Nieuwsbericht

zondag 26 mei 2002, 18.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontrole met videoauto
Alkmaar, vrijdag 24 mei 2002. Vrijdagavond werd een snelheidscontrole gehouden waarbij gebruik werd gemaakt van de zogenaamde videoauto. Op de Provincialeweg N242 (80 km/u) werden vier bestuurders bekeurd voor een snelheidsovertreding (125, 113, 105 en 158 km/u). De man die 78 km/u te snel reed raakte zijn rijbewijs kwijt.
Ook werden een aantal weggebruikers bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht en de richting van rijstrookpijlen negeerden (3).

Rijden onder invloed van alcohol.
Heerhugowaard, zaterdag 25 mei 2002. Vannacht werd een 20-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Middenweg. De man reed daar als bestuurder van een bromfiets. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 485 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Alkmaar, zaterdag 25 mei 2002. Op de Westerweg werd vannacht een 34-jarige man uit Veenendaal aangehouden. Hij reed daar met zijn auto en bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 490 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane waarde van 220 ug/l.

Jongen aangehouden na het plegen van vernielingen Alkmaar, zaterdag 25 mei 2002. Vannacht werd een 20-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden op de Brahmsstraat. Getuigen hadden gezien dat de jongen, samen met een ander, een aantal vernielingen hadden gepleegd aan een abri op de Beethovensingel. Deze vernielingen waren gepleegd met een door hen meegevoerd verkeersbord. Toen de getuigen achter de jongens aan renden wist één te ontkomen. De andere werd aangehouden en later overgedragen aan de politie. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten.

Gereedschap gestolen
Limmen, zaterdag 25 mei 2002. Vannacht werd ingebroken in een loods aan de Hogeweg. Men kwam in het pand door eerst een hekwerk om het pand te vernielen en vervolgens werd een slot in een toegangsdeur geforceerd. Vanuit het pand werd een nieuwe aanhangwagen, een vier motorkettingzagen en een aantal andere gereedschapstukken weggenomen.

Vrouw beroofd van tas.
Alkmaar, zaterdag 25 mei 2002. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 20-jarige vrouw uit Alkmaar beroofd van haar tas. Het slachtoffer liep omstreeks 03.45 uur over de Gedempte Nieuwesloot toen zij plotseling met een hard voorwerp op haar hoofd werd geslagen. De vrouw kwam hierdoor ten val. Haar tas werd door een jongen van haar schouder getrokken. Deze jongen rende weg in de richting van het Doelenveld. Van de dader is alleen bekend dat hij een pet droeg. In de door hem meegenomen tas zat onder anderen een portemonnee en een mobiele telefoon.

Diefstal auto's
In het afgelopen weekend werden een aantal auto gestolen. Vrijdagavond ontdekte de bestuurder van een vrachtauto dat het voertuig, die geparkeerd stond op de Maasstraat in Alkmaar, was verdwenen. Het betreft een auto van het merk Iveco, type 35-8.1. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken VX-LS-21.
Diezelfde morgen ontdekte de eigenaar van een personenauto dat zijn auto was verdwenen. De auto stond geparkeerd op de Oudegracht in Alkmaar. Het betreft een auto van het merk Opel, type Corsa. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken TH-43-GP. Zaterdagmorgen ontdekte een badgast in Egmond aan Zee dat zijn auto was verdwenen. Hij had zijn auto vrijdagavond geparkeerd op de Boulevard Ir. De Vassy. Het betreft een gele Ford Escort bestel. De auto voert het kenteken PV-13-FJ.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een bestelwagen ontvreemd vanaf het Bakkerspleintje in Castricum. Het betreft een auto van het merk Renault, type Scenic. De auto is grijs van kleur en voert het kenteken 02-FG-ZJ.

Zes jongens aangehouden na bedreiging met vuurwapen Zaterdag, 25 mei 2002. Zaterdagavond zijn zes jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar en allen afkomstig uit Alkmaar, aangehouden. De groep had kort daarvoor een 67-jarige Alkmaarder met een vuurwapen bedreigd. Dit gebeurde op de Bagijnenstraat ter hoogte van de Kerkstraat. Het slachtoffer fietste daar toen hij plotseling vanuit de Kerkstraat werd aangeroepen door een onbekende jongen. Toen hij opkeek zag hij dat de loop van een vuurwapen op hem gericht was. Uit angst beschoten te worden reed de man door en zag later dat het om een groep van vijf jongens ging. Toen de gewaarschuwde politie ter plaats kwam verdwenen de jongens op bromfietsen. Na een achtervolging konden drie van hen worden aangehouden op de Noorderkade. Twee anderen werden korte tijd later aangehouden op de Koedijkerstraat. De zesde verdachte meldde zich later in de nacht vrijwillig aan het politiebureau waar hij werd aangehouden. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Jongen aangehouden na plegen van mishandeling
Castricum, zondag 26 mei 2002. Vannacht werd een 17-jarige jongen uit Castricum aangehouden op de Dorpsstraat. Dit gebeurde naar aanleiding van een vechtpartij. Een van de vechtenden was een 17-jarige jongen uit Castricum. Toen deze jongen naar zijn fiets liep kreeg hij woorden met een andere jongen waarna er een vechtpartij ontstond. Hierbij viel het slachtoffer op de grond waar hij door verschillende personen werd geschopt en geslagen. Toen de politie ter plaatse was raakten een aantal personen wederom aan het vechten. Hierop werd de verdachte aangehouden. Hij is later in de nacht, na verhoor weer in vrijheid gesteld.
Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling weer naar huis.

