Nieuwsbericht

vrijdag 28 juni 2002, 15.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Bestuurder onder invloed van drugs
Alkmaar, donderdag 27 juni 2002. Donderdagavond werd een 18-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard aangehouden op de Provincialeweg N242. Surveillerende agenten zagen de man rijden terwijl hij onjuiste verlichting op zijn auto voerde. Bij controle roken de agenten dat de man vermoedelijk drugs had gebruikt. Hierop werd hij aangehouden. In het politiebureau werd een bloedproef genomen. Naast een bekeuring voor het rijden onder invloed van drugs kreeg de bestuurder een rijverbod van 12 uren.

Geld en discman gestolen
Heiloo, donderdag 27 juni 2002. Woensdag 26 juni 2002, tussen 20.00 en 24.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Ypesteinerlaan. Het is niet duidelijk op welke wijze men in de woning is gekomen. Mogelijk is er gebruik gemaakt van een valse sleutel. Vanuit het huis werden twee discmans en geld (hoeveelheid is niet bekend) weggenomen.

Rijden onder invloed van alcohol
Castricum, vrijdag 28 juni 2002. Vannacht werd een 40-jarige bestuurder van een personenauto uit Purmerend aangehouden op de Rijksweg A9. De man reed daar met zijn auto. Een andere weggebruiker zag dat de man slingerend reed en waarschuwde de politie via zijn mobiele telefoon. Ter hoogte van de afslag Beverwijk kon de bestuurder worden staande gehouden. Hij blies 765 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Naast een bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol werd ook het rijbewijs van de man ingevorderd.

Inbraak winkel
Alkmaar, donderdag 27 juni 2002. Vandaag deed de eigenaar van een winkelbedrijf aan de Spieghelstraat aangifte van een inbraak. Deze inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag. Men kwam in het pand door het vernielen van een aantal sloten. Vanuit het bedrijfspand werden een onbekende hoeveel rookwaar, waspoeder en geld weggenomen. De totale waarde van de weggenomen goederen wordt geschat op enkele honderden euro's.

Geld en sieraden gestolen uit woning
Akersloot, donderdag 27 juni 2002. Donderdag tussen 07.15 en 14.20 uur werd ingebroken in een woning aan de Verdistraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een slot in de achterdeur. Vanuit de woning werden een aantal sieraden en geld weggenomen. Hoe groot de totale schade bedraagt kon nog niet worden vastgesteld.

Inbraak woning
Alkmaar, donderdag 27 juni 2002. Donderdagmiddag tussen 15.30 en 16.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Thomas a Kempislaan. Men kwam in het huis door het vernielen van een deur. De bewoner kon nog niet precies aangeven wat er uit de woning is verdwenen.

NOORDKOP

Verkeerscontrole
Slootdorp, donderdag 27 juni 2002. Donderdagmiddag tussen 14.30 en 16.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Westerterpweg. Tijdens deze controle werden ongeveer 250 voertuigen gecontroleerd. Elf bestuurders kregen een bekeuring omdat zij te snel reden. Twee bestuurders droegen geen veiligheidsgordel en werden bekeurd.

Brokkenpiloot verlaat plaats van aanrijding
Middenmeer, vrijdag 28 juni 2002. Vannacht vond een eenzijdig ongeval plaats op de Rijksweg A7 ter hoogte van de afslag Middenmeer. De bestuurder van een personenauto, een 42-jarige man uit Nieuwe Niedorp reed over genoemde weg, komende uit de richting van Wieringerwerf. Door onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur. Hij raakte in een slip en kwam op zijn kop tot stilstand onder aan het talud van de weg. Na de aanrijding verliet de bestuurder de plaatse van de aanrijding. Via het kenteken van de auto kon zijn identiteit worden vastgesteld. Hij moet nog door de politie worden gehoord.

Jongen mishandeld
Den Helder, vrijdag 28 juni 2002. Vannacht werd een 17-jarige jongen uit Den Helder tot twee keer toe mishandeld door een groep, tot nu toe onbekende personen. De eerste mishandeling vond plaats in de Koningstraat. Het slachtoffer wist aan zijn belagers te ontkomen en vluchtte weg. Op de Spoorgracht kregen zij hem echter voor de tweede keer te pakken. De jongen werd geschopt en geslagen. Hij bekwam letsel aan zijn hoofd en is voor de behandeling van die verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen. Het slachtoffer kon van de daders geen goed signalement geven.

Jongen breekt neus tijdens vechtpartij.
Den Helder, vrijdag 28 juni 2002. Een 16-jarige jongen uit Den Helder raakte vannacht gewond tijdens een vechtpartij. Dit gebeurde op de Langevliet. Oorzaak van de vechtpartij was het feit dat de jongen een aanrijding had gehad met een andere jongen. Beiden reden op een fiets. Over en weer vielen klappen terwijl steeds meer jongeren zich met de vechtpartij gingen bemoeien. Nadat de politie ter plaatse kwam keerde de rust weer. De jongen heeft vermoedelijk zijn neus gebroken. Hij wilde geen aangifte doen.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontrole
Hem, donderdag 27 juni 2002. Tussen 15.45 en 16.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Koggeweg waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 30
Aantal overtredingen: 3
Hoogst gemeten snelheid 97 km/u.

Man met vals paspoort aangehouden
Hoorn, donderdag 27 juni 2002. Donderdagmiddag werd een 25-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in het belastingkantoor aan de Nieuwe Steen. De man wilde een sofinummer aanvragen en maakte daarbij gebruik van een Italiaans paspoort. Omdat het vermoeden bestond dat het gebruikte paspoort vals was, werd de politie ingeschakeld. Deze stelde vast dat er inderdaad sprake was van een vals paspoort. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In zijn auto werd zijn eigen, Poolse paspoort aangetroffen. De man is ter beschikking gesteld van de Vreemdelingendienst.

Auto ontvreemd na woninginbraak
Hoorn, vrijdag 28 juni 2002. Vannacht werd ingebroken in een woning aan de Waterpoort. Men kwam in het huis door het vernielen van een deur. Vanuit de woning werd een televisie, een videorecorder en een portemonnee weggenomen. Ook bleken de sleutels van een personenauto te zijn verdwenen. Toen de bewoner naar buiten ging bleek de betreffende auto niet meer voor de woning te staan. Het betreft een auto van het merk Mercedes, type 190D. De auto is grijs van kleur en voorzien van het kenteken YN-32-ZS.

Bromfietscontrole
Hoorn, donderdag 27 juni 2002. Donderdagavond tussen 18.30 en 20.15 uur werd een bromfietscontrole gehouden op de Dal. Tijdens deze controle werden een groot aantal brom- en snorfietsen gecontroleerd. Er werden 26 bestuurders bekeurd omdat de constructiesnelheid van de bromfiets te hoog was. Daarnaast werden nog een 8-tal bekeuring uitgeschreven voor diverse overtredingen.

Man aangehouden na belediging van politieagent
Hoorn, donderdag 27 juni 2002. Donderdagavond werd een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden op het ABC. Politieagenten voerden daar een snelheidscontrole uit. De verdachte zat als passagier in een auto die de maximumsnelheid had overschreden. Tijdens het uitschrijven van een bekeuring uitte de verdachte een aantal beledigende opmerkingen in de richting van de verbalisant. Deze waarschuwde de man te stoppen met deze beledigingen. Op een gegeven moment stapte hij uit de auto en beledigde opnieuw een van de aanwezige agenten. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de loop van de avond werd hij, na verhoor, weer in vrijheid gesteld.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 28-06-2002 '
Lees ook