Nieuwsbericht

maandag 27 mei 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Onder invloed
Heerhugowaard, zondag 26 mei 2002.
Op de Broekerweg werd omstreeks 20.40 uur, een 38-jarige vrouw uit Heerhugowaard betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw reed in haar auto en bleek na een ademanalyse meer dan 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Inbraak
Alkmaar, maandag 27 mei 2002
Afgelopen nacht werd ingebroken in een pand van de Stichting Beschermd wonen. Een raam aan de zijde van De Mauritskade werd opengebroken en men doorzocht een kantoorruimte. Er is nog niet vastgesteld of er iets werd weggenomen.

Geweld in het verkeer
Alkmaar, maandag 27 mei 2002.
Omstreeks 10.30 uur werd een 26-jarige vrachtwagenchauffeur door een onbekende automobilist uit de cabine van zijn vrachtwagen getrokken bij de verkeerslichten op de Westerweg (Provincialeweg N242) t.h.v. de aansluiting met de Nollenweg (rondweg Alkmaar). Kennelijk had hun rijgedrag er toe geleid dat er irritatie ontstond tussen beide partijen. Dit resulteerde in een handgemeen waarbij de agressieve automobilist de chauffeur eerst door het geopende portierraam enkele stompen gaf en hem vervolgens door het portierraam uit zijn cabine trok en hem kennelijk ook enkele schoppen wilde verkopen. Dit wachtte de chauffeur niet af waarna hij zich uit de voeten maakte en de agressieve automobilist ook vertrok. De chauffeur deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van het handgemeen en de identiteit van de automobilist. Mensen die vanmorgen op de Provincialeweg tussen Heerhugowaard (Zandhorst) en Alkmaar reden en getuigen waren van het voorval of het daaraan voorafgegane rijgedrag worden verzocht te bellen met de politie 0900-8844.

NOORDKOP

Verkeersongeval onder invloed
Den Oever, zondag 26 mei 2002.
Omstreeks 17.45 uur botste een 24-jarige man uit Den Oever op zijn bromfiets tegen een boom op de Bloys van Treslong. De oorzaak bleek al snel. Ademanalyse wees uit dat hij bijna 5 keer te veel alcohol had gebruikt, dan valt het ook niet mee een tweewieler op het goede spoor te houden. De man liep schaafwonden op. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

WESTFRIESLAND

Inbraak
Hoorn, zondag 26 mei 2002.
Omstreeks 23.30 uur werd een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Koopvaarder. Er werd een raam opengebroken en uit het pand werd een computer gestolen.

Onder invloed
Hoogkarspel, maandag 27 mei 2002.
Op de Tolweg werd vannacht om 01.00 uur een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse bijna 3 keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Onder invloed uit de bocht
Blokker, maandag 27 mei 2002.
Omstreeks 02.00 uur raakte een 21-jarige man uit Zwaag met zijn auto van de weg op het Koewijzend. De man had zijn auto niet onder controle. De oorzaak werd al snel duidelijk, een ademanalyse wees uit dat hij 2 maal te veel alcohol had gebruikt. Zijn auto moest getakeld worden, er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Snelheidscontrole
Enkhuizen, maandag 27 mei 2002.
Tussen 08.00 en 09.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Gerard Brandtweg. Van de ruim 80 passerende automobilisten hield een ieder zich aan de snelheid.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 27-05-2002 '
Lees ook