Man gewond bij vechtpartij
Alkmaar, zondag 26 mei 2002. Vannacht is een 30-jarige man uit Heerhugowaard gewond geraakt bij een vechtpartij in een horecabedrijf aan de Molenbuurt. Het slachtoffer bevond zich op de dansvloer toen hij plotseling door een tot nu toe onbekende persoon in het gezicht werd gespuugd. Toen het slachtoffer de dader en tik wilde geven werd hij vermoedelijk met een hard voorwerp op het hoofd geslagen. Hierdoor bekwam hij een hoofdwond die gehecht moest worden in het ziekenhuis. De dader heeft de komst van de politie niet afgewacht. Naar zijn identiteit wordt een onderzoek ingesteld.

NOORDKOP

Snelheidscontrole
Breezand, vrijdag 24 mei 2002. Vrijdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Balgweg (80 km/u) en de IJsselmeerstraat (50 km/u). Hierbij werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 / 80 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 3 / 2
Hoogst gemeten snelheid: 68 / 113 km/u

Computers gestolen uit school
Den Helder, vrijdag 24 mei 2002. Vrijdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur werd ingebroken in een schoolgebouw aan het Vogelzand. Men kwam in het gebouw door het vernielen van een raam aan de achterzijde van de school. Van het schoolgebouw werden twee computers weggenomen.

Rijden onder invloed van alcohol.
Den Burg, zaterdag 25 mei 2002. Vannacht rond middernacht werd een 22-jarige man uit Den Burg aangehouden op de Leemkuil. De man reed daar met zijn auto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 745 ug/l. Dat is ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Den Helder, zaterdag 25 mei 2002. Vannacht werd een 31-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Kanaalweg. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt en blies 595 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Breezand, zaterdag 25 mei 2002. Zaterdagavond werd een 40-jarige bestuurder van een personenauto uit Kleine Sluis aangehouden op de Zandvaart. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 460 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Dronken autobestuurder zonder rijbewijs
Wieringerwerf, zaterdag 25 mei 2002. Zaterdagmorgen werd een 43-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Rijksweg 7. Het bleek dat de bestuurder alcohol had gebruikt. Hij blies 375 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Toen de controlerende agenten de bestuurder naar zijn rijbewijs vroegen kon hij dat niet tonen omdat hij niet over een geldig rijbewijs beschikte.

Brand verwoest loods
Schagen, zaterdag 25 mei 2002. Zaterdagmiddag omstreeks 16.50 uur brak brand uit in een loods aan de Witte Paal. In de loods waren een aantal koelcellen aangebracht en er stonden een aantal gasflessen. Door de brand explodeerden een paar van deze gasflessen. Een aantal gebouwen in de directe omgeving en de woning van de eigenaar van de loods bekwamen lichte schade. Twee auto's raakten zwaar beschadigd. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in een verlengsnoer. De loods is totaal uitgebrand.

Verkeerscontrole
Wieringerwerf, zaterdag 25 mei 2002. Zaterdag tussen 08.00 en 16.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Rijksweg A7. Aan deze controle werd deelgenomen door verschillende instanties zoals de rijksverkeersinspectie, douane, de verkeersdienst en leden van de vrijwillige politie. Er werden een groot aantal voertuigen gecontroleerd. Eén bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt i.v.m. een overschrijding van de maximumsnelheid van meer dan 50 km/u. Twee auto's werden uit het verkeer genomen in verband met een aantal technische gebreken en het niet verzekerd zijn.

