Nieuwsbericht

woensdag 24 juli 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontrole
Akersloot, dinsdag 23 juli 2002.
Dinsdagmiddag tussen 15.15 en 17.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Geesterweg waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtreding: 16
Hoogst gemeten snelheid: 79 km/u

Goederen gestolen uit woning
Alkmaar, dinsdag 23 juli 2002.
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Koningin Frederikastraat. Men kwam in de woning door het vernielen van een slot in de deur. De bewoner mist een klok, een aantal kristallen voorwerpen en een DVD-speler.

Snackbar overvallen
Alkmaar, dinsdag 23 juli 2002.
Dinsdagavond tussen 23.25 en 23.35 uur werd een snackbar aan de Kennemerstraatweg overvallen door een tot nu toe onbekende man. De dader kwam in het bedrijf en bestelde wat eetwaar. Plotseling pakte de man een pistool uit zijn zak en bedreigde een personeelslid. Hij eiste geld. Onder bedreiging van het vuurwapen gaf de medewerkster een onbekend geldbedrag af. Vervolgens verliet de verdachte het bedrijf en reed op een fiets weg in de richting van de Heilooerdijk. Tijdens de overval waren nog twee klanten in het pand aanwezig. De verdachte is een man van ongeveer 27 jaar. Hij heeft een getinte huidskleur en droeg een camouflagejack (kleuren lichtgroen en beige) en een licht gekleurde broek. Eventuele getuigen worden contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-884.

Geld en telefoons gestolen uit woning
Akersloot, woensdag 24 juli 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning aan de Julianaweg. Men kwam in de woning door het vernielen van een raampje. Vanuit het huis werden enkele tientallen euro's gestolen. Ook bleken een tweetal telefoontoestellen en een horloge te zijn verdwenen.

NOORDKOP

Twee gewonden na eenzijdig ongeval
Den Oever, dinsdag 23 juli 2002.
Dinsdagmiddag omstreeks 15.20 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Rijksweg A7 ter hoogte van Den Oever. De bestuurder van een personenauto, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, reed met zijn auto over genoemde weg en verloor de macht over het stuur door een klapband. De auto kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. Zowel de bestuurder als een 8-jarige meisje uit Leeuwarden die bij hem in de auto zat, raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. De auto raakte total loss.

Man gewond na ongeval.
Middenmeer, dinsdag 23 juli 2002.
Dinsdagavond omstreeks 20.30 uur reed een 58-jarige man uit Middenmeer als bestuurder van een personenauto over de Alkmaarseweg komende uit de richting van Nieuwe Niedorp. Op de kruising met de Groetweg reed de bestuurder op de daar aanwezige rotonde, rechtdoor. Hierbij botste hij tegen een aantal verkeersborden en kwam tegen een lichtmast tot stilstand. De bestuurder raakte hierbij gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Er wordt een onderzoek ingesteld naar het eventueel gebruik van alcohol door de bestuurder.

Inbraak woning
Schagen, woensdag 24 juli 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning aan de Leyen. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werden onder anderen een videocamera en twee tassen weggenomen.

WESTFRIESLAND

Aanrijding met alcohol
Hensbroek, dinsdag 23 juli 2002. Op dinsdagavond, omstreeks 20.45 uur, reed een 33-jarige man uit Heerhugowaard in een personenauto over de Kerkweg in Hensbroek. Op de kruising met de Dorpsweg verleende hij geen voorrang aan een personenauto die de kruising van rechts naderde. Er ontstond een aanrijding met lichte schade. Ter plaatse bleek de Heerhugowaarder alcohol had gebruikt. Hij blies 505 ugl. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Inbraak in woning
Hoorn, dinsdag 23 juli 2002. Op dinsdagavond werd tussen 18.00 en 21.45 uur ingebroken in een woning aan de Kluut in Hoorn. De daders kwamen binnen door de achterdeur door de vergrendeling heen te trekken. Uit de woning werden een discman, een gameboy en enkele sieraden ontvreemd.

Alcoholcontrole
Enkhuizen, woensdag 24 juli 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 00.30 uur werd een 25-jarige man uit Enkhuizen in een personenauto gecontroleerd op de Piet Smitstraat in zijn woonplaats. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Van de verdachte werd een bloedmonster afgenomen omdat hij mogelijk naast alcohol ook medicijnen en/of drugs had gebruikt. Het bloedmonster is voor onderzoek opgestuurd naar het Forensisch Instituut.
Enkhuizen, woensdag 24 juli 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 03.05 uur werd een 27-jarige man uit Enkhuizen in een personenauto gecontroleerd op de Jan Gooskaai in zijn woonplaats. Hij bleek 530 ugl alcohol in zijn adem te hebben. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl. De man kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel
Hoorn, woensdag 24 juli 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 01.25 uur reed een 24-jarige man uit Schellinkhout in een bedrijfswagen over de Provincialeweg te Hoorn. Bij de kruising met de Keern stak plotseling een fietser over. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser gewond raakte. Hij werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis waar hij op de Intensive Care werd opgenomen. De identiteit van het slachtoffer is (nog) niet bekend. Men gaat er van uit dat het een buitenlander betreft, mogelijk een Pool. De politie zoekt getuigen die duidelijk kunnen geven over de identiteit van het slachtoffer. De politie Hoorn is bereikbaar onder nr. 0900-8844.

Snelheidscontrole
Medemblik, woensdag 24 juli 2002. Op woensdagmorgen werd tussen 07.30 en 08.30 uur een kleine snelheidscontrole gehouden op de Markerwaardweg te Medemblik en Wervershoof. In totaal reden 5 van de 77 gecontroleerde voertuigen harder dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 126 km per uur.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 24-07-2002 '
Lees ook