Nieuwsbericht

dinsdag 23 juli 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Jongen gewond na val met fiets
Castricum, maandag 22 juli 2002.
Maandagmiddag raakte een jongen (geen verdere personalia bekend) gewond nadat hij ten val was gekomen met zijn fiets. Dit gebeurde in het duingebied op de Stillestrandweg. Waardoor de jongen de macht over het stuur verloor van zijn fiets is gevallen is vooralsnog niet bekend. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Beverwijk.

Verkeerscontrole
Broek op Langedijk, maandag 22 juli 2002.
Maandagmiddag tussen 13.15 en 15.15 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Westelijke Randweg. Tijdens deze controle werd vooral gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Er werden een groot aantal voertuigen gecontroleerd. Er werden 24 bestuurders bekeurd omdat zij geen gordel droegen. Tevens werden tien bestuurders onderworpen aan een blaastest. Niemand bleek teveel te hebben gedronken.

Hennepplantage ontmanteld
Alkmaar, maandag 22 juli 2002.
Maandagmiddag werd een hennepplantage ontdekt in een pand aan de Koelmalaan. Er werd een onderzoek in het pand gestart naar aanleiding van verschillende klachten van stankoverlast. In eerste instantie werden zo'n vierhonderd hennepplanten aangetroffen. Korte tijd later werd een tweede plantage ontdekt in het pand. Hier werden nog eens ruim vierhonderd planten aangetroffen. Na overleg met justitie werden alle planten en technische hulpmiddelen in beslag genomen. De ruim achthonderd planten zijn inmiddels vernietigd. De eigenaar verklaarde het pand te hebben verhuurd aan een Alkmaarder. Deze moet nog door de politie worden gehoord.

Heler aangehouden.
Alkmaar, maandag 22 juli 2002.
Soms kan je als heler toch wel heel veel pech hebben. Een 30-jarige Alkmaar zal in het vervolg nog wel eens nadenken voordat hij gestolen waar aan de man brengt. Maandagmiddag probeerde hij in de binnenstad een set haarkrulspelden te verkopen. Deze set was vermoedelijk afkomstige van diefstal. Wat de dader niets wist was, dat zijn klant een politieman was. Deze hield de verdachte aan. Met assistentie van andere agenten werd de man overgebracht naar het politiebureau. Tijdens zijn verhoor verklaarde de man dat hij de krulset had gevonden in een vuilnisbak.

Vrouw aangehouden het plegen van mishandeling
Alkmaar, dinsdag 23 juli 2002.
Vannacht werd een 38-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden in een woning aan de Dijkgraafstraat. De vrouw had kort daarvoor de 22-jarige bewoonster van de woning mishandeld en onder anderen met een mes gestoken. Het slachtoffer, die de dader oppervlakkig kenden, had haar onderdak verschaft voor de nacht. Toen zij lag te slapen werd zij mishandeld door de verdachte. Zij is met verwondingen aan haar hoofd en nek overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling weer naar huis. De verdachte werd achter de woning van het slachtoffer aangehouden. Zij is voor verder onderzoek ingesloten. Waarom de vrouw het slachtoffer heeft mishandeld is op dit moment nog niet bekend.

