Nieuwsbericht

maandag 29 juli 2002, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeersongeval met letsel
Castricum, zondag 28 juli 2002.
Op de kruising Provincialeweg - Johannisweg gebeurde omstreeks 16.30 uur een ongeluk waarbij een bromfietsster letsel opliep. De vrouw, 47-jaar en afkomstig uit Oostzaan kreeg geen vrije doorgang van een 30-jarige automobilist uit Purmerend. De man sloeg op genoemde kruising linksaf. De vrouw kwam ten val en brak beide polsen. Zij werd overgebracht naar het Rode Kruisziekenhuis te Beverwijk.

Aanhouding na bedreiging
Egmond, zondag 28 juli 2002.
Omstreeks 18.00 uur werd een 48-jarige man uit Alkmaar op de Voorstraat in Egmond aangehouden nadat hij een 26-jarige man uit Leiden in een lijnbus had bedreigd. Nadat een woordenwisseling ontstond over een zitplaats trok de 48-jarige een mes. De politie werd gewaarschuwd waarna de man in de boeien werd geslagen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerstoezicht
Alkmaar, Egmond en Castricum, zondag 28 juli 2002. In de loop van de dag werd verkeerstoezicht houden op de kustwegen, zoals de Hoeverweg en de Heereweg. In het drukke standverkeer werden een tiental verkeersdeelnemers bekeurd omdat zij zich niet aan de regels hielden wat betreft snelheid, rood licht of het dragen van de helm. In de avonduren werd gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. Dit leverde een tweetal bekeuringen op terzake het rijden onder invloed.
Onder invloed
Alkmaar, zondag 28 juli 2002.
Op de Bergerweg werd omstreeks 19.30 uur een 33-jarige automobilist uit Amsterdam betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse meer dan 3 maal de toegestane maximum hoeveelheid alcohol te hebben gebuikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Alkmaar, zondag 28 juli 2002.
Omstreeks 21.00 uur werd op de Bergerweg een 25-jarige Alkmaarder betrapt op het rijden onder invloed. De man reed in zijn auto en bleek meer dan 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Alkmaar, maandag 29 juli 2002.
Een derde bestuurder onder invloed werd omstreeks 02.45 uur betrapt op de Kanaaldijk. De man, afkomstig uit Schagen bleek bijna 5 keer het toegestane maximum te hebben overschreden. Ook tegen hem volgde proces-verbaal en invordering van het rijbewijs.

Diefstal auto
Alkmaar, maandag 29 juli 2002.
Afgelopen weekend werd vanaf de Perronstraat de auto gestolen van een 21-jarige Alkmaarder. Het gaat om een Opel Kadett, kleur grijs en voorzien van het kenteken YJ-44-KR.

NOORDKOP

Brand in appartement
Texel, zondag 28 juli 2002.
Omstreeks 20.15 uur werd brand gemeld in een appartement aan het Stappeland in De Koog. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat een ventilator in de badruimte in brand stond. Het vuur werd door agenten en omstanders gedoofd waarna de brandweer de zaak nabluste. De schade bleef beperkt tot de badkamer van het appartement.

Verkeersongeval met letsel
Den Helder, zondag 28 juli 2002.
Omstreeks 21.00 uur gebeurde een ongeluk op de kruising Texelstroom - Nieuwland. Een 54-jarige en uit Den Helder afkomstige fietser werd aangereden door een 22-jarige automobilist, eveneens afkomstig uit Den Helder. De fietser verleende geen voorrang aan de autobestuurder. Beiden botsten, de fietser raakte gewond en werd overgebracht naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder.