Jongen gewond na aanrijding
Breezand, zaterdag 25 mei 2002. Zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur vond een ongeval plaats op de Balgweg ter hoogte van de splitsing met de Burg. Lovinkstraat. De bestuurder van een personenauto met caravan reed over de Balgweg en zag twee jongens langs de kant van de weg staan. Plotseling staken beide jongens de weg over. Om een aanrijding te voorkomen stuurde de man zijn auto sterk naar rechts. Een van de jongens, 7 jaar en afkomstig uit Breezand, liep tegen de zijkant van de caravan aan en raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Mishandelingen
De Koog, zaterdag 25 mei 2002. Vannacht werd een 33-jarige man uit Utrecht ernstig mishandeld. Dit gebeurde op de Kaapstraat. Het slachtoffer werd daar door een aantal personen, vermoedelijk leden van een Amsterdamse voetbalclub, in elkaar geslagen. De mishandeling ging door, ook toen het slachtoffer op de grond lag. Hij is met verschillende verwondingen in het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. Een onderzoek naar de daders bleef tot op heden zonder resultaat.
Een half uur later werd wederom een mishandeling gemeld. Deze vond plaats op de Nikadel. Een 23-jarige inwoner van Elburg werd daar door een aantal onbekende personen op het hoofd geslagen. Hij raakte hierdoor enige tijd buiten bewustzijn. Met een aantal getuigen is een onderzoek in de omgeving ingesteld naar de daders. Dit bleef zonder resultaat. Ook dit slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Jongen aangehouden met vuurwapen
Den Helder, zondag 26 mei 2002. Vannacht werd een 16-jarige jongen aangehouden op de Koningstraat. Kort daarvoor hadden getuigen gezien dat de jongen, deel uitmakend van een groep van vijf personen, betrokken was bij een vechtpartijtje. Hierbij hadden dezelfde getuigen gezien dat hij een vuurwapen in zijn hand had. Na zijn aanhouding troffen agenten een pistool aan in de kleding van de verdachte. Hij is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Het vuurwapen werd in beslag genomen.

Vier jongens aangehouden na recalcitrant gedrag en het uiten van beledigingen
Den Helder, zondag 26 mei 2002. Vannacht werden op de Koningstraat vier jongens aangehouden in de leeftijd van 17 tot 21 jaar en afkomstig uit Den Helder. De problemen begonnen toen de politie assistentie wilde verlenen bij een meisje dat onwel was geworden. De vriend van het slachtoffer wilde de politie beletten het meisje te helpen. De man uitte een aantal beledigingen in de richting van de agenten en schopte een agent tegen het lichaam. Toen de man hierop werd aangehouden begonnen omstanders zich daar mee te bemoeien. Vanuit het publiek werden glazen en flessen naar de agenten gegooid. Vervolgens werden drie jongens aangehouden omdat zij zich na vordering niet wilden verwijderen en een aantal agenten beledigden. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

WESTFRIESLAND

Rijden onder invloed van alcohol
Obdam, vrijdag 24 mei 2002. Vrijdagavond werd een 33-jarige inwoner van Obdam aangehouden op de Dorpsstraat. Hij reed daar als bestuurder van een auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. De man blies 360 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Hoorn, zaterdag 25 mei 2002. Vannacht werd een 17-jarige bestuurder van een bromfiets uit Hoorn, aangehouden op de Provincialeweg S3. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. De jongen blies 285 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Spanbroek, zaterdag 25 mei 2002. Zaterdagavond werd een 49-jarige bestuurder van een personenauto uit 't Rijpje aangehouden op de Kaag. Omdat de man slingerend reed controleerden surveillerende agenten hem. Het bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 530 ug/l. Dat is nagenoeg 2,5 maal de toegestane waarde van 220 ug/l.

Dronken autobestuurder veroorzaakt aanrijding
Hoorn, zaterdag 25 mei 2002. Vannacht botste een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Wervershoof met zijn auto tegen een boom op de Gedempte Turfmarkt. Toen de politie ter plaatse kwam roken zij dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 630 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol en het feit dat hij een aanrijding had veroorzaakt werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Autodief aangehouden
Hoorn, zaterdag 25 mei 2002. Vannacht werd een 24-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Mina Krusemanstraat. Kort daarvoor zagen surveillerende agenten de man rijden in een personenauto. Omdat hij erg langzaam reed, wilden de agenten hem controleren. Hierop reed hij echter met grote snelheid weg. Op de Mina Krusemanstraat botste hij tegen een geparkeerde auto en rende vervolgens weg. In een trappenhuis kon de verdachte worden aangehouden. Uit het onderzoek bleek dat hij had ingebroken in een woning aan de Galjoen. Hier had hij de autosleutels gestolen en de auto meegenomen. De man is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Vrouw van tas beroofd
Wervershoof, zaterdag 25 mei 2002. Vanmorgen omstreeks 11.05 uur werd een 26-jarige Poolse vrouw van haar tas beroofd op de Zijdwerk. Het slachtoffer liep daar samen met een andere vrouw toen zij werden gevolgd door twee jongens van ongeveer 20 jaar. Nadat de twee jongens de vrouwen voorbij waren gelopen bleef een van hen langs de weg staan en zij in het Pools dat het slachtoffer haar tas af moest geven. Toen het slachtoffer dat niet wilde, rukte één van de daders de tas van de schouder van de vrouw. Ook kreeg de vrouw nog een aantal slagen in het gezicht. Vervolgens renden de daders weg in de richting van Zwaagdijk. Er is geen duidelijk signalement van de daders. Het slachtoffer weet te vertellen dat ze een fors postuur hadden. Een van hen droeg een bruine trui en een bruine broek. De andere verdachte droeg een geel/oranje sweater. De kleur van zijn broek is niet bekend.