Twee mannen aangehouden na inbraak bedrijf
Alkmaar, dinsdag 23 juli 2002.
Vannacht werd twee mannen van 22 en 25 jaar en afkomstig uit Den Haag aangehouden op de Laat. Kort daarvoor waren buurtbewoners van een bedrijf op de Laat wakker geworden van vreemde geluiden. Het bleek dat men had gepoogd in te breken in het bedrijf. Er bleek een raam te zijn vernield. Dezelfde getuigen zagen de twee aangehouden mannen bij het pand weglopen en waarschuwden de politie. Deze kon hen even verderop aanhouden. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Geld verdwenen na wisseltruc
Alkmaar, maandag 22 juli 2002.
Maandagmiddag meldden zich twee mannen met een Zuid Europees uiterlijk bij de balie van een bedrijf aan de Hertog Aalbrechtweg. Zij wilden een blik olie kopen en betaalden met een biljet van 500 euro. Nadat dit geld gewisseld was in wat kleinere coupures wilde de mannen controleren of de kenmerken wel aanwezig waren in de gewisselde biljetten. Toen dit was gecontroleerd wilde men weer geld wisselen. Hierop pakte een van de mannen een aantal eurobiljetten in zijn hand en gaf die vervolgens weer terug. Vervolgens verlieten beide mannen het bedrijf en reden weg in een zwarte auto van het merk Renault, type 19. Vermoedelijk is deze auto voorzien van een Italiaans kenteken. Korte tijd later bleek dat er ruim vierduizend euro was verdwenen uit de kas. De mannen voldoen aan het volgende signalement. Beiden zijn tussen de 40 en 45 jaar oud en waren netjes gekleed. Zij hebben een normaal postuur. Een van hen heeft een vadsig gelaat met zwart, iets grijzend haar. Beide mannen spraken in gebroken Engels en Romaans. Enkele weken geleden werden medewerkers van een bedrijf in Bergen met eenzelfde soort verhaal geconfronteerd. Gezien het signalement van de daders en de auto waarin zij wegreden is het niet ondenkbeeldig dat het dezelfde daders betreft.

NOORDKOP

Malafide asfaltteerders actief
Middenmeer, maandag 22 juli 2002.
Maandagmiddag werd een bewoner van een boerderij aan de Westermiddenmeerweg vereert met een bezoek van een aantal Engelse personen. Zij vertelden de bewoner dat zij hem voor een vriendenprijs een prachtig asfaltpad konden leveren. Toen de bewoner zei dat hij een officiële rekening wilde hebben als hij met ze in zee zou gaan, bleken deze rekeningen op te zijn. Ook de prijs was niet echt standvastig. Het ene moment wilden ze 10 euro per meter, het volgende moment zakte de prijs naar 7 euro. Al met al een vreemd verhaal. Ook vorig jaar waren dergelijke louche figuren actief. Toen bleek dat het asfalt wel werd geleverd maar dat de afwerking bijzonder slecht was. De mannen verplaatsen zich in twee busjes met Engelse kentekenplaten. Een van de busjes is blauw van kleur en van het merk Ford, type Transit.
Wordt u geconfronteerd met deze groep wees dan op uw hoede.

Alles wat fout kan gaan was ook fout.
Den Helder, maandag 22 juli 2002.
Maandagavond werd een 17-jarige jongen uit Den Helder, als bestuurder van een bromfiets aangehouden op de Nieuweweg. Hij reed met vrij hoge snelheid terwijl zowel hij als zijn passagier geen helm droegen. Tijdens de daaropvolgende controle bleek dat de bromfiets niet verzekerd was. Ook was de bestuurder niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Tot slot bleek dat de bromfiets een te hoog vermogen had en uit het verkeer werd genomen voor een technisch onderzoek.

Snelheidscontrole
Schagen, maandag 22 juli 2002.
Maandagavond tussen 19.00 en 20.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Stationsweg waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 4
Hoogst gemeten snelheid: 67 km/u.

Twee mannen aangehouden na het plegen van baldadigheid De Koog, maandag 22 juli 2002.
Maandagavond werden door een bewaker van camping aan de Badweg twee mannen aangehouden van 20 en 28 jaar, afkomstig uit Harlingen en Leeuwarden. Beiden hadden een flinke hoeveelheid alcohol genuttigd en waren door een aantal struiken gelopen. Tevens zag de bewaker dat een van hen tegen een geparkeerde auto schopte. Hierop werden de twee aangehouden en overgedragen aan de politie. De mannen bleken opvarenden te zijn van een schip dat lag afgemeerd in Oudeschild. Nadat zij in het bezit waren gesteld van een bekeuring voor openbare dronkenschap werden zij overgebracht naar Oudeschild.

