Nieuwsbericht

vrijdag 26 juli 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerscontrole
Alkmaar, donderdag 25 juli 2002.
Op de aansluiting Provincialeweg - Laan van Tata werd een roodlichtcontrole uitgevoerd. Drie bestuurders die het rode licht negeerden werden bekeurd. Op de kruising Maarten Luther Kingweg en Bergerweg werden nog eens 5 bestuurders op dit feit betrapt. Op de Brouwersgracht - Krusemanlaan in Heerhugowaard werd 4 maal deze overtreding geconstateerd.

Inbraak in woning
Alkmaar, donderdag 25 juli 2002.
Gisteren werd in de loop van de dag ingebroken in een huis aan de Hooftstraat. Men kwam binnen door het forceren van het slot van de voordeur. Er is nog niet bekend wat uit de woning werd weggenomen. Oudkarspel, donderdag 25 juli 2002.
Tussen 08.00 en 18.30 uur werd ingebroken in een huis aan de Zwanenbloem. Men forceerde aan de achterzijde van de woning een deur van een kantoorruimte waarna men zich toegang verschafte. Uit het huis werden diverse goederen ontvreemd.
Heerhugowaard, vrijdag 26 juli 2002.
Omstreeks 01.30 uur vannacht werd geprobeerd in te breken in een huis aan de Korte Dreef. De daders werden echter ontdekt en maakten zich uit de voeten. Het ging om twee getinte mannen. Eén van hen droeg een zwart geel jack.
Alkmaar, vrijdag 26 juli 2002.
Vanmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Graaf Jankade. De inbrekers kwamen binnen door het forceren van het slot van de voordeur. Het huis werd doorzocht en er werden verschillende goederen weggenomen.

Brandstichting
Alkmaar, donderdag 25 juli 2002.
Omstreeks 23.15 werd brand gemeld in het portiek van een flat aan de Hooftstraat. Ter plaatse bleek een partij kranten bij de voordeur van een woning in brand te zijn gestoken. Het vuur kon net op tijd worden geblust waardoor de schade tot de buitenkant beperkt bleef. De bewoner deed aangifte, de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Hierbij worden ook de achtergronden van een conflict eerder op de avond in die buurt onderzocht.

Brandstichting
Alkmaar, vrijdag 26 juli 2002.
Omstreeks 01.30 uur werd brand ontdekt bij een pand aan de Huygenstraat. Ook hier was sprake van vermoedelijke brandstichting. De brandweer zorgde dat het vuur gedoofd werd. De schade bleef beperkt tot de buitenzijde van het pand.

Verkeersongeval onder invloed
Alkmaar, vrijdag 26 juli 2002.
Omstreeks 03.00 uur botste een 21-jarige man uit Hensbroek met zijn auto tegen een boom op de Laan van Rome. De man bleek onder invloed. Een ademanalyse wees uit dat hij meer dan 2 maal teveel alcohol had gebruikt en daardoor zijn auto niet onder controle had. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn auto is zwaar beschadigd afgevoerd.

NOORDKOP

Snelheidscontroles
Slootdorp, donderdag 25 juli 2002.
Op de Westerterpweg en Schagerweg werden verschillende snelheidscontroles uitgevoerd. Daarbij werden 8 bestuurders betrapt. De snelste reed 114 km/h waar 80 als maximum geldt.

Alleen op stap
Den Helder, donderdag 25 juli 2002.
Gisteravond werd een zoekactie op touw gezet nadat een 5 jarige jochie zoek was. Het kind had om een uur of vier de ouderlijke woning in Julianadorp verlaten. De ouders sloegen rond 18.00 uur alarm waarna een zoekactie volgde door politiemensen en stadswacht. Omstreeks 19.00 uur werd hij gevonden op het fietspad langs de Langevliet. Hij was even naar de speeltuin geweest. De kleine avonturier werd bij de ouders afgeleverd.

Brand in stolpboederij
Dirkshorn, donderdag 25 juli 2002.
Omstreeks 22.30 uur werd brand gemeld in een boerderij aan de Groenvelderweg. Het vuur greep snel om zich heen in het leegstaande pand. De politie onderzoekt brandstichting. In verband hiermee is de politie op zoek naar getuigen, in het bijzonder de inzittenden van een rode Volkswagenbus waarachter een caravan was gekoppeld. Zij reden rond 22.00 uur in de buurt van het pand. Mogelijk dat zij meer kunnen vertellen. Getuigen kunnen bellen met politie in Schagen 0900 - 8844.

Verkeersongeval met letsel
Slootdorp, donderdag 25 juli 2002.
Op de kruising Den Oeverseweg - Wierweg ontstond omstreeks 23.45 uur een ongeval waarbij 1 auto betrokken was. De auto met vier inzittenden raakte van de rijbaan, kwam in de slip en sloeg over de kop. De vier inzittenden droegen geen autogordel. Een van hen werd met nekletsel afgevoerd naar Westfries Gasthuis in Hoorn. De andere drie kwamen met builen en schrammen en de schrik vrij. De auto werd zwaar beschadigd.

Onder invloed van de weg
Texel, vrijdag 26 juli 2002.
Omstreeks 04.00 uur raakte een 19-jarige bestuurder met zijn auto in de sloot langs de Lageweg in Den Hoorn. Een ademanalyse wees uit dat hij meer dan 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gebruikt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Veel te snel, rijbewijs ingevorderd
't Zand, vrijdag 26 juli 2002.
Vanmorgen werd omstreeks 07.15 uur een 20 jarige man uit West-Graftdijk betrapt toen hij met een snelheid van 149 km/h per uur over de Rijksweg 9 in noordelijke richting reed. Ter plekke is 80 km/h het maximum. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Diefstal auto
Winkel, vrijdag 26 juli 2002.
Afgelopen nacht werd een Opel kadett GSI ontvreemd vanaf een bedrijven terrein aan het Winkelerzand. De auto is blauw van kleur en vorozien van het kenteken LV-ZT-08.

Onder invloed
Den Helder, vrijdag 26 juli 2002.
Vanmorgen om 10.00 uur werd een 41-jarige bestuurster op de Marsdiepstraat betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw bleek na een ademanalyse maar liefst meer dan 4 maal teveel alcohol te hebben gebruikt. Ze moest de auto direct laten staan, haar rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontrole
Hem, donderdag 26 juli 2002.
Op de Koggeweg werd van 25 bestuurders tussen elf uur en half twaalf de snelheid gecontroleerd. Er bleken 4 automobilisten in overtreding. Den snelste reed 93 km/h in plaats van 50 dat als maximum geldt.

Parkeercontrole
Medemblik, donderdag 25 juli 2002.
In de middaguren werden in de Nieuwstraat, de Kaasmarkt en het Westereiland 18 parkeerbonnen uitgeschreven. Automobilisten maakten geen gebruik van de blauwe schijf of hadden niet de vereiste parkeervergunning.

Man verwondt zich aan ruit
Enkhuizen, vrijdag 26 juli 2002.
Een 38-jarige man uit Enkhuizen liep afgelopen nacht een verwonding op toen hij bij een opstootje bij een horecazaak aan de Kaasmarkt een ruitje insloeg. De man liep een forse snijwond op aan zijn arm. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 26-07-2002 '
Lees ook