Nieuwsbericht

donderdag 30 januari 2003, 17.00 uur

REGIONAAL

Veel aanrijdingen door gladheid
Alkmaar, donderdag 30 januari 2003.
In de regio Noord-Holland Noord hebben zich vanmorgen door de sneeuwval veel aanrijdingen voorgedaan.Tussen 07.00 en 14.00 uur nam de politie zo'n 70 botsingen in behandeling. Normaal gesproken zijn dat er zo'n 10. Vrijwel alle geregistreerde aanrijdingen waren zonder noemenswaardig letsel.

NOORD-KENNEMERLAND

Roodlicht controle
Alkmaar, woensdag 29 januari 2003.
Woensdagmorgen tussen 09.00 en 12.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de kruising van Helderseweg met de Geestersingel en de Kanaalkade. Tijdens deze controle, die speciaal gericht was op het negeren van het rode verkeerslicht, werden 19 bestuurders bekeurd voor deze overtreding.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, donderdag 30 januari 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 31-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Molenbuurt. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 285 ug/l. Dat is boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Controles maximumsnelheid
Heiloo, Castricum en Limmen, woensdag 29 januari 2003. Op de Rijksweg in Limmen, de Beverwijkerstraatweg in Castricum en de Kennemerstraatweg in Heiloo werden snelheidscontroles gehouden waarbij respectievelijk het volgende werd geconstateerd: Aantal passanten: 992 / 417 / 416
Aantal overtredingen: 100 / 33 / 95
Hoogst gemeten snelheid: 80 / 96 / 88 km/u
Op al deze wegen geld een maximumsnelheid van 50 km/u.

Verkeerscontroles
Alkmaar, woensdag 29 januari 2003.
Woensdag werden op de Willem de Zwijgerlaan, de Westerweg en de Heilooer Tolweg controles gehouden. Hierbij werden op de kruising Kennemerstraatweg - Heilooer Tolweg 12 bestuurders bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden. Op de Westerweg en de Willem de Zwijgerlaan, wegen waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u, een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werd het volgende geconstateerd. Aantal passanten: 138
Aantal overtredingen: 13
Hoogst gemeten snelheid: 68 km/u.

Vrachtauto half gekanteld
Alkmaar, donderdag 30 januari 2003.
Omstreeks 12.30 uur vond er een eenzijdig ongeval met een vrachtauto plaats op de Oostelijke randweg te Alkmaar (de N242) waardoor de rijbaan richting Heerhugowaard is gestremd tot in de loop van de avond.
Het betrof hier een Franse vrachtauto, bestuurd door een 50-jarige Fransman en geladen met 14 ton papier. De bestuurder raakte op de N242 met zijn rechterwielen even in de rechterberm. Vermoedelijk omdat de strepen op de weg door de sneeuwval niet goed zichtbaar waren. Hierna verloor hij de macht over het stuur. Hij reed drie bomen omver en kwam tegen een vierde boom tot stilstand. Zijn vrachtauto was half gekanteld maar lag nog niet op zijn zij. De bestuurder kwam met de schrik vrij en kon uit zijn cabine klimmen.
De gehele rijbaan in de richting van Heerhugowaard is gestremd. De lading van de vrachtauto moet worden overgeladen in een ander voertuig. Daarna kan de vrachtauto met speciale kranen geborgen worden. In afwachting hiervan wordt het verkeer richting Heerhugowaard omgeleid via Stompetoren/Oterleek en via de westelijke Randweg. De verwachting is dat de stremming van het gedeelte van de Oostelijke Randweg (tussen de Schermerweg en de Huygendijk) tot ongeveer 19.00 uur zal duren.

NOORDKOP

Onopvallende controle
Slootdorp, woensdag 29 januari 2003.
Woensdagmiddag werd met een onopvallende surveillancemotor een snelheidscontrole gehouden op de Westerterpweg en de Molenweg. Op de Westerterpweg werden twee autobestuurders bekeurd omdat zij te snel reden namelijk 120 en 121 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Eenzelfde aantal bestuurders werden bekeurd op de Molenweg. Daar werd gereden met een snelheid van 101 en 120 km/u waar eveneens 80 km/u is toegestaan.

Man vermist
Den Helder, donderdag 30 januari 2003.
De 29-jarige Martien Eriks uit Den Helder is door zijn familie als vermist opgegeven. In de nacht van vrijdag op zaterdag 25 januari is hij omstreeks 02.00 uur voor het laatst gezien op de Binnenhaven voor het café het Knijpje. Daar zou hij met zijn vriendin naar binnen gaan, maar op het laatst bedacht hij zich en liep hij door naar de Nieuwe Brugstraat. Sindsdien heeft hij geen teken van leven gegeven. De man was onder invloed van alcohol. Onderzoek heeft zich tot nu toe gericht op het afzoeken van de Bassingracht met een boot van de waterpolitie op maandag en op woensdag. Tevens is op woensdag met duikers van de marinebrandweer gezocht in het water in de omgeving van de loopbrug van de Keizersgracht naar de Bassingracht, ter hoogte van de Nieuwstraat. Dat heeft tot dusverre niets opgeleverd. Het signalement van de man is landelijk verspreid. De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf.
De heer Eriks was gekleed in een blauwe spijkerbroek met witte stippen, een wit mouwloos shirt met daar overheen een wit overhemd en een zwart leren jack met bontkraag. Verder droeg hij een witte Nike pet en witte Adidas sportschoenen. Opvallend aan de man is zijn witte kort geknipte haar. Hij heeft een piercing in zijn linkerwenkbrauw en in beide oren draagt hij oorbellen. Iedereen die deze man heeft gezien na zijn verdwijning wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (bellen tegen lokaal tarief).

WESTFRIESLAND

Tasjesroof
Hoorn, woensdag 29 januari 2003.
Woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur is een 63-jarige vrouw uit Hoorn van haar schoudertas beroofd langs het West in Hoorn. De vrouw wandelde met een vriendin over het West toen zij plotseling van haar tas beroofd werd door twee jongens die vervolgens richting de Appelhaven renden. Het waren twee jonge, blanke jongens van ongeveer 17 jaar. In de tas had de vrouw ongeveer 50 euro en diverse (bank)passen.

Bromfietscontrole
Enkhuizen, donderdag 30 januari 2003.
Donderdagochtend is er van 8.40 uur tot 10.00 uur een bromfietscontrole gehouden langs de Gerard Brandweg in Enkhuizen. Er zijn acht bromfietsen gecontroleerd waarvan er zeven een bekeuring kregen voor onder andere een ondeugdelijke reminrichting en het niet kunnen tonen van rijbewijs en/of bromfietscertificaat.

Beenletsel door gladheid
Hoorn, donderdag 30 januari 2003.
Omstreeks 09.00 uur ging een 48-jarige vrouw uit Hoorn met haar bromfiets onderuit op het wegdek van de Middelweg. De vrouw verloor door gladheid de macht over haar voertuig op de rotonde van de Middelweg bij de Weel. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 30-01-2003 '
Lees ook