Nieuwsbericht

dinsdag 25 juli 2002, 16.00 uur

REGIONAAL

Wees zuinig met de pincode van uw bankpas
Sinds een week wordt de politie in de regio Noord-Holland Noord regelmatige geconfronteerd met meldingen dat louche figuren die proberen de pincode van uw bankpas te achterhalen. De meldingen komen binnen vanuit de gehele regio Noord-Holland Noord. In de meeste gevallen meldt men zich als medewerker of medewerkster van de bank. Met leugenachtige verhalen probeert men vervolgens om mensen te bewegen de pincode af te geven. In sommige gevallen is de beller op de hoogte van het feit dat het potentiële slachtoffer een aanvraag heeft ingediend voor een nieuw pasje. Om het geldverkeer met de oude pas te stoppen zegt de "bankmedewerker" dat zij de oude pincode moeten hebben. In een ander geval wordt verteld dat er binnen de bank van het slachtoffer een reorganisatie plaats zal vinden en dat alle klanten een nieuwe pas krijgen. Ook nu moet men de pincode weten van de oude pas om deze uit het verkeer te nemen. Het zijn allemaal verhalen die van A tot Z gelogen zijn. Deze mensen zijn er alleen maar op uit om zo snel mogelijk de bankrekening van anderen te plunderen. Geef daarom nooit uw pincode af aan wie dan ook. Er is geen enkele bankinstelling die via de telefoon om een pincode zal vragen. Zeg tegen de beller dat u dergelijke zaken uitsluitend in persoon en bij uw eigen bank regelt.

NOORD-KENNEMERLAND

Rectificatie.
Bergen, donderdag 25 juli 2002.
In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 juli vond een aanrijding plaats op de Bergerweg tussen twee fietser. In het politiebericht over deze aanrijding werd melding gemaakt van het feit dat een 17-jarige jongen uit Bergen de veroorzaker van de aanrijding zou zijn geweest. Deze berichtgeving is niet juist.
De jongen reed die nacht op zijn fiets over het fietspad aan de, gezien zijn rijrichting rechterzijde van de Bergerweg. Uit tegenovergestelde naderde een 25-jarige vrouw uit Alkmaar. Zij reed dus, gezien haar rijrichting, aan de linkerzijde van de weg. Beide fietsen botsten tegen elkaar. De vrouw raakte daarbij gewond aan haar gezicht. Uit een later onderzoek bleek dat de jongen alcohol had gebruikt.

Geld en cd's gestolen
Akersloot, woensdag 24 juli 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in de kantine van een tennisvereniging aan de Boschweg. Men kwam in het pand door het vernielen van raam. Vanuit de kantine werd kleingeld en een aantal cd's ontvreemd.

Drugs en gestolen goederen aangetroffen in auto. Alkmaar, woensdag 24 juli 2002.
Woensdagavond zagen surveillerende agenten een auto rijden over de Marktstraat. Een van de agenten herkende de bestuurder en wist dart hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Om die reden en het mogelijke gebruik van alcohol werd de man aangehouden. In het bureau haalde de man een aantal bolletjes met vermoedelijk cocaïne uit zijn kleding. In de auto werd een cd-speler aangetroffen die, naar later bleek diezelfde dag was gestolen vanuit een auto op de Baansingel. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Jongens aangehouden na diefstal bushaltebord
Egmond aan Zee, donderdag 25 juli 2002.
Donderdagnacht werden twee jongens van 19 jaar en afkomstig uit Egmond aan de Hoef aangehouden op de Voorstraat. Kort daarvoor zag een surveillerende agent dat de jongens een bushaltebord uit de grond hadden getrokken op de Voorstraat. Vervolgens fietsten zij met bord en al weg in de richting van Egmond aan de Hoef. Toen een groepje mensen naderden verstopten zij het bord. Vervolgens werden de twee aangesproken door de agent die beide jongens aanhield. Zij ontkenden het bord te hebben gestolen. Met assistentie van ter plaatse gekomen agenten werd de twee overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Goederen gestolen uit woning
Alkmaar, donderdag 25 juli 2002.
Donderdagmorgen omstreeks 04.45 uur werden de bewoners van een woning aan de Steijnstraat wakker van het dichtslaan van de voordeur van hun woning. Uit onderzoek kwam vast te staan dat er was ingebroken. Hoe men is binnen gekomen is niet bekend. Er werden geen braaksporen aangetroffen. De bewoners missen een aantal bank- en andere waardepapieren en een telefoon.

