Nieuwsbericht

dinsdag 25 juni 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerscontroles
Alkmaar, maandag 24 juni 2002.
Op de Kennemerstraatweg en Heilooerdijk werd tussen 13.30 en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Bij de controle bleek dat 13 automobilisten geen gebruik maakten van de autogordel en dat een keer de snelheid werd overschreden.
Alkmaar, maandag 24 juni 2002.
Op het Kooimeerplein werden zeven bestuurders bekeurd omdat zij zich niet hielden aan de rijrichting in de voorsorteervakken die zij volgden.
Egmond-Binnen, dinsdag 25 juni 2002.
Op de Herenweg werd vanmorgen een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd bekeurd wegens overtreding van de maximum snelheid en het rijden door rood. Bovendien bleken vier bestuurders hun gordel niet te gebruiken en reed 1 persoon met een ongeldig rijbewijs.

Brutale diefstal verijdeld
Alkmaar, dinsdag 25 juni 2002.
Drie mannen die vanmorgen een brutale diefstal plegen konden dankzij oplettendheid van een voorbijganger worden aangehouden. De mannen hadden op de Gedempte Nieuwesloot uit de bestelbus van een bezorger drie dozen gestolen, die zij vervolgens in hun eigen auto laadden. De mannen gebruikten hiertoe ook doodgemoedereerd een steekwagentje. Een oplettende voorbijganger sloeg e.e.a. gade en waarschuwde de politie. Deze hield het drietal, 22- en 25 jaar en afkomstig uit Rijswijk en Den Haag, aan. De gestolen pakketten werden in beslag genomen. De mannen zijn ingesloten en de recherche heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersongeval met letsel
Alkmaar, 24 juni 2002.
Omstreeks 17.10 uur gebeurde op de Ohmstraat een verkeersongeval waarbij een fietser in botsing kwam met een automobilist. De fietser, een 64-jarige man uit Grootschermer reed over het fietspad komende vanuit Bergen en kreeg van een 29-jarige en uit Heerhugowaard afkomstige automobilist geen voorrang. De fietser kwam ten val en liep een hoofdwond op.
Hij werd per ambulance overgebracht naar het MCA.

Diefstal uit woning
Heiloo, maandag 24 juni 2002.
In de nacht van zondag op maandag werden uit een woning aan de Kloosterhof spullen gestolen. De bewoners hadden vergeten de voordeur af te sluiten waarna dieven de gelegenheid namen. Uit het huis werden een fototoestel, 25 CD's, 2 rugtassen, een mobiele telefoon en een schoudertas met een portemonnee weggenomen.

Inbraak in woning
Oudkarpsel, dinsdag 25 juni 2002.
Bewoners van een huis aan de Speerdistel werden omstreeks 02.00 uur wakker van geluiden in hun huis. Zij ontdekten dat er ingebroken werd waarna men de politie belde. De inbrekers maakten zich uit de voeten met een portemonnee en sieraden.
Groet, dinsdag 25 juni 2002.
Ook in Groot werd een inbreker door bewoners ontdekt. Hier probeerde de man via een raam de woning binnen te komen. Hij wist kennelijk niet dat dit de slaapkamer betrof. De bewoners werden wakker en gingen achter de inbreker aan. Hij maakte zich spoorslags, zonder buit, uit de voeten.
Schoorl, dinsdag 25 juni 2002.
Afgelopen nacht werd ingebroken in een huis aan de Schoutsakker. De inbrekers verschaften zich toegang door via een trapje op een balkon te klimmen. Het huis werd doorzocht waarbij sieraden, GSM-telefoons, bankpassen en een digitale camera werden ontvreemd. Ook de auto van de bewoners werd doorzocht.
Alkmaar, dinsdag 25 juni 2002.
Tussen zondagmiddag en dinsdagmorgen werd ingebroken in een huis aan de van de Veldelaan. Er werd een bovenlicht aan de achterzijde opengebroken waarna men zich toegang verschafte. Uit een spaarpot verdween een bedrag van ca. 100 Euro.