Inbraak horecabedrijf
Hoorn, zaterdag 25 mei 2002. Tussen vrijdagavond 22.30 en zaterdagmiddag 13.00 uur werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Nieuwstraat. Men kwam binnen door het vernielen van een pui aan de achterzijde van het pand. Vanuit het bedrijf werd geld weggenomen vanuit de kassa en een fooienpot.

Spoor van snoepgoed leidt naar inbrekers
Hoogkarspel, zaterdag 25 mei 2002. Vannacht werden drie jongens van 16 en 20 jaar en afkomstig uit Hoogkarspel aangehouden. Kort daarvoor hadden zij een inbraak gepleegd in een kiosk aan de Sportlaan en een aantal ramen vernield van het stationsgebouw. Een en ander was gezien door een aantal getuigen die de verdachten echter uit het oog hadden verloren. Het waren echter de inbrekers zelf die de politie op het spoor zette naar hun verblijfplaats. Vanaf de kiosk waar zij een hoeveelheid snoep hadden gestolen liep een spoor van snoepgoed naar de woning van een van de verdachten. De drie daders konden in die woning worden aangehouden. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Vrouw gewond na aanrijding
Wervershoof, zaterdag 25 mei 2002. Vannacht vond een aanrijding plaats op de kruising van de Europasingel en de Simon Koopmanstraat. De bestuurder van een personenauto, een 20-jarige man uit Volendam reed over de Europasingel en verleende geen voorrang aan een 30-jarige man uit Wieringerwerf die de kruising naderde via de Simon Koopmanstraat. Vervolgens botsten de twee voertuigen tegen elkaar. Een 45-jarige vrouw uit Volendam die in één van de auto's zat, raakte hierbij gewond aan haar hoofd. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De man uit Wieringerwerf bleek alcohol te hebben gebruikt. Bij controle blies hij 435 ug/l.

Jongen gewond na vechtpartij
Wervershoof, zondag 26 mei 2002. Vannacht raakte een 17-jarige jongen uit Hoogkarpsel gewond bij een vechtpartij. Het slachtoffer wilde een vechtpartij tussen een aantal andere personen sussen. Plotseling werd hij met een fles op zijn hoofd geslagen waardoor hij een hoofdwond bekwam. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De identiteit van de vermoedelijke dader is bij de politie bekend. Hij moet nog worden gehoord.

Snorfietser gewond na aanrijding
Hoorn, zondag 26 mei 2002. Zaterdagnacht raakte een 19-jarige bestuurder van een snorfiets uit Hoorn gewond nadat hij betrokken raakte bij een aanrijding. De man verleende op de kruising van de Provincialeweg S9 en de Lepelaar geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto. Een aanrijding tussen de snorfiets en de auto was het gevolg. De snorfietser raakte gewond aan zijn hoofd, buik en been en is overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen.

Man aangehouden na plegen van mishandeling
Enkhuizen, zondag 26 mei 2002. Vannacht werd een 19-jarige jongen uit Purmerend aangehouden op de Kaasmarkt. Kort daarvoor had hij ruzie gehad met een 32-jarige man uit Enkhuizen in een horecabedrijf op de Kaasmarkt. Hierbij had de verdachte de man met een flesje op het hoofd geslagen. Het slachtoffer werd ter plaatse geholpen door personeel van een ambulance. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Dronken autobestuurder ramt boom en huis
Hoorn, zondag 26 mei 2002. Vannacht reed een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Haag over de Vijzelmolen. Mogelijk door drankgebruik verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom en de gevel van een woning. Na de aanrijding reed de bestuurder door. Getuigen zagen dat de man met zijn auto naar de Poldermolen was gereden. Daar kon hij door de politie worden aangehouden. Het bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 490 ug/l. Dat is ruim tweemaal de maximum toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Geld gestolen na inbraak
Wervershoof, zondag 26 mei 2002. Vannacht werd ingebroken in de receptie van een bedrijf aan de Droge Wijmersweg. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. Vanuit de receptie werd een kassalade weggenomen met een onbekende hoeveelheid geld. Ook bleek een kluisje te zijn vernield. Het is niet bekend of daaruit goederen zijn weggenomen.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 26-05-2002 '
Lees ook