Video en tv uit woning gestolen
Heerhugowaard, donderdag 25 juli 2002.
Vanmorgen vroeg ontdekten de bewoners van een woning aan de Valkooglaan dat er was ingebroken. Het is niet bekend hoe men in de woning is gekomen. Er werden geen braaksporen aangetroffen. Vanuit het huis zijn een videorecorder en een televisietoestel weggenomen.

Bromfietsers gewond na frontale aanrijding
Alkmaar, donderdag 25 juli 2002.
Donderdagmorgen vond een aanrijding plaats tussen twee bromfiets op het fietspad langs de Provincialeweg ter hoogte van de Leeghwaterbrug. Een van de bestuurders, een 29-jarige Amsterdammer, reed over het fietspad langs de Provincialeweg, komende uit de richting van de Bestevaerstraat. Vermoedelijk is de bestuurder van deze bromfiets door een te hoge snelheid, naar eigen zeggen reed hij ongeveer 70 km/u, terecht gekomen op het verkeerde deel van het fietspad en botste vervolgens frontaal tegen een uit tegenovergestelde richting naderende bromfiets, bestuurd door een 61-jarige man uit Alkmaar. Door de aanrijding raakten beide bromfietsers gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen

NOORDKOP

Snelheidscontroles
Anna Paulowna, woensdag 24 juli 2002.
Woensdagmorgen tussen 08.45 en 11.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Kerkweg waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 22
Hoogst gemeten snelheid: onbekend

Breezand, woensdag 24 juli 2002.
Eenzelfde controle werd die dag gehouden tussen 13.15 en 15.45 uur op de Zandweg. Hierbij werden de volgende resultaten gemeten. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 11
Hoogst gemeten snelheid: 78 km/u

Tijdens beide controles werden naast bekeuring voor snelheidsovertredingen ook 14 bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Inbreker op heterdaad betrapt
Sint Maartensvlotbrug, donderdag 25 juli 2002
In de nacht van woensdag op donderdag tussen 01.45 en 02.00 uur werden een onbekende man betrapt terwijl hij een inbraak pleegde in een horecabedrijf aan de Burg. Breebaartweg. De eigenaar van het bedrijf trof de man aan achter de bar. Na een woordenwisseling wist de inbreker te vluchten en verdween in het duingebied. Er werden geen goederen vermist. Wel liet de inbreker een fles wijn staan afkomstig uit het bedrijf.

WESTFRIESLAND

Winkeldieven vallen bij aanrijding door de mand Wervershoof, woensdag 24 juli 2002.
Woensdagmiddag omstreeks 15.45 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Simon Koopmanstraat met de Vok Koomenweg en de Europasingel. Een van de partijen, een 29-jarige man uit Vlaardingen, reed over de Vok Koomenweg en verleende geen voorrang aan de bestuurster van een auto die van rechts naderde. Toen agenten bezig waren met het noteren van gegevens werden zij er door omstanders op gewezen dat de bestuurder uit Vlaardingen samen met een bij hem in de auto zittende man een aantal tassen had verstopt bij een bushalte. Deze tassen werden daar inderdaad aangetroffen. In de tassen zaten goederen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. De goederen waren weggenomen uit een winkel in Wieringerwerf. Beide mannen zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de aanrijding raakte niemand gewond en was er uitsluitend sprake van materiele schade.

Rijden onder invloed van alcohol
Wervershoof, donderdag 25 juli 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 21-jarige bestuurster van een personenauto uit Enkhuizen aangehouden op het Driehuizen. Bij controle bleek dat zij alcohol had gebruikt. Zij blies 365 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Inbraak woning
Andijk, donderdag 25 juli 2002.
In de afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Dijkweg. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit een kantoorruimte werden een hoeveelheid girokaarten weggenomen. Ook missen de bewoners een mobiele telefoon en een videocamera.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 25-07-2002 '
Lees ook