Twee mannen aangehouden na vechtpartij
Den Helder, dinsdag 23 juli 2002.
Vannacht werden twee mannen van 29 en 38 jaar, afkomstig uit België, aangehouden op de Weststraat. Kort daarvoor waren zij betrokken geweest bij een vechtpartij op de Koningstraat. Hierbij hadden zij een 22-jarige man uit Beetgummermolen zo zwaar mishandeld dat hij met verwondingen aan zijn hoofd werd overgebracht naar het ziekenhuis. Getuigen wisten een goed signalement te geven van de daders die later konden worden aangehouden. Zij bleken opvarenden te zijn van een visserboot en zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Bestuurder verlaat plaats van aanrijding
Middenmeer, dinsdag 23 juli 2002. Dinsdagmorgen omstreeks 05.30 uur ontdekten voorbijgangers dat er een auto in een droge sloot naast de Groetweg tussen de Alkmaarseweg en de Schagerweg lag. Toen de politie ter plaatse kwam was er niemand meer in of bij de auto aanwezig. Vermoedelijk door te hoge snelheid is de bestuurder van de auto de macht over het stuur verloren en van de weg geraakt. Enkele kilometers verder werd een man aangetroffen op de Waardweg. Hij zat onder de modder en was gewond aan zijn schouder. Hij verklaarde de bestuurder van de aangetroffen auto te zijn. Het betrof een 23-jarige man uit Polen. Hij is voor onderzoek over gebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte door het ongeval volledig vernield.

WESTFRIESLAND

Inbreekster op heterdaad betrapt.
Hoorn, maandag 22 juli 2002.
Maandagmiddag omstreeks 16.00 uur zagen omwonenden dat een vrouw verschillende keren, via een raam aan de voorzijde, een leegstaande woning aan de Kasteellaan binnen ging. Zij haalde verschillende goederen uit het huis. Een getuige meldde de inbraak aan de politie. Toen die ter plaatse kwam vluchtte de vrouw weg. Na een korte achtervolging kon zij echter worden aangehouden op de Rondeelstraat. Het betrof een 21-jarige vrouw uit Heerlen. Zij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Controle snelle motorboten succes
Stede Broec, dinsdag 23 juli 2002. In de periode van 29 juni tot en met 19 juli werden in de binnenwateren van Westfriesland controles uitgevoerd op snelle motorboten. De controles werden uitgevoerd naar aanleiding van diverse klachten die binnen waren gekomen over vernielingen aan walkanten, oevers en beschoeiingen, hinderlijk gedrag van de jeugd en asociaal gedrag van schippers van snelle motorboten. Tijdens de controles kreeg de politie regelmatig bijval van het publiek, dat zich duidelijk merkbaar had geërgerd aan het gedrag van sommige schippers.
In de genoemde periode werden in totaal een dertigtal controles gepland. Een aantal hiervan werden wegens het slechte weer afgelast. Het lag in de bedoeling om een honderdtal schippers van snelle motorboten te controleren, waarbij er vanuit gegaan werd dat in vijfentwintig gevallen sprake zou zijn van een bekeuringwaardige situatie. Het uiteindelijke aantal verbalen bedroeg echter dertig op ongeveer honderddertig controlemomenten. Er werd geschreven voor te hoge snelheid, te lage leeftijd van de schipper, het niet hebben van een vaarbewijs en het ontbreken van een registratie op snelle motorboten. Hoewel het project is afgerond, gaan de controles op incidentele basis verder.

Diefstal uit woning
Hoorn, maandag 22 juli 2002. Op maandag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Rembrandtlaan in Hoorn. De daders waren binnengekomen door de schuifpui open te breken. Vermoedelijk zijn de inbrekers gestoord. Een in de haast uit een kast getrokken videorecorder stond nog op de grond. Of er iets is weggenomen is onbekend omdat de bewoners van het pand nog op vakantie zijn.

Inbraak in auto's
Zwaag, dinsdag 23 juli 2002. Tussen maandag 17.45 uur en dinsdag 06.00 uur is er ingebroken in drie vrachtwagen op een bedrijfsterrein aan de Corantijn in Zwaag. De daders kwamen op het afgesloten terrein door een gat in het hek te maken. Van de drie vrachtauto's werd een raam ingeslagen. Vervolgens werden de autoradio's gedemonteerd. Uit een vrachtwagen werd ook een 27 MC-bakkie ontvreemd

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 23-07-2002 '
Lees ook