Nieuwsbericht

donderdag, 27 maart 2003, 16.20 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Brand in duingebied
Castricum, woensdag 26 maart 2003.
Woensdagmiddag werd een duinbrand ontdekt in een gebied genaamd de Weierij, in de omgeving van de Oude Schulpweg. Er bleek een oppervlakte van ongeveer 500 m2 in brand te staan. De brandweer was met twee bluswagens ter plaatse en heeft het vuur geblust. Het ontstaan de van de brand kon niet met zekerheid worden vastgesteld maar het vermoeden bestaat dat kinderen met vuur hebben gespeeld en dat er vervolgens brand is uitgebroken.

Deel boerderij door vuur verwoest.
Zuidschermer, woensdag 26 maart 2003.
Woensdagavond werd brand ontdekt in een schuur achter een boerderij aan de Zuidervaart. In korte tijd sloegen de vlammen over naar andere delen. De aanwezig brandweer wist het vuur te blussen en kon voorkomen dat ook het woongedeelte van de boerderij ten prooi viel aan de vlammen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer vermoedt dat het vuur door kortsluiting is ontstaan. De schuren van de boerderij raakten zwaar beschadigd.

Rijden onder invloed van alcohol
Heerhugowaard, donderdag 27 maart 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard aangehouden op de Briljant. Het bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 550 ug/l. Dat is nagenoeg 2,5 maal de toegestane hoeveel van 220 ug/l.

Vier vrouwen aangehouden na plegen winkeldiefstal Alkmaar, woensdag 26 maart 2003.
Woensdagmiddag werden vier vrouwen aangehouden. Zij hadden kort daarvoor kleding gestolen van een kledingrek bij een winkel aan de Laat. Een getuige die de diefstal had gezien stelde de politie in kennis en zette de achtervolging in. Op de Breedstraat wist hij één van de vrouwen aan te houden. Die begon de getuigen te bespugen en wist weer te ontkomen. Kort daarop hield dezelfde getuige één van de daders aan op de Bagijnenstraat en leverde deze over aan de politie. Op zijn aanwijzing hielden agenten kort daarop de drie andere vrouwen aan op de Vrouwenstraat en het Ritsevoort. De vrouwen variëren in de leeftijd van 17 tot 22 jaar en zijn afkomstig uit Alkmaar, Almere en Heerhugowaard. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en daar in verzekering gesteld.

NOORDKOP

Snelheidscontrole
Wieringerwaard, woensdag 26 maart 2003.
Woensdagmiddag tussen 14.30 en 16.00 uur werd een snelheidcontrole gehouden op de Zuid Zijperweg. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Het is niet bekend hoeveel voertuigen het meetpunt passeerden. Wel is bekend dat twee van hen te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u

Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren
Den Oever, woensdag 26 maart 2003.
Niet altijd worden snelheidsovertredingen vastgesteld tijdens een speciale controle. Soms valt het rijgedrag van een weggebruiker zo op dat hij de aandacht trekt van surveillerende agenten. Dit overkwam een 31-jarige motorrijder uit Oudesluis. Hij reed met zijn motor over de Rijksstraatweg op een weggedeelte waar een snelheidsbeperking geldt van 80 km/u. De snelheid waarmee de motorrijder daar reed bedroeg 157 km/u. Nagenoeg het dubbele van de toegestane snelheid. Omdat de snelheid met meer dan 50 km/u werd overschreden werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Controle op afvaltransporten brengt overtredingen aan het licht Noordkop, donderdag 27 maart 2003.
De politie heeft in samenwerking met de Provincie Noord-Holland, VROM-inspectie en de douane op diverse locaties in de Noordkop transportcontroles gehouden. Daarbij werd gedurende twee dagen gecontroleerd op de naleving van de milieuregelgeving. In Zijdewind gebeurde dat in de ochtend van woensdag 26 maart op de Havenstraat. 's Middags vond de controle plaats op de N9, ter hoogte van 't Zand. Op donderdag 27 maart is gecontroleerd op de N9, nabij Burgerbrug. In totaal werden 76 trasporten gecontroleerd en 18 processen-verbaal uitgeschreven. Onder meer voor het ontbreken van de begeleidingsformulieren van gevaarlijke afvalstoffen en het overtreden van de regelgeving mobiele koelinstallaties. Daarnaast werden bekeurd wegens het verliezen van vloeibaar afval.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontrole
Medemblik, woensdag 26 maart 2003.
Woensdagavond is er van 18.40 uur tot 19.10 uur een autogordelcontrole gehouden langs de Almereweg in Medemblik. In deze periode zijn acht automobilisten bekeurd wegens het rijden zonder autogordel.

Woninginbraak
Zwaag, woensdag 26 maart 2003.
Woensdag is er tussen 15.00 uur en 22.15 uur ingebroken in een woning aan de Langetuin in Zwaag. Het is niet bekend hoe de inbrekers binnen zijn gekomen. Diverse kamers in het huis zijn doorzocht. Er worden tachtig Cd's vermist.

Gewond na botsing
Oudendijk, donderdag 27 maart 2003.
Op de A7 heeft er donderdagochtend omstreeks 7.50 uur een botsing met letsel plaatsgevonden ter hoogte van Oudendijk. Een 62-jarige automobiliste uit Winkel reed over de A7 in de richting van Purmerend. Voor haar reed een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Tiel. Doordat er een file stond remde de vrachtwagenchauffeur. De vrouw die achter hem reed kon niet meer tijdig remmen en reed achter op de vrachtwagen. De vrouw is met onbekend letsel naar het Waterlandziekenhuis in Purmerend overgebracht.

Getuigenoproep
Hoorn, donderdag 27 maart 2003.
Zaterdagochtend vroeg omstreeks 4.00 uur is een 36-jarige portier van een horecagelegenheid aan de Roode Steen in Hoorn mishandeld door een groep van circa vijf mannen. De portier, woonachtig te Hoorn, was behoorlijk toegetakeld in zijn gezicht en hij is overgebracht naar het Westfriesgasthuis in Hoorn. Over de toedracht van het voorval is nog niets bekend. De politie van Hoorn is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Contact kan worden opgenomen middels het telefoonnummer 0900-8844.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 27-03-2003 '
Lees ook