Nieuwsbericht

woensdag, 26 januari 2003, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Man onterecht aangehouden
Alkmaar, dinsdag 25 februari 2003.
Dinsdagmiddag werd en 27-jarige man uit Heiloo aangehouden op de Geestersingel. Blijkens informatie kon de man worden aangehouden in verband met een onderzoek door een andere politieregio. Nadat de man was overgebracht naar het bureau bleek dat de informatie waarop hij werd aangehouden, gedateerd was. Er waren inmiddels afspraken gemaakt tussen hem en het politiekorps die zijn aanhouding verzocht. Kort na zijn aanhouding is hij weer in vrijheid gesteld.

Politie zoekt getuigen van overval op verkoopster Bergen, dinsdag 25 februari 2003.
Dinsdagavond omstreeks 17.30 uur werd een 58-jarige medewerkster van een winkel aan de Dorpsstraat overvallen. Op het moment van de overval bevond de vrouw zich in het winkelpand dat zij net had afgesloten. Op dat moment zag zij dat drie jongens via magazijn het bedrijf binnen kwamen. Zij grepen de vrouw vast en één van de daders bedreigde het slachtoffer met een mes. Onder die bedreiging moest zij vertellen waar het geld lag. Nadat de jongens het geld hadden gepakt en het slachtoffer hadden vastgebonden, verdwenen zij. Aan de hand van signalementen werden twee jongens aangehouden in de omgeving van het winkelpand. Later bleek dat zij niets met de overval van doen hadden. Zij zijn weer in vrijheid gesteld.
Van de daders is alleen bekend dat zij allen donker gekleed waren en ongeveer 1.70 m. lang. Eén van hen was een blanke jongen. De twee anderen spraken in een onbekende buitenlandse taal met elkaar. Alle verdachten droegen ten tijde van de overval een donkere bivakmuts. Eventuele getuigen of mensen die iets kunnen vertellen over de identiteit van de daders worden verzocht contact op te nemen met de politie in Bergen, telefoon 0900-8844.

Branden
Alkmaar, woensdag 26 februari 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werden op de verschillende plaatsen in de stand brand ontdekt. Omstreeks 02.50 uur werd een brand gemeld in het Ramen. Daar bleek een dat bumper van een vrachtauto vermoedelijk in de brand was gestoken. Een toevallig aanwezig brandweerman heeft het vuur geblust. Een halfuur later werd een brand gemeld in de Hofstraat en het Vijvertje. In beide straten stond een auto in de brand. Ook hier is sprake van een mogelijke brandstichting. De auto's raakten zwaar beschadigd. Kort nadat agenten bij deze branden arriveerden werd een caravanbrand gemeld op de Nassaulaan. Daar bleek dat brand was gesticht in een aldaar geparkeerde caravan. Omwonenden waren bezig deze brand te blussen. Een aantal getuigen gaven een signalement van een man die mogelijk iets met de branden te maken zou kunnen hebben. Op de Westerweg werd een persoon aangehouden die aan dat signalement voldeed. Uit onderzoek kon zijn betrokkenheid echter niet worden vastgesteld, waarna hij in vrijheid is gesteld. Het is niet duidelijk of deze mogelijke brandenstichtingen zijn gepleegd door dezelfde dader(s). Getuigen die mogelijk iets hebben gezien op de plaats van de branden worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Verkeerscontrole
Alkmaar, woensdag 26 februari 2003.
Woensdagmorgen tussen 10.30 en 12.30 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Frieseweg en de Herenweg. Tijdens deze controle werden 29 bekeuringen uitgeschreven omdat autobestuurders geen autogordel droegen. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat zij telefoneerden zonder gebruik te maken van een handsfree-set.

NOORDKOP

Snelheidscontrole
Warmenhuizen, dinsdag 25 februari 2003.
Mede naar aanleiding van een aantal ongevallen in de afgelopen maanden werd op de Kanaalweg een snelheidscontrole gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 189
Aantal overtredingen: 33
Hoogst gemeten snelheid: 78 km/u.

Jongen mishandeld
Den Helder, dinsdag 25 februari 2003.
Dinsdagavond tussen 19.15 en 19.30 uur werd een 18-jarige jongen uit Den Helder mishandeld door drie jongens. Dit gebeurde op een grasveld aan het Middelzand ter hoogte van het "Trefpunt". Het slachtoffer had daar met een aantal jongeren staan praten en ging op een gegeven moment terug naar huis. Toen hij samen met een vriend over het grasveld liep werden zij geconfronteerd met drie jongens die zij eerder bij het "Trefpunt" hadden gesproken. De drie wilden vechten en grepen de vriend van het slachtoffer. Toen deze zijn vriend te hulp wilde komen richtten de drie belagers zich op hem. Het slachtoffer kwam ten val en werd door de drie jongens tegen zijn rug, elleboog en hoofd geschopt. Na enige tijd verdwenen de drie jongens. Het slachtoffer is gewond geraakt aan zijn hoofd en rug en heeft zich laten behandelen in het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de daders van deze openlijke geweldpleging. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900-8844.

Rijden onder invloed van alcohol
Den Helder, woensdag 26 februari 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 48-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Slingerbeekstraat. Surveillerende agenten was het rijgedrag van de man opgevallen. Hij reed namelijk met opvallend hoge snelheid over een kruising. Bij onderzoek bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 385 ug/.l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.

WESTFRIESLAND

Alcoholcontroles
Zwaagdijk-West, dinsdag 25 februari 2003.
Dinsdagavond is er van 18.00 uur tot 20.15 uur een alcoholcontrole geweest langs de Zwaagdijk in Zwaagdijk-West. In deze periode zijn 24 automobilisten gecontroleerd waarvan geen enkele teveel had gedronken. In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er diverse alcoholcontroles gehouden langs het Keern, het Stationsplein en De Weel in Hoorn en langs de Westerstraat in Sijbekarspel. In die periode zijn twaalf automobilisten gecontroleerd waarvan niemand teveel had gedronken.

Inbraak in school
Enkhuizen, woensdag 26 februari 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een school aan het Boendersveld in Enkhuizen. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam met een stoeptegel in te gooien. Er zijn diverse computers door de onbekenden meegenomen.

Snelheidscontroles
Hensbroek, woensdag 26 februari 2003.
Woensdagochtend is er van 7.15 uur tot 8.15 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Wogmeer in Hensbroek. In die periode zijn 28 automobilisten gecontroleerd waarvan er acht te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 75 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is.
Benningbroek, woensdag 26 februari 2003.
Woensdagochtend is er van 8.00 uur tot 9.30 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Ganker in Benningbroek. In die periode zijn elf bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 77 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is. Spierdijk, woensdag 26 februari 2003.
Woensdagochtend is er van 8.25 uur tot 8.40 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Noord-Spierdijkerweg in Spierdijk. In die periode zijn vijf automobilisten gecontroleerd waarvan er één te hard reed. De hoogst gemeten snelheid was 69 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is.
Opmeer, woensdag 26 februari 2003.
Woensdagochtend is er van 9.30 uur tot 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Pade in Opmeer. In die periode zijn elf automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 80 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 26-02-2003 '
Lees ook