Aanhouding na rijden onder invloed en bedreiging Den Helder, zondag 28 juli 2002.
Omstreeks 22.00 uur werd een 28-jarige man aangehouden op het Boterzwin nadat hij kort tevoren een verkeersongeval had veroorzaakt op het Doorzwin. Hij was daar met zijn auto tegen een schutting gereden. De man verkeerde onder invloed en weigerde alle medewerking. Toen agenten tot aanhoudingen wilden overgaan bedreigde hij hen met enkele messen. Door het gebruik van pepperspray konden de agenten de man overmeesteren zonder dat hij letsel kon veroorzaken. De man werd ingesloten, hij weigerde verdere medewerking. Er zal proces-verbaal volgen wegens het weigeren de ademanalyse en bedreiging.

Onder invloed
Texel, maandag 29 juli 2002.
Op de Pontweg werd om 03.10 uur een 19 jarige man betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek meer dan 2,5 de toegestane hoeveelheid te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Mishandeling
Den Helder, maandag 29 juli 2002.
Omstreeks 02.00 uur ontstond er een schermutseling nabij het JEVAK avonturenpark aan de Boterzwin in Julianadorp toen jongeren er baldadig waren. De beheerders van een tent die ter plekke in verband met het JEVAK is opgezet spraken de jongeren op hun gedrag aan waarna de jongeren zich tegen hen keerden. Daarbij kreeg een van de beheerders klappen waardoor hij een hoofdwond opliep. De man, waarvan op dit moment nadere gegevens ontbreken, werd in het Geminiziekenhuis behandeld aan zijn verwonding.

WESTFRIESLAND

Verkeersongeval met letsel
Heerhugowaard, zondag 28 juli 2002.
Heerhugowaard. Op de AC de Graafweg gebeurde omstreeks 16.00 uur een verkeersongeval met letsel. Een 21-jarige man uit Opmeer reed vanaf de Dijk de AC de Graafweg op en verleende geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Heerhugowaard. De Opmeerder liep letsel op aan zijn hoofd. Hij werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis en kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Gebleken is dat betrokkene zijn gordel niet om had.

Inbraak in woning
Obdam, zondag 28 juli 2002.
Omstreeks 17.30 uur werd een inbraak ontdekt in een huis aan de Obdammerdijk. Men kwam binnen door het forceren van een raam. Het is niet bekend of er iets uit de woning is weggenomen.

Kantoorgebouw doelwit van inbrekers
Hoorn, maandag 29 juli 2002.
Afgelopen nacht werd een kantoorgebouw aan de Nieuwe Steen meerdere keren door inbrekers bezocht. Een getuige meldde omstreeks 00.30 uur de inbraak, waarna de politie een onderzoek instelde. De inbrekers bleken de benen te hebben genomen. Kennelijk zijn ze in de loop van de nacht teruggekomen. Er werden vernielingen aangericht en vanmorgen bleek dat er een lap-top werd gestolen van een van de in het pand gevestigde bedrijven.

Twee aanhoudingen na autodiefstal
Wognum, maandag 29 juli 2002.
Omstreeks 05.00 uur werden op de Raadhuisstraat 2 mannen aangehouden die lagen te slapen in een witte Volkswagen Passat. De auto werd gisteren gestolen in Heiloo. De mannen waren onder invloed van verdovende middelen. Zij werden ingesloten. De recherche stelt een onderzoek in.

Snelheidscontrole
Venhuizen, maandag 29 juli 2002.
Vanmorgen werd tussen 08.00 en 09.00 uur de snelheid gecontroleerd op de Koggeweg. Van de 27 gecontroleerde auto's reden er 6 te snel. Hoogste snelheid, 82 i.p.v. 50 km/h.

Diefstal auto
Medemblik, maandag 29 juli 2002.
Omstreeks 12.30 uur werd vanaf de parkeerplaats aan de Oosterdijk een auto gestolen van een 55-jarige Duitse toerist. De dieven wisten de sleutels van de auto te bemachtigen in een doucheruimte nabij het Regattacentrum toen de onfortuinlijke eigenaar een douche nam. Zij gingen er vervolgens met de auto vandoor. Het gaat om een zwarte Mercedes combi, voorzien van het kenteken H-RP1.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 29-07-2002 '
Lees ook