Nieuwsbericht

dinsdag 28 mei 2002, 14.30 uur

POLITIE NOORD-KENNEMERLAND

Gewapende overval

Heerhugowaard, maandag 27 mei 2002. Op maandagmiddag omstreeks 17.50 uur werd een supermarkt aan de Rustenburgerweg te Heerhugowaard overvallen. Omstreek die tijd was een blanke man de supermarkt binnengekomen en had het personeel bedreigd met mogelijk een vuurwapen. Hierop had de man een tas met een klein geldbedrag gekregen. Hierop vertrok de overvaller op de fiets in de richting van het centrum van Heerhugowaard. Onderzoek in de buurt en inzet van een politiehond leverde niets op. Alcoholcontrole
Alkmaar, dinsdag 28 mei 2002. Op dinsdagmorgen omstreeks 02.15 uur werd op de Vondelstraat te Alkmaar een 43-jarige Zaandammer aangetroffen op een motorfiets. De man droeg geen helm en verklaarde de motor even te proberen. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 255 ugl. Dat is juist een slok meer dan de toegestane 220 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal wegens rijden onder invloed van alcohol en het niet dragen van een valhelm.

Inbraak woning
Heerhugowaard, dinsdag 28 mei 20902. Op dinsdagmorgen, tussen 00.30 en 05.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Smuigelweg te Heerhugowaard. De daders kwamen het pand binnen via een bovenlichtje in de woonkamer. De benedenverdieping werd doorzocht. Uit de woning werden in ieder geval AV-apparatuur, sieraden en een portemonnee ontvreemd.

Verkeerscontrole
Broek op Langedijk, dinsdag 28 mei 2002. Op dinsdagmorgen werd tussen 09.00 en 10.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Westelijke Randweg te Broek op Langedijk. In totaal kregen 21 bestuurders een bekeuring wegens overschrijding van de maximum snelheid en het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Diefstal auto
Alkmaar, dinsdag 28 mei 2002. Op dinsdagmorgen tussen 07.15 en 13.00 uur werd vanaf de Hertoig Aalbrechtweg te Alkmaar een personenauto ontvreemd. Het betrof een blauwe Volkswagen Lupo met kenteken 60-DF-NF.

NOORDKOP

Aanrijding met letsel
Den Helder, maandag 27 mei 2002. Op maandagmiddag omstreeks 16.45 uur raakte een 39-jarige man uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de Drs. F. Bijlweg in zijn woonplaats. De man reed in een personenauto over genoemde weg en wilde ter hoogte van de Pastoor Koopmanweg linksaf slaan. Hierbij liet hij een bestelbus vanuit tegenovergestelde richting niet voor gaan. deze bus werd bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Den Helder. De man liep een snijwond op zijn voorhoofd op. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Geminiziekenhuis te Den Helder. Aanrijding met letsel
Slootdorp, maandag 27 mei 2002. Op maandagmiddag omstreeks 17.45 uur vond er op de kruising Amstelmeerweg - Molenweg onder Slootdorp een aanrijding plaats, waarbij twee personen gewond raakten. Een 29-jarige man uit Slootdorp reed in een personenauto over de Amstelmeerweg, komende vanuit de richting van Ewijcksluis. Op genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende personenauto, bestuurd door een 37-jarige man uit Den Helder. Beide bestuurders werden voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis te Den Helder.

Inbraak in container
Middenmeer, dinsdag 28 mei 2002. In de nacht van maandag op dinsdag, tussen 19.00 en 08.30 uur, werd er ingebroken in een container bij een bedrijf aan de Nieuwelanderweg te Middenmeer. De daders waren in de container gekomen door een slot te forceren. Uit de container werden in ieder geval meerdere momentsleutels meegenomen en enkele portofoons met acculaders.

Vernieling banden
Den Helder, dinsdag 28 mei 2002. In de nacht van maandag op dinsdag zijn in de G.P. Blankmanstraat te Den Helder bij 22 personenauto's de banden lek gestoken. Enkele eigenaren hebben zich reeds gemeld. De politie verwacht de komende dagen de eigenaren voor het doen van aangifte.

WESTFRIESLAND

Alcoholcontrole
Hoorn, dinsdag 28 mei 2002. Op dinsdagmorgen omstreeks 01.25 uur werd een 41-jarige man uit Hoorn in zijn woonplaats op de Keern in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Ademanalyse wees uit dat hij juist een slot teveel had gehad. De man blies 255 ugl. Dat is juist iets meer dan het wettelijk maximum van 220 ugl. De man kreeg een proces-verbaal. Roodlichtcontrole
Zwaag, dinsdag 28 mei 2002. Op dinsdagmorgen werd tussen 07.40 en 08.40 uur gecontroleerd bij het verkeerslicht op de kruising Keern - Provincialeweg te Zwaag. Van de ongeveer 200 passanten reden er 8 door het rode licht. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Diefstal buitenboordmotor
Lutjebroek, zondag 26 mei 2002. Tussen vrijdag omstreeks 17.00 uur en zondag omstreeks 11.00 uur is een buitenboordmotor ontvreemd vanaf een polyester bootje dat lag afgemeerd in het water achter een woning aan de Asterlaan te Lutjebroek. Het betrof een grijze Mariner buitenboordmotor van 5 pk.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 28-05-2002 '
Lees ook