder, zaterdag 22 juni 2002. Een 25-jarige inwoner van Den Helder heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling in een koffieshop aan de Koningstraat te Den Helder. De man kocht daar naar eigen zeggen een joint maar was het niet eens met de geleverde hoeveelheid. De werknemer van de koffieshop zou de man daarop hebben geslagen en bedreigd met een mes. Een bezoeker, die tijdens het incident binnenkwam, wilde het slachtoffer te lijf gaan met een kapot glas, aldus het slachtoffer. Het slachtoffer is daarop de zaak uitgevlucht. De politie stelt een onderzoek in.

Alcoholcontrole

- Schagen, zondag 23 juni 2002. Op zondagmorgen omstreeks 01.50 uur werd een 21-jarige man uit Broek op Langedijk in een personenauto gecontroleerd op de Noord in Schagen. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 375 ugl. Dat is ruim anderhalf maal het toegestane maximum van 220 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal.
- Schagen, zondag 23 juni 2002. Ook 375 ugl werd geblazen door een 23-jarige man uit Purmerend die in een personenauto werd gecontroleerd op de Loet in Schagen. De controle vond plaats om zondagmorgen om 04.25 uur.

- Den Helder, zondag 23 juni 2002. Een 22-jarige man uit Den Helder werd op zondagmorgen omstreeks 04.25 uur in zijn woonplaats op de Marsdiepstraat gecontroleerd als bestuurder van een personenauto. Hij blies 425 ugl.

Aanrijding met letsel
De Cocksdorp, zondag 23 juni 2002. Op zondagmorgen omstreeks 04.05 uur vond er op de kruising Hoofdweg - Slufterweg in de Cocksdorp een aanrijding plaats waarbij een 27-jarige man uit Fluitenberg gewond raakte. Hij reed in een personenauto over de Slufterweg en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een 26-jarige vrouw afkomstig uit Hoorn, die eveneens in een personenauto reed. De Hoofdweg ter plaatse is voorrangsweg. De vrouw uit Hoorn belandde met haar auto in de sloot. Zij kon haar voertuig echter op eigen kracht verlaten. De man uit Fluitenberg kwam met zijn auto ook in de sloot terecht. Hij zat met zijn hand echter bekneld tussen de deur en de deurstijl. Hij moest uit zijn voertuig worden bevrijd door de brandweer en de ambulancedienst. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder met verwondingen aan zijn pols en hand en onderkoelingsverschijnselen. Bij deze bestuurder werd alcoholgebruik geconstateerd. In het ziekenhuis werd derhalve bloed van de man afgenomen. Dit bloedmonster wordt in het Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Woningbrand
Den Helder, zondag 23 juni 2002. Op zondagmorgen omstreeks 07.00 uur bleek een woning aan de Chrisanthof in Den Helder in brand te staan. De bewoners werden wakker doordat zij moesten hoesten. De woning bleek vol rook te staan. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat deze bovenwoning geheel uitbrandde. De benedenwoning liep waterschade op. De brand is mogelijk bij een bank in de kamer begonnen. De oorzaak is niet bekend.

WESTFRIESLAND

Flatscreens ontvreemd
Hoorn, vrijdag 21 juni 2002. Op vrijdagavond, omstreeks 21.00 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Blauwe Berg te Hoorn. De daders kwamen binnen door een ruit in te gooien met een steen. Uit het pand werden twee flatscreen monitoren weggenomen.

Aanrijding met letsel
Bovenkarspel, vrijdag 21 juni 2002. Op vrijdagavond omstreeks 22.00 uur reed een 21-jarige inwoner van Venhuizen in een personenauto over de Middend in Bovenkarspel. Vermoedelijk door een te hoge snelheid verloor hij in een bocht de macht over het stuur, raakte daarbij de stoeprand en botste aan de andere kant van de rijbaan tegen een 23-jarige inwoner van Hoogkarspel op een fiets aan. De fietser raakte hierbij gewond. Hij liep kneuzingen, schaafwonden en een wond aan zijn hoofd op.

Bloedproef
Schellinkhout, zaterdag 22 juni 2002. Op zaterdagavond omstreeks 21.25 uur reden drie personen in een personenauto over de Dorpsweg in Schellinkhout. Vanuit tegenovergesteld richting kwam een motorrijder, die bijna tegen hen aanbotste. De inzittenden van de auto gingen achter de motorrijder aan en wisten hem aan de kant te zetten. Hier ontstond een woordenwisseling. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de motorrijder, een 51-jarige man uit Schellinkhout, alcohol te hebben gebruikt. Omdat de man niet in staat was een ademanalyse uit te voeren, werd van hem bloed afgenomen. Het bloedmonster zal op de aanwezigheid van alcohol worden onderzocht door het Forensisch Instituut. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rijbewijs kwijt na achtervolging
Hoorn, zaterdag 22 juni 2002. Op zaterdagavond omstreeks 22.55 uur kreeg de politie melding dat de politie van de regio Zaanstreek-Waterland achter een auto aan zaten die ter hoogte van Purmerend tegen een vangrail was gebotst, maar was doorgereden. De auto kwam over de A7 in de richting Hoorn. Bij de afslag Hoorn kon de auto, bestuurd door een 58-jarige vrouw uit Hoorn, aan de kant worden gezet. De vrouw bleek alcohol te hebben gebruikt. Zij blies 1210 ugl. Dat is vijfeneenhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ugl. Zij kreeg een proces-verbaal. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Alcoholcontrole

- Opperdoes, zondag 23 juni 2002. Op zondagmorgen omstreeks 00.50 uur werd een 19-jarige man uit Medemblik in een personenauto gecontroleerd op de Nieuweweg te Opperdoes. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 465 ugl. Dat is twee maal het toegestane maximum van 220 ugl. De man kreeg proces-verbaal.

- Westwoud, zondag 23 juni 2002. Op zondagmorgen omstreeks 03.10 uur werd op de Dr. Wijtemalaan te Westwoud een 25-jarige inwoner van Westwoud in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 330 ugl. Dat is anderhalf maal het toegestane maximum. Hij kreeg een transaktievoorstel (boete) van 190 euro.

Aanhoudingen bij vechtpartij
Enkhuizen, zondag 23 juni 2002. Op zondagmorgen omstreeks 03.30 uur werden op de Kaasmarkt twee personen aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Het ging om een 25-jarige man uit Almere-Buiten en een 22-jarige man uit Delft. De twee waren met elkaar op de vuist gegaan. De reden hiervoor is nog onduidelijk.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 23-06-2002 '
Lees ook