Voorbijganger grijpt in bij straatroof
Alkmaar, dinsdag 25 juni 2002.
Afgelopen nacht werd omstreeks 03.30 uur een 53-jarige mevrouw beroofd toen zij in haar invalidewagen in de Paternosterstraat reed. De vrouw werd met invalidevoertuig en al omgetrokken door een 36-jarige inwoner van Alkmaar en maakte de tas van de vrouw buit. Een 20-jarige man uit Zuid-Scharwoude zag dit allemaal gebeuren en greep in. Hij hield de verdachte ter plekke aan. De man verzette zich maar de getuige wist hem toch in bedwang te houden totdat de gealarmeerde politie ter plaatse was. De tas werd in beslaggenomen en de man werd ingesloten. De recherche start een onderzoek. Het slachtoffer kwam met schrik vrij en deed aangifte. De politie is zeer te spreken over het adequate optreden van de jongeman uit Zuid-Scharwoude en beloonde zijn optreden met een bloemetje

NOORDKOP

Inbraak
Sint Maarten, dinsdag 25 juni 2002.
Afgelopen nacht werd ingebroken in een huis aan de Lijsterbesweg. De inbrekers kwamen binnen door het forceren van een achterdeur en doorzochten het huis. Er werden geen goederen gestolen. Ook in het Eikenlaantje werd afgelopen nacht in een huis ingebroken. Hier werd de inbraak ook vanmorgen ontdekt. Het slot van de achterdeur was ook geforceerd. Uit het huis werden een tas en een GSM-telefoon weggenomen.
Een derde inbraak werd afgelopen nacht gepleegd in een woning aan het Esdoornplantsoen. Hier kwam en binnen door een achterdeur die niet afgesloten was. Het huis werd doorzocht en er werd een geldbedrag gestolen.

Verkeersongeval met letsel
Den Helder, dinsdag 25 juni 2002.
Op de aansluiting van de N9 en de N99 nabij de Kooibrug gebeurde vanmorgen omstreeks 07.30 uur een verkeersongeval waarbij letsel ontstond. Een 36-jarige en uit Den Helder afkomstige automobilist verleende geen voorrang aan een eveneens 36-jarige maar uit Sneek komende man. Deze laatste reed over de N99 komende uit de richting van Den Oever. De man uit Sneek liep een gebroken pols op, een 52-jarige passagier liep letsel op aan zijn nek. Beiden werden vervoerd naar het Geminiziekenhuis. De auto's raakten zwaar beschadigd.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontrole
Medemblik, maandag 24 juni 2002.
Op de Markerwaardweg werd tussen 14.00 en 15.00 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Van de 75 gecontroleerde auto's reden er 5 te snel. De snelste reed 108 in plaats van het maximum van 80 km/h. Venhuizen, maandag 24 juni 2002.
Op de Koggeweg werd tussen 15.00 en 16.00 uur gecontroleerd. Hier werden zeven bestuurders betrapt omdat zij te snel reden. In totaal passeerden hier 17 bestuurders. De snelste reed hier 81 i.p.v. 50 dat als maximum geldt.

Diefstal auto
Hoorn, dinsdag 25 juni 2002.
Vanmiddag werd omstreeks 14.00 uur een zwarte volkswagen GTI, (Amerikaans model) voorzien van het kenteken HS-SL-89 gestolen bij een garagebedrijf aan de van Aalstweg.

Eigenaar van koffer bekend
Venhuizen, dinsdag 25 juni 2002. Enkele weken geleden, op 31 mei, werd in de berm langs de Meilag in Venhuizen een koffer aangetroffen. De koffer had in de sloot gelegen en zat onder de modder. In de koffer zaten, naast kleding, ook foto's en negatieven. Ondanks dat de media een oproep plaatste om de eigenaar te achterhalen, lukte dit niet. Door een bewoner van Venhuizen werd op de vindplaats een labeltje aangetroffen. Dit was mogelijk afkomstig van de gevonden koffer. Naar aanleiding van de naam kwam de politie er achter dat het labeltje thuishoorde bij een familie in Spijkenisse. Er werd telefonisch contact gezocht en het bleek dat de koffer op 20 mei (tweede Pinksterdag) in Lelystad uit een auto was ontvreemd. De eigenaar komt zijn bezittingen weer ophalen.

Inbraak in woning
Twisk, dinsdag 25 juni 2002.
Afgelopen nacht werd ingebroken in een huis aan de Zuiderweg. Het is niet bekend hoe de inbrekers binnenkwamen. Vanmorgen ontdekten de bewoners dat er sieraden, sigaretten, een portemonnee en andere persoonlijke bescheiden ontvreemd waren.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 25-06-2002 '
Lees ook