Nieuwsbericht

vrijdag, 28 maart 2003, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Diefstal uit woning
Alkmaar, donderdag 27 maart 2003.
In een woning aan de Anna van Burenstraat is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De dief is op nog onbekende wijze binnen gekomen. Een agenda, twee staatsloten en een portemonnee werden weggenomen uit de woonkamer. De agenda en portemonnee zijn later in de buurt terug gevonden, echter zonder geld en bankpas.

Drankrijdster veroorzaakt aanrijding
Een 35-jarige vrouw uit Alkmaar is rond 19.20 uur aangehouden op de Kanaalkade. Zij had even daarvoor een aanrijding veroorzaakt door op de Kanaalkade bij de kruising met de Paternosterstraat te keren met haar auto. Zij verleende daarbij geen voorrang aan een bestuurder op de linkerrijstrook. Bij de ademanalyse blies ze 305 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan). De vrouw krijgt een proces-verbaal.

Gestolen auto vlot terug, dief spoorloos
Heerhugowaard, vrijdag 28 maart 2003.
Omstreeks 01.30 uur heeft een autodief een aan de Middenweg geparkeerd staande VW Transporter in een onbewaakt ogenblik weggenomen. De bestuurder van de auto was even post aan het bezorgen en zag bij zijn terugkomst een man in zijn bestelbusje wegrijden. Daarop alarmeerde hij de politie. Binnen een half uur werd de auto gezien door een surveillerende politiewagen en kon een korte achtervolging worden ingezet. De dader stopte de auto op de Omval in Alkmaar en maakte zich vervolgens uit de voeten. Ondanks de inzet van een politiehond is de man niet meer teruggevonden.

Man mishandeld
Alkmaar, vrijdag 28 maart 2003.
Een 35-jarige man uit Alkmaar is omstreeks 02.20 uur op de Barkastraat door twee hem onbekende mannen mishandeld. De mannen trachtten de jaszakken van het slachtoffer te legen waarop deze verzet bood. Daarna volgde een vechtpartij waarbij het slachtoffer meerder klappen op het hoofd en zijn lichaam kreeg te verduren. De daders gebruikten daarbij een knuppel. Het slachtoffer is naar het MCA gebracht.

NOORDKOP

Politie verricht aanhoudingen in serie overvallen Den Helder, vrijdag 28 maart 2003.
Op dinsdag 11 en woensdag 12 februari werden er binnen 31 uur vier gewapende overvallen gepleegd. Het ging hier respectievelijk om een slijterij, een snackbar, een café en een tabakshop. Bij de overvallen werd een mes dan wel een pistool gebruikt waarmee werd gedreigd. Gezien de ernst van de delicten heeft de politie sindsdien met 5 rechercheurs aan het onderzoek gewerkt. In de tweede week van maart zijn er vier personen als verdachte aangehouden van wie er twee in bewaring zijn gesteld. Het gaat hier om vier mannen van 44, 33, 36 en 25 jaar oud, allen afkomstig uit Den Helder. De 25-jarige en de 36-jarige man worden nog gevangen gehouden. Met de aanhoudingen meent de politie de betrokkenheid van de vier verdachten bij twee overvallen aan te kunnen tonen. Het onderzoek naar de twee andere overvallen wordt nog voortgezet.

Valse melding kost Texelaar 300 euro
Den Burg, donderdag 27 maart 2003.
De politie van Texel heeft vanmiddag een 34-jarige man uit De Cocksdorp als verdachte gehoord. Hij gaf toe dat hij op donderdag 6 maart, rond het middaguur, een valse brandmelding heeft doorgegeven. De man belde 112 en maakte melding van een caravanbrand op 'De Krim' in De Cocksdorp. Politie en brandweer zijn die middag met sirene en zwaailicht uitgerukt maar troffen geen brandende zaken aan. Valse meldingen komen vaker voor en zijn voor hulpverleningsdiensten vaak vervelend en belastend. De politie heeft deze melding grondig onderzocht en kwam uit bij de Texelaar.
Het opzettelijk zonder noodzaak gebruik maken van een alarmnummer van publieke diensten is een misdrijf waar maximaal een gevangenisstraf van twee weken voor gegeven kan worden. In het kader van het 'lik-op-stuk'-beleid kreeg deze verdachte van justitie een geldboete van EUR 300.-.

Drankrijder aangehouden
Den Helder, vrijdag 28 maart 2003.
Een 46-jarige autobestuurder uit Den Helder is op de Baljuwstraat aangehouden rond 01.15 uur. Hij viel op door zijn rijgedrag, de man reed te hard en gebruikte geen richtingaanwijzer. Hij bleek gedronken te hebben. Hij blies 460 ug/l, dat is ruim tweemaal meer dan is toegestaan. Hij krijgt een proces-verbaal.

Dronken fietser aangehouden
Den Helder, vrijdag 28 maart 2003.
Een dronken 54-jarige fietser uit Breezand is na aanrijding met een stilstaande taxi op de Binnenhaven doorgereden. Bij zijn aanhouding op het Marinapark omstreeks 03.20 uur, bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 420 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan). De man krijgt een proces-verbaal.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontrole
Wognum, donderdag 27 maart 2003.
Op de Westeinderweg is op snelheid gecontroleerd tussen 20.00 en 20.50 uur. Van de 55 passerende bestuurders zijn er 10 bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid betrof 79 km/u.

Aanrijding met drank op
Opmeer, vrijdag 28 maart 2003.
Een 27-jarige autobestuurder uit Hoogwoud heeft een eenzijdinge aanrijding veroorzaakt. De man reed over de A.C. de Graafweg en kwam uit de richting van Hoorn. Hij haalde voor het kruispunt met de Pade nog twee auto's in en sloeg met hoge snelheid rechtsaf, waar hij tegen een verkeerszuil en -bord opreed. Hij is met verwondingen aan het hoofd naar het Westfries Gasthuis vervoerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn, hem is een bloedproef afgenomen. Hij krijgt een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Snelheidscontrole
Hoogkarspel, vrijdag 28 maart 2003.
Op de Streekweg is tussen 10.45 en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden. 121 automobilisten passeerden de controle. Er zijn 3 bekeuringen uitgedeeld wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u waar maximaal 50 km/u is toegestaan.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 28-03-2003 '
Lees ook